Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

protonika
Stalni uporabnik

Re: Mlad voznik - kupiti novejši ali raje bolj rabljen avto?

Napisal/-a protonika Sr avg 24, 2011 3:05 pm

speedfreak je napisal/-a:
_Lejla_ je napisal/-a:V primeru, da bi morala skeširat, 2000 - 2500 €. V primeru leasing 1500 € pologa, 5000 na financiranje. Več ne.

Katerega med naštetimi Fiat P. Grande, Corsa ali stara Ibiza bi ti priporočil in zakaj?

Zakaj odsvetuješ Nissan Micro? Samo firbec, itak je zadnja opcija.

Za 2500 ne dobiš nič pametnega...za 6500 evrov pa dobiš že dobro corso ali grandeta...ni neke razlike med njima, katerega najdeš boljše ohranjenega je to to, micra je manjša od vseh ostalih, ni mi všeč, dražji servisi, je pa res, da je verjetno najbolj zanesljiva od vseh teh.

A jaz to prav razumem, da nakup micre odsvetuješ izključno zato, ker ti ni všeč in so servisi dražji (čeprav dvomim, da so)?
Protonika ima bullbar.

_Lejla_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Lejla_ Sr avg 24, 2011 3:08 pm

protonika je napisal/-a:
_Lejla_ je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Kateri je pa ta avto, ki bi ga dala v račun?

Nobeno, to je moje prvo vozilo.

Aja, ker si napisala, da bo polog v vrednosti starega vozila, sem nekako razumela, da boš pustila tam staro vozilo :)

Pa si si izračunala, koliko stroškov boš imela z avtom na mesec?

Stroški za bencin približno med 150 in 200 €, za vzdrževanje pač ne vem, koliko se odšteje pri npr. avtu starem pet let ali pri tistem deset ... prvo vozilo je, kaj preveč se ne spoznam - priznam. Kaj bi ti rekel protonika? Kako je pri obeh dveh variantah? Dnevno bi pa delala 2x40 km.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 24, 2011 3:12 pm

protonika je napisal/-a:
_Lejla_ je napisal/-a:V primeru, da bi morala skeširat, 2000 - 2500 €. V primeru leasing 1500 € pologa, 5000 na financiranje. Več ne.

Katerega med naštetimi Fiat P. Grande, Corsa ali stara Ibiza bi ti priporočil in zakaj?

Za 2500 ne dobiš nič pametnega...za 6500 evrov pa dobiš že dobro corso ali grandeta...ni neke razlike med njima, katerega najdeš boljše ohranjenega je to to, micra je manjša od vseh ostalih, ni mi všeč, dražji servisi, je pa res, da je verjetno najbolj zanesljiva od vseh teh.

A jaz to prav razumem, da nakup micre odsvetuješ izključno zato, ker ti ni všeč in so servisi dražji (čeprav dvomim, da so)?

Točno zato, predvsem ker je manjša od vseh ostalih, in to precej, dobiš za ta denar drugje več avta, pa prosim ne mi spet o japonski zanesljivosti ipd
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če avg 25, 2011 4:09 pm

Sem punca.

No, poleg bencina so popolnoma jasni še stroški zavarovanja, cestnina, tehnični, vinjeta, v tvojem primeru tudi lizing. Servisiranje starega avta pa z malo sreče ne pride več ali vsaj ne bistveno več ... (to bodo pa dejansko fantje znali več povedat).

Torej 150 evrov bencin, 100 do 150 evrov lizing, še kakih 80 evrov pa zavarovanje, vinjeta, servis (preračunano na mesečno raven). Kar nanese, a ne? Se mi zdi, da bi se ti že skoraj bolj splačalo najeti stanovanje v bližini službe.
Protonika ima bullbar.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če avg 25, 2011 4:11 pm

protonika je napisal/-a:

Točno zato, predvsem ker je manjša od vseh ostalih, in to precej, dobiš za ta denar drugje več avta, pa prosim ne mi spet o japonski zanesljivosti ipd

No, saj si ti sam čisto samostojno in samoiniciativno napisal, da je micra verjetno najzanesljivejša med njimi.
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov