Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Dodatni popust na ceno avta ob lizingu

Napisal/-a tristan01 Če sep 29, 2011 8:04 am

Miholl84 je napisal/-a:5% pri 20k eur dobiš pri večini bank če znaš vsaj malo stegnit jezik.

In seveda, tudi če malo preplačaš lizing, imaš še vedno veliko ugodnosti zaradi tega (zavarovanje vozila,podaljšana garancija,nižja nabavna cena - ki je preverjeno nižja kot če vzameš avto na keš itd... in se ti zadeva takoj pokrije+da imaš hard keš pri sebi,kar je dones zlata vredno)...

Suma sumarom, lizing se splača. Je pa res da je 99% ljudi naštelanih tako da če bo melo 20k eur ne bo šlo po avto za 20k eur ampak raje po tistega za 40k eur...

Obrestne mere sem vzel iz splošnih pogojev NLB, definitivno je tu še nekaj maneverskega prostora za pogajanje, morda katera druga banka že v štartu ponuja boljše obrestne mere...

Vseeno pa pri vezavi pozabljaš na preprosto dejstvo, da ti ta denar ni na voljo dokler je vezan. Zato tvoja predpostavka o varnosti ne vzdrži. Pri razdiranju vezane vloge, pa se soočiš s stroški razdiranja pogodbe ki običajno pojejo ves zaslužek od obresti. V primeru, da imaš rad hard keš pri sebi kot praviš, pa obresnte mere ne znašajo 5% ampak kvečjemu 2%, kolikor je trenutno najboljša obrestna mera za vloge na vpogled. V tem primeru pa tudi popusti ne odtehtajo razlike v stroških financiranja.

Ugodnosti oz. popusti od cene po ceniku pa so stvar pogajanj. Iz lastnih izkušenj pa ti lahko povem, da so te ugodnosti pri paketni prodaji (obvezen lizing) zgolj navidezne. Hitro ugotoviš, da stroški odobritve, zavarovanja in obdelave pogodbe pojejo lep del popusta. Podaljšane garancije so le redko vezane na financiranje preko lizinga. 50% popust na zavarovanja nekaj pomeni le voznikom brez bonitet, ki pa so le redko kupci vozil za toliko denarja (mladi okrog 20 let, ki so čisto brez bonifikacije redko kupujejo avtomobile za toliko denarja, saj ponavadi niso kreditno sposobni). Oseba z nekaj leti vozniškega staža in urejenimi financami (ki je ponavadi kupec takega vozila) pa ima tudi sama bonifikacijo ki znaša blizu 50%.

Na kratko povzeto. Lizing ali kredit, v vsakem primeru je to posojilo ki ni brezplačno. V primeru da imaš gotovino se nakup ne splača na katerokoli obliko financiranja, saj so stroški večji kot so donosi obresti. Tako funkcionirajo bančni sistemi povsod v tržnem gopodarstvu. Vse finančne institucije dobijo denar od nekoga (komintent ki hrani svoje prihranke v banki, delničar ki je lastnik podjetja, druga finančna institucija ki denar posodi...) in ga na drugi strani posodijo po višji obrestni meri kot so ga dobili. Ta razlika je vedno v korist banke in pomeni njen prihodek iz katerega pokriva svoje poslovanje in kuje dobičke.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Če sep 29, 2011 8:18 am

...ker se ravno omenja obrestne mere: za enoletno vezavo depozita na banki imam 4,25% letnih obresti, za lizing pa so obresti na informativnem izračunu 8,55% (6,98% + euribor), za kredit na banki pa 6,35%.
Zadnjič spremenil -tomi-, dne Če sep 29, 2011 9:04 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če sep 29, 2011 8:30 am

Grega_ je napisal/-a:Predhodnjik dobro preberi naslov teme v čem se sploh pogovarjamo, ne gre se v tem kaj je bolj ugodno. Gre se zakaj ti na avto dajo popust če vzameš leasing, in zakaj ti ga ne dajo če ga hočeš skeširati. Potem si preberi še 1x moj odgovor na to vprašanje. .....pa še 1x na hitro, dejansko osnovno ceno nabijejo, da ti potem ponudijo leasing in zavarovanje, ker s tem dobijo še denar od njih (prve premije ponavadi), s tem pa živijo še 2 teli družbi oz. njihovi posredniki. V bistvu najbolj pošteno bi bilo da dajo ceno avtomobila kot se zagre, se pravi to "dvignjeno" ceno dajo nazaj na realno, samo potem jih 3/4 ne bo vzelo leasing oz. ga ne bo vzelo pri njih, avto bo zavarovalo pri svojem agentu ali pri kakšni drugi zavarovalnici, pa še brez premij bo prodajalec ostal...kar pa jim seveda ne diši.

Drugače pa obrestno mero za depozit ti je Tristan napisal, kaj misliš da se bo banka s tabo pogajala za 5% če jim boš 20t eur prinesel??...to je nič od nič denarja za finančno inštitucijo....sem v teh vodah že kar nekaj časa. + pozabil si upošteavti inflacijo pri depozitu, + paziti moraš da ne dobiš več kot 1000 eur obresti letno, ker kar je več ti določen % nad tem dobljenih obresti pobere država...ni vse tako simpl kot zgleda včasih.
Drugače pa ja, način razmišljana imaš pravi ampak ne za 20t eur. Takšne stvari se počnejo pri višjih zneskih, kar videmam dnevno, npr. 50t eur +, pa še to največ podjetniki.
Npr. ima 50t eur gotovine, ampak avto vzame na leasing, ker bo npr. teh 50t investiral v nekaj donosnejšega, kar mu bo konec koncev prineslo več kot da bi avto skeširal (in ne to ni depozit), avto pa vzame na firmo, ker leasing še v stroške da in to je to.

Končno eden iz bančnih vod, ki pove naglas tisto kar večina noče slišati.

Kar se tiče ponudb in vsiljevanja raznih lizingov in podobnega... Prodajalci so se pač prilagodili na povprečnega kupca, ki kupuje preko svojih zmožnosti. Da je zadeva manj razumljiva vse skupaj zapakirajo v paket popustov in skritih stroškov, ki jih povprečen kupec ne dojame. Na koncu pa se zadeve veselo prodajajo. Če bi isti kupec zbarantal ceno vozila pri prodajalcu, s to ponudbo odšel na leasing hišo in tam dobil pregleden izračun odplačila avtomobila nebi kupil. Saj bi jasno videl da se takšen nakup močno preplača. Seveda pa si je lažje zatiskati oči pred dejstvi in se tolažiti, da si kupil avtomobil z x popustom.

Sam sem to dobro občutil na lastni koži pred letom in pol. Takrat sva za drago kupovala avtomobil v razredu Oplove Astre, VW Golfa ali podobno. Takrat povsem sveža astra nama je bila zelo všeč. Avtomobil sem celo imel na testni vožnji.... Skratka Astra je povsem ustrezala najinim potrebam. Potem pa smo se pomenili še o ponudbi. Prodajalec je takoj izvlekel 20 strani debel cenik in začel računati... Popust na to in ono in tretje (razni paketi opreme, motor, financiranje...) in zračuna ceno dobrega tisočaka nižjo od tiste v prodajnem ceniku. Moje vprašanje je bilo, kakšni so stroški lizinga... Odgovor dobim x let mesečni obroky in pologa z. Zadeva ki me ne zanima. Rad bi vedel koliko bom po preteku financiranja plačal vozilo, celoten strošek z upoštevanjem vsega drobnega tiska...

Tega seveda ne izračunajo nikjer, ampak moraš narediti ročno (možnost napak). Izračun na pamet pokaže, da je vse skupaj daleč od ugodnega. Preverim še možnost financiranja v moji banki in izkaže se, da je banka ugodnejša... Seveda sem opogumljen z dejstvom, da lahko kupim avtomobil na gotovino odpravil nazaj v salon (banka bi mi izplačala kredit v celoti na TRR ali direktno prodajalcu vozil). Sledi šok, saj popusti ob omembi gotovine izginejo.

Zato se odpraviva še v VW salon prepričana, da Golf kot najdražji predstavnik svojega razreda ne bo finančno dosegljiv. Ogledava si avtomobil in s prodajalcem se pogovorimo še o cenah. Končna ponudba je bila le za 100 ali 200 EUR višja od Oplove. :shock: Sledi previdno vprašanje s kakšnim načinom financiranja pogojujejo to ponudbo. Odgovor prodajalca: Cena ni pogojena z obliko financiranja, če pa potrebujete še lizing ali kredit vam ga z veseljem uredimo. :shock:

Pod črto se je zgodba zaključila tako, da bova po slabih dveh letih kredit poplačala, razlika med nakupom Astre z vsiljenim lizingom ali nakupom Golfa s kreditom v banki pa znaša dobrega tisočaka v korist Golfa.

Pod črto bom za naslednjo sezono za tega tisočaka rajši kupil še nova alu platišča za letne gume.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 29, 2011 3:49 pm

tristan01 je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:Predhodnjik dobro preberi naslov teme v čem se sploh pogovarjamo, ne gre se v tem kaj je bolj ugodno. Gre se zakaj ti na avto dajo popust če vzameš leasing, in zakaj ti ga ne dajo če ga hočeš skeširati. Potem si preberi še 1x moj odgovor na to vprašanje. .....pa še 1x na hitro, dejansko osnovno ceno nabijejo, da ti potem ponudijo leasing in zavarovanje, ker s tem dobijo še denar od njih (prve premije ponavadi), s tem pa živijo še 2 teli družbi oz. njihovi posredniki. V bistvu najbolj pošteno bi bilo da dajo ceno avtomobila kot se zagre, se pravi to "dvignjeno" ceno dajo nazaj na realno, samo potem jih 3/4 ne bo vzelo leasing oz. ga ne bo vzelo pri njih, avto bo zavarovalo pri svojem agentu ali pri kakšni drugi zavarovalnici, pa še brez premij bo prodajalec ostal...kar pa jim seveda ne diši.

Drugače pa obrestno mero za depozit ti je Tristan napisal, kaj misliš da se bo banka s tabo pogajala za 5% če jim boš 20t eur prinesel??...to je nič od nič denarja za finančno inštitucijo....sem v teh vodah že kar nekaj časa. + pozabil si upošteavti inflacijo pri depozitu, + paziti moraš da ne dobiš več kot 1000 eur obresti letno, ker kar je več ti določen % nad tem dobljenih obresti pobere država...ni vse tako simpl kot zgleda včasih.
Drugače pa ja, način razmišljana imaš pravi ampak ne za 20t eur. Takšne stvari se počnejo pri višjih zneskih, kar videmam dnevno, npr. 50t eur +, pa še to največ podjetniki.
Npr. ima 50t eur gotovine, ampak avto vzame na leasing, ker bo npr. teh 50t investiral v nekaj donosnejšega, kar mu bo konec koncev prineslo več kot da bi avto skeširal (in ne to ni depozit), avto pa vzame na firmo, ker leasing še v stroške da in to je to.

Končno eden iz bančnih vod, ki pove naglas tisto kar večina noče slišati.

Kar se tiče ponudb in vsiljevanja raznih lizingov in podobnega... Prodajalci so se pač prilagodili na povprečnega kupca, ki kupuje preko svojih zmožnosti. Da je zadeva manj razumljiva vse skupaj zapakirajo v paket popustov in skritih stroškov, ki jih povprečen kupec ne dojame. Na koncu pa se zadeve veselo prodajajo. Če bi isti kupec zbarantal ceno vozila pri prodajalcu, s to ponudbo odšel na leasing hišo in tam dobil pregleden izračun odplačila avtomobila nebi kupil. Saj bi jasno videl da se takšen nakup močno preplača. Seveda pa si je lažje zatiskati oči pred dejstvi in se tolažiti, da si kupil avtomobil z x popustom.

Sam sem to dobro občutil na lastni koži pred letom in pol. Takrat sva za drago kupovala avtomobil v razredu Oplove Astre, VW Golfa ali podobno. Takrat povsem sveža astra nama je bila zelo všeč. Avtomobil sem celo imel na testni vožnji.... Skratka Astra je povsem ustrezala najinim potrebam. Potem pa smo se pomenili še o ponudbi. Prodajalec je takoj izvlekel 20 strani debel cenik in začel računati... Popust na to in ono in tretje (razni paketi opreme, motor, financiranje...) in zračuna ceno dobrega tisočaka nižjo od tiste v prodajnem ceniku. Moje vprašanje je bilo, kakšni so stroški lizinga... Odgovor dobim x let mesečni obroky in pologa z. Zadeva ki me ne zanima. Rad bi vedel koliko bom po preteku financiranja plačal vozilo, celoten strošek z upoštevanjem vsega drobnega tiska...

Tega seveda ne izračunajo nikjer, ampak moraš narediti ročno (možnost napak). Izračun na pamet pokaže, da je vse skupaj daleč od ugodnega. Preverim še možnost financiranja v moji banki in izkaže se, da je banka ugodnejša... Seveda sem opogumljen z dejstvom, da lahko kupim avtomobil na gotovino odpravil nazaj v salon (banka bi mi izplačala kredit v celoti na TRR ali direktno prodajalcu vozil). Sledi šok, saj popusti ob omembi gotovine izginejo.

Zato se odpraviva še v VW salon prepričana, da Golf kot najdražji predstavnik svojega razreda ne bo finančno dosegljiv. Ogledava si avtomobil in s prodajalcem se pogovorimo še o cenah. Končna ponudba je bila le za 100 ali 200 EUR višja od Oplove. :shock: Sledi previdno vprašanje s kakšnim načinom financiranja pogojujejo to ponudbo. Odgovor prodajalca: Cena ni pogojena z obliko financiranja, če pa potrebujete še lizing ali kredit vam ga z veseljem uredimo. :shock:

Pod črto se je zgodba zaključila tako, da bova po slabih dveh letih kredit poplačala, razlika med nakupom Astre z vsiljenim lizingom ali nakupom Golfa s kreditom v banki pa znaša dobrega tisočaka v korist Golfa.

Pod črto bom za naslednjo sezono za tega tisočaka rajši kupil še nova alu platišča za letne gume.

Lp Tristan01

Vse lepo in prav, ampak močno dvomi da je ENAKOVREDEN golf le stotaka ali dva dražji od astre...pa ne ciljam tukaj na nobeno značkarstvo ampak na seznam opreme, motorjev ipd... če se motim, potem bom zvedel kaj novega.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če sep 29, 2011 3:59 pm

speedfreak je napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak močno dvomi da je ENAKOVREDEN golf le stotaka ali dva dražji od astre...pa ne ciljam tukaj na nobeno značkarstvo ampak na seznam opreme, motorjev ipd... če se motim, potem bom zvedel kaj novega.

Vse lepo in prav, ampak tema je o odnosu prodajalcev do lizinga ali gotovine. ;) In poanta njegove zgodbe je, da pri Oplu skoraj ne gre drugače kot, da vzameš lizing pri VW pa sta cena in popusti ne glede na način plačila ista. Lepo od VW. Mogoče zato ker Opel spada pod GM, ki je iz USA, tam so pa takšni načini financiranja dosti bolj popularni in ljudje neumni na popuste čeprav so na koncu na slabšem? :?: Ugibam.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če sep 29, 2011 4:09 pm

Symon je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak močno dvomi da je ENAKOVREDEN golf le stotaka ali dva dražji od astre...pa ne ciljam tukaj na nobeno značkarstvo ampak na seznam opreme, motorjev ipd... če se motim, potem bom zvedel kaj novega.

Vse lepo in prav, ampak tema je o odnosu prodajalcev do lizinga ali gotovine. ;) In poanta njegove zgodbe je, da pri Oplu skoraj ne gre drugače kot, da vzameš lizing pri VW pa sta cena in popusti ne glede na način plačila ista. Lepo od VW. Mogoče zato ker Opel spada pod GM, ki je iz USA, tam so pa takšni načini financiranja dosti bolj popularni in ljudje neumni na popuste čeprav so na koncu na slabšem? :?: Ugibam.

Zakaj je tako ne vem, da so pa pri OPLU glede te politike milo rečeno čudni, se pa strinjam.....ena izmed slabih stvari tega je tudi da plačuješ kasko za avto, ki je po ceniku npr 22 000 evrov, čeprav si ti dal za njega npr samo 17k evrov.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če sep 29, 2011 8:43 pm

Sicer off topic ampak da pojasnim. Primerjal sem končno ponudbo ki sem jo dobil v roke ne ceno po ceniku. Takrat se je vzporedno z Rabbiti prodajala še ugodna 5 vratna različica s paketom opreme Comfortline. Popust je bil primerljiv kot pri Rabbitih in tako sva najin avto kupila kakšnih 500 ali 600 EUR dražje kot oglaševani Rabbiti. Vzela sva 1.2 TSI motorček.
Na drugi strani sva primerjala Astro 1.6 s 105KM, 5 vrati, avtomatsko klimo, 4 električna stekla, električna in ogrevana ogledala, potovalni računalnik... paketa opreme se ne spomnim.

Skratka po opremi in moči primerljiva avtomobila. Razlika je le v tem, da na Golfa sva dobila lep popust, medtem ko Astro bi morala pod istimi pogoji plačati po polni ceni. Tudi sam nisem mogel verjeti, dokler nisem zadeve dal na papir.

Ravno zaradi te izkušnje trdim, da je potrebno ločiti ceno vozila (ne glede na znamko) in stroške financiranja in pri tem sploh ni pomembno ali kupec kupuje vozilo na gotovino ali na kredit. Le če ta dva pojma ločimo lahko vidimo koliko nas avtomobil stane ob nakupu in koliko so dodatni stroški nakupa. Vse ostalo pa je pesek v oči in zavajanje kupcev.

LP Tristan01

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe sep 30, 2011 9:08 am

+ odkar je v veljavi novi zakon o potrošniških kreditih (v to spada tudi finančni najem-leasing), vam mora VSAK leasingodajalec PISNO podati informacijo o informativnem KONČNEM odplačilu leasinga, kateri vključuje vse stroške ki s tem nastanjeno, tako da....ni več izgovorov, pa tudi samim vam več ni potrebno računati tega. Infromativno je pa zato, ker je ponavadi pribitek vezan na euribor, kateri se spreminja.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Pe sep 30, 2011 10:36 am

Kolikor je meni znano le GM daje dodatni popust če se vzame vozilo na lizing. Lahko da še kdo sam to ne vem. Običajno je prodajalcu vseeno kje lizing vzameš in tako je tudi pri Oplu. Če pa vzameš avto na lizing ga boš obvezno servisiral pri uradnih serviserjih tudi ko gre izven garancije. Tako da je ekonomsko upravičeno da dobiš popust če vzameš avto na lizing, to bi lahko dali tudi pri drugih znamkah. Običajno lizing vzamejo podjetja na 3 ali 5 let. Fizične osebe običajno vzamejo kredit oz tako je mišljeno.

GM ima eno najboljših politik glede poslovnih flot, zato so njihoba vozila priljubljne pri večjih in manjših podjetjih. Razen v SLO kjer smo DasVagLand :) Pri poslovih flotah ni pomembno koliko je avto vreden na koncu ampka predvsem koliko znaša konstanten stroške vzdrževanja določenega št. vozil v floti. GM se je temu prilagodil na evropski ravni. Pri nas te že čudno pogledajo če imaš avto preko ALDja sicer oni nudijo operativni lizing. Avto s eobičajno "najema" oz mora prevladovati taka miselnost če gre za pravo službeno vozilo. Najboljše je ko gre direktor v mali firmi se menit k Vrtaču, da bo on kupil 3 Passate kot službena vozila in da zato bi rad popust.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe sep 30, 2011 7:29 pm

Ko sem jaz kupoval Astro, je AH Moste ponujala dodaten popust v primeru lizinga (imeli so nek dogovor s Summit Leasing). In sva s prodajalcem naredila natančne izračune, koliko bi me na koncu avto prišel v primeru takošjnjega plačila, kredita ali leasinga. Izračun je pokazal, da je najcenejša varianta lizing za eno leto in to sem izbral. Saj avto bi v vsakem primeru kasko zavaroval, to, da eno leto jaz nisem bil napisan kot lastnik avtomobila, pa mene ne moti.

Če bi se odločil za dalšje obdobje (2 leti ali več), bi bil dodatni popust nižji od dodatnih stroškov lizinga v primerjavi s takojšnjim plačilom.

Tako da naj ti naredijo izračune, koliko te bo v vsaki varianti avto prišel po koncu financiranja in se potem odloči.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po okt 03, 2011 7:43 am

@martin_krpan: če mogoče veš. Od kdaj je možno samo 12 mesecev, ker ko je oče kupoval prejšnji model Astre, pred leti je bilo 13mesecev, se pravi je bil avto na njih pisan 2 leti...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po okt 03, 2011 5:37 pm

Uh, to je bilo že nekaj let nazaj. Ko je nazadnje brat kupoval Astro J pri AHM, mu niso ponujali kakih dodatnih popustov za leasing.

In ja, pri Mondeu bi tudi dobil nekaj malenkosti, če se odločim za leasing, a je najkrajša doba 2 leti.

Saj to ni tako pomembno. Avtorju predlagam, da izračuna celotne stroške vseh možnosti financiranja, ki mu jih ponudijo in glede na končni rezultat in njegove finančne zmožnosti izbere zanj najugodnejšo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 03, 2011 5:50 pm

Kdo pa dandanes kupi avto vrednosti cca 20k evrov za gotovino? Malokdo, tako, da je to natolcevanje itak brezvezno, preračunati je samo treba ali je cenejši kredit ali leasing oziroma kje dobiš denar najceneje. Vsak pameten bo pa nov avto imel kasko, ne glede na način, kako ga je kupil.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To okt 04, 2011 7:49 am

speedfreak je napisal/-a:Kdo pa dandanes kupi avto vrednosti cca 20k evrov za gotovino? Malokdo, tako, da je to natolcevanje itak brezvezno, preračunati je samo treba ali je cenejši kredit ali leasing oziroma kje dobiš denar najceneje. Vsak pameten bo pa nov avto imel kasko, ne glede na način, kako ga je kupil.

So tudi kupci ki kupujejo na gotovino. Vendar je takšnih precej manj kot tistih ki imajo vse na kredo. Razlika je predvsem v miselnosti. Eni kupujejo avtomobile in še marsikaj drugega na račun tega kar bodo šele ustvarili. S(m)o pa vmes tudi taki, ki najprej nekaj ustvarijo in šele potem kupujejo iz tega kar so prihranili. Taki kupci bii verjetno lahko na kredo kupili tudi precej dražja vozila, ampak namesto da imajo najjaći avto na vasi raje vlagajo v kaj bolj donosnega. To pa je miselnost, ki povprečnemu slovenceljnu ne bo nikdar domača.

Morda samo še zanimivo spoznanje: Zadnje čase sem pogosto v stikih s tujci (predvsem Čehi, Slovaki, Madžari, Avstrijci, Nemci). Nekateri prihajajo iz tranzicijskih dežel, nekateri pa iz dežel ki imajo standard precej boljši kot pri nas. Vsem pa je skupno, da se ne morejo načuditi koliko novih in dragih vozil vidijo na naših cestah. Še bolj pa so začudeni ko slišijo kakšne so plače pri nas. Enostavno ne razumejo da smo pripravljeni zapraviti tako veli del svojih prihodkov za prevozna sredstva.

LP Tristan01

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus To okt 04, 2011 10:25 am

So tudi kupci ki kupujejo na gotovino. Vendar je takšnih precej manj kot tistih ki imajo vse na kredo. Razlika je predvsem v miselnosti. Eni kupujejo avtomobile in še marsikaj drugega na račun tega kar bodo šele ustvarili. S(m)o pa vmes tudi taki, ki najprej nekaj ustvarijo in šele potem kupujejo iz tega kar so prihranili. Taki kupci bii verjetno lahko na kredo kupili tudi precej dražja vozila, ampak namesto da imajo najjaći avto na vasi raje vlagajo v kaj bolj donosnega. To pa je miselnost, ki povprečnemu slovenceljnu ne bo nikdar domača.

Morda samo še zanimivo spoznanje: Zadnje čase sem pogosto v stikih s tujci (predvsem Čehi, Slovaki, Madžari, Avstrijci, Nemci). Nekateri prihajajo iz tranzicijskih dežel, nekateri pa iz dežel ki imajo standard precej boljši kot pri nas. Vsem pa je skupno, da se ne morejo načuditi koliko novih in dragih vozil vidijo na naših cestah. Še bolj pa so začudeni ko slišijo kakšne so plače pri nas. Enostavno ne razumejo da smo pripravljeni zapraviti tako veli del svojih prihodkov za prevozna sredstva.

LP Tristan01

Zagotovo so tudi kupci, ki plačajoza avto 30.00€ z gotovino oz bančnim nakazilom. Vendar teh je precej malo.

Govora da je SLO avto park dober je sprenevedanje. Večina dobrih avtomobilov, ki se vozijo po cestah je rabljenih iz uvoza. AR159, Passati, Fordi Mondeoti ipd je večinoma uvoz. To je lepo vindo na Avtonetu, ko iščeš avtomobile z SLO poreklom. Večjih avtomobilov skoraj ni. Pravzaprav če dobro razmislim ne poznam nobenega ampka res nobenega, ki vozi nov avto razreda Passat, Laguna itd ki ni službeno vozilo. Take avtomobile NOVE kupujejo ali podjetniki ali pa podjetja za svoje zaposlene oz avtoflote. Saj ne rečem obstaja kaka fizična oseba ki tudi kupi tak avto ampka takih je res malo. Jaz sem novo Mazdo6 kupil na S.P. in ga uporabljam kot službeno vozilo. Prej sem imel Vectro & Accorda isto na S.P.; še prej Passata. Ponavljam ne poznam nobenega ki ima nov avto srednjega razreda in to vozilo nebi bilo službeno. Tkao da je SLO avtopark ful dober je lari fari. Odpeljite se sao po Avstriji in Nemčiji (še posebej po Nemčiji) in videli boste kaj je to avtopark. Itailjani so pa zamenjali njihove znamke AR in Lianca za Audi, BMW & MB. Fiatov je pa še precej :) Francozi se še držijo masovno pri svojih zanamkah čeprav premijskih nemških znamk je kot peska tudi v Franciji.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če mar 01, 2012 7:22 pm

Bom jaz kr tukaj vprašal ,da ne odpiram nove teme katero sploh ne vem kam bi dal ......

Recimo da je avto 25 jurjev ,avtohiša ga ponuja za jurja in pol manj ,če vzamem leasing OK vse lepo in pa prav na to pristanem pol pa bi recimo rad ta leasing odplačal pred rokom kaj pa vem že kr drugi dan :lol: je to možno al ne ? ? ? se mi zdi da sem to enkrat tu na avtomobilizmu prebral da je neka finta pa da se na tak način da prihranit recimo v tem primeru jurja in pol ali več :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če mar 01, 2012 7:31 pm

Pojdi do prodajalca, vprašaj ga ali je poplačilo možno po dveh dneh. Če bo odgovor trdilen, ga vprašaj kako visoki so stroški predčasnega poplačila. Ko dobiš znesek ga odštej od 1.500 EUR in dobil boš razliko oz. rezultat prihranka.

Verjetno lahko vse to zveš tudi preko telefona in e-maila, vsekakor pa veliko prej kot tu.

Nekateri imajo glavo kot kaže res samo zaradi frizure.

Lp.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če mar 01, 2012 9:15 pm

Jaz ti nisn kriv če ti tvoja danes ni dala pa si slabe volje!

Nekdo je o tem tukaj že enkrat pisal zato sem vprašal plus tega povej mi salon ali leasing hišo katera dela po 20.00 uri da lahko pokličem.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če mar 01, 2012 9:31 pm

Le kdo je slabe volje :roll:

Sicer pa se lizing do lizinga in kredit do kredita med seboj zelo razlikujejo. Pri nekaterih se da pri nekaterih ne. Jasnovidni sicer tudi še nismo, da bi vedeli kater lizing si imel v mislih.

Pa še odgovor na tvoje prvo vprašanje, ja se da in se tudi splača (ljudje to delajo), če vzameš financiranje pri hypo. Za tega namreč vem.

Lp.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če mar 01, 2012 9:52 pm

Odvisno je od tega kje vzameš lizing. Pri enih je, da ga lahko že naslednji mesec plačaš, ampak niso nič manjše obresti, ker so obresti že dodane celotni vrednosti lizinga. Tako da plačaš polno ceno. V takem primeru, če imaš denar na banki, je boljše da tam stoji pa ti še kaj obresti prinese, če že vzameš lizing.

Samo oni ti tudi ne odobrijo koliko bi ti rad plačeval na mesec, ampak ti oni določijo koliko si ti zmožen glede na tvoje finance. Tako da ti oni določijo koliko mesecev boš najmanj lahko plačeval. Se pa nekje računa 30% od tvojega neto dohodka, tukaj se ne štejejo potni stroški, malica.

Ne govorim, da so čisto enaki pogoji povsod! Vem da ti pri Raiffeisen upoštevajo tudi potne stroške k temu znesku in še kaj drugega...

Punca je kupila novega Peugeot 207 dali smo 80% pologa ostalo smo vzeli še lizing, odplačevalna doba 12 mesecev, tako da mi ta lizing preplačamo 300€, ampak je dobila 50% popusta na kasko in ona nima skoraj nič bonifikacije, tako da je prihranila 600€ pri zavarovanju... Tako da smo še vedno 300€ v dobrem.

LP, Arijan
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov