Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Clancy
Novinec

Re: Nova Jetta!

Napisal/-a Clancy So apr 09, 2011 10:11 pm

mancaoblak je napisal/-a::)

Hvala vsem za informacije, nasvete, predloge... super ste.

Sem se odločila za Jetto, danes sem jo šla še enkrat pogledat in me je prepričala :)

Sem pa resnično hvaležna za vaš hiter odziv.

Pozdrav vsem!

Če so ti všeč taki avtomobili, si se pravilno odločila. Jetta ni samo zelo lep avtomobil, ampak ima tudi na zelo visoki ravni ergonomijo in kakovost izdelave.
Priporočam opremo Comfortline, zasilno rezervno kolo in skoraj obvezno parkirne senzorje.
Če bi se ti pa le zdel predrag, pa obstaja tudi druga varianta - Octavia.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 09, 2011 10:22 pm

sonic je napisal/-a:Kot so eni že predlagali, bi (če se išče limuzinska karoserija) namesto Jette raje vzel Octavio - bi pa recimo pazil, da bi doplačal ESP, ki je verjttno pri Jetti serijski, pri Octaviji pa vem da ni.

V tej opremi Family pri Octavii je serijsko vključen tudi ESP:
Octavia Family 1.2 TSI
Pogon spredaj, bencin / 1.2l / 77kW/ 105KM, 6-stopenjski, 5 Vrata
Skupaj: 15.198,95

Res pa je, da kot vidimo, ob podobni opremi Octavia ni dosti cenejša od Jette... (ampak par sto EUR pa ziher prišparaš).

Se ne bi ravno strinjal. Je kar malo več razlika:
Po ceniku osnovna Jetta trendline 1.2TSI stane 16.376€, medtem ko je cena za Octavio napisana zgoraj. Razlika je dobrih 1000€, s tem da dobiš pri Octavi nekaj več opreme (16'' ALU, mali usnjen paket). S podobno opremo je razlika v ceni še malo večja, kar je tudi logično (značka na nosu se mora nekje poznat) ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So apr 09, 2011 11:05 pm

peroRS je napisal/-a:Se ne bi ravno strinjal. Je kar malo več razlika:
Po ceniku osnovna Jetta trendline 1.2TSI stane 16.376€, medtem ko je cena za Octavio napisana zgoraj. Razlika je dobrih 1000€, s tem da dobiš pri Octavi nekaj več opreme

OK, možno. Jaz sem na hitro za oba pogledal ponudbo novih na avto.net, pa pri Octaviji sem iskal take z ESP, za realnejšo primerjavo (večina novih Octavij na avto.net je pač brez
ESP).

Ne glede na to, poanto imava sicer isto - Octavija je cenejša od Jette (sicer ne dramatično), najverjetneje pa tudi boljša. Kot rečeno, Jette nisem vozil, ampak po 2 minutah sedenja v njej v salonu sem že našel par detajlov ki me motijo. Pri Octaviji pa po ene 60 prevoženih kilometrih nimam nobenih pripomb, samo pozitivne izkušnje.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne apr 10, 2011 7:37 pm

Sem se odločila za Jetto, danes sem jo šla še enkrat pogledat in me je prepričala :)

Pozdrav vsem!

Ja kaj vam ni jasn. :roll: :roll: Ženska se je že odločila in mislim, da ni treba tople vode odkrivat še enkrat. :twisted:

Se pa strinjam z napisanim od uporabnika @pero rs in @tommy-ja

lp

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne apr 10, 2011 8:47 pm

Hvala bogu, da se je uporabnica foruma pravilno odločila...
Jebentiš, da nes še ženske vejo kaj kupit :evil: :mrgreen: =P :lol:
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne apr 10, 2011 8:59 pm

WMB je napisal/-a:Ma ne potegnejo mi nikakor ne....ne vizuelno, ne ime ne nič.
Kolkr se spomnim fabije...takrat nova ..1.2HTP rdeči i...pa tema od avta da bl ne more bit....
Nikamor šlo, poraba velika...kr neki....clio 1.2 je bil z 60km burja za ta avto...

Kolega mel staro oktavijo tdi....karavan, zadaj nismo mogli 3 komadi sedet!!!! Pa jebenti tako primerjavo z passatom....
Tele ta nove škode pa so pomoje le mal našminkane...drugače pa lih tko bl .......k....c

Koliko jaz vem si Octavia deli platformo (ali kako se reče) z Golfom in ne s Passatom.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Ne apr 10, 2011 9:00 pm

Nova fabija....
adijo pamet....to pa je šele grdavž...zadnjič videl uno zenf zeleno z belo streho...fak...
pa jst ne vem, a so to norca delajo iz folka...pa kdo bo to kupil????
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Ne apr 10, 2011 9:02 pm

nevermind je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Ma ne potegnejo mi nikakor ne....ne vizuelno, ne ime ne nič.
Kolkr se spomnim fabije...takrat nova ..1.2HTP rdeči i...pa tema od avta da bl ne more bit....
Nikamor šlo, poraba velika...kr neki....clio 1.2 je bil z 60km burja za ta avto...

Kolega mel staro oktavijo tdi....karavan, zadaj nismo mogli 3 komadi sedet!!!! Pa jebenti tako primerjavo z passatom....
Tele ta nove škode pa so pomoje le mal našminkane...drugače pa lih tko bl .......k....c

Koliko jaz vem si Octavia deli platformo (ali kako se reče) z Golfom in ne s Passatom.

Ma ne....
bolano mi je to, da jo primerjajo z passatom....
vem, da je prva oktavija imela podvozje od A3...pa to karavanka....
od tam naprej pa so se mi itak tolk zasrale, da me niti ne zanima preveč kaj in kako....škoda bo ostala škoda.
Je kdo vozil tu uno kamikazo od škode, k se je pokrov odpiral od sovoznikove strani na gor???? K je bil karambol je baje hauba rezala glave v potniškem prostoru
FOLCIKA - SCIROCCO

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Ne apr 10, 2011 9:07 pm

Sam sem se tudi odločal med Octavio in Jetto.

Je pa tako, da sta ta dva avta zelo podobna. Materiali so precej enaki. Primerjava Octavie in Passata pa sploh ni na mestu, ker je razlika v kvaliteti materialov itd.. očitna.

Na koncu sem se odločil za Jetto, pa čeprav je avto cca 1k dražji. Glavni razlog za to odločitev je pa predvsem v tem da mi je Jetta naprimerno lepša. Predvsem zunanjost. Če bi ld Octavia malce lepše izgledala... ampak dobro, sto ljudi - sto čudi in prav je tako da nimamo vsi istega okusa.

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Ne apr 10, 2011 9:54 pm

mancaoblak: Torej si avtomobil že naročila ? Smem vprašat kje oz kako dolgo boš čakala nanj?

Čakalne dobe so namreč zelo dolge.. Jaz sem mojo jetto odpeljal kar iz salona. Dobil pa sem 1300 eu popusta. Morda ti bo tudi ta podatekv v pomoč

LPj!

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Ne apr 10, 2011 10:12 pm

JaNo je napisal/-a:mancaoblak: Torej si avtomobil že naročila ? Smem vprašat kje oz kako dolgo boš čakala nanj?

Čakalne dobe so namreč zelo dolge.. Jaz sem mojo jetto odpeljal kar iz salona. Dobil pa sem 1300 eu popusta. Morda ti bo tudi ta podatekv v pomoč

LPj!

Jaz sem svojega VW-ja čakal natanko 1 teden...popusta pa je bilo zadnji teden pred novim letom točno 3.000€.
Mislim, da več kot 14 dni ni čakanja na avto razen, če si resnično zamisliš čisto eno varianto - individual opremo itd...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne apr 10, 2011 10:21 pm

WMB je napisal/-a:
JaNo je napisal/-a:mancaoblak: Torej si avtomobil že naročila ? Smem vprašat kje oz kako dolgo boš čakala nanj?

LPj!

Jaz sem svojega VW-ja čakal natanko 1 teden...popusta pa je bilo zadnji teden pred novim letom točno 3.000€.
Mislim, da več kot 14 dni ni čakanja na avto razen, če si resnično zamisliš čisto eno varianto - individual opremo itd...

Na Jetto se čaka 5-6mesecev neglede na izbrano opremo - avto je pač nov na tržišču, iz zaloge se ga pač ne da dobiti.

Kar se pa tiče debate VW vs. Škoda: Škoda dejansko že bolje drži ceno kot VW-že res, da se enak letnik Škode morda prodaja za 500eur manj kot primerljiv VW, a ne pozabit, da je bil v štartu že VW verjetno preplačan nekaj tisočakov več ob identični opremljenosti - kateri torej bolj izgublja vrednost potemtakem?
Mi je pa neglede na ceno resda nova Jetta mnogo lepša od aktualne Octavie.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 11, 2011 8:20 am

Pozdrav vsem!

mancaoblak, pozdravljena na forumu ter čestitke za izbiro! Načeloma nisi nič zgrešila, saj gre za korekten avtomobil ter v tej obliki po neuspelih poskusih Bore, prejšnjih Jett, končno lep in skladen avtomobil.

sonic je napisal/-a:...Jaz sem sicer v Jetti le sedel v salonu in sicer se mi je zdela notranjost ob vizualnem pregledu kvalitetna - sem pa že na forumu napisal, da je sredinski naslon za roko praktično neuporaben za svoj namen...

Včeraj bral test v nemški reviji Auto Strassenverkehr, kjer so takisto skritizirali sredinski naslon za roko.

Off: Torej, če že sploh, prosim za debato s konstruktivnimi argumenti ter BREZ SMETENJA!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po apr 11, 2011 8:20 am

sašo5 je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
mancaoblak je napisal/-a:

Kaj mislite? imate predlog za kakšen drug avto, kjer bi za 16.000-17.000 dobila več, za podobno velikost avtomobila?

Upam, na kakšen predlog :)

Manca

drugega avta z boljšim motorjem za primerljivo ceno NI

moj nasvet (in sam bi se tako odločil) bi bila OBVEZNO oprema "COMFORLINE" npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4557293&show=1
vzameš obvezno iz zaloge in se izboriš za dobrega jurja popusta in si že na "tvoji" (dobrih 17 tisoč) ceni...

In še prijateljski nasvet: nekdo je omenil Cruza :arrow: izogni se ga na daleč.......

Preden napises kaksen stavek na avtomobilizem.com najprej odpri okno, poglej v svet in vsaj dvakrat premisli o stvari, katero bos napisal.

In kaj te moti :?: Cruz - j**c od j***a, ga zastonj nočem.....Jetta je tri svetlobna leta naprej, Cruz je na ravni moje Lantre let. 1994
PS. o tem, kdo mora oke odpret in gledat v svet, pa raje nebi....

Nisem napisal, da je Cruz boljši od Jette.....malo razsiri svoja obzorja in tipicnega misljenja omejenega cloveka....Tvoj stavek: 'drugega avta z boljšim motorjem za primerljivo ceno NI' !!!
:)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po apr 11, 2011 10:41 am

WMB je napisal/-a:Ne razmišljat o tem zakaj je VW dražji ov Škode.....ja verjetno zato ker je boljši ane....isto velja zakaj je audi dražji od vw-ja.....ja itak, ker je boljši....
Katera škoda pa je boljša od VW-ja....razlika je že pri matrialih, obliki...
Še enkrat si poglej, kaj me moti pri novi Jetti, pa sem si jo samo površno ogledal. Saj prvo sekundo ko se udedeš v novo Jetto, res občuduješ kako lična je armaturka, res nobel. Ampak kaj mi pomaga, če je npr. 'naslon za roko' samo okrasni element in ne morem - gor naslonit roke.

"Katera škoda pa je boljša od VW-ja" - ja, slišim da se enim Superb zdi boljši od Passata (osebno sicer ne vem kako je s tem, v bistvu nisem vozil nobenega).
Pa si ti kdaj od blizu pogledal katero od novih Škod? Sumim da ne..
Imam Golfa V, vozil sem tudi Golfa VI in zadnjič imel priložnost voziti najnovejšo Octavio - slednja je pač na osnovi golfa in to se vidi že ko se noter usedeš (udobnost vzmetenja je sicer morda celo še malenkost boljša, vsaj napram mojemu golfu V). Nisem našel ene stvari, ki bi jo Octaviji očital v primerjavi z golfom (OK, razen 5-st. menjalnika zraven 1.9 TDI, ampak sedaj dobiš tudi pri golfu samo 5 prestav za najšibkejši TDI, pri TSIjih 105 KM in močnejši pa je pri VW in tudi pri Škodi vedno 6 prestav, oz. 7 če je DSG)

Sam sicer za svoje potrebe (in glede oblike avta, ki jo imam raje) ne bi kupil Octavije, ampak vsekakor golfa. Pa ne zato ker je VW ali ker bi bila Škoda slabša, ampak ker mi je ljubši klasični hatchback in ne limuzina/karavan (ne rabim, za 'večje tovore' imamo doma še tourana).
Če pa Škoda začne delati svoj hatchback-ekvivalent golfa (tako kot je fabia za polota), je pa čisto možno da mi bo 'škodin golf' bolj všeč, kdove...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po apr 11, 2011 11:53 am

WMB je napisal/-a:Definitivno, sto ljudi sto čudi...
Ampak jaz ne poznam več ljudi ki bi imeli škodo ali pa bi si jo zopet kupili...
Je kr VW ali Audi tisto kar stoji pred bajto.
Načeloma ga tudi lažje prodaš ko ga pač prodajaš....pa še več dobiš zanj....

Evo, če je že ravno debata. Sem imel Škodo in jo imam ponovno :roll:
Ob nakupu sem se odločal med Passatom Variant Comfortline 2,0 tdi BlueMotion in Škodo Octavio Combi RS. Ko sem oba preizkusil (sicer oba z neustreznim motorjem oz. ne takim, kot sem želel kupit), sem se odločil za Škodo Octavio Combi RS.
Zakaj? Ker mi razlika med obema niti slučajno ne odtehta razlike v ceni preko 5.000 EUR in razlike v čakalni dobi 4-ih tednov. Passat nikakor ne da toliko boljšega občutka kvalitete proti RS-ki, kot bi ga za razliko v ceni pričakoval. Motorji so enaki, vožnja pa je v RS-ki derfinitivno boljša kot v Passatu Comfortline.
Je pa res, da me znak Škoda na nosu ne moti :twisted:

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po apr 11, 2011 12:14 pm

dask je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Definitivno, sto ljudi sto čudi...

Evo, če je že ravno debata. Sem imel Škodo in jo imam ponovno :roll:
Ob nakupu sem se odločal med Passatom Variant Comfortline 2,0 tdi BlueMotion in Škodo Octavio Combi RS. Ko sem oba preizkusil (sicer oba z neustreznim motorjem oz. ne takim, kot sem želel kupit), sem se odločil za Škodo Octavio Combi RS.
Zakaj? Ker mi razlika med obema niti slučajno ne odtehta razlike v ceni preko 5.000 EUR in razlike v čakalni dobi 4-ih tednov. Passat nikakor ne da toliko boljšega občutka kvalitete proti RS-ki, kot bi ga za razliko v ceni pričakoval. Motorji so enaki, vožnja pa je v RS-ki derfinitivno boljša kot v Passatu Comfortline.
Je pa res, da me znak Škoda na nosu ne moti :twisted:

Tukaj se pa tudi jaz popolnoma strinjam s tabo.
:)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po apr 11, 2011 12:42 pm

WMB je napisal/-a:
JaNo je napisal/-a:Sam sem se tudi odločal med Octavio in Jetto.

Je pa tako, da sta ta dva avta zelo podobna. Materiali so precej enaki. Primerjava Octavie in Passata pa sploh ni na mestu, ker je razlika v kvaliteti materialov itd.. očitna.

Na koncu sem se odločil za Jetto, pa čeprav je avto cca 1k dražji. Glavni razlog za to odločitev je pa predvsem v tem da mi je Jetta naprimerno lepša. Predvsem zunanjost. Če bi ld Octavia malce lepše izgledala... ampak dobro, sto ljudi - sto čudi in prav je tako da nimamo vsi istega okusa.

Definitivno, sto ljudi sto čudi...

Jst bi pa iz svojega golfa takoj prešaltal na kakega superba. Sem že včasih imel škodo in bi jo še imel.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Po apr 11, 2011 5:19 pm

sonic je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Ne razmišljat o tem zakaj je VW dražji ov Škode.....ja verjetno zato ker je boljši ane....isto velja zakaj je audi dražji od vw-ja.....ja itak, ker je boljši....
Katera škoda pa je boljša od VW-ja....razlika je že pri matrialih, obliki...
Še enkrat si poglej, kaj me moti pri novi Jetti, pa sem si jo samo površno ogledal. Saj prvo sekundo ko se udedeš v novo Jetto, res občuduješ kako lična je armaturka, res nobel. Ampak kaj mi pomaga, če je npr. 'naslon za roko' samo okrasni element in ne morem - gor naslonit roke.

"Katera škoda pa je boljša od VW-ja" - ja, slišim da se enim Superb zdi boljši od Passata (osebno sicer ne vem kako je s tem, v bistvu nisem vozil nobenega).
Pa si ti kdaj od blizu pogledal katero od novih Škod? Sumim da ne..
Imam Golfa V, vozil sem tudi Golfa VI in zadnjič imel priložnost voziti najnovejšo Octavio - slednja je pač na osnovi golfa in to se vidi že ko se noter usedeš (udobnost vzmetenja je sicer morda celo še malenkost boljša, vsaj napram mojemu golfu V). Nisem našel ene stvari, ki bi jo Octaviji očital v primerjavi z golfom (OK, razen 5-st. menjalnika zraven 1.9 TDI, ampak sedaj dobiš tudi pri golfu samo 5 prestav za najšibkejši TDI, pri TSIjih 105 KM in močnejši pa je pri VW in tudi pri Škodi vedno 6 prestav, oz. 7 če je DSG)

Sam sicer za svoje potrebe (in glede oblike avta, ki jo imam raje) ne bi kupil Octavije, ampak vsekakor golfa. Pa ne zato ker je VW ali ker bi bila Škoda slabša, ampak ker mi je ljubši klasični hatchback in ne limuzina/karavan (ne rabim, za 'večje tovore' imamo doma še tourana).
Če pa Škoda začne delati svoj hatchback-ekvivalent golfa (tako kot je fabia za polota), je pa čisto možno da mi bo 'škodin golf' bolj všeč, kdove...

Naslon za roko je premičen po višini in dolžini....
po dolžini je premičen v smislu...od zadnjih sedežev proti armaturi....
V osnovi je čisto nazaj in je res neuporaben....zato ga porineš 15 cm naprej proti armaturi in že je zadeva polno uporabna...
Zadevo je preiskusit ali pa vprašat...kaj in kako... :)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po apr 11, 2011 5:36 pm

WMB je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Jst bi pa iz svojega golfa takoj prešaltal na kakega superba. Sem že včasih imel škodo in bi jo še imel.

To si brihten...ne govoriš o istem rangu avta...
Iz golfa na fabio????

No ja kak golf GTD po ceniku (26.255€) in superb elegance (27.266€) mislim da sta kar konkurenčna v ceni. :D Ne vem pa kako je z opremo in popusti, to pa priznam da nisem gledal.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov