Ceed je napisal/-a:dask je napisal/-a:Ceed je napisal/-a:Jaz bi pa Latituda izbral. Všeč mi občutek zračnosti v Latitudi in nižje postavljena bolj položna armaturka, je pa res podvozje manj dovršeno kot pri Škodi. Reno ima več do potnikov prijaznih funkcij, ki naredijo bolj premium občutek kot v Superbu.
Ne vem no, jaz sicer Renoja nisem sprobal, sem pa Superba. Sedel pa sem v obeh in če že omenjaš "premium" občutek, je v Škodi veliko bolj prisoten kot v Latitudu. Že ko se usedeš, je razlika očitna, od prostora, do občutka udobja, itd. Je pa to bolj stvar subjektivne presoje, zato mora avtor oba sprobat, pa bo videl. Veliko ljudi bi umrlo, če bi jih sosed videl v Škodi
Ja no, odvisno kaj je zate premium. Ja Superb ima veliko bolj prefinjeno notranjost s kromanimi in klavir lak dodatki, ampak meni je bolj premium to, da ima avto vse mogoče osvetlitve okolice in notranjosti, ionizator, klimo s 1000 in 1 uporabno funkcijo, sedež ki se odmakne ko odpraš vrata, ogledala, ki se usmerijo k tlom in senčniki, ki se zaprejo, ko prestaviš v R, integriran osvežilec zraka, vžig luči prek daljinca, jasno je da teh vseh zadev nima osnovni Latitud ima pa še veliko malankosti, ki jih pri nemcu ne boš našel.
Jasno je, da švab ne bo nikoli francoz
Zdaj pa govoriš malo na pamet. A si sploh kdaj videl Superba ali pa sedel v njemu?

Že prejšnja generacija Superba (2002 letnik) je imela 1001 osvetlitev, lučke zunaj na ogledalih, v kljukah vrat, v stropu, ki osvetlijo menjalnik in sredinsko konzolo, pod vsakim sedežem, v vratih itd. itd.
Imamo obe generaciji Superbov pred hišo pa si dobrodošel, da si prideš ogledat

Ravno tako imata oba klimo speljano do vsakega potnika posebej, v stebričkih, pod sedeži, spredaj zadaj (upravljaš si jo lahko po mili volji). Udobje potnikov je na prvem mestu, še posebej tistih, ki sedijo zadaj

Pri novem Superbu (pa že pri Octavii 2 je bilo tako) imaš funkcijo, da se ogledala pomaknejo k tlom, ko prestaviš vzvratno. Prav tako lahko nastaviš, da se z daljincem prižgejo luči in koliko časa gorijo prižgane potem ko avto zakleneš.

itd.....itd.
In 90% teh stvari ima že osnovni Superb

Superb pa ne potrebuje, da se sedež pomakne nazaj, ker je toliko prostora notri. Naštej mi (še) eden avto na trgu danes (sploh pa za tak denar), kjer lahko pomakneš voznikov sedež do konca nazaj in zadaj še vedno lahko sedi nekdo, ki je višji od 200cm

Latituda pa nisem probal niti sedel v njem, tako da ne znam nič povedati o njem. Sem ga pa videl od zunaj in mi vizualno ni všeč (čeprav mi je bil na slikah dober). Je pa to subjektivna ocena.