Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

didi 11
Nov uporabnik

Re: soliden avto v rangu od 2000€-3500€

Napisal/-a didi 11 Sr sep 14, 2011 9:53 pm

kaj pa kaki Golf 4? Res da dizlarji imajo večinoma blizu 200kkm,ampak bajo se vzdržljivi in trpežni?

Kolko pa kuri navaden Stilo bencinar?

Ajd pa recmo da avto ni velik,pa da je bencinar...primer Xare,Stilota,Peugeot 307 in podobni... kolko kurijo taki recimo

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Sr sep 14, 2011 10:51 pm

To je vse uganka, konec koncev če kupiš avto za 2k-3k in se z njim voziš 4 leta, si na zeleni veji tud če ti razpade. Golf 4 standard: povprečen, poceni deli, majhna poraba, pa še prodaš ga lahko. Za porabo teh avtov, ki si jih naštel, če narediš na mesec 1500km boš pri avtu ki kuri 6l imel 115€/mesec, pri porabi 8l 153.6€ (razlika 38€), jaz se nebi ukvarjal preveč s to porabo, ti bo avto drugje več vzel ...
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr sep 14, 2011 11:09 pm

nebivedu je napisal/-a:Poštimaj svojo lantro, če ne drugače vloži 250 do 350 evrov v dobro mašino in še ene 100 za popoldanca, ki ti jo bo zamenjal. Lantra je boljš od vseh teh naštetih j**c. Za 3500 večinoma ni dobrega avta, ki ga nebi nič šraufal. Računaj na to, da ko ga boš kupil za 3500, boš rabil še vsaj 1500 zraven za
registracijo, dobre gume in kak velik servis(ki bi ga jaz naredil, navkljub temu, če mi prodajalec zatrjuje da je z avtom vse v redu).

hm, zdej k mam 16 let avto pa ga je treba šrawfat si lih mislm, k bo keš si kupm en avto z 4k€ d bo usaj mer. Pa nebi reku da je avto npr. 8 let str se tako kvari
kot starejši avto, pustimo redni servis, potrošni materjal ampak mislim drugo, kolegi imajo vsi avte 2k+ letnik pa vsi lawfajo, ne vem no :?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr sep 14, 2011 11:12 pm

didi 11 je napisal/-a:kaj pa kaki Golf 4? Res da dizlarji imajo večinoma blizu 200kkm,ampak bajo se vzdržljivi in trpežni?

Kolko pa kuri navaden Stilo bencinar?

Ajd pa recmo da avto ni velik,pa da je bencinar...primer Xare,Stilota,Peugeot 307 in podobni... kolko kurijo taki recimo

za vsa ta vprašanja ti zelo pomaga stran www.poraba.com

ti pa priporočam, če gledaš na porabo da vzameš tam avto srednji razred pa okoli 105-120 KM, navora bo dovolj, pil pa ne bo pretirano
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 14, 2011 11:39 pm

zuzek je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Poštimaj svojo lantro, če ne drugače vloži 250 do 350 evrov v dobro mašino in še ene 100 za popoldanca, ki ti jo bo zamenjal. Lantra je boljš od vseh teh naštetih j**c. Za 3500 večinoma ni dobrega avta, ki ga nebi nič šraufal. Računaj na to, da ko ga boš kupil za 3500, boš rabil še vsaj 1500 zraven za
registracijo, dobre gume in kak velik servis(ki bi ga jaz naredil, navkljub temu, če mi prodajalec zatrjuje da je z avtom vse v redu).

hm, zdej k mam 16 let avto pa ga je treba šrawfat si lih mislm, k bo keš si kupm en avto z 4k€ d bo usaj mer. Pa nebi reku da je avto npr. 8 let str se tako kvari
kot starejši avto, pustimo redni servis, potrošni materjal ampak mislim drugo, kolegi imajo vsi avte 2k+ letnik pa vsi lawfajo, ne vem no :?

Kaj pa če bi mlajšo lantro ali elantro, al kaj že kupil?

Nad novimi boš kr nal razočaran, ker tista stara j***a so vedno vžgala in vedno so te pripeljala do cillja, kjub večji porabi. Nova te ne bodo vedno.
Old subarus never die, they just get faster!

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če sep 15, 2011 9:24 am

StajercS je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:
Badzo je napisal/-a:Golf 3 SDI se redno pelje... na avtovleki. Ga imajo pri kolegu doma in je kar pogosto na servisu. Od raznih šobic, senzorjev itd. Turbina ob primernem vzdrževanju itd ni nikoli problematična, oz. ne poznam primera da bi bila turbina problem ob rednem in korektem vzdrževanju ter ob pogoju da je avto vožen normalno.
tut js ne vem niti za enega sdija, da bi mu turbina delala probleme :DDD

Mislim,da ste slabo prebrali njegov post. Tudi jaz sem mislil,da majo pri njegovem kolegu unikat SDI s turbino. :D
Napisal je,da je SDI drek, ob tem pa še,da v TDI turbina ni problem,če je redno vzdrževana. Eno in drugo ni vezano.

Sicer pa že normalna vožnja dost prispeva k "vzdrževanju" turbine. V obrate,ko se segreje. Pred tem,ko se pa misli avo ugasnit,pa vozit vsaj kilometer ali dva v malih obratih.

HEhe, vidim, da bi moral pred turbinskim delom it v novo vrstico, da bi bilo bolj razumljivo :)
Sem pa prvi del napisal za SDI, tisto s turbino pa je letelo načeloma na vse oz. večino turbo dizlov.

zuzek je napisal/-a:

Redni so isto, potrošni material tudi, dokler imaš v mislih zavorne ploščice itd. Pri 16let starem avtu začnejo določene zadeve odpovedovat včasih zaradi dotrajanih materialov.
Tako, da se kar strinjam da je 8let star avto manj problematičen (ob predpostavki, da je 8let bil deležen rednega in solidnega vzdrževanja) kot pa 16 let star avto, kjer se vsak mesec najde nekaj da ti ni dolgčas ali pa, da ti slučajno ne ostane 50eur viška.

pikislo
Nov uporabnik

Napisal/-a pikislo Pe sep 16, 2011 11:12 am

lepo pozdravljeni =)

mene pa zanima če se splača kupit škodo fabio 1.4 mpi ali seat leona 1.4 16V do 3300€ ?

če ima kdo kakšen predlog za ta dva avta je dobrodošel :D

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe sep 16, 2011 12:29 pm

o tem Leonu je bilo že tudi dosti napisanega... je "prešvoh".
No ja sej ga tudi sam kupujem in bi dodal vprašanje če tudi tako crkujejo mašine ko pa pri Golfu IV 1.4?
Freunde am fahren.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Pe sep 16, 2011 12:36 pm

Mašine so itak iste. 1.4 pa ni glih cvet razvoja

Uporabniški avatar
Jedu
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jedu Pe sep 16, 2011 12:56 pm

Iz prve roke ti priporočam da se Seat Leona Mk1 1.4 16v izogneš na veliko!
Kategorije B, C, C+E in opravljen NPK.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 16, 2011 2:11 pm

Jaz bi priporočal nekaj v tem smislu:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5031688&show=1

Naredi isto kot sem jaz za iskanje tega avtomobila. V avto.net vnesi samo željeno ceno in prevožene kilometre ter dodaj pogoj 1. lastnik, privat prodajalec in klima. Elantra sicer ni med najlepšimi avtomobili na svetu, je pa eden redkih tako novih rabljenih (večjih) avtov pri nas, ki nima nekih težav z zanesljivostjo in ga lahko dobiš od prvega lastnika.

Golf 4 1.9TDI je v teh časih dokaj nehvaležen avto za kupovat, ker je težko dobit preverjenega. Načeloma po več kot 200k km ne bi smelo bit večjih težav, ampak pri veliki večini ne veš, če so kilometri realni in na kakšen način so prevoženi, vsekakor v tem primeru ob ogledu toplo priporočam mehanika(ali vsaj poznavalca) in priklop na računalnik. Vzdrževanje je zelo poceni, če imaš kakšnega zanesljivega popoldanca.

Glede porabe poglej na poraba.com, koliko si z Lantro odstopal od neke sredine in po tem sodi, koliko približno ti bo tudi "novi" odstopal od povprečja. Če povzamem... če ti je Lantra žrla 9l, potem ti s podobnim stilom vožnje tudi 1.9 TDI ne bo 5l. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov