Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Re: Nakup prvega avtomobila nekje do 7-8 k€

Napisal/-a weasel So jun 04, 2011 6:14 pm

Gosic je napisal/-a:1.7 Cdti ISUZU motor dobra izbira? Po 300metrih se mi je tak motor kar sam od sebe ugasnil, vse lučke utripale.. Da ne rečem, da je potem preživela tista astra nekaj tednov tudi na servisu, nato pa še druga z identičnim motorjem. Motor pa gre mogoče malo bolje kot Hyundaiov 1.4 CRDi 90KM ! Zagotovo je boljša izbira Fiatov 1.9 JTD/Cdti.

Sicer pa je smešno dejstvo, da ljudje avto kupijo samo zaradi tega, da se ga čez 5 let lažje znebijo.

Tale astra nima ISUZU-ja. Ma Oplov motor in pride tudi servis cenejši, kot če bi imela ISUZU. Mislim, da tale prihaja iz Italije. (oče ima identično in je vprašal na servisu kater motor ima, pa mu je serviser reku, da ma srečo, da nima ISUZU-ja notr- no vsaj ena dobra stran glede uvoza :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 05, 2011 12:29 pm

lizard je napisal/-a:Koncern Fiat? Se zajabeavaš a ne (obstaja sploh večji kritik taga butastega koncerna na forumu kot jaz?)? Sveta mi pa ni nobena znamka, nikoli bila, nikoli ne bo. Znam pa napisat kakšne so razlike med znamkami, in kaj mi je pri kateri všeč in kaj pri drugi ne in zakaj bi katero vozil.

Verjetno nisi videl smeškota oz. želiš, da ti odgovorim? Če bi le imel zdajle čas bi kakšno sočno sigurno našel a vse v dobrem pomenu in nič slabšalnega zato tudi ;) ;)
Pa res ni treba, da tako odgovoriš saj moraš razumet, da smo ljudje različni in predvsem imamo pravico do svojega mnenja. ;) ;)

lp

speedfreak je napisal/-a:
Sm vedu da se boš oglasu :twisted:. Sprijazn se, da dizaj pa VW ni glih sopomenka, pač jim ni to prioriteta, pri toliko delničarjih in fanatikih teh j**c, lahko značko nalimajo na kanto za smeti in jo drago prodajo :twisted:

Zakaj sem se oglasil ti lahko osebno povem ampak verjetno le ni potrebno, ker poznaš moje stališče oz. mnenje o vsem tem. ;) ;) Na tvoje " provokacije " pa ti lahko odgovorim oz. pokažem samo :ppppp :ppppp =P

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 05, 2011 2:12 pm

King1 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Koncern Fiat? Se zajabeavaš a ne (obstaja sploh večji kritik taga butastega koncerna na forumu kot jaz?)? Sveta mi pa ni nobena znamka, nikoli bila, nikoli ne bo. Znam pa napisat kakšne so razlike med znamkami, in kaj mi je pri kateri všeč in kaj pri drugi ne in zakaj bi katero vozil.

Verjetno nisi videl smeškota oz. želiš, da ti odgovorim? Če bi le imel zdajle čas bi kakšno sočno sigurno našel a vse v dobrem pomenu in nič slabšalnega zato tudi ;) ;)
Pa res ni treba, da tako odgovoriš saj moraš razumet, da smo ljudje različni in predvsem imamo pravico do svojega mnenja. ;) ;)

lp

speedfreak je napisal/-a:
Sm vedu da se boš oglasu :twisted:. Sprijazn se, da dizaj pa VW ni glih sopomenka, pač jim ni to prioriteta, pri toliko delničarjih in fanatikih teh j**c, lahko značko nalimajo na kanto za smeti in jo drago prodajo :twisted:

Zakaj sem se oglasil ti lahko osebno povem ampak verjetno le ni potrebno, ker poznaš moje stališče oz. mnenje o vsem tem. ;) ;) Na tvoje " provokacije " pa ti lahko odgovorim oz. pokažem samo :ppppp :ppppp =P

lp

:ppppp :ppppp :ppppp :ppppp :ppppp :ppppp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Ne jun 05, 2011 3:47 pm

Badzo je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Golf oz kar vsi VW ne bodo s svojo tradicionalno obliko nikoli out, so preveč konvencionalnih oblik. Veliko hitreje out so rani korejci, japonci, francozi....

Da se ti ne bo karkoli zataknilo. Vsi VW letnik 1999 in nižje delujejo stari kot oldtimerji. Sorry, ampak tako je. Pa mi VW ni slab avto.
Kakšna honda letnika 96-97 precej bolje zglede kot kak Golf iz istega leta ali Passat. Da o kakem Polu sploh ne govorim. Še clio je precej bolje izgledal. Megane isto. Toliko o konvencionalnosti oblike pri VW.

Avtor: Opel in pravtako Golf nista slaba izbira. Pri Kii vedi da so redni servisi rahlo dražji in pa da dtoični bencinski motor zan porabit liter do liter in pol na 100 prevoženih več od ostalih dveh - glede na to da omenjaš MALO porabo. Sicer pa bi bilo fino če okvirno definiraš to malo porabo in okvirno poveš kje se misliš vozit (na relaciji, vsak vikend na relaciji, predvsem mesto itd) in okvirno št. km.

Lp

Ja kot sem že omenil naj bi imelo moje bodoče vozilo malo porabo. Zame je mala poraba nekje okoli do 6,5 - 7 litrov za beciarja in neke 5,5 litrov za dizla, to področje zame predstavlja zgornjo mejo definicije male porabe. Za malo porabo goriva sem se vsekakor pripravljen odpovedati kakšnemu konjičku pod pokrovom, ni mi pomembno koliko konjev ima avtomobil, vendar podrugi strani naj nebi bil preveč podhranjen in bi že pri 130 kmh na avtocesti ga teral v visoke obrate itd.
Kar se pa tiče relacije , vsekakor bi v prvem let (od vseh teh 5 let) napravil najmanj km (bi se mi vsekakor bolje splačal becinar) nadaje pa bi delal kar nekaj kilometreov več in bi bil nekako na letni ravni pri prbližno 25k KM. Ker živim izven mesta, iz tega vidika nebo pretirano dosti mestne vožnje ampak bodo predvcem prevladovale razne obvoznice in pa regionalne ceste ter nekaj avtoceste in nekaj malega mestne vožnje, če bi moral definirati v razmerju birekel nekako takole 70:20:10 - regionalna: avtocesta: mestna!

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Ne jun 05, 2011 4:06 pm

zagrižen je napisal/-a:Odločitev zna biti kar težka ... na eni strani imaš 6-7 let starega Golfa, ki bo čez 5 let imel še vedno precej večjo ceno kot par let mlajši konkurent, po drugi strani pa ne bo ponujal prav dosti več, večinoma še manj: v tem budgetu težko dobiš dobro opremljenega in dobro ohranjenega ter redno servisiranega Golfa. To pomeni, da se moraš v splošnem zadovoljiti z manj opreme ter starejšim avtomobilom glede na konkurenco. Na drugi strani imaš večino konkurence, ki bo v najboljšem primeru stara največ pet let, čez pet let se bo prodala po nižji ceni (seveda to ni nujno), bo pa ponujala nekaj več (recimo v smislu opremljenosti). Za kaj se boš odločil, pa je stvar tvoje presoje. Predlagam, da se ravnaš po tem, kateri avtomobil ti je bolj všeč.
Vsekakor poglej poleg Golfa in Astre ter Ceeda tudi druge konkurente, kot so recimo Megane, Peugeotova tristosedmica, morda C4 pa še kaj ...

Veliko sreče pri nakupu ;)

Se popolnoma strrinjam s tabo. Odločitev je zelo težka, kajti kot si napisal sem tudi sam prišel do istega sklepa da za moj budget, ki je omejen nekako do 8k€ dobim precej osiromašenega golfa V (kar se tiče opreme) in starega nekje 6-7let, v primerjavi z nekim drugim avtomobilom, ki bi ga za isti denar dobil mlajšega, ali pa z več opreme. Kar se tiče opreme mi je kar pomembno da nekaj avtomobilček nudi, da ni popolnoma gov, kajti avtomobil nameravam imeti nekje 5 let in z vsakim letom bo čedalje več avtomobilov, z boljšo opremo oz, z več bombončki in že iz tega vidika nebi rad da preveveč istopam, (Pač da bi bil avto gol). Avto nekako nameravam imeti 5 let in ga ne nameravam prej menjati, podrugi strani pa nikoli neveš kaj bo čez 2-3 leta, tako da kar se tiče cene po kateri bi ga potem lahko prodal mi ni čisto vsejeno, podrugi strani pa mi tudi ni tako pomembna, kot neka oblika, oprema.
Kar se tiče Megana sem že tudi nekaj razmišlal v tej smeri kot tudi v Peugeotu, medtem ko C4 me pa sploh ne privlači, odktiro povedano me dizajn prov odbija in ga nenameravam imeti v ožjem izboru!!

Lp

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne jun 05, 2011 4:18 pm

25kkm letno v 5ih letih? Si ravno na meji, da boš okvaro turbine, šob in visokotlačne črpalke notri prnesel z nižjo porabo dizla :twisted: pa mogoče ti boš kaj drobiža ostalo (beri: avtovleko ali pa članstvo plus za tujino v amzs-ju).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jun 05, 2011 4:30 pm

LinuxFuter je napisal/-a:25kkm letno v 5ih letih? Si ravno na meji, da boš okvaro turbine, šob in visokotlačne črpalke notri prnesel z nižjo porabo dizla :twisted: pa mogoče ti boš kaj drobiža ostalo (beri: avtovleko ali pa članstvo plus za tujino v amzs-ju).

Nehajte že srat v vsaki temi s temi okvarami turbin, šob in ostalimi zadevami!! :roll:
Lahko kupi tudi atmosferskega bencinarja, pa mu bo čez točno 34985km preskočil jermen, potrgalo vse ventile, zaribali bati, prepihalo tesnilo glave.......
Nikoli ne veš kdaj te lahko doleti okvara. Lahko se voziš s kolesom pa ti bo ketna dol padla in boš letel v grmovje ali pa greš peš pa si boš zlomil nogo čez robnik pločnika. :roll:

Tisti, ki misli, da bo kupil 5 ali več let star avto s 150.000+km za male pare in ga samo tankal in vozil se globoko moti, pa ni važna niti znamka niti model.

Za tak budget bi jaz gledal za avti razred nižje (Polo, Corsa, Clio...).

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Ne jun 05, 2011 5:22 pm

LinuxFuter je napisal/-a:25kkm letno v 5ih letih? Si ravno na meji, da boš okvaro turbine, šob in visokotlačne črpalke notri prnesel z nižjo porabo dizla :twisted: pa mogoče ti boš kaj drobiža ostalo (beri: avtovleko ali pa članstvo plus za tujino v amzs-ju).

Malo nerodno sem napisal!
Miliv sem reč da prvo leto bo bolj malo km, medtem ko v nasledjjih 4 letih pa bom delal nekje po 25k km na leto!!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jun 05, 2011 5:24 pm

speedfreak je napisal/-a: Sprijazn se, da dizaj pa VW ni glih sopomenka, pač jim ni to prioriteta, pri toliko delničarjih in fanatikih teh j**c, lahko značko nalimajo na kanto za smeti in jo drago prodajo :twisted:

S temlem se pa popolnoma strinjam, saj kupci le teh gledajo predvsem na značko, ki jim pa ni važno kje je napopana, pač bi imeli pa še VW kante za smeti, ki bi sigurno šle dobro v prodajo preko top shop-a :lol: :cry :EE
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

zagrižen

Napisal/-a zagrižen Po jun 06, 2011 3:16 pm

Je res vsako temo potrebno 'zasrat' s pljuvanjem po znamkah, ki vam niso všeč? Razumem, da ste (morda) v preteklosti imeli slabe izkušnje s avtomobili dotične znamke /v tem primeru Volkswagen/, to pa še vedno ne opravičuje provociranja. Potem se bo pa oglasil kakšen ljubitelj VW vozil in on bo zaradi dobrih izkušenj in ljubezni do teh vozil po vašem mnenju tisti, ki posiljuje z avtomobili svoje znamke ...
So taki komentarji /vključno z mojim, ki ga ne bi bilo, če nekdo prej ne bi začel s tem/ res potrebni?

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Po jun 06, 2011 8:13 pm

Zdravo, dobro bi bilo če bi se lahko malo vrnili nazaj k temi!!!!!!!

Rabil bi kakše konkretne predloge in podatke, recimo o oplih kako je kaj z dizli, glede moči, porabe, glasnosti itd. v primerjavi z recimo golf 5 itd.
Zanima me kaj bi vi namojem mestu izbrali. kateri mi nudi več za svojo ceno, kar se tiče opreme in ostalega.

Včeraj sem ravno gledal (se vozil ) peugoeta 307 in me nekako ni pritegnil, že sam dizajn mi ni preveč všeč pa tudi v samem avtu nisem imel nekega dobrega filinga.

Pa še tole me zanima o oplih kakšne so vbistu razlike med GTC in pa OPC, al to samo označuje 3 in 5 vratno različico!!!!!!!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr jun 08, 2011 6:14 pm

OPC : Opel perfomance center

GTC : 3 vratna različica.

Več pa tukaj : http://www.opel.de/fahrzeuge/opc/index.html

atek
Novinec

Napisal/-a atek Pe jun 24, 2011 10:34 am

Moje mnenje:
Kaj pa kakšen Peugeot 407? Bencin ali diesel. Lepega izgleda.
Lp atek

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Pe jun 24, 2011 6:24 pm

Če te zanima...

edit mod:

2. Oglaševanje
2.2 - ... Mali oglasi so po novem dovoljeni samo v forumskem področju Oglasi ...
2.3 - Uporabnik mora pred oddajo oglasa sodelovati v forumu z najmanj 50-timi sporočili, če pa je registriran uporabnik foruma že najmanj eno leto, zadostuje 20 sporočil. V kolikor ti pogoji niso izpolnjeni, se oglas nemudoma izbriše! Prav tako uporabnikom z oznako "nekredibilnosti" ni dovoljena objava oglasov!
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe jun 24, 2011 7:51 pm

pozdravljen!

kaj pa npr. Fiat Bravo? kaj takega:
bencin
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4878851&show=1
dizel
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4481491&show=1

zelo lep dizajn (praviš, da ti je to pomembno), nizka poraba (predvsem jtd) in stroški vzdrževanja.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če apr 12, 2012 2:54 pm

Za takšno vsoto bi jaz zagotovo napraskal še 1-2k€ in kupil nov avto z garancijo. Zame je najslabši nov avto boljši od najboljšega rabljenega je pa to odvisno od tega kakšen človek si in kaj bolj in kaj manj ceniš. Zame bi bila to otroško lahka odločitev :)
Clio Avantage, 4leta garancije za dobrih 8k.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če apr 12, 2012 5:39 pm

sicer ne vem zakaj si odprl staro temo

nov avto

+ je nov, si prvi lastnik, lahko zbiraš kar bi mew rad

- v prvih 3h letih zgubi veliko vrednosti

lahko kupš rablenga 1 - 2 leto starga z do 35k km za manj keša pa ni nič narobe z njim ( z večno) je skor now

odvisno kak tip čloweka si
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Če apr 12, 2012 6:47 pm

zuzek je napisal/-a:sicer ne vem zakaj si odprl staro temo

nov avto

+ je nov, si prvi lastnik, lahko zbiraš kar bi mew rad

- v prvih 3h letih zgubi veliko vrednosti

lahko kupš rablenga 1 - 2 leto starga z do 35k km za manj keša pa ni nič narobe z njim ( z večno) je skor now

odvisno kak tip čloweka si

tisti tvoj minus sploh ni minus, če imaš avto recimo 10let.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov