Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Nakup VW Touran 1.4 TSI Trendline

Napisal/-a Kael Če maj 26, 2011 6:57 am

@Maki: vozniki smo si različnimi po pričakovanjih, kaj zahtevamo od avta. Meni je že v Leonu (rang Megana) 1.9 TDI s 105 KM hudo premalo, ker ne gre nikamor za moje pojme, malo naložen pa na daleč ne dohaja mojih zahtev za vožnjo, v Touranu pa je ta motor zame nepremičnina. Je pa v odzivnosti prazen Leon vs. prazen Touran precejšnja. Nekaj na račun teže, nekaj na račun aerodinamike. Ampak lej, če si umirjen vzonik, kot sam praviš, potem ti bo 105 KM dovolj. Js mam 1.9 TDI izključno iz finančnih razlogov.

Kar se tiče pa kupovanja drugega avtomobila in da si se drugim smejal ko so kupovali: lej stvar je taka, kupuješ drug avto, ker si ga prvič lahko privoščiš in drugič ker ti bo olajšal življenje (čista resnica), ampak nujno ga pa potrebuješ ne (nujno: dveh otrok ne moreš peljat s seboj). Glede nato da je Leon tu tu. z Meganom ob nakupu ustrezne truge, brez težav pelješ tudi dva otroka in pripadajoča vozička s seboj. Res pa je potrebna precejšnja organizacija in tudi kakšno odpovedovanje: otroc ne morejo zraven vleči če polovico sobe. Naslednji problem poleg otrok so še babe, ki potrebujejo za otroke zraven še polovico spalnice, tri četrt kuhinje,... Ampak zanje je edino Renault Traffic komaj dovol velik :P. Tipičen primer tega so naši sosednje: trenutno imajo VW Tourana in sedaj pričakujejo drugega otroka - ker je pač Touran premajhnen, po njihovem mnenju bo novi VW Sharan komaj zadoščal - pa meni nebo nobeden prodajal buč, da za dva otroka rabiš avto velikosti Sharan...

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maki13 Če maj 26, 2011 7:51 pm

Zdravo, sem našel toyoto corolo verso l2007, ki izpolnjuje vse moje pogoje.

Imam pa vprašanje glede prtljažnika, piše od 484 litrov do 1689litrov.

Osnovni ptljažnik ni velik zato me zanima, če ima pomicno zadnjo klop in koliko prostora pridobim s pomikom klopi naprej (ne mislim zlaganje sedežev)

Kakšne posebnosti ali napake glede 2.2dizla(136KM) pri Toyoti ?

Hvala!

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Pe maj 27, 2011 9:23 pm

Versota mi je nekdo speljal, sem bil prepozen za 2uri :?

Kako je z velikostjo prtljažnega prostora pri Coroli Verso, je s pomikom zadnje klopi možno pridobiti dosti prostora v prtljažniku ?

Ali so imele Toyote kakšne problem s katerim od motorjev in pa splošne napake tega modela ?

Če ima kdo Versota naj napiše kaj več, gleda pa se avto od 2005 letnika naprej.

Hvala

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Pe maj 27, 2011 11:06 pm

2. vrsta je pomična, kolk pa ne vem. Ta motor je enak tistima z 150 in 177KM. Prvi modeli (letnik 2005 in začetek 2006) so trpeli za okvarami injektorjev, pa headgasket, vodna pumpa itd. Na te napake velja tiha garancija 7let/180k km, kjer so menjal tudi cele motorje. Pri novejših modelih se pojavlja samo še okvara vodne pumpe, ki jo menjajo brezplačno če je avto redno servisiran pri toyoti, sem pa tja zapacan EGR ventil. Pa toyotini dizli so precej občutljivi na kvaliteto nafte. Leta 2007 je bil facelift CV.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4814937&show=1

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 So maj 28, 2011 8:14 pm

Zdravo, ali ima kdo kaj več informacij o avtu in prodajalcu.

VW Touran 1.9 TDI Trendline : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4845310&show=1

Ali je za pogledat ?

Kilometri me ne motijo toliko, čeprav jih je 160.000.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne maj 29, 2011 12:10 am

ta touran je mogo bit neki služben avto, poglej po prtljažniku plastike. Smo meli takega doma ene pol leta, pa se je kljub konstantni uporabi prtljažnika ni poznalo niti 10% takih risov kot ga ima ta.. drugač pa 6 let star dizl z 160.000km? nevem, možno je samo raznih avtocentrov bi se jaz izogibal pri nakupu avta :) vsekakor pa idi na ogled, mogoče pa obstaja še kakšna poštena avtohiša oz diler v sloveniji :D

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Ne maj 29, 2011 7:33 am

Tudi jaz sem opazil na slikah rise, mogoče je samo umazan (bom povedal več. ko grem na ogled)

Ali se ti zdi premelo kilometrov za 6let starega dizla, ker moj avto je tudi dizel, star 7 let pa imam manj kot 100.000kilometrov (se najdemo tudi taki) 8)

Se mi zdi, da jih ima tale touaran kar dosti za 6let star avto (26tisoc letno), ampak če štima servisna potem ni problema.

Tale touaran ima dokaj pošteno ceno, baje je 1.lastnik, servisna potrjena, dajejo pa tudi 1leto garancije...

Vprašanje je kako je v realnosti s kilometri, ohranjenostjo, garancijo, itd...

Sem na netu iskal tega prodajalca v temah nategatorji in podobno, pa nisem našel ničesar ?

Tudi na drugih forumih ne piše nič ?

Bomo jutri napisal več, če bom imel čas it pogledat avto.

Kam naj peljem avto na pregled, uradni servis, Amzs, svojemu mehaniku, gospod FAN ima na viču svojo delavnico ?

Hvala za pomoč fantje.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne maj 29, 2011 10:08 am

maki13 je napisal/-a:Tudi jaz sem opazil na slikah rise, mogoče je samo umazan (bom povedal več. ko grem na ogled)

Ali se ti zdi premelo kilometrov za 6let starega dizla, ker moj avto je tudi dizel, star 7 let pa imam manj kot 100.000kilometrov (se najdemo tudi taki) 8)

Se mi zdi, da jih ima tale touaran kar dosti za 6let star avto (26tisoc letno), ampak če štima servisna potem ni problema.

Tale touaran ima dokaj pošteno ceno, baje je 1.lastnik, servisna potrjena, dajejo pa tudi 1leto garancije...

Vprašanje je kako je v realnosti s kilometri, ohranjenostjo, garancijo, itd...

Sem na netu iskal tega prodajalca v temah nategatorji in podobno, pa nisem našel ničesar ?

Tudi na drugih forumih ne piše nič ?

Bomo jutri napisal več, če bom imel čas it pogledat avto.

Kam naj peljem avto na pregled, uradni servis, Amzs, svojemu mehaniku, gospod FAN ima na viču svojo delavnico ?

Hvala za pomoč fantje.

glede 1.lastnika, preveri na vsak način; servisna je dandanes lahko ponarejena vbistvu povsod kjer imajo štempl, tisto 1 leto garancije pa se pozanimaj za kaj gre, ker ponavadi ne krije 3/4 stvari ki grejo na avtu lahko narobe.

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Ne maj 29, 2011 11:13 am

Zdravo, če bom imel čas grem jutri pogledat.

Servisno lahko vrjetno preverim na servisu, kjer je bil servisiran (upam da na uradnem)

Število lastnikov pa preverim kako, ali obstaja kaj preko neta, ker se spomnim da je bila ena aplikacija, če ima kdo link?

Z nakupom se mi ne mudi, raje dam 50€ za pregled avta na servisu, kot pa 2000€ za nov turbo in šobe...

Garancija bi morala kriti kaj ( masino, turbino, sobe, se kaj ? )

Hvala

Maki

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne maj 29, 2011 4:41 pm

maki13 je napisal/-a:Zdravo, če bom imel čas grem jutri pogledat.

Servisno lahko vrjetno preverim na servisu, kjer je bil servisiran (upam da na uradnem)

Število lastnikov pa preverim kako, ali obstaja kaj preko neta, ker se spomnim da je bila ena aplikacija, če ima kdo link?

Z nakupom se mi ne mudi, raje dam 50€ za pregled avta na servisu, kot pa 2000€ za nov turbo in šobe...

Garancija bi morala kriti kaj ( masino, turbino, sobe, se kaj ? )

Hvala

Maki

Servisno lahko preveriš na servisu. Pred tem pa preveri lastništvo - preveriš pa tukaj: https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 30, 2011 6:43 am

maki13 je napisal/-a:Zdravo, ali ima kdo kaj več informacij o avtu in prodajalcu.

VW Touran 1.9 TDI Trendline : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4845310&show=1

Ali je za pogledat ?

Kilometri me ne motijo toliko, čeprav jih je 160.000.
Moje mnenje:
jaz bi itak raje Tourane letnik 2007 in novejše, torej po faceliftu. Tudi notranjost se mi zdi je pri 2007+ nekoliko izboljšana.

Tale konkreten je spet en z tistim ta grdim volanom, in seveda plastičnim.
Pa hecno mi je, da v naslovu oglasa tako glasno poudarjajo "tempomat!", ki je itak serijski pri čisto vseh Touranih, tudi najbolj rock-bottom oskubljenih variantah...

Pa še nekaj sem opazil: avto ima neke univerzalne gumijaste tepihe spredaj po tleh (dimenzionalno čisto neprimerne za Touran, se vidi); serijsko mislim da vedno dobiš pri VW gumi-tepihe po meri dizajnirane za posamezen avto (tako je bilo 2007 ko sem kupil golfa in 2010 ko smo kupili Tourana).
Čudno da jih ta nima - lahko da so pa bili že tako znucani (kilometri!!!); recimo v mojem golfu so po 4 letih uporabe tepihi še čisto OK, skoraj nič znucani...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po maj 30, 2011 4:44 pm

Zdravo, sem bil danes tam.

Avto me ni povsem prepričal, zato ga nisem vzel.

Servisna knjiga je bila izpolnjena samo prvi dve leti, potem pa naj bi bil servisiran pri popoldncu.

Tudi moj avto ni servisiran na uradnem servisu, pa imam vse stemplje in račune.

Tepihi so bili res drugi, preveliki.

Prtljazni prostor je bil nekoliko podrajsan, notranjost dokaj lepa, karoserija je imela par rajs...

Nisem bil 100% pa sem rajši pustil.

Ga je pa nekdo kupil kasneje, ker na avto netu piše prodano.

Prodajalec je rekel, da se lahko zmenim za termin in ga peljem na amzs, ali pooblašcenca, ni kompliciral kot počnejo nekateri.

No še vedno iščem zafiro, tourana, ali pa najrajši corollo verso...

Počasi, bom že zvohal dober avto.

Maki

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po maj 30, 2011 4:53 pm

Kaj pa tale?

Piše vse ok, zgleda lepo

Mislite da ga dobim za 9.000€ ?

LINK: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4838510&show=1

Maki

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po maj 30, 2011 5:25 pm

Jaz bi na tvojem mestu vzel kaj takšnega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4836048&show=1

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po maj 30, 2011 5:45 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz bi na tvojem mestu vzel kaj takšnega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4836048&show=1

Avto je letnik 2008, pa nima ESP-ja, vsaj 6x Airbagov...

Ne bo šlo, pomankljiva varnostna oprema.

Vseeno hvala

Maki

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po maj 30, 2011 5:52 pm

maki13 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Jaz bi na tvojem mestu vzel kaj takšnega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4836048&show=1

Avto je letnik 2008, pa nima ESP-ja, vsaj 6x Airbagov...

Ne bo šlo, pomankljiva varnostna oprema.

Vseeno hvala

Maki

Pa saj je mlajši od vseh Touranov katere si podal.

Tukaj zadovoljuje tvoje potrebe:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4685835&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov