Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Re: Nakup novega avtomobila za 10-15 let?

Napisal/-a tha_man Sr jun 01, 2011 7:09 pm

Atmosferski bencinar in predvsem čim manj elektronike. Še najbolje nekaj kar je narejeno na daljnem vzhodu (ne samo firma, ampak da ga dejansko izdelujejo tam), japonc ali korejc. Pa da je že prebrodil morebitne porodne krče - torej vsaj tri leta star model.

Mogoče kak Hyundai Santa Fe, Honda CR-V ali Toyota RAV4. A kak poznavalec ve, kje te modele sestavljajo?

Btw., Subaru je seveda zakon, ampak drag...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jun 01, 2011 7:22 pm

Še vedno veljajo v vaših glavah butasti stereotipi. Ali mislite da bo cenejši rang avtomobila čez 15 let uzela magla ali kaj :roll: :roll: :roll: :roll:

Danes vsaki kupljen novi avto, bo ob pravilnem vzdrževanju brez problema preživel 15 let redne uporabe. Med cenovnimi razredi bo takrat samo razlika med detajli, škripanje ipd

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jun 01, 2011 7:30 pm

tha_man je napisal/-a:Atmosferski bencinar in predvsem čim manj elektronike. Še najbolje nekaj kar je narejeno na daljnem vzhodu (ne samo firma, ampak da ga dejansko izdelujejo tam), japonc ali korejc. Pa da je že prebrodil morebitne porodne krče - torej vsaj tri leta star model.

Js pa mislim da raje dizla, v 10-15 letih se mu bo izplačala investicija.
Mislim tudi, da je bolje uzet čimmlajši model. Če kupi avto, ki je na trgu 6-7 let bo čez nekaj mescov nezadovoljen, ko bo videl da ima zastarel avto.
Drugače zaparvu bo 20k€ za avto + 25k€ za gorivo + 5k€ za zavarovanje, skp pride 50k€, teh 500€ razlike v izrednih stroških med nezanesljivim in zanesljivim avtom predstavlja samo 1% stroška za avto :roll:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jun 01, 2011 7:31 pm

Tudi Vel Satis 2,2 dci zdrži 20 let. Samo vprašanje je koliko te med tem stane :idea:

janez3
Nov uporabnik

Napisal/-a janez3 Sr jun 01, 2011 7:40 pm

Ravno sem z njim govoril o vsem kaj ste napisali. Všeč mu je Toyota Verso.

http://www.toyota.si/cars/new_cars/verso/index.aspx

Ga je tudi videl v živo in pravi, da zgleda dosti večji v živo kot na teh slikah. Mislim, da hoče imeti SUVja, ki ni preveč podoben buldogu.

Ampak kolikor sem raziskoval je Toyota Verso compact SUV mar ne?

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr jun 01, 2011 7:52 pm

janez3 je napisal/-a:Ravno sem z njim govoril o vsem kaj ste napisali. Všeč mu je Toyota Verso.

http://www.toyota.si/cars/new_cars/verso/index.aspx

Ga je tudi videl v živo in pravi, da zgleda dosti večji v živo kot na teh slikah. Mislim, da hoče imeti SUVja, ki ni preveč podoben buldogu.

Ampak kolikor sem raziskoval je Toyota Verso compact SUV mar ne?

To ni SUV ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jun 01, 2011 8:37 pm

Janez, jaz ti bom čisto odkrito povedal. Na napačnem mestu sprašuješ. Tvojemu kolegu kar lepo reci, naj se odpravi na testne vožnje, iz tega izloči potencialne kandidate. V finalu pa naj pogoogla kaj o dveh modelih ali treh seveda, katera/i so prišli v ožji izbor in se naj tudi na podlagi tega sam odloči. Tu boš dobil tisto, kar vsak sam vozi/ali pa so njegove sanje.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 01, 2011 8:50 pm

ob primernem vzdrževanju in da nena delaš z avtom kot svija s kurbosom, ti tudi laguna 1.9 dci( katera je oh in sploh od šita ter so vse zanič ) dela kot prvi dan po 10 letih. Kdor ne vrjame naj se obrne na uporabnika king1 ;)

Drugače pa naj gre na testne vožnje in vzame kaj mu je všeč. Pokvarljivi so itak vsi avti ob neprimernem vzdrževanju in uničujoči vožnji (kakšna je to pa itak vsak sam ve). Danes se toliko avtov proda, da ne morejo bit brez napak.....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jun 01, 2011 10:01 pm

Blinder je napisal/-a:Js pa mislim da raje dizla, v 10-15 letih se mu bo izplačala investicija.
Mislim tudi, da je bolje uzet čimmlajši model. Če kupi avto, ki je na trgu 6-7 let bo čez nekaj mescov nezadovoljen, ko bo videl da ima zastarel avto.
Drugače zaparvu bo 20k€ za avto + 25k€ za gorivo + 5k€ za zavarovanje, skp pride 50k€, teh 500€ razlike v izrednih stroških med nezanesljivim in zanesljivim avtom predstavlja samo 1% stroška za avto :roll:

ja pa kaj še, če dela 10k km letno samo, bo v enem letu prišparal mogoče 200€ na benzinu a ko bo pa kaj šlo na dizlu bo dal za servis pa 2x kolkr pr benzincu :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jun 01, 2011 10:13 pm

zuzek je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Js pa mislim da raje dizla, v 10-15 letih se mu bo izplačala investicija.

ja pa kaj še, če dela 10k km letno samo, bo v enem letu prišparal mogoče 200€ na benzinu a ko bo pa kaj šlo na dizlu bo dal za servis pa 2x kolkr pr benzincu :roll:

ponavadi delajo ljudje več kot 10k km letno. Pa tut za 10 k km letno za 15 let se že lahko povrne investicija za dizla. Z tako malo kilometri se manj prišpara na gorivu pa tut manj servisov se naredi. bi treba mal računat
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr jun 01, 2011 10:36 pm

Če se že gremo kakovost potem pozabljamo na Toyoto, ki je bla sicer omenjena,ne pa predlagana.

Kaj pa potem recimo: Toyota RAV4 dizel D4D, prostoren, 4x4, kvaliteta, itd..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

bobipalčka
Nov uporabnik

Napisal/-a bobipalčka Če jun 02, 2011 5:46 am

[quoteBtw., Subaru je seveda zakon, ampak drag..][/quote]

Vem za novega ca. pol leta star 2.5 bencinar ki žre olje k pr norcih.
Plus tega, da je treba olje dolit je treba še varovalke ven jemat in
resetirat sistem itd. Za olje je pa tako, da imajo samo predpisano
kakovost olja in ne določeno firmo pol pa nastane problem ker
en mehanik pravi tako drugi tako, potem pa že sam začneš raziskovat.
Pri novem avtu ne hvala.

Za orginalno vprašanje kateri avto
moje menenje:
- brez turbine
- bencinar
- avtomatik (po želji če je dober )
- višji razred ( sam sem prešaltal z lagune na megana in z tem jajčkom si ne predstavljam 10-15 let vozit )
- konkretni predlogi laguna, a6 pol se pa počasi neha
pri laguni dobiš pomoje največ za svoj denar ( z popustom seveda, če rabiš povej ) a6 mi je pa
trenutno edini všečen in pohvaljen vse ostalo je predrago za to kar ponuja.

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Če jun 02, 2011 6:51 am

janez, malce pozno odgovarjam, se opravičujem...

Zakaj SUperb?

Po statistikah so Škode dokaj neproblematične, jaz pa imam sam prejšnjo generacijo Superba že 6. leto, avto pa je star 9 let, 200.000 km, niti enega problema. Pač redni servisi.

Prostora je OGROMNO, opcija je 4x4, poraba majhna, servisi ugodni. Kaj več človek sploh še potrebuje?

Aja, cena pa zelo konkurenčna!

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če jun 02, 2011 7:37 am

Vsak avto zdrži 10-15let če veš kako z avtom ravnat. Poznam kar nekaj DCijev iz tistih časov, ki še danes delajo kljub 200k+ km s prvo turbino itd. Poznam jih pa tudi nekaj, ki pa ne, izstopa primerek ki dela po 8 letih in 210k km že na tretjo turbino. Ampak glede na to da vem kako se z avtomobilom dela, je še čudno da je to šele tretja turbina.
Kar se tiče bencin/dizel? Ma ni teorije da se mu dizel bolj splača. Kar se tiče porabe se mu po 15ih letih dejansko povrne, ampak če dodamo zraven razliko v servisih ni ekonomske računice. Sploh če bodo na koncu pretežno krajše relacije. Ampak to ej še vedno ta tipična slovenska miselnost da se dizel bolj splača, ker čisto vsi vidijo tist liter razlike pri porabi. Ostalih stvari pa ne.

Drugače pa od predlaganih SUVov se mi zdi veliko avta recimo Kia Sportage. Še več avta je Dacia Duster - odličen Nissanov pogon, vsa oprema ki jo rabiš, ni pa to luksuzen avto in avto za šminkirat.
Zanimiv mi je tudi Yeti. Sorazmerno veliko avta ob normalni ceni.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če jun 02, 2011 8:55 am

Jao, človek bi _mogoče_ imel 4x4 vsake toliko pa vsi takoj na SUVje. Čim se omeni Američane se pa pljuva po njih, kaj furajo. Ne bit tako dvolični, no. :D

Če ne rabi SUVja (kdo pa ga?), potem nekaj običajnega s 4x4 pogonom pa gremo. Superb recimo je že dober predlog. Po pravici povedano dvomim da potrebuje 4x4, ampak ajde. Itak mu je bil všeč Verso, ki je enoprostorec/people carrier, kar je pa spet druga smer predimenzioniranja.

2 stvari bi se jaz najprej pozanimal od kolega:
- Kako velik avto hoče? Zdaj padajo ideje iz vseh spektrov, jaz bi lahko za te kriterije recimo predlagal Suzukija Swifta 4x4*
- 4x4 ali nizka poraba? Eno ali drugo. Saj ne bo šla ravno v nebo s 4x4, ampak ne bo pa več nizka, kvečjemu povprečna.

*'Prostoren' je relativno, kolega ima dotičnega Swifta in mu je čisto dovolj velik.
Slika

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Če jun 02, 2011 1:23 pm

nejc1 je napisal/-a:Kaj pa kak korejc?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4115558&show=1

Jest sm tud za tegale, ob taki kilometrini pozabi na dizla. Mamo doma tazgale, sicer 2wd, 2.0 je uredu motor za v ta avto. Avto je pa bomba. :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov