crxdelsol je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Imel sem tri karavane zaporedoma in sedaj limuzina. Čaprav imam familijo sem limo vzel pač zato, ker nisem najdu pametnega karavana. Kar pa se tiče prostora v gepeku ( prtljažnik ) pa sta skoraj identična. Gre pa se za renault laguno.![]()
![]()
lp
Identična ni. Razlike je dobrih 30-40l.
Pa takega nakladalnega prostora tud nima limuzina...
lizard je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:zany je napisal/-a:Predvsem je razlika, da je karavan malenkost prostornejši(predvsem glave zadaj in kolena), in pa dosti lažje je nekaj naložit v prtljažnik kot pa pri limuzini, kjer je kljub velikemu prtlažnemu prostoru, sama odprtina zelo majhna in včasih predstavlja pravi problem prevažat daljše stvari.
So tudi limuzine, kjer ta argument pade v vodo:
Škoda Superb (novi model, prtljažna vrata se odpirajo na 2 načina), Ford Mondeo(5-vratni), Opel Insignia (5-vratna), pa verjetno se še kakšen najde
Ti avti ne spadajo ravno med limuzine, ampak med kombilmuzine oz. po ang. hatchback-e - čeprav je terminologija tu nekoliko "zamegljena". Avtor teme bi moral natančneje opredelit kaj točno sprašuje, čeprav mi je sama tema nekoliko nesmislena oz. spominja na raziskavo...
~toMmy~ je napisal/-a:Eh če maš kombija doma, polj ti je itak vseeno!Če pa nekajkrat letno naložiš avto s čim malo težjim oz. večjim, da zapolniš ves prtljažni prostor s podrtimi sedeži in včasih daš še kaj na streho (serijske "sani" pri karavanih!), potem je stvar malo drugačna.
Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov