Najprej glede Altee XL (oz Freetrack). Sem jo gledal (ne v živo) in bil prijetno presenečen nad ceno. Sem si rekel, ok tale armaturka ni ravno najlepša, ampak bi se je navadil, nato pa sem spoznal, da z zadnjimi sedeži ne morem nič narediti. To je "pokopalo" izbiro. Škoda.
Ideja je sicer sledeča, da ko bi vsi šli na daljši izlet/potovanje (tudi kasneje, ko ne bo več vozička) prtljkažnik delim 2/3 za psa in 1/3 za prtljago. Nato pa na tisti tretjini preklopim/odstranim sedež. Na ta način dobil vzdolž veliko prostora za prtljago. Za psa je rešitev kletka (taka visoka, da lahko brez problema sedi) ali enostavno ena vzdolžna pregrada. Seveda z mrežo ali pregrado med prtljažnikom in potniki.
Drugače pa je prvotni cilj, da se lahko za celodnevni izlet spakiram v avto z mirnimi živci in vozim z užitkom.
Uf, skoraj sem ze pozabil na Foresterja. Sem ga že zagreto gledal. Še posebej dizel. Samo ima svojo ceno.
Micka Outlander, dizel, je ista viža (čeprav se je sedaj v akciji zelo približal... celo preveč

Cenovno dostopen mi je bencin (pa še ta je 26kEUR), ampak me moti poraba... pod 9 verjetno ne bi šlo.
Pravzaprav me je najbolj zmedel "sonic". Ne vem, več kateri motor izbrati. Z 2.0TDI ni kaj zgrešiti (me je navdušil), 1.4TSI bi šlo (moram še probat), 1.2TSI raje ne, 1.6TDI (moram tudi še probat; malce cvikam, da bi znalo biti premalo). Podobno konfiguracijo ima tudi konkurenca z 1.6 dizel.
LP,
Matej