Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mišek
Uporabnik

Re: Alfa 147

Napisal/-a mišek So okt 15, 2011 8:43 pm

Problem je s temi rablenimi avti ja.
Ampak čist tak, kolk je realnih možnosti, da taka laguna laufa nadalnih 100.000km brez raznih turbin, šob, črpalk....- mislim brez okvar tega, to ni poceni. Kolk recimo pri takem avto zdržijo, sklopka, amortizerji?? To sem jaz na cliotu menjal pri 180.000km. Ali pomeni, da me kaj takega čaka tudi pri takem avtu, ali v tem primeru to več zdrži? Vem, odvisno kako, kje se je avto vozil, ampak tak neko povprečje pa je.
Kako je z elektroniko? In pa podobno kot sem že za alfo spraševal, v oglasih je pri nekaterih podatek o ESP, pa spet ne vem, ali je to resnično ali pač ljudje sam neki tlikajo. Recimo tale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5244144&show=1 baje da ima ESP, a nima avtomatske klime. Se mi zdi da ESP sodi v višji rang opreme in, da potem tak avto ne bi imel avtomatske klime mi je mal čudno.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 16, 2011 8:30 am

življenska doba turbine ne moreš ocenit pri nobenem rabljenem avtu. sej ne veš kako se je z avtom delalo.lahko ti bo delala 50 000km lahko pa da samo 10. 180K km pa tudi ni tak malo, je že avto tudi nekaj dal skozi.

o servisih pa idi preverit na pooblaščenega, da ugotoviš če so sploh realni km, če gledaš uvožene .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne okt 16, 2011 12:15 pm

Mislim, da bom misel na laguno opustil, od vsepovsod dobivam informacije, da so ti motorji na slabem glasu.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne okt 16, 2011 12:26 pm

Koliko kilometrov pa delaš na leto? Če ti dizel lagune niso všeč kupi tako z bencinskim motorjem :mrgreen:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne okt 16, 2011 3:57 pm

Ja, pila bo pa kolk, 8litrov? Pa potem bi že 1.8 bit 1.6 je že švoh. Zdaj sem prisel na misel o seat leonu. Za nekaj manj kot 6000 eur se dobi 2003 letnik tdi 110 ks. Je to starejse kot laguna pa manj opreme je pa vrjetno bol trpezno. Te 110 - ke so kar hvaljene ne? Ima tist kilovat cez, da ravno pades razred visje. Je pa vrjetno kar razlika v primerjavi z 90 konsko razlicico? Pa malo jih je, zdaj sta sam dva na avto netu taksna, ki bi nekak bla. Pa se tist je edn vrjetno uvozen. Na drugem se mi pa tista bol zlata barva ne dopade, pa si spet tam :( Mogoc se bo pa do pomladi kak pravi prodajal.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Ne okt 16, 2011 4:00 pm

mišek je napisal/-a:Ja, pila bo pa kolk, 8litrov?

1.8 16V pije povprečno 7.8l/100 pa najbrš bi se še dalo za kak deci porabo spustit.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne okt 16, 2011 4:40 pm

LinuxFuter je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Ja, pila bo pa kolk, 8litrov?

1.8 16V pije povprečno 7.8l/100 pa najbrš bi se še dalo za kak deci porabo spustit.

Ja kar želi si tako porabo. Najbolje, da napišeš da pije 4.5l /100km :roll: :roll: Sem jo imel in točno vem koliko pije. ;) Pod 9l/100km boš težko prišel.

lp

p.s. zato pa imam sedaj tako opevanega 1.9 dci-ja, ki začudo več kot odlično dela. ;) Vseeno ni tako hudo kot nekateri tu na a.com govorijo. ;)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Ne okt 16, 2011 4:53 pm

@King1: tako laguno (limo in ne karavan) imamo v družini in po računalniku pije toliko, koliko pa pije realno pa ne vem. Vozi jo pa moj fotr, za katerega si upam reči da ni najbolj na tekočem z najnovejšimi "prijemi ekovožnje".

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne okt 16, 2011 5:12 pm

LinuxFuter je napisal/-a:@King1: tako laguno (limo in ne karavan) imamo v družini in po računalniku pije toliko, koliko pa pije realno pa ne vem. Vozi jo pa moj fotr, za katerega si upam reči da ni najbolj na tekočem z najnovejšimi "prijemi ekovožnje".

Kot pravim je najino laguno vozila moja draga, ki pa vozi lepo in šparovno. Če bi jo oz. ko sem jo je poraba bila kuj na dobri desetki. Uglavnem preveč za mojo kilometrino in preformanse, ki jih da od sebe. Moram rečt, da gre dizl 120KM veliko veliko bolje proti benciki 1.8 16v. Pa še poraba je uhuhuhu manjša. ;) ;)

lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr okt 19, 2011 10:01 pm

Evo, moje stanje; šla mal s kolegom avte pogledat, eno alfo sma ravno vtrofla na servisu, so mel dvignjeno, mašina neki ribnalo, da je blo premal olja noter.
Kaj od spodaj vidiš na alfi letnik 2005, aspuf, kompletn čist zarustan, zaščitne pločevine okrog zadnjih diskov, čist preperele, z roko si lahko proč lomil, na splošno podvozje zarjavelo. Ko sem pa videl zadnje roke, tiste dve palčke - mi je delovalo kot pohištvene cevi za stole :roll: Mi ni dalo občutka da je to narejeno za dalši rok trajanja in naše luknjaste ceste. Avto pa mali, na zadnjih sedežih klinc kaj prostora, kuferan mali....po drugi strani pa motor spada v razred od 80 - 100 kW, še fajn plačaš. Od večine teh trgovcev, ki prodajajo tako za mrežo (20 avtov noter, nič oprano, praha gor še od poletja, kontejner pa služi za pisarno) od takih samo bejži proč.
Se mi zdi da sem se bol kot ne odločil, da kupim peugeot 307. Danes šel dva sprobat, prvi je bil letnik 2006 prevoženih 109 tisoč 1.6HDI 90 konjev, fajn gre.
Drugi je bil pa isti letnik pa 102 tisoč km, in 1.6 bencinar to pa se mi zdi, da je nekam leno glede na to kaj ponuja na papirju :?
Oba imata pa avtomatsko klimo, super zadevica. Še 2 conska je. Avta ohranjena, sploh ta bencinar, je kot nov, enga felerja ne najdeš, tak zglancan, zunaj kot znotraj, ma nikjer se mu ne vidi da je pet let star pa da je že 100 tkm obrnil.
Dizl ima pa eno felno porajsano, gume so zanič pa zadnji diski za zamenjat. Jutri grema s kolegom še enkrat oba pogledat,, danes sem bil sam; da ni bil dizl slučajno razbit, pa če nima kak kilometer več, čeprav servisno ma, vse listke zraven, tist štima, čudn mi je zakaj so zadnji diski takšni, proti zunanjem robu zarjaveti, se prav vidi, da ploščica ne grabi po celi površini. Pa spredni odbijač ni čisto v linijo z blatnikom, pri bencinarju sem gledal, da vse lepo skup paše.

Sta pa to tale dva
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5225104&show=1 > dizl, opremo so mal pomanjkljivo napisali (dober motor, sem pa mal še v dvomih, če je z njim vse vredu)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5258457&show=1 > bencinar (moti me ker je črn pa len motor)

Pozna kdo ta dva avta? Ve kdo kako skrivnost o njiju??

V spodnji temi sem pa našel tudi tole > hm....bo treba še enkrat res dobro pogledat
viewtopic.php?f=18&t=56628&p=1361750&hilit=+jani+avto+#p1361750

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če okt 20, 2011 9:32 am

Edino kar lahko rečem je, da je malo verjetno da ima tistle Peugeot dizel samo 109.000 km. Pa ne sklepam po obrabi, ker so slike bolj slabe, ampak ker v sloveniji s povprečnimi kratkimi in občasnimi daljšimi razdaljami naredim 20k na leto, v tujini naj bi pa nekdo naredil 17k na leto v zadnjih 5 letih. Nekako ne gre skupej. Jaz ti priporočam bencinarja.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 9:55 am

Cefizelj je napisal/-a:Edino kar lahko rečem je, da je malo verjetno da ima tistle Peugeot dizel samo 109.000 km. Pa ne sklepam po obrabi, ker so slike bolj slabe, ampak ker v sloveniji s povprečnimi kratkimi in občasnimi daljšimi razdaljami naredim 20k na leto, v tujini naj bi pa nekdo naredil 17k na leto v zadnjih 5 letih. Nekako ne gre skupej. Jaz ti priporočam bencinarja.

Zdaj sem dobil informacijo, da bi naj baje imel 165 tisoč.
S tem ne bo nič kakor kaže.
Povejta pa kako so drugače ti hdi motorji??
Dopade se mi to kako vleče, bencinarja sem tudi sprobal pa se mi zdi, da nima neke prave energije v sebi. Potem ko sem se vsedel v mojo kišto se mi zdi, da je teh 75 konjev bol poskočnih. To me bega, da nekak ne vleče to tak, možno da je mal zaspan, zgleda, da ga je lastnik zelo čuval, ker je kot nov. Poraba pa je vrjetno kar kaka 2 litra večja v primerjavi z dizlom?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 10:40 am

Naj mi kdo pove, kolk je poraba na 307 peugeotu z 1.6 bencinarjem?? Na peugeot forumu vsi pišejo neke grozne številke, okrog 8 litrov in več. Pa se vstrelim, če tolk pije :roll: Zdaj mi 1.4 clijič pije 5,8

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če okt 20, 2011 11:08 am

mišek je napisal/-a:Naj mi kdo pove, kolk je poraba na 307 peugeotu z 1.6 bencinarjem?? Na peugeot forumu vsi pišejo neke grozne številke, okrog 8 litrov in več. Pa se vstrelim, če tolk pije :roll: Zdaj mi 1.4 clijič pije 5,8

1. HDI se ti zdi da vleče, ker ima butne pri 1800-2000 obratih, benicnc pa konstanto vleče in nima tega sunka.
2. nisem nikjer zasledil koliko km misliš delat in kakšne relacije?
3. Koliko ti clio pije nima veze, ker clio ima 900kg, 307ica pa 1350.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če okt 20, 2011 11:15 am

Mojemu fotru 307 SW s tako mašino (pa je težji) pije od 7-7,5 s tem da ni neki dirkač ampak vozi recimo temu normalno. Je pa res da še nisi omenil koliko km delaš. Tisti skok pri dizlu je pa ponavadi res samo navidezen, ko primerjaš številke pa vidiš da so motorji tam-tam.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 12:04 pm

Kilometrov, od januarja pa do zdaj sem naredil mal več kot 16.000km. Na šiht se vozim 27km v eno stran, bol taka razgibana relacijska. Trije semaforji so vmes, kjer gre ponavadi bol kot ne tekoče skoz. Avtoceste ne uporablam, zaenkrat ne, ni potrebe. A potem mislite, da tud bencinar ni slaba izbira? Če bi vzel tistega črnega, se men zdi da je avto špica, še nove letne gume ma pa 15 col, so pocen, to je fajn, sam črna barva, rrrrrrrr, kdo bi to stalno glancal :roll:
Sej je res skok pri dizlu, sam po prožnosti ni primerjave z bencinarjem. Mogoč se mi pa zdi bencinc zaspan tudi, ker pač avta nisi navajen, je bol udobn kot clio in se ne občuti tak kako gre.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če okt 20, 2011 1:44 pm

Tvoj clio je 8v ali 16? Če je 8v ima vač navora pri manjših obratih, ta 307 pa je 16v in ga moraš stisniti v obrate, ker dobi moč od 3500rpm naprej tako kot večina 16v motorjev. Predvidevam da ga na testu nisi nekaj tiščal. Je pa 1.6 odlična izbira zaradi zavorovanja ker si ravno na zgornji meji in padeš v razred 60-80.
Alfa romeo 147

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 2:06 pm

xalfist je napisal/-a:Tvoj clio je 8v ali 16? Če je 8v ima vač navora pri manjših obratih, ta 307 pa je 16v in ga moraš stisniti v obrate, ker dobi moč od 3500rpm naprej tako kot večina 16v motorjev. Predvidevam da ga na testu nisi nekaj tiščal. Je pa 1.6 odlična izbira zaradi zavorovanja ker si ravno na zgornji meji in padeš v razred 60-80.

Clio je 8v, 1.4 75KM.
Nisem ga tiščal ne, ker je naselje pa še hladen je bil, bol kot ne. Sej to je ja, da padeš v spodnji razred, no sej isto je pri dizlu.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če okt 20, 2011 2:21 pm

mišek je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Tvoj clio je 8v ali 16? Če je 8v ima vač navora pri manjših obratih, ta 307 pa je 16v in ga moraš stisniti v obrate, ker dobi moč od 3500rpm naprej tako kot večina 16v motorjev. Predvidevam da ga na testu nisi nekaj tiščal. Je pa 1.6 odlična izbira zaradi zavorovanja ker si ravno na zgornji meji in padeš v razred 60-80.

Clio je 8v, 1.4 75KM.
Nisem ga tiščal ne, ker je naselje pa še hladen je bil, bol kot ne. Sej to je ja, da padeš v spodnji razred, no sej isto je pri dizlu.

No potem sem prav predvideval. Tvoj clio ima že v spodnjih obratih dost moči. Če si že kdaj vozil 16v potem veš da dobi moč vsaj tile 16v z manjšimi motorji 1.2-1.6 ko jih poteraš preko 3500obratov.
Alfa romeo 147

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 7:10 pm

Danes bla s kolegom spet na probi. Najprej šla pogleta tega srebrnega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5225104&show=1
avto je bil razbit, spredi linija odbijača in havba ne pašejo skupaj, različni odmiki pri lučeh, leva luč je bla menjana, prva šipa je bla menjana, kolega je od spodi nekaj gledal, je reko, da je bilo nekaj na prednjem mostu menjavano, da se bol sveti kot druga stran. Zadaj, prtlažna vrata - rob se ne pokriva z robom zadnjih luč, pločevina prav štrli preko luči. Zgleda, da je bil obutan okrog in okrog.
Pa kolega je poizvedoval okrog in prišo do tega, da ima okrog 165 tisoč prevoženih. Jani avto - so cigani lažnivi, jezik mu pa dobro laufa.

Potem šla pa še do črnega....razbit ni bil, prvi lastnik, servisna, avto v nulo ohranjen....Pa sej kar potegne ta bencinc tud, včeri se mi je zdel bol počasn. Dans sma šla pa sama na probo pa ga mal bol pritisnala, pa sej kar zategne, lepo mirno laufa, tih, udobn pa prostorn avto, hiter se zagreje.....kolk je kaj to realna poraba, to me zanima....po moje da za mojo relacijo bi moglo bit 7 litrov dost pa še mogoč kaj manj, glede na to da clijič pije manj kot 6 pa, če druge poslušam tud pravjo kak več pijejo, men ne.
Se mi zdi, da bom kar po bencincu vdaril,. zdaj še sam, al tega al it še katerega drugega iskat, jih je še nekaj na netu, z manj kilometri pa cenej. Tega smo že zbil ceno, pa bi še blo treba mal :)) Neda se mi nekam v ljubljano pa maribor vozit, potem pa ne veš kaj te čaka.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov