Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Dizel do 13000€

Napisal/-a Polo78 Pe maj 27, 2011 10:21 am

mropc je napisal/-a:kija ceed sw bi bila uredu za 5 ljudi prevažat ?

Veliko bolj kot pa razni utesnjeni bmw-ji, alfe ipd. Tako Ceed kot i30 imata zadaj kar dosti prostora. Nevem pa če avtor teme cilja na tovrstne avte...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 27, 2011 10:40 am

mugen je napisal/-a:če bi jaz kupoval avto in bi imel tak budget kot ti bi se brez razmisleka odločil za:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4851431&show=1

udoben, prostoren, zanesljiv...

lp

Udoben je, prostoren dokler se ne vsedeš na zadnjo klop (vsaj v limuzini je porazno), zanesljiv pa tudi, ampak vzdrževanje ni ravno zastonj, pa tudi morebitne okvare zelo lepo plačaš.

Drugače kar se tiče prostornosti, pozabi na razne francoze, alfe ipd. Sicer ni skoraj noben od teh avtov po mojih kriterijih ravno za 5 ljudi, ima pa veliko prostora recimo Passat, naj bi ga imela tudi Mazda 6, Octavia tudi ni tako napačna, verjetno največji hangar je pa Vectra. Obvezno pri vseh karavan, ponavadi nekoliko več prostora za noge in predvsem za glavo.

Ne mislit, da imajo karavani avtomatično veliko prostora za zadaj sedeče, v nekaterih ga je za za noge in za glavo celo manj kot recimo v navadnem Golfu ali Ceedu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe maj 27, 2011 11:18 am

...Vectra si deli vse mere s Saabom 9-3 (imata isto platformo).

Zato ne pisat da v 9-3 ni prostora v vectri pa je.
Volvo je super avto. Edina večja hiba pri S60 in V70 so končniki.

Ampak na tem forumu te bodo prepričal, da je best buy octavia, passat,... Kar je občutno predrago kar ti ponujajo!

Jaz bi dal v ožji izbor S60/V70, Saab 9-3, vectra, laguna, 407, C5. Ti avtomobili ti ponujajo daleč največ za ta denar.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe maj 27, 2011 11:54 am

jack86 je napisal/-a:...Vectra si deli vse mere s Saabom 9-3 (imata isto platformo).

To nima tako direktne pvezave kot trdiš. Imaš avte, ki so na enaki platformi in ima eden ogromno prostora drugi pa občutno manj - na prostronost zelo vpliva dizajn in način kako so izkoristili prostor.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe maj 27, 2011 12:08 pm

jack86 je napisal/-a: Volvo je super avto. Edina večja hiba pri S60 in V70 so končniki.

Kako to misliš? Nisem še nikoli slišal za to napako.

Drugače je pa res, za 13.000 € bi jaz sigurno gledal kaj večjega. Kakšen Mondeo 2.0 TDCi, Peugeot 407 2.0 HDi ali pa Laguna 2.o DCi, S60 D5.

Veliko je izbire in meni se zdi škoda denarja za razred manjši avto, velikost golfa.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe maj 27, 2011 12:11 pm

Glede na lastne izkušnje z lagunama 3 generacije ti jo priporočam.Ampak: Najdi SLO laguno,od prvega lastnika,z vsemi papirji(ne s servisno ampak z računi servisov),diesel,150 konjev in skoraj res ne moreš falit.Te zglancane in v lepem vremenu slikane lepotce iz uvoza pa kar pozabi.

lp tdk

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 27, 2011 12:24 pm

jack86 je napisal/-a:...Vectra si deli vse mere s Saabom 9-3 (imata isto platformo).

Volvo je super avto. Edina večja hiba pri S60 in V70 so končniki.

Ampak na tem forumu te bodo prepričal, da je best buy octavia, passat,... Kar je občutno predrago kar ti ponujajo!

Jaz bi dal v ožji izbor S60/V70, Saab 9-3, vectra, laguna, 407, C5. Ti avtomobili ti ponujajo daleč največ za ta denar.

Kot prvo nimata istih mer, sploh karavana ne. Karavanski 9-3 ima isto medosno kot limuzina, Vectra karavan pa dobrih 15cm daljšo, sam avto je pa slabih 20cm daljši. Kot drugo je veliko odvisno tudi od dizajna, kot je napisal že lizard. Še enkrat: 15cm večja medosna!

V ožji izbor 407? 407 ima zadaj dovolj prostora kvečjemu za 3 Pigmejce! Pri Laguni je tudi pomanjkanje prostora (predvsem za stopala) zadaj pogosta tarča kritik. Ne vem kaj ga bo kdo na tem forumu prepričal, ampak upam, da takšnih predlogov ne bo upošteval. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe maj 27, 2011 12:39 pm

Khm... Tommy, tole tebi ni dovolj?

Proti S60 ima res veliko prostora za noge, ni pa zdaj to Superb, ki je skoraj že kot Maybach zadaj.

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 27, 2011 1:15 pm

DragonForce je napisal/-a:Khm... Tommy, tole tebi ni dovolj?

Proti S60 ima res veliko prostora za noge, ni pa zdaj to Superb, ki je skoraj že kot Maybach zadaj.

Koliko si visok? Si dejansko že sedel zadaj al kar iz slik sklepaš? :D 407 je kar se tiče prostora zadaj obup, več ga je v kar nekaj avtih, ki spadajo razred nižje. Tole meni definitivno ni dovolj, pa očitno nisem edini. Nekaj stavkov iz več različnih testov tako limuzine kot SW-ja:

"Se pa zato višji pritožujejo nad premalo prostora za glave spredaj in noge zadaj."
"If you happen to be a rear passenger, it is okay if you are short."
"Udobno se namestite za volanom (kar za tiste, ki so manjši od 185 centimetrov, ne bi smelo biti preveč zahtevno opravilo)... (čudežev na zadnji klopi seveda ne gre pričakovati)"
"A family of average height will have enough space but those over 6 foot will find the rear space quite cramped."
"The front seats are comfortable (if a little short in the squab), but the rear bench is cramped for legroom and can't accommodate three adults on anything more than a short trip – a side effect of the 407’s strange external proportions."
Slika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe maj 27, 2011 1:37 pm

Sem se že peljal, spredaj in zadaj in mi je bilo v obeh primerih dovolj prostora, mogoče je res malo tesno spodaj, pri stopalih. Visok sem pa 185 cm.

Mogoče drugače razumeva dobro sedenje zadaj. Že res, da ima Ceed ali Octavia več prostora za noge zadaj, se pa sedi bolj na ravnem in bolj pokončno kot v kakšnem S60 ali Laguni, kjer je bolj limuzinsko in to je meni bolj pomembno, podobno je spredaj.

Ravno že zaradi tega bi jaz gledal razred večje avtomobile od Ceeda, zaradi udobja med sedenjem in vožnjo samo. Mogoče mu pa to ni pomembno in ima druge preference.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 27, 2011 2:30 pm

SLO poreklo, 1. lastnik, in ne od avtohiše bi bili moji pogoji. In seveda servisna poštemplana, lastništvo preverjeno (št. šasije), mehanik na ogled (po možnosti z merilcem laka vred), in si zmagal.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4690730&show=1 (če ma ta res tko malo kilometrov (možno je...so ljudje, ki kupijo dizla tudi za manj kot 10kkm na leto. možnost je tudi, da je kakšno leto stala zaradi raznih okoliščin)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4743220&show=1 (glede prostornosti verjetno ne bi bla ravno najboljša)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4766931&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4779332&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4717062&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4829996&show=1

Izbire pod temi kriteriji je zelo malo. Ampak to je, zame, top ponudba. Ključ do uspeha? Redno spremljaj avto.net. Takšni vozi gredo hitro.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe maj 27, 2011 2:39 pm

Priporočam Volvo V70 D5. Ne moreš sfalit. Zanesljiv in močan motor. Prostora ogromno tako spredaj kot zadaj ter v prtljažniku. Sam imam S60, ki je za 4 osebe (v naši družini smo trije okrog 190cm) zadaj malo pretesen. Smo pa imeli road trip (cca. 2000km) z njim (dva para), punci sedeli zadaj in sta hvalili prostornost ter udobje. V70 je še malenkost večji ter je višji zadaj (več prostora za glavo).

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe maj 27, 2011 2:49 pm

Vvsaki temi se najdete posiljevalci z raznimi kiami in hyiundaji....
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 30, 2011 10:55 am

Courage™ je napisal/-a:Vvsaki temi se najdete posiljevalci z raznimi kiami in hyiundaji....

In kaj je s tem narobe? :roll: Sploh pa kje v tej temi ti vidiš, da je kdo posiljeval z omenjenimi znamkami? Moj komentar se je nanašal zgolj na prostornost kar pa povsem drži...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 30, 2011 11:40 am

Clovek gleda Alfe 159, nove Lagune, pa se kr se najde drhal ki v vsaki temi omenja i30, pro ceede in ostalo gamad.

Meni osebno gre to na luleka, pa kolko poznam Markota osebno mislim da tudi njemu.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po maj 30, 2011 11:56 am

Courage™ je napisal/-a:Clovek gleda Alfe 159, nove Lagune, pa se kr se najde drhal ki v vsaki temi omenja i30, pro ceede in ostalo gamad.

Meni osebno gre to na luleka, pa kolko poznam Markota osebno mislim da tudi njemu.

Bogi. Mislim da je v resnici čisto drugače, vsaj na tem forumu. Ampak sočustvujem s tvojim lulekom.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Dizel do 6000 €

Napisal/-a adis Po maj 30, 2011 12:13 pm

marko01 je napisal/-a:Tudi sam nisem pristaš lagun, samo za mali denar je dosti avta.

Gledam tudi saab 9-3, opel vectra, ford monedo, alfa 156 in 159, ...

Najraje bi dal do 6000 €, za dober primerek pa tudi do 11000 €.

za dobr dnar ti jaz svojega prodam ;) ga pa ni na avto.net-u, ker se mi ne da zajebavati z neresnimi kupci in bi najraje videl, da gre nekomu poznanemu če že...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Dizel do 6000 €

Napisal/-a jack86 Po maj 30, 2011 12:36 pm

marko01 je napisal/-a:Tudi sam nisem pristaš lagun, samo za mali denar je dosti avta.

Gledam tudi saab 9-3, opel vectra, ford monedo, alfa 156 in 159, ...

Najraje bi dal do 6000 €, za dober primerek pa tudi do 11000 €.

...Jaz sem bil v isti dilemi. Opel mi deluje v notranjosti preveč plastično-škatlasto, mondeo je notr kičast, alfina filozofija notranjost me pa tud nikakor ni prepričala. To je predvsem stvar okusa.
Če bi laguno III, bi obvezno GT opremo (vrhunski sedeži) sam je cena tega francoza z dobro opremo previsoka. Passati highline majo pa vsi "samo" 120.000km, čeprav so uvoženi iz tujine. Bullshit. O garanciji na rabljeno pa v večini primerov nemške trojice nič. Sem pa tja je bil kak primerek z največ 1 mesecom garancije..

Nazadnje sem se odločil za 5 let starega saaba, z vector opremo (bež ledr, alu, xenon,..) za dobrih 11.000€. In to je to. Pa še eno leto garancije sem dobil.

Težka odločitev... Avtov kolikor hočeš, sam težko najdeš nekaj "pravega"

Lp, J

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 30, 2011 1:44 pm

DragonForce je napisal/-a:Sem se že peljal, spredaj in zadaj in mi je bilo v obeh primerih dovolj prostora, mogoče je res malo tesno spodaj, pri stopalih. Visok sem pa 185 cm.

Mogoče drugače razumeva dobro sedenje zadaj. Že res, da ima Ceed ali Octavia več prostora za noge zadaj, se pa sedi bolj na ravnem in bolj pokončno kot v kakšnem S60 ali Laguni, kjer je bolj limuzinsko in to je meni bolj pomembno, podobno je spredaj.

Ravno že zaradi tega bi jaz gledal razred večje avtomobile od Ceeda, zaradi udobja med sedenjem in vožnjo samo. Mogoče mu pa to ni pomembno in ima druge preference.

Ja spet odvisno. Limuzinska naravnanost zadaj pomeni več udobja za 4 potnike. Če se jih vozi 5, je večinoma tako, da je boljša bolj ravna klop. Glede udobja ipd. se strinjam, višji razred avta naredi svoje, ni pa nujno bolj prostoren (za petega). Če je avta zadaj bolj udoben za 2, je pogosto toliko bolj neudoben za 3, ker se morata skrajna dva premaknit nekoliko na bočno oporo, srednji pa sedi na grbi. Odvisno tudi, če se gre za majhne ali velike, otroke ali odrasle. Problem je, da so ti avti preozki za 3 potnike, tisti, ki so pa širši/večji, so večinoma naravnani za večje udobje dveh oz. dražji.

P.S.: Težko komentiram dalje, dokler ne vem, koga in na kakšno razdaljo misli vozit zadaj, sem pa že napisal, kateri avti so (približno) primerni za 5 odraslih.
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po maj 30, 2011 5:40 pm

Passati highline majo pa vsi "samo" 120.000km, čeprav so uvoženi iz tujine. Bullshit. O garanciji na rabljeno pa v večini primerov nemške trojice nič. Sem pa tja je bil kak primerek z največ 1 mesecom garancije..

Kaj pa vozilo od adis-a?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov