Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Re: karavan ali limuzina

Napisal/-a 89gasper Sr avg 10, 2011 7:46 am

Če bi si lahko priviščil še kakšen avto in bi našel kaj ugodnega bi imel klasičen ameriški full size station wagon.
Če se tretja vrsta sedežov odpre vzporedno z drugo vrsto, lahko pelješ do 8 ljudi. Če se tretja vrsta odpira v stran lahko pelješ do 10 ljudi. Če poleg tretje vrste podreš še drugo vrsto sedežev dobiš ogromen raven prtljažni prostor. Pa še prtljažna vrata se odpirajo navzdol (tako kot pri pick up-u) ali pa vstran. Prav tako je ponavadi steklo na prtljažnih vratih na električni pomik....
Meni se to zdi res uporaben "karavan".
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mercc ... 4_rear.jpg

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 10, 2011 11:16 am

crxdelsol je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Imel sem tri karavane zaporedoma in sedaj limuzina. Čaprav imam familijo sem limo vzel pač zato, ker nisem najdu pametnega karavana. Kar pa se tiče prostora v gepeku ( prtljažnik ) pa sta skoraj identična. Gre pa se za renault laguno. :D :D

lp

Identična ni. Razlike je dobrih 30-40l.

Pa takega nakladalnega prostora tud nima limuzina...
Slika

Ah za tistih par litrov se ne sekiram, ker jih ne potrebujem. Ampak za velike predmete mam jest doma voz, ki ima nakladalni rob in prostornine 15. kubikov. ;)

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 10, 2011 12:49 pm

lizard je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
zany je napisal/-a:Predvsem je razlika, da je karavan malenkost prostornejši(predvsem glave zadaj in kolena), in pa dosti lažje je nekaj naložit v prtljažnik kot pa pri limuzini, kjer je kljub velikemu prtlažnemu prostoru, sama odprtina zelo majhna in včasih predstavlja pravi problem prevažat daljše stvari.

So tudi limuzine, kjer ta argument pade v vodo:
Škoda Superb (novi model, prtljažna vrata se odpirajo na 2 načina), Ford Mondeo(5-vratni), Opel Insignia (5-vratna), pa verjetno se še kakšen najde ;)

Ti avti ne spadajo ravno med limuzine, ampak med kombilmuzine oz. po ang. hatchback-e - čeprav je terminologija tu nekoliko "zamegljena". Avtor teme bi moral natančneje opredelit kaj točno sprašuje, čeprav mi je sama tema nekoliko nesmislena oz. spominja na raziskavo...

V bistvu je najbolj pravilna terminologija za 5-vratne limuzine t.i. "liftback" in tudi meni se ta izraz zdi še najbolj pravilen, nevem pa zakaj se ga vsaj pri nas ne uporablja. Pod hatchback smatram vozila kot so clio, polo, corsa megane, golf ter vsi ostali, ki imajo odsekan zadek in sem nikakor ne morem šteti 5-vratnega Mondea, Insignio, Mazdo 6 ipd. Več o oblikah pa tule: http://en.wikipedia.org/wiki/Car_body_styles

Liftback
A style of coupé or sedan with a hatchback; used especially when the rear access door is very inclined, opening more upward that outward.

Kar se pa tiče debate karavan vs. limuzina, vsakemu pač svoje glede na okus in potrebe. Vsak ima tudi svoje prednosti in slabosti, ki jih pred nakupom pač pretehtaš. Meni osebno npr. ravno "liftback" oblika predstavlja nek kompromis med enim in drugim, združuje tudi nekaj prednosti enega in drugega (boljše vozne lastnosti kot pri karavanu, večja prilagodljivost napram limuzini in s tem možnost prevažanja večjih kosov tovora itd.). Je pa odvisno tudi od modela do modela. Če npr. pogledam Superba, bi zaradi (subjektivno) ponesrečene oblike limuzine, brez razmišljanja vzel karavana (tudi če zanj ne bi bilo potrebe). Tudi Mondeo karavan mi je lepši od 5-vratne izvedbe le tega, pri Mazdi 6 pa mi je pa načeloma 5-vratna lepša pa čeprav je tudi karavan eden najlepših v svojem razredu. Enako mi je npr. lepša tudi 5-vratna Insignia od karavanske različice itd. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 10, 2011 4:50 pm

Eh če maš kombija doma, polj ti je itak vseeno! :D Če pa nekajkrat letno naložiš avto s čim malo težjim oz. večjim, da zapolniš ves prtljažni prostor s podrtimi sedeži in včasih daš še kaj na streho (serijske "sani" pri karavanih!), potem je stvar malo drugačna. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 10, 2011 7:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Eh če maš kombija doma, polj ti je itak vseeno! :D Če pa nekajkrat letno naložiš avto s čim malo težjim oz. večjim, da zapolniš ves prtljažni prostor s podrtimi sedeži in včasih daš še kaj na streho (serijske "sani" pri karavanih!), potem je stvar malo drugačna. ;)

Točno tako kot si napisal. ;)

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov