Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: VW Passat 2.0 tdi

Napisal/-a nevermind Če sep 15, 2011 4:20 pm

Nekdo je enkrat napisal, da največ crkujejo tisti z prečno postavljenim motorjem.
Verjetno igra vlogo tudi tip motorja.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Po sep 19, 2011 6:59 am

Pozdravljeni

No s prve roke. Audi A4 2.0TDI Q, Tip motorja BPW (16V), leto splavitve motorja 11/2004. Do sedaj menjana črpalka goriva (300€), cev pri turbini (230€), inštalacija šob (90€), pa cevi naftne napeljave (150€). Audi ima v večini primerov Bosch šobe (PD motorji), mislim, da podobno velja za škodo, VW pa v večini Siemens šobe, ki crkujejo. Tudi pri meni je bila nazadnje diagnoza, da se ena Boschova šoba poslavlja (glej temo o občasnem grdem vžigu), zdaj pa sem ugotovil, da slednja sploh ni kriva, krivo je padanje nafte, ko avto stoji s smrčkom po hribu navzgor. 'Načeloma' 2.0TDI z bosch šobami 'naj ne bi bili' problematični (očitno pa tudi so v @SašoP primeru). Passat Bluemotion 2.0TDi od enga, ko skup lovima ribe, je reko, da je menjal že tretjo šobo (na pooblaščencu).

Ker sem že res verjel, da se šoba poslavlja sem se pozanimal, za cene le teh. Porche Maribor (nova: 920€, austausch: 800€), Jarc (nova: 820€, austausch: 600€), Bosch Servis (austausch: 307€).

Toliko z moje strani.
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 19, 2011 7:18 am

Me prav zanima, če so v zvezi z vsemi temi okvarami kaj izboljšali nov model Passata, ker tole je pa too much za en tak avto, ki med nepremijsko konkurenco vsaj pri nas uživa nenormalno visok ugled... Slovenci so ga dobesedno razgrabili kot sveže žemljice vsaj sodeč po tem, koliko jih srečujem na cesti. :|
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 19, 2011 9:33 am

Glede na toliko znanih napak in dejstvo, da je ima nova verzija skupni vod, si upam trdit, da so zadevo definitivno izboljšali. Vsaj zaenkrat ni še nič slabega slišat. Je pa 2.0 TDI CR res super motor za vozit. Tvoja dobrodušna zaskrbljenost za lastnike novih Passatov je še toliko bolj odveč zaradi podaljšane garancije.

Saj je tudi pred FL bilo na cesti res veliko teh Passatov, ogromno tudi uvoženih, pa očitno le niso bili vsi tako problematični, če se narod spet množično odloča za njih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 19, 2011 5:16 pm

Sasqa je napisal/-a:Pozdravljeni
Passat Bluemotion 2.0TDi od enga, ko skup lovima ribe, je reko, da je menjal že tretjo šobo (na pooblaščencu).

Vprašanje: Od kdaj so zunaj 2.0TDI bluemotion? A ni to že novejši CR dizel, katere naj bi porihtal?

Kar se pa tiče novega modela bo pa čas pokazal, če so kaj boljši - še zdaleč ni bil edini problem le omenjen motor ampak še kup drugih stvari. In tudi če imaš garancijo 4 leta, vseeno ni fajn imeti reden abonma na servisih. Te ravno tako košta časa in živcev.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po sep 19, 2011 5:55 pm

Zaenkrat ima naš 2.0 TDI CR 140KM ima 100.000km.

Zaenkrat BP - službeno vozilo.

Hkrati imamo tudi novega Passata 2.0 TDI bluemotion 140KM 2011 z 7.000km. Če bo kaj bom sporočil.

Imeli smo tudi inega izmed prvih 2.0 TDI PD 140KM na katerem smo 2x menjali tubino, 1x blok - no vse pod garancijo.

Uf ja.

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a KlemenM Po sep 19, 2011 9:10 pm

Passat letnik 2006, 2.0 TDI mašina BMP (PD 8V če se ne motim) ima na števcu že skoraj 170k km (verjetno jih ima še kakšnega več) mašina dela brez problema!

Nobenih problemov pri vžigu, raznoraznih lučk, varnostnih načinov pa smo z njim naredili dobrih 40k km (vmes 2 redna servisa)!

Pomoje z BMP mašino ne boš usekal stran ampak kot vedno pri vseh teh rabljenih avtomobilih - dobro preveri zgodovino vozila, magari kliči na servis v nemčijo kjer naj bi bili servisi opravljani mi smo to naredili in smo imeli z takšno informacijo eno skrb manj.

LP!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po sep 19, 2011 9:39 pm

KlemenM je napisal/-a:Passat letnik 2006, 2.0 TDI mašina BMP (PD 8V če se ne motim) ima na števcu že skoraj 170k km (verjetno jih ima še kakšnega več) mašina dela brez problema!

Nobenih problemov pri vžigu, raznoraznih lučk, varnostnih načinov pa smo z njim naredili dobrih 40k km (vmes 2 redna servisa)!

Pomoje z BMP mašino ne boš usekal stran ampak kot vedno pri vseh teh rabljenih avtomobilih - dobro preveri zgodovino vozila, magari kliči na servis v nemčijo kjer naj bi bili servisi opravljani mi smo to naredili in smo imeli z takšno informacijo eno skrb manj.

LP!

bmp imam sam. naredil že cca. 30.000 km in nikakršnih problemov razen rednih servisev :-P

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr sep 21, 2011 6:32 am

Polo78 je napisal/-a:
Sasqa je napisal/-a:Pozdravljeni
Passat Bluemotion 2.0TDi od enega, s katerim skupaj lovima ribe, je rekel, da je menjal že tretjo šobo (na pooblaščencu).

Vprašanje: Od kdaj so zunaj 2.0TDI bluemotion? A ni to že novejši CR dizel, katere naj bi porihtal?

Kar se pa tiče novega modela bo pa čas pokazal, če so kaj boljši - še zdaleč ni bil edini problem le omenjen motor ampak še kup drugih stvari. In tudi če imaš garancijo 4 leta, vseeno ni fajn imeti reden abonma na servisih. Te ravno tako košta časa in živcev.

Pozdravljeni. Eh moja napaka 4motion sem mislil (motion, motion...). Gre za PD motor, za oznako motorja pa nisem spraševal. Rekel pa je da jih ima zdaj 190k prevoženih, in da je menjal že tretjo šobo.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
pol3ni
Nov uporabnik

Napisal/-a pol3ni So sep 24, 2011 2:43 pm

Tudi sam sem sem iskal pasata ali audija z 2.0 tdi motorjem vendar po dolgotrajnem prebiranju forumov o vseh problemih, ki jih imajo ti motorji me je enostavno minilo da bi probal kaj od tega je resnično.Nato sem raje vzel Audi A4 avant 1.9 Tdi QUATTRO .Preverjeno deluje

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 24, 2011 3:20 pm

Pametna odločitev. Čipaš na 130 konjev in imaš mir.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr sep 28, 2011 6:54 am

Pozdravljen

Saj kolker me spomin ne vara, 1.9TDI + quattro je 131HP (L2001+) (razen če gre za starejše različice 1.9TDI-jev - 110HP, 101HP, 90HP). Nov 1.9TDI (116HP) mislim, da ni v kombinaciji s quattrom (vsaj takrat ga ni bilo ko sem jaz svojga kupoval).

Lp
Saša

Uporabniški avatar
pol3ni
Nov uporabnik

Napisal/-a pol3ni Če sep 29, 2011 7:30 pm

Sasqa je napisal/-a:Pozdravljen

Saj kolker me spomin ne vara, 1.9TDI + quattro je 131HP (L2001+) (razen če gre za starejše različice 1.9TDI-jev - 110HP, 101HP, 90HP). Nov 1.9TDI (116HP) mislim, da ni v kombinaciji s quattrom (vsaj takrat ga ni bilo ko sem jaz svojga kupoval).

Lp
Saša

Imaš prav moj je letnik 2004 in že ima 131HP.S čipanjem bom zaenkrat počakal,sem s tem zadovoljen.Bom pa poskušal koga naprosit za eno vožnjo ki že ima čipanega,da vidim razliko v praksi.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax So okt 01, 2011 5:47 am

Bom izkoristil to temo samo v vednost. Četrtek mi je crknila šoba na tretjem cilindru, avto: golf 5 2.0 tdi 170 ks. l.2007. Letos mi se zdi od maja meseca ja vw podaljšal garancije na šobe do 7 let. Tako da so mi na pooblaščencu zamenjali v garanciji. :D

lp.

trafo66

Napisal/-a trafo66 So okt 01, 2011 7:52 am

na letnikih 2006 so ble vse šobe zanič. crkovale so ena poo ena in ko je garancija potekla so jih na ww servisih krepko zaračunavali. pred kratkim so pa dobili depešo da morajo menjat zastonj ne glede na garancijo .sam večina ljudi jih je do sedaj že zamenjala in lepo plačala dobre cene. famozni 2.0 motor. sranje na kvadrat. sedaj imajo vsi novi sistem od od alfa romeo dizlnov. oni so izumli ta skupni vod in to res ne nagaja nikoli. so pa 1,9 tdi ww izredno dobri motorčki sam ta 2,0 je bil katastrofa.niso sam dize crkovale. sklopka je zanič potem regulator pretoka zraka in podobno. vse to na kilometrih od 70000 pa tam do 15000.zelo drag špas je to imet.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 01, 2011 8:30 am

trafo66 je napisal/-a:na letnikih 2006 so ble vse šobe zanič. crkovale so ena poo ena in ko je garancija potekla so jih na ww servisih krepko zaračunavali. pred kratkim so pa dobili depešo da morajo menjat zastonj ne glede na garancijo .sam večina ljudi jih je do sedaj že zamenjala in lepo plačala dobre cene. famozni 2.0 motor. sranje na kvadrat. sedaj imajo vsi novi sistem od od alfa romeo dizlnov. oni so izumli ta skupni vod in to res ne nagaja nikoli. so pa 1,9 tdi ww izredno dobri motorčki sam ta 2,0 je bil katastrofa.niso sam dize crkovale. sklopka je zanič potem regulator pretoka zraka in podobno. vse to na kilometrih od 70000 pa tam do 15000.zelo drag špas je to imet.

in kje je ta depeša za brezplačno menjavo?

trafo66

Napisal/-a trafo66 So okt 01, 2011 11:01 am

najprej ti diza mora crknit potem ti jo bodo zamenjali. če pa poznaš na kakem pooblaščenem servisu kakega majstra ti lahko zrihta tako da tud nepokvarjene zamenja sam to je tko tko se pa da.
za menjavo diz so pa povedali mojemu sinu na pooblaščenem servisu ker je dve plačal dve so pa še nemenjane.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe maj 24, 2013 6:46 pm

Kateri tip motorja ima tale avto? Kje pogledam oznako motorja?
Ali je to 8v ali 16v? So s tem letnikom odpravljene vse napake (pokanje glav, šobe,...)?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6529173&show=1

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 24, 2013 9:04 pm

nevermind je napisal/-a:Kateri tip motorja ima tale avto? Kje pogledam oznako motorja?
Ali je to 8v ali 16v? So s tem letnikom odpravljene vse napake (pokanje glav, šobe,...)?

in kako naj iz slike vemo ker tip motorja je?
lah recem da je 16v pa lah recem da je napisano na pokrovu zobatega jermena kateri tip motorja je.
glede na to da piše da je cr motor,potem težav z šobami,glavo, vztrajnikom... nima
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 24, 2013 9:19 pm

nevermind je napisal/-a:Kateri tip motorja ima tale avto? Kje pogledam oznako motorja?

edino v prometni vidiš_vsi novi CR-ji začnejo tip motorja s črko C (prvi A4 so CAGA) Pasati 3C kot je ta na linku, pa CAW(samo ne me držat za besedo) :arrow: in še najvažnejše (že povedano) le ti motorji problemov dejansko ne poznajo (ne z vbrizgom ne s čim drugim) poznam primerke z 300.000 + t.km
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov