Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Nov avto, ki je bil razbit

Napisal/-a peroRS Po sep 26, 2011 9:51 pm

WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
x2
Če ne drugega, bi morala biti vsaj garancija na lak.

Problem zna biti edino dokazat, da nisi ti vmes razbil avto in ga sam nekje popravil.

Kakšna garancija na lak če je bil avto štrihan???
Lej, videl je haubo, dobil potrdilo, da je blo neki rihtano in to je to...sej je bil avto zato verjetno veliko cenejši!

Zdej pa ko zadeva postaja moteča (to se itak ve, da po parih letih zadeva ni ok) bi pa kar neki na garancijo izsiljeval...

PREBERI ŠE ENKRAT PRVI POST preden dajaš zaključke.
Niso mu dali nobenega potrdila "da je bilo nekaj rihtano", saj je kupil NOV AVTO, kateri naj ne bi bil nikoli poškodovan. To je zame goljufija s strani prodajalca.

Pa še nekaj. Garancija ostane, če je bil avto popravljen na uradnem servisu, ker če ne je itak brezveze vozit na uradni servis. Ne vem kako je pri Kii, npr. pri VAG-u je garancija na lakirane površine 3 leta od datuma nakupa. Se pravi, če je on Ceeda kupil konec 2009, bi moral biti avto še vedno v tovarniški garanciji ;)

Na lak je ena garancija na prerjavenje je druga garancija.
V vsakem primeru, avto je bil poliran in od tu je avtomatsko izguba garancije, ker če prav vem, je poliranje v bistvu brušenje laka...oziroma tanjšanje...
Na to se bodo verjetno sklicevali...
Dosegel ne boš po 3 letih nič....kako lahko ti dokažeš, da haube nisi barval v vmesnem času....?

Kdo pa omenja prerjavenje? Govora je o laku.
Če je poliral mojster, ki se spozna na to, se je debelina laka spremenila minimalno oz. neopazno. Itak je že na novem laku razlika v debelini na različnih delih avta.

kako lahko ti dokažeš, da haube nisi barval v vmesnem času

Če bi vse prebral, bi videl da sem to omenil že v prvem postu ;)

p.s: na netu sem zasledil, da ima Kia garancijo na lak 2 leti :? :?: Se pravi, da odpade kakršna koli reklamacija.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po sep 26, 2011 10:16 pm

KMAG je "bog pomagaj", tile korejci bi se lahko malo zbudili in najdli drugega uvoznika. Sicer, pa je prodajanje novih razbitih vozil v praksi pri vseh uvoznikih. Ko avto prevzameš moraš vsak vogal pregledat. Ko sem jaz prevzemal 206ko sem preveril pod pokrovom motorja, kjer je manjkal pokrov akumulatorja, rešili so tako, da so jo pobrali na drugem, ki je čakal svojega kupca...

Kiabula
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiabula Pe okt 14, 2011 8:44 am

modri D. je napisal/-a:Sej te poškodbe pri prevozu niso nč novega drgač (je blo že tle ne vem kok debat na temo Luke Koper, na primer). Res pa je, da če gre za Ceeda iz podpisa, pol je bil samo na tovornjaku iz Slovaške do Logatca pa pol od tam poslan naprej... Tko da ja, ni nujno da je Kmag kriv za poškodbe, je pa res da bi mogl avto bistveno bolje pregledat ob prejemu in ga ustrezno pripravt, na napake in poškodbe pa kupca opozorit (pri novih avtih nema toga videno kupljeno). Glede mehanike so pa men rekl, da avtov pač neregistriranih ne vozjo (da bi jih testiral pred predajo) in se lahk tud tko še kake napake pojavjo (men so recimo spraznil akumulator na Ceedu - so mi na pooblaščencu ob nakupu še dodatno opremo nameščal - pa so mogl pol računalnik resetirat ker je komplet notranja osvetlitev umrla).

Sej o samem Kmagu je blo drgač že precej slabga povedanga tle, tko da je tvoja nesrečna izkušnja samo še en žebelj v krsti so to say... Btw, si probu prek garancije uveljavljat menjavo haube pri njih?

Ma saj se ne gre toliko za to, ali je bil avto razbit in popravljen in potem prodan. Kot prvo bi ti lahko to povedali in priznali nek popust, kot drugo, pa človek od njih pričakuje, da bo avto popravljen kot nov.

Tako so pa taki šalabajzerji, da jim jaz nebi dal popravljat niti poni bicikla, kaj šele avto.

Tudi jaz sem kupil nov avto in je bilo nekaj narobe z zadnjim odbijačem. Nakar izvem, da je bil zamenjan in zadeva popravljena.
Naredili so tako šalabajzersko, da glva boli.

Dejstvo je, da lahko kupiš avto drugje, samo, kaj ko tudi v tem primeru filaš žep KMAGu. Ki se do strank obnaša nesramno, ne priznajo napake, ne priznajo garancije in še kaj.
Kolega, ki je prav tako odkril napako na odbijaču so ga poslali kar tja, kjer je avto kupil, čeprav je evropska garancija.

Mojega soseda pa so poslali v trgovino po super lepilo, naj si sam zalepi zadevo nazaj, čeprav je to delo servisa....

Res so šalabajzerji od prodajalcev do direktorja... in kao leta 2008 ali 2009 so dobili nagrado za najboljšega prodajalca... na podlagi česa?

Ali je že kdo videl njihovo komoro za lakiranje? Mislim da je iz leta 70 ali tam nekje....

Kiabula
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiabula Pe okt 14, 2011 8:49 am

Ceed je napisal/-a:KMAG je "bog pomagaj", tile korejci bi se lahko malo zbudili in najdli drugega uvoznika. Sicer, pa je prodajanje novih razbitih vozil v praksi pri vseh uvoznikih. Ko avto prevzameš moraš vsak vogal pregledat. Ko sem jaz prevzemal 206ko sem preveril pod pokrovom motorja, kjer je manjkal pokrov akumulatorja, rešili so tako, da so jo pobrali na drugem, ki je čakal svojega kupca...

Ta kolega, ki ima težave z njimi, mi je povedal, da je pisal Korejcem po mailu, če bi jim še kdo rad zatežil glede KMAGa naj pove, bom priskrbel email - samo na ZS.
Ker več nezadovoljnih strank jih bo zbudilo, tako pa če pišema tja samo 2, nas nena bodo jemali resno....

Govoril sem tudi z enim odvetnikom, keri ima primer z KMAGom čez. Pa pravi, da je problem ker KMAG izkorišča to, da se ljudem ne da ukvarjati s tem.
In se večini res ne da ukvarjati s tožbami, pa raje požrejo to KMAGovo sranje in grejo na drugi servis ali pa imajo avto tak šalabajzerski, čez čas pa tak pozabijo in ne boli več.

Če bi se več ljudi odločalo za tožbe v takih primerih, bi se tudi veliko več denarja potegnilo do takih Šalabajzerjev.

Kiabula
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiabula Pe okt 14, 2011 8:56 am

peroRS je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:Btw, si probu prek garancije uveljavljat menjavo haube pri njih?

x2
Če ne drugega, bi morala biti vsaj garancija na lak.

Problem zna biti edino dokazat, da nisi ti vmes razbil avto in ga sam nekje popravil.

To je tudi KMAGov izgovor.
Čeprav je to glupost, da peče.....

Zakaj bi avto sam nekaj popravljal, če je avto nov in imaš kasko?
Keremu je v interesu, da mu nov avto popravlja neki šalabajzer v garaži?

Če pa si ga iz kaskota popravljal se pa lahko preveri to!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 14, 2011 4:42 pm

Gosic, neki ne štima. Al avto ni bil kupljen decembra 2009 al pa kmalu (decembra) ne bo star 3 leta. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe okt 21, 2011 8:26 am

LOL, sem ga hotel kar pomlajšat! 2008 ;).

Pozor na vse renault fanovce oz potencialne kupce.

Nekaj dni nazaj sem imel čas ko sem čakal svojo, in sem skočil v renault salon Malgaj. Notri je razstavljen Megan CC bele barve. Sicer ima gromozanski popust 8000€ :DDD !
Na hitro sem ga spredaj pretipal ( razmaki na levi, desni). Nikakor niso enaki. Enako kot pri mojemu sumljivi različni fugi/razmaka pod lučmi.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 21, 2011 10:34 am

Gosic je napisal/-a:Na hitro sem ga spredaj pretipal ( razmaki na levi, desni). Nikakor niso enaki. Enako kot pri mojemu sumljivi različni fugi/razmaka pod lučmi.

poglej kake razmake ima Cruze pri zadnjih luceh. ze pri novem avtu je lepo odstopanje, tudi ce ni bil razbit. ;)

naj kdo ki ima cruza to preveri se na njegovem... hvala
turbo inside

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So okt 22, 2011 9:58 pm

Dajte ne ga srat da prodajajo avte za ceno novega kateri so bli razbiti... Dejstvo je da se avtomobili včasih med transportom tako ali drugače poškodujejo in se nato kaki del res popravi. Govorim o majhnih jamicah, risih in podobno. Če pa je kateri prepričan da je kupil razbit avto za ceno novega, pa naj gre kar tožit prodajalca, bo lepe denarje skasiral. Vsak prodajalec ki je malo pameten bo avto kateri je res bil razbit prodal kot rabljeniga, testniga ali kakorkoli drugače. Boljše je pozabit par tisoč eurov, se izognit slabemu glasu, tožbam in pa kazni.
Pa lep pozdrav

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 To okt 25, 2011 10:08 pm

monster_d je napisal/-a:Dajte ne ga srat da prodajajo avte za ceno novega kateri so bli razbiti... Dejstvo je da se avtomobili včasih med transportom tako ali drugače poškodujejo in se nato kaki del res popravi. Govorim o majhnih jamicah, risih in podobno. Če pa je kateri prepričan da je kupil razbit avto za ceno novega, pa naj gre kar tožit prodajalca, bo lepe denarje skasiral. Vsak prodajalec ki je malo pameten bo avto kateri je res bil razbit prodal kot rabljeniga, testniga ali kakorkoli drugače. Boljše je pozabit par tisoč eurov, se izognit slabemu glasu, tožbam in pa kazni.
Pa lep pozdrav

zadnjič pripeljala stranka iz salona ford Kugo, star 4 ure...po ogledu avteja sem ugotovil da zadnji del ni kakor ne štima, razmak na eni strani tak vlki da bi lahko dal milko noter, luč ena stran zamakjena, spojler za 2cm višji od strehe, sprednje luči gledali iz odbijala...potem pa stranki prodajalec reče da ne smejo nič na avtu delat ker ga robot sestavi in je to to kak sestavi ga sestavi...ne me jebat no...sej pa te ma firma preden gre avto iz tekočega traka finish ljudi zaposlene...
Marsikaj delajo avtohiše samo da prodajo avte, ki jih oni tak dobijo še z dodatnim popustom...

Kiabula
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiabula Pe okt 28, 2011 7:26 am

_furby_ je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Na hitro sem ga spredaj pretipal ( razmaki na levi, desni). Nikakor niso enaki. Enako kot pri mojemu sumljivi različni fugi/razmaka pod lučmi.

poglej kake razmake ima Cruze pri zadnjih luceh. ze pri novem avtu je lepo odstopanje, tudi ce ni bil razbit. ;)

naj kdo ki ima cruza to preveri se na njegovem... hvala

Na to se zgovarja tudi KMAG in ti kažejo avte v salonu, kako ni vse enakomerno. Ampak tisto neenakomerno in potem naprimer moje ka so meni popravljali je ogromna razlika.

Kiabula
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiabula Pe okt 28, 2011 7:28 am

monster_d je napisal/-a:Dajte ne ga srat da prodajajo avte za ceno novega kateri so bli razbiti... Dejstvo je da se avtomobili včasih med transportom tako ali drugače poškodujejo in se nato kaki del res popravi. Govorim o majhnih jamicah, risih in podobno. Če pa je kateri prepričan da je kupil razbit avto za ceno novega, pa naj gre kar tožit prodajalca, bo lepe denarje skasiral. Vsak prodajalec ki je malo pameten bo avto kateri je res bil razbit prodal kot rabljeniga, testniga ali kakorkoli drugače. Boljše je pozabit par tisoč eurov, se izognit slabemu glasu, tožbam in pa kazni.
Pa lep pozdrav

NE BO! Ravno v tem je fora. Prodajalci avtov se večina tega zavedajo in v slvoeniji še ni odvetniške prakse za to, ker nihče ne toži.
Kaj bojo ljudje začeli tožiti za take zadeve in dobivati na sodišču, potem se bodo tudi avtohiše malo lepše obnašale do kupcev.

Tako me pa lepše postrežejeo, ko kupujem kavbojke za 50€, kot pa v kaki avtohiši, ko jim daš 12 jurjev....

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe okt 28, 2011 8:49 am

Pa lep pozdrav

Ogromno (več kot tisoč, točno številko sem pozabil) Revozovih avtomobilov se popravlja na Hrvaškem...poškodbe od toče, večinoma manjše, določeni avtomobili se pa tudi kitajo. Lakirani avtomobili se bodo prodajali kot novi, kitani malo ceneje. Nekaj jih bo šlo tudi za službena vozila. Med Revozovimi vozili se pa zraven rihtajo še Nissani.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 28, 2011 12:37 pm

gecco je napisal/-a:

Ogromno (več kot tisoč, točno številko sem pozabil) Revozovih avtomobilov se popravlja na Hrvaškem...poškodbe od toče, večinoma manjše, določeni avtomobili se pa tudi kitajo. Lakirani avtomobili se bodo prodajali kot novi, kitani malo ceneje. Nekaj jih bo šlo tudi za službena vozila. Med Revozovimi vozili se pa zraven rihtajo še Nissani.

če bi bilo to res, bi jaz definitvno vedel za take "pošiljke" (pa uporabnik "TrijoAdijo" tudi.....)tako pa ne vem za niti eno tako pošiljko razen, če jih čez zeleno mejo šopajo prek....

Revoz ima dva svoja "popravljalca" jamic in poškodb, ki jih ni potrebno barvat (mogoče se čaz kak del "navleče" le lak)) eden je iz okolice Dobruške vasi, je rihtal predlani očetu od kolega novega Pola, ker sem ga jaz obakrat peljal po avto, smo z majstrom tudi kako rekli...

Je pa ta majster, dejansko vreden tega naziva, oz. kr čarovnik bi mu rekel, kaj ta vse ven zvleče :roll: nemoreš verjet, če ne vidiš; skratka kapo dol

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe okt 28, 2011 12:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

če bi bilo to res, bi jaz definitvno vedel za take "pošiljke" (pa uporabnik "TrijoAdijo" tudi.....)tako pa ne vem za niti eno tako pošiljko razen, če jih čez zeleno mejo šopajo prek....

Revoz ima dva svoja "popravljalca" jamic in poškodb, ki jih ni potrebno barvat (mogoče se čaz kak del "navleče" le lak)) eden je iz okolice Dobruške vasi, je rihtal predlani očetu od kolega novega Pola, ker sem ga jaz obakrat peljal po avto, smo z majstrom tudi kako rekli...

Je pa ta majster, dejansko vreden tega naziva, oz. kr čarovnik bi mu rekel, kaj ta vse ven zvleče :roll: nemoreš verjet, če ne vidiš; skratka kapo dol

Edit: rajši zbrišem tale post da ne bo kdo nasrkal
Zadnjič spremenil gecco, dne Pe okt 28, 2011 12:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 28, 2011 12:46 pm

gecco je napisal/-a:
Informacije iz prve roke od Revozovega delavca ki trenutno izvaja ta dela na hrvaškem!

potem so to definitvno avti za HRV (ali južnije) trg - LE TI DEFINITVNO NE PRIDEJO VEČ NAZAJ V SLO(EU) to bo pa čisto možno držalo

Možno, da se iz večih EU tovarn poberejo taki avti, izvozijo na HR in tam potem rihtajo.....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 01, 2011 11:38 am

Huh...veliko revozovih sem videl,pa le redkokateri, da je bil poškodovan (vdrtinica od nerodnega odpiranja vrat,kakšna praska na odbijaču)...Od toče stolčenega pa še nobenega. Možno je, da pri hrvatih toča stolče avto, potem pa "revozovec" hodi dol popravljat.
Tudi kar je vozil iz drugih fabrik, je zadeva enaka kar se tiče poškodb na novih vozilih....In tu ne mislim samo na Renault. Dosti jih je novih poškodovanih med samim transportom.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 01, 2011 11:56 am

ColdMan87 je napisal/-a:
Pa lep pozdrav

zadnjič pripeljala stranka iz salona ford Kugo, star 4 ure...po ogledu avteja sem ugotovil da zadnji del ni kakor ne štima, razmak na eni strani tak vlki da bi lahko dal milko noter, luč ena stran zamakjena, spojler za 2cm višji od strehe, sprednje luči gledali iz odbijala...potem pa stranki prodajalec reče da ne smejo nič na avtu delat ker ga robot sestavi in je to to kak sestavi ga sestavi...ne me jebat no...sej pa te ma firma preden gre avto iz tekočega traka finish ljudi zaposlene...
Marsikaj delajo avtohiše samo da prodajo avte, ki jih oni tak dobijo še z dodatnim popustom...

Je ta kuga iz južnega konca slovenije ?

Vem za zgodbo ko so eno Kugo pripravljali da jo bo kupec vzel, dan prej jo je še mehanik pripravljal da lahko gre iz avtohiše (nevem kaj pač preverjajo tekočine, olje, itd.-nevem) imel je v vzratni in prižgal avto skozi prednjo šipo..avto je skočil v steno. Do drugega dneva popoldan ko je prišel kupec ponjo je bila že spet "nova". Zgodba je slišana od mehanika ki je pizdarijo naredil in lastnika avtohiše. Je kuga bela ?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po feb 20, 2012 10:41 pm

da obudim malo to temo ... kaj je delala burja pri nas :mrgreen:
http://www.zurnal24.si/luka-koper-konte ... nek-148551
turbo inside

Marek_
Poznavalec foruma