WMB je napisal/-a:Ne razmišljat o tem zakaj je VW dražji ov Škode.....ja verjetno zato ker je boljši ane....isto velja zakaj je audi dražji od vw-ja.....ja itak, ker je boljši....
Katera škoda pa je boljša od VW-ja....razlika je že pri matrialih, obliki...
Še enkrat si poglej, kaj me moti pri novi Jetti, pa sem si jo samo površno ogledal. Saj prvo sekundo ko se udedeš v novo Jetto, res občuduješ kako lična je armaturka, res nobel. Ampak kaj mi pomaga, če je npr. 'naslon za roko' samo okrasni element in ne morem - gor naslonit roke.
"Katera škoda pa je boljša od VW-ja" - ja, slišim da se enim Superb zdi boljši od Passata (osebno sicer ne vem kako je s tem, v bistvu nisem vozil nobenega).
Pa si ti kdaj od blizu pogledal katero od novih Škod? Sumim da ne..
Imam Golfa V, vozil sem tudi Golfa VI in zadnjič imel priložnost voziti najnovejšo Octavio - slednja je pač na osnovi golfa in to se vidi že ko se noter usedeš (udobnost vzmetenja je sicer morda celo še malenkost boljša, vsaj napram mojemu golfu V). Nisem našel ene stvari, ki bi jo Octaviji očital v primerjavi z golfom (OK, razen 5-st. menjalnika zraven 1.9 TDI, ampak sedaj dobiš tudi pri golfu samo 5 prestav za najšibkejši TDI, pri TSIjih 105 KM in močnejši pa je pri VW in tudi pri Škodi vedno 6 prestav, oz. 7 če je DSG)
Sam sicer za svoje potrebe (in glede oblike avta, ki jo imam raje) ne bi kupil Octavije, ampak vsekakor golfa. Pa ne zato ker je VW ali ker bi bila Škoda slabša, ampak ker mi je ljubši klasični hatchback in ne limuzina/karavan (ne rabim, za 'večje tovore' imamo doma še tourana).
Če pa Škoda začne delati svoj hatchback-ekvivalent golfa (tako kot je fabia za polota), je pa čisto možno da mi bo 'škodin golf' bolj všeč, kdove...