Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
deejc
Nov uporabnik

Re: Nakup novega citroena C3?

Napisal/-a deejc To sep 13, 2011 1:18 pm

No da še jau pripomnim nekaj glede nakupa... ker delam za podjetje,kjer prodajamo citroene( resda delam v Avtopralnici,ampak vseeno),bi se raje odločil za C4,je prostornejši,meni tudi notranjost dosti lepše narejena,pelje se nekje enako če ne malenkost boljše in lepše!Tudi C3 ni slaba izbira,ampak bi na tvojem mestu premislil glede C4 če dobiš pri C3 dobro ponudbo,potem ti tudi pri C4 ne dvomim da dobiš ponudbo za vzet.

če pa bi imel par jurčkov več,bi se pa definitivno odločil za C5,ker je avto vrhunski!Aja pa da še to pripomnim,C5 Picasso....Jaz ga nebi imel pa če bi imel 3 otroke.

LP

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To sep 13, 2011 2:59 pm

C4 je sigurno boljša izbira ampak je konkretno dražji.

Uros1, hmm zanimivo, tudi jaz bi trdil da nekaj ni bilo uredu s tem testnim katerega si vozil ti.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 13, 2011 5:13 pm

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 13, 2011 5:38 pm

Spet po drugi strani... nekaj dražji v štartu, nekoliko višja poraba, nekaj več stanejo gume, nekaj več zavarovanje, nekaj več kakšen nadomestni del... na koncu se že nabere za avto, ki ga dejansko niti ne potrebuješ.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 13, 2011 5:45 pm

Mislim, da z isto motorizacijo servisi ne bodo dražji, C3 ima najverjetneje dražje gume ( če bo vzel 16 colsko varianto ) - pač nizkopresečne.

Z denarjem pa tudi mislim, da ne bo skoparil, bo pač kakšen manj originalen del na bavarcu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 13, 2011 6:05 pm

Saj ne gre za skoparjenje, ampak za metanje denarja stran, brez kakšne resne koristi, pa naj bo to uporabnost ali užitek.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To sep 13, 2011 6:09 pm

ne vem, ampak meni 6.prestava ZELO veliko pomeni, avto je manj glasen na avtocesti pa še poraba je manjša, ...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 To sep 13, 2011 6:31 pm

Žena (jaz) imava doma C3. Sem že o tem pisal, zato le na kratko. Ima vse kar ima tvoj sam dizel ni. Stal je 2.000€ manj kot tvoj!!! Tudi super ponudba z panoramskim steklom še. Gre kot urica. Mirno, tiho, potegne kar O.K. Imam še Kio Carens, k ije super avto res. Sam jo prodajam, ker želim novega Citroena. C4 ali C4 picasso. Pameten in preudaren nakup. Tudi glede oblike, modela in ostalega imaš prav. Enako sva razmišljala tudi midva. Pa še to: 1 redni servis po 1 letu 130 € z vsem in še nadomestni avto za cel dan brez dodatnih stroškov.

Kupi ga.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr sep 14, 2011 9:17 am

maius28 je napisal/-a:Žena (jaz) imava doma C3. Sem že o tem pisal, zato le na kratko. Ima vse kar ima tvoj sam dizel ni. Stal je 2.000€ manj kot tvoj!!!
LP
To je normalno, pač razlika med 1.4 bencinarjem in 1.6 dizlom.

Če se vrnem k prvemu postu v temi in vprašam @mihaing: ali si kaj pogledal sicer cene (novih) C3 in C3Picasso na avto.net?

11.800 EUR se meni zdi čisto običajna cena, ne bi ravno rekel da je 'neverjetna ponudba', kvečjemu korektna. Tudi če ima panoramsko streho, to ne bi smela biti taka razlika, doplačilo zanjo je po ceniku 500 EUR...

V glavnem pojdi pogledat še C3Picasso in vprašaj, koliko bi zahtevali za C3P s takim motorjem in opremo ko ti menda ponujajo pri C3. Pomojem bi moral za 11.800 dobiti C3 Picasso, ne navadnega C3...

Naj nihče na zameri, ampak C3 ni prav nič posebnega, tudi izgled ni kdove kaj (sicer lepši od prejšnjega C3, kar pa ne pomeni dosti). DS3 in C3P pa sta povsem druga zgodba.... Za tvoj potrebe predvidevam da bo vsekakor primernejši C3 Picasso.

Pa še to glede paketa opreme Selection (če bi se kljub vsemu odločil za C3 in ne C3P): kolikor razumem, so v tem paketu 16" kolesa - za tak avto bi bila morda primernejša 15" (bolj udobna, s tem avtom itak najbrž ne boš na polno gonil čez ovinke, pa manjše gume bodo verjetno tudi cenejše ob menjavi).

Razmisli.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

zagrižen

Napisal/-a zagrižen Sr sep 14, 2011 9:26 am

sonic je napisal/-a:Naj nihče na zameri, ampak C3 ni prav nič posebnega, tudi izgled ni kdove kaj (sicer lepši od prejšnjega C3, kar pa ne pomeni dosti). DS3 in C3P pa sta povsem druga zgodba.... Za tvoj potrebe predvidevam da bo vsekakor primernejši C3 Picasso.

Sej vemo, da to pač ni VW, je samo Citroen, v bistvu C3 nemoremo reči niti avto.
Polo je seveda za predsednike ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 14, 2011 9:59 am

zagrižen je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Naj nihče na zameri, ampak C3 ni prav nič posebnega, tudi izgled ni kdove kaj (sicer lepši od prejšnjega C3, kar pa ne pomeni dosti). DS3 in C3P pa sta povsem druga zgodba.... Za tvoj potrebe predvidevam da bo vsekakor primernejši C3 Picasso.

Sej vemo, da to pač ni VW, je samo Citroen, v bistvu C3 nemoremo reči niti avto.

Joj zagrižen, res ne vem, kako si sonic drzne napisat, da mu en čisto navaden avto ni nič posebnega, še sploh ker vozi VW-ja in naslov te teme jasno kaže, da se mora o C3 pisat izključno hvalospeve! :mrgreen: To, da mu (ob primerni ceni) svetuje veliko bolj vizualno zanimiv in uporaben (planiran naraščaj!) avto, ki je, glej ga zlomka, celo iste znamke, je res višek nesramnosti in daje jasno slutit, da sonic med vrsticami namiguje, da imajo Francozi Eifflov stolp le zato, da gledajo v Nemčijo, kako se delajo avti in ima mihainga za norca, ker sploh pogleda kaj drugega kot VW. Mater ste eni zafrustrirani s tem (anti)značkarstvom... :lol:

P.S.: Aja ups, pozabil sem, da sploh nimam besede v tej temi, ker vozim VW-ja. :? A to, da sem veliko prevozil s francoskimi kombiji šteje kaj? oops
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr sep 14, 2011 10:22 am

zagrižen je napisal/-a:

Ampak eni res samo prepir iščejo, ej...
Umiri se, kot je zgoraj že @tommy napisal, bi namesto C3 jaz ljudem med tovrstnimi Citroeni raje svetoval DS3 (če rabijo cool izgledajoč majhen avto) ali pa (v tem primeru) C3Picasso, ki bo bolj prostoren in praktiče, hkrati pa še vedno izgleda cool in bi bila zame izbira št. 1 v tem razredu majhnih 'enoprostorcev'.

Kar se tiče Polota in navadnega C3, bi se v izhodišču res načeloma nagibal k Polotu (ampak bi bilo oba za probat), bi pa po drugi strani avtorju teme raje svetoval C3 Picasso kot Polota/navadnega C3. Tako.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr sep 14, 2011 7:34 pm

meni osebno pa je C3 izredno lep avtomobilček še posebno bel ebarve, exclusive oprema ter 17 colska platišča, njami!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr sep 14, 2011 7:53 pm

No danes zvedela dejstva, da na voljo ni niti enega :!: :!: :!: :!: :!: C3 ali c3picasso dizla seveda. 2meseca na avto ne misliva čakati zato iščeva drugo opcijo.

Jutri grem pogledat tole čudo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5140204&show=1

Naj bi se dalo zbiti še za jurja oops

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr sep 14, 2011 8:00 pm

Kaj ne bi rajši novega C4? Za ta denar dobiš že močnejši diesel motor 112 KM. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4896931&show=1

Pomoje niti nima toliko kilometrov kot piše. Sicer pa če že greš v Izolo, bi se lahko še ustavil v Kopru in potem primerjal, če se ti bolj dopade Leon ali C4 :)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr sep 14, 2011 8:13 pm

C4 sem ji prepovedal ker BOLJ NAGNJUSNEGA SEDEŽA ŠE NISEM VIDEL pa sem si lastil in vozil kar lepo število vozil. Namreč pri sedalnem delu je bočna opora tako mehka, da se upogne in zmečka če nanjo položiš že mobilni telefon :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: .

Zadeva je enostavno zgrežena, ker se bo ta del tako grdo pomečkal čez čas, da me bo groza odpreti vrata.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr sep 14, 2011 8:16 pm

Če tako misliš, bo pa Leon res boljša izbira. Srečno!

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr sep 14, 2011 8:23 pm

mihaing je napisal/-a:C4 sem ji prepovedal ker BOLJ NAGNJUSNEGA SEDEŽA ŠE NISEM VIDEL pa sem si lastil in vozil kar lepo število vozil. Namreč pri sedalnem delu je bočna opora tako mehka, da se upogne in zmečka če nanjo položiš že mobilni telefon :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: .

Pa to velja za zdajšnjo ali prejšnjo generacijo C4?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr sep 14, 2011 8:27 pm

Zdajšnjo. Sem celo šel po nekaj salonih, da sem sprobal sedeže pri različnih opremah in so pri vseh enake nagnusno visoke in neverjetno mehke opore.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 14, 2011 8:49 pm

mmikolj je napisal/-a:Kaj ne bi rajši novega C4? Za ta denar dobiš že močnejši diesel motor 112 KM. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4896931&show=1

Pomoje niti nima toliko kilometrov kot piše. Sicer pa če že greš v Izolo, bi se lahko še ustavil v Kopru in potem primerjal, če se ti bolj dopade Leon ali C4 :)

To sploh ne razumem, kako lahko ponujate nekomu RABLJEN (TESTNI, ista fora) AVTO, pa greste zraven pisat, da "to dobiš za isti denar". :roll:
Če je en NOV, pa drugi RABLJEN, potem to zame ni isto. Znamka tu ne igra vloge.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5140204&show=1

p.s: z identičnim Leonom se okoli prevažam te dni. 1.6TDI ni neki športnik, je pa zelo varčen. Opreme pa ima tudi kar precej za tak denar. Osebno mi oblika avta ni preveč všeč, drugače pa brez pripomb. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov