Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tommaazz
Novinec

Re: nakup avtomobila nižjega/srednjega razreda, 10-12k €

Napisal/-a Tommaazz Ne jun 26, 2011 6:57 pm

Če te zanima...kmalu bom prodajal ...

edit mod:

2. Oglaševanje
2.2 - ... Mali oglasi so po novem dovoljeni samo v forumskem področju Oglasi ...
2.3 - Uporabnik mora pred oddajo oglasa sodelovati v forumu z najmanj 50-timi sporočili, če pa je registriran uporabnik foruma že najmanj eno leto, zadostuje 20 sporočil. V kolikor ti pogoji niso izpolnjeni, se oglas nemudoma izbriše! Prav tako uporabnikom z oznako "nekredibilnosti" ni dovoljena objava oglasov!
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jun 26, 2011 7:00 pm

JJJ je napisal/-a:
Pogoji so nekje 90KM+, 4/5 vrat, bencinski motor. Pri opremi nisem preveč zahteven, želim klimo (stransko vprašanje – a je vredno doplačati za avtomatsko klimo?) in avtoradio, ki ima vhod USB (ali nek workaround; btw – a se motim, ali večina radiev tega nima?!).

JA, JA in JA!!!

Vredno je vsakega centa (da je večpodročna ni potrebno, važno da je atomatska), če pa imaš še na voljo, je pa tudi zelo uporabna zadevca senzor za dež. (če ni drago doplačilo tudi priporočam)

Ker ti gre pa za vsak €, bi ti pa priporočal Cliota 1.2 TCE. Ker ni najlepši, je pa tale motorizacija nekaj kar ti bo risala vsaj malce nasmeška na obraz (gre se za 1.2 turbo motor, priporočam testno vožnjo).

Alternativa je še kakšna škoda fabia tsi ali pa ibiza. Polo je dobra izbira a je "predrag".

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4685466&show=1

Nekaj v tem rangu.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 26, 2011 7:33 pm

_furby_ je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Najboljše razmerje vrednost/cena

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4144341&show=1

Tudi novi Aveo bi znal ponuditi veliko za malo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4920601&show=1

oba odsvetujem na veliko. prvi pije ko najvecji alkoholik na vasi (kolega ima z mestno voznjo in malo primestne porabo 9,3 :shock: )

drugi pa je bil takorekoc avto za samomorilce http://www.euroncap.com/tests/chevrolet ... 6/250.aspx
ne vem koliko so ga kaj izboljsali (glede varnosti), ampak zunaj pa je se grsi ko prej :huh:

Zakaj za zamomorilce? Potem je skoraj polovica avtov na cesti za samomorilce, ker ne dosegajo več kot 2 zvezdice.
Moj kolega pa ima 1.8 mašino pri Cruzu in mu pije 7,8 - 8 pa ima avto nekaj čez 140 konjev. Verjetno je kaj narobe z avtom ali z vožnjo tvojega kolega.
Je pa Aveo na drugih testih dobil 4 zvezdice. Mislim, da avstralski test. Tako, da tako slab pa pomoje spet ni.

zato za samomorilce, kr sem vidu na lastne oci, kaj naredi z njega pri 50 km/h , ko se zaletis v prikolico od tovornjaka. prednjega dela avta takorekoc ni bilo vec (prednji par stebrickov je bil polomljen), pri vozniku se je avto dobesedno prelomu. lahko je mozakar mel ravno tako nesreco, da je tko priletel, ampak v avtom se to ne sme zgodit :!:

predstavljaj si se zadnji de avta privzdignjen za 30 cm vec
CHEVROLETAveo-Kalos-4-doors-euroncap-1922_1.jpg

glede cruza je pac tko in se veliko drugih lastnikov se je pritozevalo z visoko porabo. za 1.8 sem pa preprican, da bo manj pil, saj ga ne rabis tolko pritiskat da se premakne :)

cruze 1.8, ki mimogrede gre zelo slabo za 140 konjev je imel pri meni, ko sem ga testiral porabo 13 litrov, res pa da je bil kr tišan, tak da s kakimi 10 litri bi se dal shajat ob neki NORMALNI vožnji
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jun 26, 2011 7:40 pm

@srcnik

Mah avtomatska klima je odvisno na kakšnem avtu je. Na ibizi npr. je climatronik takšen j**c, da bi rajši doplačal za ročno klimo.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne jun 26, 2011 8:05 pm

speedfreak je napisal/-a:
cruze 1.8, ki mimogrede gre zelo slabo za 140 konjev je imel pri meni, ko sem ga testiral porabo 13 litrov, res pa da je bil kr tišan, tak da s kakimi 10 litri bi se dal shajat ob neki NORMALNI vožnji

Ti si itak fenomen!

Dotični Cruze - nekaj čez 140KM - pije ob NORMALNI vožnji pretežno na relacijah (pretežno relacija Lj-Dolenjska in nekaj zeloo malega po mestu) 7.5-8.5 (največkrat kar okoli 8ke). Vožen je pa zmerno 130-140 in brez zelo ostrih pospeševanj. Ga imajo znanci tako da 10L ni normalna vožnja (edino po mestu - samo to pa ne morem nič rečt, ker se dejansko nikoli še niso vozili celoten tank po mestu).
Ne vem kaj ti pojmuješ pod normalno vožnjo, ampak to kar mi vsi pojmujemo pod normalna vožnja ni teorije da ti bo pil 10L/100. Pa drugače nič ne rečem, je vse prej kot varčen.
Očitno deluješ po binarnem principu: 1("podngas") in 0(brez plina).. Pa brez zamere!

Se pa strinjam, da dotični Cruze gre nekako tako kot konkurenca z motorji 1.6 in cca. 110KM. Ne duha ne sluha o 140 konjičih..

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 26, 2011 8:11 pm

Badzo je napisal/-a:

Ti si itak fenomen!

Dotični Cruze - nekaj čez 140KM - pije ob NORMALNI vožnji pretežno na relacijah (pretežno relacija Lj-Dolenjska in nekaj zeloo malega po mestu) 7.5-8.5 (največkrat kar okoli 8ke). Vožen je pa zmerno 130-140 in brez zelo ostrih pospeševanj. Ga imajo znanci tako da 10L ni normalna vožnja (edino po mestu - samo to pa ne morem nič rečt, ker se dejansko nikoli še niso vozili celoten tank po mestu).
Ne vem kaj ti pojmuješ pod normalno vožnjo, ampak to kar mi vsi pojmujemo pod normalna vožnja ni teorije da ti bo pil 10L/100. Pa drugače nič ne rečem, je vse prej kot varčen.
Očitno deluješ po binarnem principu: 1("podngas") in 0(brez plina).. Pa brez zamere!

Se pa strinjam, da dotični Cruze gre nekako tako kot konkurenca z motorji 1.6 in cca. 110KM. Ne duha ne sluha o 140 konjičih..

Sej je reku speedy da je bil avto tiscan, zato poraba 13 litrov.
ti pa pravis 7.5 do 8.5 na relaciji z neznim pospesevanjem. tako sem tudi jaz spravu 200 konjsko corso na 5 litrov :roll:

pa dovolj off-a z to usra.o porabo =P
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 26, 2011 8:48 pm

Badzo je napisal/-a:

Ti si itak fenomen!

Da sm fenomen že vem, da je pa definicija normalne vožnje zeeeelo raztegljiv pojem pa tudi :mrgreen: . Kar sem napisal pri porabi je res tišanje na mrtvo, predvsem, ker sem bil presenečen nad NEzmogljivostmi za 140 konjev. Nikoli nisem imel cruza s tem motorjem in ga vozil počasi, kot ga ti, tako, da porabe v takih pogojih ne poznam.

Normalna vožnja zame je po mestu odločno pospeševanje brez jajcanja ( pa ne da kurim gume, ampak ne šaltam bencinarja na 2500 obratih, šmenta še dizla šaltam na 3500, seveda primerno ogretega :-P ), po magistralkah kolikko cesta dopušča oziroma promet, torej od 70 do 130, po ac ponavadi okli 150 ali več, no zdaj veš kaj je zame normalna vožnja, in pri taki vožnji seveda ne dosegam porab, kot jih večina tukaj omenja.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jun 26, 2011 9:06 pm

Ceed je napisal/-a:@srcnik

Mah avtomatska klima je odvisno na kakšnem avtu je. Na ibizi npr. je climatronik takšen j**c, da bi rajši doplačal za ročno klimo.

Pri novih avtih dvomim da je "j**c". Ne vem zakaj bi doplačal ročno klimo, če lahko na avtomatski tudi vse ročno nastavljaš isto + še več?

Sam jo imam na twingotu (novem modelu letnik 2007) pa je majka. Temperaturo nastavm, pa je v večini primerov to to, za celo pot. Pa ni twingo nek jaki avto?

Resno zelo dvomim, da v novem avtu dobiš še slabo avtomatsko klimo. (druga zgodba so (iz)rabljeni avti, ko vsak senzor že malo po svoje kaže, itd.)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jun 26, 2011 9:28 pm

_furby_ je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Najboljše razmerje vrednost/cena

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4144341&show=1

Tudi novi Aveo bi znal ponuditi veliko za malo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4920601&show=1

oba odsvetujem na veliko. prvi pije ko najvecji alkoholik na vasi (kolega ima z mestno voznjo in malo primestne porabo 9,3 :shock: )

drugi pa je bil takorekoc avto za samomorilce http://www.euroncap.com/tests/chevrolet ... 6/250.aspx
ne vem koliko so ga kaj izboljsali (glede varnosti), ampak zunaj pa je se grsi ko prej :huh:

Zakaj za zamomorilce? Potem je skoraj polovica avtov na cesti za samomorilce, ker ne dosegajo več kot 2 zvezdice.
Moj kolega pa ima 1.8 mašino pri Cruzu in mu pije 7,8 - 8 pa ima avto nekaj čez 140 konjev. Verjetno je kaj narobe z avtom ali z vožnjo tvojega kolega.
Je pa Aveo na drugih testih dobil 4 zvezdice. Mislim, da avstralski test. Tako, da tako slab pa pomoje spet ni.

zato za samomorilce, kr sem vidu na lastne oci, kaj naredi z njega pri 50 km/h , ko se zaletis v prikolico od tovornjaka. prednjega dela avta takorekoc ni bilo vec (prednji par stebrickov je bil polomljen), pri vozniku se je avto dobesedno prelomu. lahko je mozakar mel ravno tako nesreco, da je tko priletel, ampak v avtom se to ne sme zgodit :!:

predstavljaj si se zadnji de avta privzdignjen za 30 cm vec
CHEVROLETAveo-Kalos-4-doors-euroncap-1922_1.jpg

glede cruza je pac tko in se veliko drugih lastnikov se je pritozevalo z visoko porabo. za 1.8 sem pa preprican, da bo manj pil, saj ga ne rabis tolko pritiskat da se premakne :)

Ma ni ta novi aveo kot tvoja corsa? :D platforma pa to. http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Gamma_platform
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 26, 2011 9:42 pm

Blinder je napisal/-a:Ma ni ta novi aveo kot tvoja corsa? :D platforma pa to. http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Gamma_platform

kolikor jaz vem ne
turbo inside

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 26, 2011 9:47 pm

Seveda Cruz ne pokaže 140 konjev, ker je težka p*****a.
Ko se še dva možakarja vsedeta noter in polnega natankaš se še kako pozna.
Zadnjič spremenil nevermind, dne Ne jun 26, 2011 9:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jun 26, 2011 9:49 pm

@srcnik Res je, da se da ročno štimat, ampak tam imaš knof, ki ga v sekundi obrneš na to kar želiš, s tem pa se moraš jajcat in stiskat 100+1krat.

Renault ima čudovito avtomatsko klimo, zato ne veš kako izgleda slaba...

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne jun 26, 2011 11:58 pm

_furby_ je napisal/-a:Sej je reku speedy da je bil avto tiscan, zato poraba 13 litrov.
ti pa pravis 7.5 do 8.5 na relaciji z neznim pospesevanjem. tako sem tudi jaz spravu 200 konjsko corso na 5 litrov :roll:

pa dovolj off-a z to usra.o porabo =P

1. moj komentar leti na njegovo izjavo 10L/100 ob normalni vožnji.
2. nikjer nisem napisal nežno pospeševanje. Napisal sem samo brez zelo ostrih pospeševanj - to pomeni normalna pospeševanja na AC brez izpadov.
Avta si ne lastim jaz, lastijo si ga znanci.
In še nazadnje: usra.a gor ali dol - na koncu le ne igra tako nepomembnega dela tortice pri nakupu. Tole kar je pa napisal speedy je zavajanje, kajti ob normalni vožnji je poraba taka kot sem napisal, njegova vožnja pa je precej bolj dinamična od normalne vožnje - to se razbere že iz navedenih hitrosti (regionalka do 130 ter ac 150 ali več).
In kot je odgovoril - sedaj vem kaj je zanj normalna vožnja in mi je popolnoma jasno zakaj dosega porabe kot jih. Ampak za veliko večino voznikov ter voznic pa je to precej hitreje od normalne vožnje.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 27, 2011 6:42 pm

Cruze ima od letošnjega leta dalje nov 1.6 litski motor z 125KM.

Drugače je poraba občutno nižja od primerljivega starega modela oz. motorizacije.

Je kdo stestiral?

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ So jul 02, 2011 2:19 pm

Glede na moje potrebe in finančne zmožnosti se mi zdi, da je rešitev avto velikosti cliota, tako da razni cruzi s 140km odpadejo. Raje malo več opreme.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So jul 02, 2011 2:43 pm

1.8 140 ps c Cruze-u je enak tistemu v Insigni-i? Ker fotrova Insignia 1.8 140 ps ob normalni vožnji pije 8l-8.5l (pa ma 200 kg več kot Cruze). Tak, da 10l ob normalni vožnji je malo pretirano. Je pa res, da je avto nepremičnina. Sploh za te konje.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne jul 03, 2011 4:55 pm

JJJ je napisal/-a:Glede na moje potrebe in finančne zmožnosti se mi zdi, da je rešitev avto velikosti cliota, tako da razni cruzi s 140km odpadejo. Raje malo več opreme.

Bi ti pripotočal, da si malo ogledaš tudi Škodo Fabio 1.2 TSI.

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ Pe jul 15, 2011 11:00 am

Na http://www.renault.si/nova-vozila/osebna-vozila/ obstajata clio storia in clio berline. V čemu je razlika?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jul 15, 2011 11:02 am

JJJ je napisal/-a:Na http://www.renault.si/nova-vozila/osebna-vozila/ obstajata clio storia in clio berline. V čemu je razlika?

a rabi sploh prašat v čemu je razlika? :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe jul 15, 2011 11:07 am

storia:
http://www.avto.net/_AVTOKATALOG/mycar. ... IDE=343139

berline:
http://www.avto.net/_AVTOKATALOG/mycar. ... IDE=343319

Drugače pa je storia v bistvu clio 2 in je že malo zastarel, tako da vsekakor glej za clio 3 oz berline...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov