Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Đasmin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Alfa Romeo GT 2.0 JTS Bertone Design

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 6:01 pm

iKst je napisal/-a:Jaz sem imel na GTA porabo okoli 13 do 14 litrov. Pa niti nima veze, vse je odvisno od vožnje, bistvenih razlik v ceni pa tudi ni, če delaš malo kilometrov.

Teh 240 konjev je za prvi avto res veliko. V primeru, da se odločiš ti svetujem veliko mero treznega razmišljanja. Je pa po drugi strani motor bolj hvaležen in vzdržljiv kot JTS.

Zdaj, glede na to, da si se zapičil v alfo GT ti svetujem, da mogoče tudi kakšnega dizla pogledaš. Meni osebno se dizli sicer zdijo bogoskrunstvo :) Amapak dejstvo je, da so te JTD mašine odlične in kar dobro pašejo GTjki. Pa veliko večjo izbiro imaš.

Trezno razmišljam - in si za zdaj nikakor ne bom privoščil kakega 240konjskega avtomobilčka...seveda bi si pa želel, da bi bilo tudi to možno vendar vem, da za zdaj nisem še na tem nivoju...ne še :twisted:

Sem enkaga mišljenja glede dizla =P pa brez zamere kdor si jih lasti...res je da je večja izbira - ampak ni potem spet kar bi si želel imeti...npr usnje in zadostna ohranjenost( relativno ), kokr gledam po temu oskubljenemu avto.netu je tkole:

Tale je še po vsem prebranem pomoje najboljša izbira...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4778258&show=1 - ta se mi zdi najboljša izbira...ni pa opcije leasinga, kar pa mi takoj onemogoči tudi tako izbiro...namreč avto, katerega bi si želel dobim - od staršev, njihov pogoj pa je leasing
***ta mi je pa tudi zelo všečna že zaradi navigacije, je pa res da mi je tista iz černomlja všeč zaradi usnja :DDD

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po maj 23, 2011 6:04 pm

@Đasmin za 3.2 v6 v avtocommerce govorim

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 6:08 pm

Veron je napisal/-a:@Đasmin za 3.2 v6 v avtocommerce govorim

Aha, ok ;) ;) :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 23, 2011 6:39 pm

Glede lizinga sploh ne vem kje je problem?'Greš nekemu dilerju ki rihta lizinge on avto "komisijsko proda" in zdravo.Lastnik pobaše denar,ti plačuješ lizing pa sta oba srečna,bi pa vsekakor gledal dizla,ker manj pije,dost dobr gre pa z deli ni problemov...Sicer pa tud tale JTS-jka ni neki bog ve kaj-nima navigacije pa tisto usnje tud ni tok krvavo rdeče kot na sliki in znaš bit mogoče razočaran ko ga boš videl v živo,sicer pa katerokoli kupiš boš v kratkem menjal sprednje (vsaj zgornje) roke ampak to moraš pač požret če si lastiš 147,156 ali GT-jko.Pa menda je na JTS-jki delana generalka al kako??Če je ne vem zakaj se že 2 leti prodaja menda? Ko sem jaz na tipotu naredil generalno sem jo delal zase za vozit in narejena je bila kvalitetno,sedaj ma 60000 km po generalni in motor še vedno deluje odlično in ne pije olja (kot to menda italjani že po defaultu počnejo :) ) tko da mogoče še mal počakaj pa si omisli nekega dizel GT-ja

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 6:52 pm

čare je napisal/-a:Glede lizinga sploh ne vem kje je problem?'Greš nekemu dilerju ki rihta lizinge on avto "komisijsko proda" in zdravo.Lastnik pobaše denar,ti plačuješ lizing pa sta oba srečna,bi pa vsekakor gledal dizla,ker manj pije,dost dobr gre pa z deli ni problemov...Sicer pa tud tale JTS-jka ni neki bog ve kaj-nima navigacije pa tisto usnje tud ni tok krvavo rdeče kot na sliki in znaš bit mogoče razočaran ko ga boš videl v živo,sicer pa katerokoli kupiš boš v kratkem menjal sprednje (vsaj zgornje) roke ampak to moraš pač požret če si lastiš 147,156 ali GT-jko.Pa menda je na JTS-jki delana generalka al kako??Če je ne vem zakaj se že 2 leti prodaja menda? Ko sem jaz na tipotu naredil generalno sem jo delal zase za vozit in narejena je bila kvalitetno,sedaj ma 60000 km po generalni in motor še vedno deluje odlično in ne pije olja (kot to menda italjani že po defaultu počnejo :) ) tko da mogoče še mal počakaj pa si omisli nekega dizel GT-ja

Tole glede lizinga ravnokar berem...so šanse ja :D , sploh nisem vedel...tnx ;)

Ja resno premišljujem o dizlu,kajti tale z navi me vse bolj in bolj vleče :) moram na ogled in bo...
Glede rok...Kolikšen je to približen strošek?

Zdi se mi pa, da sem ga danes videl v Domžalah pred enim bifejem ko zaviješ s ceste iz Trzina desno in kakih 600m naprej je na desni en bife...je bil točno tak črn iste litke, parkiran. :D lep lep...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 23, 2011 7:11 pm

Đasmin na Alfa forumu v podforumu Vodniki imaš napisano pravzaprav vse kar te glede 147/156/GT (pod kožo praktično enaki avti) zanima, le prebrat moraš ;).

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 7:40 pm

lizard je napisal/-a:Đasmin na Alfa forumu v podforumu Vodniki imaš napisano pravzaprav vse kar te glede 147/156/GT (pod kožo praktično enaki avti) zanima, le prebrat moraš ;).

Sem šel že čez tiste vodnike in ni sledi o cenah za dele, okvirnih ali konkretnih... =P =P

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 23, 2011 8:25 pm

Najboljša roka je original roka ki spodnje koštajo 110€ po komadu (menda akcijska cena) za zgornje original ne vem ,vem pa da so od vargalanta okol 40€ in tud niso slabe izogibaš pa se raznih FRAP,Delphi,VEMA in podobnih italjanskih rok.Se pravi original ali vargalant ali TRW (isto kot original le v TRW pakiranju in trenutno dražja kot na servisu),Meyle,MOOG. in če ne boš mel 18 ali večjih feltn gor pa spuščeno pa nabijal na vsak robnik in po jamah boš mel en čas mir.navigacija tud ni neki VAU ampak precej polepša armaturo in pa radio ma neke debilne funkcije ma pa po vsej verjetnosti v kompletu z Navi tudi BOSE ozvočenje ki je meni popolnoma v redu zadeva.Kar se pa usnja tiče pa je moje osebno mnenje da če nima gretja te bo pozimi zeblo v rit poleti pa se ti bo rit zapekla na njih pa še nego potrebujejo sicer to je tvoja stvar jaz povem samo toliko kolikor GT-jko poznam,ker si jo lasti kolega rihtam mu jo pa jaz...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 23, 2011 8:26 pm

Namesto Vargalanta raje Prekom, ali pa powerflex puše.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 8:40 pm

čare je napisal/-a:Najboljša roka je original roka ki spodnje koštajo 110€ po komadu (menda akcijska cena) za zgornje original ne vem ,vem pa da so od vargalanta okol 40€ in tud niso slabe izogibaš pa se raznih FRAP,Delphi,VEMA in podobnih italjanskih rok.Se pravi original ali vargalant ali TRW (isto kot original le v TRW pakiranju in trenutno dražja kot na servisu),Meyle,MOOG. in če ne boš mel 18 ali večjih feltn gor pa spuščeno pa nabijal na vsak robnik in po jamah boš mel en čas mir.navigacija tud ni neki VAU ampak precej polepša armaturo in pa radio ma neke debilne funkcije ma pa po vsej verjetnosti v kompletu z Navi tudi BOSE ozvočenje ki je meni popolnoma v redu zadeva.Kar se pa usnja tiče pa je moje osebno mnenje da če nima gretja te bo pozimi zeblo v rit poleti pa se ti bo rit zapekla na njih pa še nego potrebujejo sicer to je tvoja stvar jaz povem samo toliko kolikor GT-jko poznam,ker si jo lasti kolega rihtam mu jo pa jaz...

Hehehe...glede usnja poznam občutke...zima/poletje :D

Mja ta Navi. avtomatsko izbolšja izgled + Bose...rad poslušam muziko zato me pritegne GT-jka ker vem da je bose BOSE in ne nekaj kar bom moral menjati in ene JBL in ne vem kake kupovt =P da mam pol mir...
Glede lukenj...''pazim kakve gazim'' :lol: :-P :-P tko da ni blema...sploh pa tko lep avto...

Kolega ma Dizel, benz? ma tud navi not?

Hehehe kako pa da ti skrbiš zanjo in on?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 23, 2011 8:42 pm

lizard je napisal/-a:Namesto Vargalanta raje Prekom, ali pa powerflex puše.

Ma mene bo težko kdo prepričal da je med prekomom in vargalantom neka razlika.Je za specialne stvari (nekaj menda delajo za porsche) ampak za neka normalna vozila pa itak silent bloke kupujejo v trgovinah za avtodeli (Silent blok za zgornjo roko od Sidema dobim za 5€-rabiš 4 = 20€ za obe roki obnovit,če so zanič silent bloki) če ti pa končnik dobi luft se pa sliki,to ti pa morjo obnovit.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 8:47 pm

lizard je napisal/-a:Namesto Vargalanta raje Prekom, ali pa powerflex puše.

Cene so upam da tam use do 60€ kajne? upam da ni neke razlike., no razen originalnih seveda...te so nadražje, do 150€, sklepam...brez popustov ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 23, 2011 8:49 pm

Kot prvo ni Černomelj, ampak Črnomelj! Kot drugo pa za Vrtina glede rabljenih avtov nisem slišal še nobenega konkretnega mnenja, ne hvale, ne graje. Če bi bilo kaj narobe nasplošno z njegovimi avti, bi pomoje že kdo kaj pojamral.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 23, 2011 8:50 pm

@čare: Prekom je naredil drugačno zgornjo roko oz. puše za Alfo, maš na njihovi strani tudi opisano vse skupaj ;).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 23, 2011 8:50 pm

Kolega ma Dizel,navi,usnje,tempomat,jaz zanjo ne skrbim,jaz jo samo vzdržujem oz. servisiram on jo pa vozi,pere,šminka...Je pa nič kaj dost ne špara (s tem mislim da ga ne šalta pri 2000 magičnih dizelskih obratih) avto se dnevno relacijsko vozi po AC med 160-180 km/h in je temu tud primerna poraba 7,5-8 litra in ne 4,2-4,6 kot imajo to nekateri "dinamični"vozniki dizlov...Problemov nima,2X je menjal zgornje roke,čakajo ga še spodnje menjale so se zadnje bremze servisira se na 20000-čemur jaz nasprotujem ampak on pačl pravi da če je servis na tok je na tok in čao (pa ajde itak je relacijsko vožen tko da ni panike) a ja pa sklopko smo menjal,ker je bla trda ko kamen (to pazi če boš šel katero gledat) to je pa nekak to.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 8:58 pm

čare je napisal/-a:Kolega ma Dizel,navi,usnje,tempomat,jaz zanjo ne skrbim,jaz jo samo vzdržujem oz. servisiram on jo pa vozi,pere,šminka...Je pa nič kaj dost ne špara (s tem mislim da ga ne šalta pri 2000 magičnih dizelskih obratih) avto se dnevno relacijsko vozi po AC med 160-180 km/h in je temu tud primerna poraba 7,5-8 litra in ne 4,2-4,6 kot imajo to nekateri "dinamični"vozniki dizlov...Problemov nima,2X je menjal zgornje roke,čakajo ga še spodnje menjale so se zadnje bremze servisira se na 20000-čemur jaz nasprotujem ampak on pačl pravi da če je servis na tok je na tok in čao (pa ajde itak je relacijsko vožen tko da ni panike) a ja pa sklopko smo menjal,ker je bla trda ko kamen (to pazi če boš šel katero gledat) to je pa nekak to.

Aha se pravi si serviser? :DDD

je ta kolega mogoče iz Novega Mesta in je avto modre barve?

Ali sklopa otrdi in je to dejansko okvara ali je taka tovarniško :huh:

Tistih 20000-nasprotuješ ker je to veliko ali ker je prehmal za zamenjat? oops laik sm :D

Pol bi mestna bla do ene 10l, kajne
?

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 9:00 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kot prvo ni Černomelj, ampak Črnomelj! Kot drugo pa za Vrtina glede rabljenih avtov nisem slišal še nobenega konkretnega mnenja, ne hvale, ne graje. Če bi bilo kaj narobe nasplošno z njegovimi avti, bi pomoje že kdo kaj pojamral.

Ja se strinjam, drugače sem pa tudi pobrskal po forumu in naj bi bila tipi-topi avtohiša...naj bi... :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 23, 2011 9:06 pm

Ne ne ni una plava iz NM,je kar iz LJ grafit siva z tomasonkami 18" in ne mestna poraba na dizlu nikakor ne bi bla 10 litrov ampak max. 8 od semaforja do semaforja,prejšni lastnik je mel porabo okol 6 litrov (pomoje jo je bolj porival kot vozil :D ),glede servisov pa bi ga jaz v vsakem primeru delal na max. 15000 km,ker imam pač tako mišljenje ...sam ga pri svojem JTD 8V delam na 10000 ampak mam 80% mestne vožnje...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 23, 2011 9:09 pm

A ja glede sklopke,hm kaj naj ti rečem pri 150000 km pač ni več nova in košara otrdi,je mel prej 156 in je bla isto trda ko kamen in smo jo ravno tako menjali,ker jo sedaj pač vozi fotr...je pa sklopka cca. 200€ polna cena pa 100€ dala pri popoldancu pa 2 litra olja rabiš še zraven,sam če boš že zdaj gledal na stroške raznih popravil ti preostane samo punto 55S kjer če že kaj crkne ne košta več kot 50€...

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 9:13 pm

čare je napisal/-a:Ne ne ni una plava iz NM,je kar iz LJ grafit siva z tomasonkami 18" in ne mestna poraba na dizlu nikakor ne bi bla 10 litrov ampak max. 8 od semaforja do semaforja,prejšni lastnik je mel porabo okol 6 litrov (pomoje jo je bolj porival kot vozil :D ),glede servisov pa bi ga jaz v vsakem primeru delal na max. 15000 km,ker imam pač tako mišljenje ...sam ga pri svojem JTD 8V delam na 10000 ampak mam 80% mestne vožnje...

Kaj pa voziš?

HEhehe ja verjetno je šlo na porivanje ja :D ...no potem pa ni newem koooolk strašno velika poraba...slišim da pije denim do 14l, pa ne vem kake zgodbice še use :DDD

Ena s tomasonkami se prodaja, črne zadnje luči, nima pa navi ne usnja :D sam zadnje črne luči ji sedejo čist...si iz Lj? si serviser?

čare je napisal/-a:A ja glede sklopke,hm kaj naj ti rečem pri 150000 km pač ni več nova in košara otrdi,je mel prej 156 in je bla isto trda ko kamen in smo jo ravno tako menjali,ker jo sedaj pač vozi fotr...je pa sklopka cca. 200€ polna cena pa 100€ dala pri popoldancu pa 2 litra olja rabiš še zraven,sam če boš že zdaj gledal na stroške raznih popravil ti preostane samo punto 55S kjer če že kaj crkne ne košta več kot 50€...

Aha, super...razumem zdj, ma ja itq servisi so zato da nam ni dougcajt. =P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov