Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Re: Več glav več pozna - R32 na avtonet ;D - prošnja

Napisal/-a 4vale6 Če jun 09, 2011 9:34 am

branee je napisal/-a:Eni pa ste.. Gre se zato, da prodajajo avtomobile kot neposkodovane in ti imajo visjo ceno seveda kot tisti, ki so kdaj bili.

Druga stvar:
Avto, ki ima na sebi navlecenega kita, da pokrije poskodbo je sama po sebi fuserija in ze to ce odkrijes potem si siguren, da ce so ze tam sparal se kje drugje (beri ni originalnih delov kjer ni nujno potrebno). Zej bojo strokovnjaki razlagali kolk se to ne izplaca, blalba in potem taisti osebki prodajajo svoje vozilo odlicno ohranjeno, nekarambolirano ipd.

Ko pa vidis avto se ti pa obrne, pr nas je to storija pri vec kot polovici avtomobilov. Mislm sej men je vseen, zase vem, da ne nemorjo "nategnt", lahko pa marsikoga drugega, ki pac ni vesc in zato je venomer dobro vprasat na forumu kot je primer tukaj!

Podpiram tovrstno povprasevanje na forumu oz kjerkoli drugje, saj le tako lahko vsi kupijo tisto kar zelijo in ne macka v zaklju.

Evo pod tole se pa podpišem, ne gre za to če so avti poškodovani, ampak za neprestano prikrivanje s strani trgovcev in običajno še malomarna popravila!

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če jun 09, 2011 9:42 am

Glede tega je očitno ta prodajalec pošten, saj ni nikjer označil, da je nepoškodovan ali nekaramboliran. Drugače se pa strinjam ja, da jih večina laže o tem :evil:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jun 09, 2011 10:00 am

Moje mišljenje. Če je bil avto konkretno razbit se ga osebno raje izogibam, ker ko karoserija dobi močan udarec se zvijejo ojačitve,itd ki te varujejo pred udorom v kabino in je škoda mislit, da jih boš zrihtal (poravnal) kot je bilo pred trčenjem.

Na TopGeru so testiral dva ista avtomobila, en je bil razbit drugi pa ne in razlika je očitna ob trčenju. Video je na yutubu

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 09, 2011 10:32 am

pskoda je napisal/-a:Moje mišljenje. Če je bil avto konkretno razbit se ga osebno raje izogibam, ker ko karoserija dobi močan udarec se zvijejo ojačitve,itd ki te varujejo pred udorom v kabino in je škoda mislit, da jih boš zrihtal (poravnal) kot je bilo pred trčenjem.

Na TopGeru so testiral dva ista avtomobila, en je bil razbit drugi pa ne in razlika je očitna ob trčenju. Video je na yutubu

Fifth Gear je bil to, dva Focusa mk1. ;)

Drugače sam ne bi niti pomislil na nakup tega belega, še najbolj zaradi tega, ker naj bi bil uvožen in nisem prepričan, če je pri ameriških? poleg števca, zadnje tablice ipd. še kaj drugačnega. Sicer baba čula, baba rekla, ampak uvoženi GTI-ji naj ne bi bili isti, naj bi več pokurili ipd. (drugače nastavljen motor?). Vglavnem se mi poraja dvom v tak avto, čeprav brez konkretnih "dokazov". No tudi bela barva me pri R32 ne pritegne, je pa res težko oz. skoraj nemogoče pri nas dobit belega, če ne kupiš tega.

Občasno se pojavi kak zanimiv R32, ki se mi zdi na prvi vtis bolj prepričljiv, ni pa bel...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če jun 09, 2011 10:53 am

pskoda je napisal/-a:Moje mišljenje. Če je bil avto konkretno razbit se ga osebno raje izogibam, ker ko karoserija dobi močan udarec se zvijejo ojačitve,itd ki te varujejo pred udorom v kabino in je škoda mislit, da jih boš zrihtal (poravnal) kot je bilo pred trčenjem.

Je bila razlika ja, vendar zato, ker je bil šalabajzersko popravljen, z najnižjimi možnimi stroški. So ga tudi pred tem dali na dvigalo in pokazali zvare na šasiji.
Je pa NCAP ali VW (nisem zaj 100% kdo jih je delal) delal teste, da je avto totalko razbil, ga popravil z original deli ter ponovno z istimi pogoji pognal v isto oviro. Rezultat je bil ENAK. Šlo je pa ravno za Golfa 5.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če jun 09, 2011 10:57 am

pixie je napisal/-a:

Je bila razlika ja, vendar zato, ker je bil šalabajzersko popravljen, z najnižjimi možnimi stroški. So ga tudi pred tem dali na dvigalo in pokazali zvare na šasiji.
Je pa NCAP ali VW (nisem zaj 100% kdo jih je delal) delal teste, da je avto totalko razbil, ga popravil z original deli ter ponovno z istimi pogoji pognal v isto oviro. Rezultat je bil ENAK. Šlo je pa ravno za Golfa 5.

Problem pa je potem to, da ne moreš vedet kako je bil popravljen. Zato se pač nekateri izogibajo avtov, ki so bili mal bolj popravljani - enostavno ni jim za tvegat. Tudi jaz bi se izogibal avtov, ki so bili popravljani neznano kje, neznano kako itd. Če je znano kdo ga je popravljal in kako, je potem druga štorija...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če jun 09, 2011 10:57 am

Gyga je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:po prebranem tu zmeraj bolj diši po tem da je bil avto razbit :?

In kaj potem? dokler ni avto na ravnalni mizi in dokler so gor vgrajeni originalni kosi, ne vidim kje je tle problem.

Se strinjam. Bolj bi bil problem, če je res imel težave z menjalnikom...

aja, če je bil avto udarjen to ni problema. saj jih je ogromno tako

mislil sem razbit, kot totalka pa potem spet popravljen
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če jun 09, 2011 2:03 pm

Daedalus je napisal/-a:
pixie je napisal/-a:

Problem pa je potem to, da ne moreš vedet kako je bil popravljen. Zato se pač nekateri izogibajo avtov, ki so bili mal bolj popravljani - enostavno ni jim za tvegat. Tudi jaz bi se izogibal avtov, ki so bili popravljani neznano kje, neznano kako itd. Če je znano kdo ga je popravljal in kako, je potem druga štorija...

Mislim, da je dovolj da se na servisu avto "vzdigne" in pogleda. Seveda s strani strokovnjaka. Ker tisti fokus je bil vidno popravljan. Prav tako se bo tudi na dvigalu videli zvari in ostale "šušmarije" na podvozju.
Freunde am fahren.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če jun 09, 2011 8:45 pm

noben klepar, ki bo za svoje delo v redu plačan ti ne bo slabo naredu, zakaj bi zapravil svoje ime in se tako rekoč prodal za mali dnar. Morate nekaj razlikovat, firme, servisi, privat kleparji, ličarji delajo (vsaj privatniki) čimboljše saj je cilj da avto zgleda kot v prvotnem stanju.... problem so tisti, ki so privatniki a delajo večinoma svoje avte in pa tisti, ki še sp-ja nimajo pa delajo v domači garaži brez orodja..itd... tistmu pa res ni problem it kit v trgovino kupit, pa še to bo vzel najcenejšega....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jun 09, 2011 8:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Drugače sam ne bi niti pomislil na nakup tega belega, še najbolj zaradi tega, ker naj bi bil uvožen in nisem prepričan, če je pri ameriških? poleg števca, zadnje tablice ipd. še kaj drugačnega. Sicer baba čula, baba rekla, ampak uvoženi GTI-ji naj ne bi bili isti, naj bi več pokurili ipd. (drugače nastavljen motor?). Vglavnem se mi poraja dvom v tak avto, čeprav brez konkretnih "dokazov". No tudi bela barva me pri R32 ne pritegne, je pa res težko oz. skoraj nemogoče pri nas dobit belega, če ne kupiš tega.

Občasno se pojavi kak zanimiv R32, ki se mi zdi na prvi vtis bolj prepričljiv, ni pa bel...

oops

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 Če jun 09, 2011 9:15 pm

pskoda je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

oops

http://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chAe1k ;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jun 09, 2011 9:48 pm

avto je bil včeraj prodan, tako da se lahko pomoje razpravljanje če je bil razbit ali ne neha.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jun 11, 2011 2:02 pm

Predvsem bi si ogledal menjalnik. Namreč ameriški je malček drugačen od EU različice. Nekateri deli menjalnika so od drugega proizvajalca kot EU modeli.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jun 11, 2011 5:06 pm

Slicker je napisal/-a:avto je bil včeraj prodan, tako da se lahko pomoje razpravljanje če je bil razbit ali ne neha.

mogoče nam bo to novi kupec na forumu povedal :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jun 11, 2011 7:00 pm

Slicker je napisal/-a:avto je bil včeraj prodan, tako da se lahko pomoje razpravljanje če je bil razbit ali ne neha.

nekdo se je le ujel "nafukal" po domače..... =P

~toMmy~ je napisal/-a:Drugače sam ne bi niti pomislil na nakup tega belega, še najbolj zaradi tega, ker naj bi bil uvožen ......

čisti podpis :D razmišljava enako....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jun 12, 2011 11:32 pm

sašo5 je napisal/-a:

nekdo se je le ujel "nafukal" po domače..... =P

~toMmy~ je napisal/-a:Drugače sam ne bi niti pomislil na nakup tega belega, še najbolj zaradi tega, ker naj bi bil uvožen ......

čisti podpis :D razmišljava enako....

Z besedo "uvožen" seveda ciljam na ameriškega, tam naj bi bilo nekaj razlik. Če je npr. nemški, je pa spet odvisno kdo in s kakšnim namenom ga je uvozil. :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jun 14, 2011 9:03 am

Govorite pa tak ko da so vsi uvozeni avti kuga :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jun 14, 2011 11:00 am

tko kot zanimivost rabljen R32 mi se zdi da je manj vreden kot GTI isti letnik :) morda pa nek dan bo sdi vreden bolj od obeh
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To jun 21, 2011 11:48 pm

da ni to ''un'' beli ameriški golf R32 =)

http://24ur.com/novice/crna-kronika/obo ... itiji.html

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Sr jun 22, 2011 10:01 am

HaMzO je napisal/-a:da ni to ''un'' beli ameriški golf R32 =)

http://24ur.com/novice/crna-kronika/obo ... itiji.html

Lol, pravkar sem študiral enako in googlal če je še kje kaka slika, da vidim, če je imel šibedah.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 11 gostov