čikev je napisal/-a:Clancy je napisal/-a:Nevem no, jaz bi prebolel teh 2000€ in bi dosti raje kupil Golfa. Zgoraj so dobro opisane vse prednosti in slabosti obeh, Golf pa združuje prednosti obeh in servisi niso nič dražji kot pri Leonu.
Glede porabe pa sledeče: TSI bi tvoji teti porabil okoli 6,5 l/100km, če še ne celo manj, ker imam tudi jaz takšo porabo, Citroenov motor pa je zelo požrešen.
![]()
Golf nikakor ne združuje prednosti obeh, lahko pa bi bil alternativa, ki bi nekemu kupcu bolj ugajala kot kateri od prejšnjih. Golf je glede udobja in lepote (res da je ta subjektivna) precej za C4. Oba imata kvalitetno izdelano notranjost. Slabost Golfa je udobje ter starost modela in tudi zastarela oblika. Slabost Citroena C4 je definitivno slabši motor.
Ne pozabimo omeniti tudi tega, da je Golf 1.2 TSI imel na testu na avtomobilizem.com 8,2 l / 100 km povprečne porabe. No, res da so ga verjetno kar gnali.
PS: Golf 1.2 TSI ima pospešek do 100 km / h 10,6 sekund, C4 1.6 VTI pa dve sekundi več.
Tomsonman je napisal/-a:Za servise res ne vem, ampak skoraj dvomim da je povprečni servis pri Golfu 120€ kot pri Seatu. Bi prej rekel da okoli 200€ kot pri Citroenu če ugibam. Lahko kdo iz prakse pove?
Kako pa je po poteku garancije, je Golf dražji za vzrževat pri pooblaščenem servisu (ker tam se pač bo servisiral) in pa rezervni deli napram Seatu ali je res cenovno isto?
Tomsonman je napisal/-a: Golfa pa smo zaradi predvidenega dražjega servisiranja črtali iz seznama finalistov.
Tomsonman je napisal/-a:Glede 1.2 TSI motorja mi je vse jasno, imam sam 1.4 TSI v Superbu in če pri meni pije povprečno po prevoženih 25.000km 7.5l, potem bi 1.2TSI v Leonu pil med 6l-7l. Motor je super odziven, dovolj močan, tako da kar se tega tiče je to super mašinca za te potrebe.
Golf je tudi nam osebno nekak združeval vse dobre lastosti C4 in Leona, vendar pa za podobno opremo nekje 18-19.000€.
Za servise res ne vem, ampak skoraj dvomim da je povprečni servis pri Golfu 120€ kot pri Seatu. Bi prej rekel da okoli 200€ kot pri Citroenu če ugibam. Lahko kdo iz prakse pove?
Kako pa je po poteku garancije, je Golf dražji za vzrževat pri pooblaščenem servisu (ker tam se pač bo servisiral) in pa rezervni deli napram Seatu ali je res cenovno isto?
ban je napisal/-a:Lahko greš na vw stran, pod rubriko "takoj dobavljiva vozila", pa si tam ogledaš ponudbo. Recimo imaš enega 1.2 comfortline (4 vratni) za 16.600€ oz. 16.100 (2 vratni). Lahko si pa izbereš tudi trendline opremo, taki so pod 16 tisočaki, imajo pa tudi nekaj dodatne opreme. Ne vem točno kakšne so želje.
čikev je napisal/-a:Clancy je napisal/-a:Nevem no, jaz bi prebolel teh 2000€ in bi dosti raje kupil Golfa. Zgoraj so dobro opisane vse prednosti in slabosti obeh, Golf pa združuje prednosti obeh in servisi niso nič dražji kot pri Leonu.
Glede porabe pa sledeče: TSI bi tvoji teti porabil okoli 6,5 l/100km, če še ne celo manj, ker imam tudi jaz takšo porabo, Citroenov motor pa je zelo požrešen.
![]()
Golf nikakor ne združuje prednosti obeh, lahko pa bi bil alternativa, ki bi nekemu kupcu bolj ugajala kot kateri od prejšnjih. Golf je glede udobja in lepote (res da je ta subjektivna) precej za C4. Oba imata kvalitetno izdelano notranjost. Slabost Golfa je udobje ter starost modela in tudi zastarela oblika. Slabost Citroena C4 je definitivno slabši motor.
Ne pozabimo omeniti tudi tega, da je Golf 1.2 TSI imel na testu na avtomobilizem.com 8,2 l / 100 km povprečne porabe. No, res da so ga verjetno kar gnali.
PS: Golf 1.2 TSI ima pospešek do 100 km / h 10,6 sekund, C4 1.6 VTI pa dve sekundi več.
Gosic je napisal/-a:Mater ste tečni ej. Kupuje seata ali citroen c4 !
Postavimo se sedaj v vrsto vsi zagovorniki lastne sklede!
Kupi kia ceed, kupi hyundai i30, kupi forda focusa,kupi peugeot 308, kupi renault megane, kupi dacio sandero,kupi fiata bravo....
Gosic je napisal/-a:Mater ste tečni ej. Kupuje seata ali citroen c4 !
Postavimo se sedaj v vrsto vsi zagovorniki lastne sklede!
Kupi kia ceed, kupi hyundai i30, kupi forda focusa,kupi peugeot 308, kupi renault megane, kupi dacio sandero,kupi fiata bravo....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov