Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Avto garancija MOTIVE SERVICE SLOVENIA

Napisal/-a Veronika.borghesi To mar 13, 2012 9:42 am

Zato še enkrat: dodatne garancije, ki jih danes trgovci tako veselo ponujajo niso vredne nič, če kupimo vozilo brez poznane in dokazljive preteklosti. Zato bi že bil čas, da popravimo zmotno razmišljanje, da lahko kupimo cenen primerek od prvega dilerja ki gaje privlekel nekje iz tujine, garancija pa bo krila vsa tveganja... Pred lastno neumnostjo zaenkrat še ne obstaja zavarovanje.

Se strinjam. Prava pot je zgolj ta, o kateri govoriš: kupiti velja dober avto s čim več znane zgodovine, vse to pa nato lahko nadgradiš za bolj mirno spanje še z garancijo korektnega ponudnika.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To mar 13, 2012 4:04 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:
Zato še enkrat: dodatne garancije, ki jih danes trgovci tako veselo ponujajo niso vredne nič, če kupimo vozilo brez poznane in dokazljive preteklosti. Zato bi že bil čas, da popravimo zmotno razmišljanje, da lahko kupimo cenen primerek od prvega dilerja ki gaje privlekel nekje iz tujine, garancija pa bo krila vsa tveganja... Pred lastno neumnostjo zaenkrat še ne obstaja zavarovanje.

Se strinjam. Prava pot je zgolj ta, o kateri govoriš: kupiti velja dober avto s čim več znane zgodovine, vse to pa nato lahko nadgradiš za bolj mirno spanje še z garancijo korektnega ponudnika.

Veronika, v primeru nakupa z malce zdravega razuma je tudi dodatno zavarovanje več ali manj metanje denarja skozi okno. Verjetnost da bo pri dobro vzdrževanem primerku nenadoma odpovedalo kaj dražjega je presenetljivo majhna, čeprav še vedno dosti večja kot pri novem primerku. V višini nekaj 100 EUR kolikor tako zavarovanje stane, pa lahko tudi v lastni režiji odpraviš drobne napake in napakice, ki jih ima vsako rabljeno vozilo. Razna zgonjena j***a pa so že druga zgodba.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To mar 13, 2012 6:07 pm

Se strinjam s tvojim razmišljanjem, a bi vseeno lepše in bolj mirno spala ob odločitvi za garancijo. Prav tako se boš verjetno strinjal, da niso vsi kupci tako poučeni in strokovni, kot si verjetno ti. Večina nima pojma, kaj kupuje. Ko se odločijo za določeno znamko in model, gledajo samo še barvo in ohranjenost notranjosti, o motorjih in vsem ostalem pa itak večina nima pojma.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr mar 14, 2012 1:44 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Se strinjam s tvojim razmišljanjem, a bi vseeno lepše in bolj mirno spala ob odločitvi za garancijo. Prav tako se boš verjetno strinjal, da niso vsi kupci tako poučeni in strokovni, kot si verjetno ti. Večina nima pojma, kaj kupuje. Ko se odločijo za določeno znamko in model, gledajo samo še barvo in ohranjenost notranjosti, o motorjih in vsem ostalem pa itak večina nima pojma.

Saj tu je tudi težava. Kupcu kot ga ti opisuješ garancija ne bo kaj dosti pomagala, ker bo iskal še primerek z magičnimi 100.000km. torej idealen kupec da kupi dobro ohranjen primerek z "zgubljenimo" servisno knjigo... Ko bo rabil uveljaviti še garancijo pa bomo tam kjer ni muh, saj bo zavarovalnica izbrskala podatke, da je dotični avtomobil imel magičnih 100.000km že pred nekaj leti v tujini in kritja ne bo. Še vedno bolje teh nekaj 100 EUR shraniti za primer okvare. Bolje v žepu imeti vsaj malenkost ki pokrije stroške okvare, kot zavarovalnici dokazovati, da se o zgodovini avtomobila moti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 14, 2012 2:31 pm

Spet se oglašam s starimi stvarmi. "Vsa opravila rednega in izrednega (kaj to sploh je - vpoklici?) vzdrževanja, ki jih predvideva proizvajalec" morajo biti vpisana v servisno knjižico. Zdaj ne vem, kako je s tem, da nepooblaščen je specializiran tudi za konkreten avto (je to nujno, obstajajo kakšna potrdila?) in njegov štempelj velja, je pa gotovo res, da velika večina rabljenih nima servisne ali v njej kaj manjka za redno vzdrž. in si tako s tako garancijo ne morejo dosti pomagat.

Sicer pa ima Tristan kar prav...

JekleniMax
Nov uporabnik

Napisal/-a JekleniMax To apr 03, 2012 9:38 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Za kako velik strošek pa je šlo? In kako je v praksi z omejitvami - papir namreč prenese marsikaj?

Šlo je za strošek v višini cca 1500 eur. Zamenjali so glavo motorja in neke malenkosti pri turbopolnilniku. Zadeva štima korektno, mislim, da igra pomembno vlogo tukaj tudi AMZS - težko verjamem, da bi oni sklepali pogodbe z nekimi mutibariči. Kot rečeno, dve okvari in dva korektno rešena problema. :D

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe okt 05, 2012 12:45 pm

No sam imam s tole zavarovalnico zaenkrat mešane občutke, nimam se pa kaj pritožit tako čez njihovo korektnost, kot tudi čez korektnost njihovega izvajalca. Prva škoda je bil preplozan kondenzator klime, stvar urejena v tednu dni, plačal sem samo ponovno polnjenje klime in tesnila.
No pa se je zgodil zariban motor, spet korektno, približno teden dni je trajalo, da so potuhtali kaj bodo naredil, pol spet teden dni iskanja motorja, spet teden dni, da je šel avto na dvigalo in v treh dneh naj bi blo fertik. Moj strošek je blo minimalno doplačilo motorja in delo. OK, si rečem, pol pa šok, zame, za mehanika in zavarovalnico, tud ta motor je bil zriban, ker je od zaletenega avta....ja kul a ne. Spet bumerang naokrog, zdaj že peti dan iščejo motor, pol spet preden ga bodo zamenjal....mater smola je vse skup jest pa že več ko mesec dni brez avta s tremi otroki, ki jih je treba vozit v šolo, vrtec in podobno. Užas. Sam takle je in zaenkrat lahko j mater sam temu, ki je veselo dobavil motor kot čisto zlato brez kilometrov, pol pa jamral, ker bo moral plačat menjavo.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Pe okt 05, 2012 7:19 pm

kalbo je napisal/-a:No sam imam s tole zavarovalnico zaenkrat mešane občutke, nimam se pa kaj pritožit tako čez njihovo korektnost, kot tudi čez korektnost njihovega izvajalca. Prva škoda je bil preplozan kondenzator klime, stvar urejena v tednu dni, plačal sem samo ponovno polnjenje klime in tesnila.
No pa se je zgodil zariban motor, spet korektno, približno teden dni je trajalo, da so potuhtali kaj bodo naredil, pol spet teden dni iskanja motorja, spet teden dni, da je šel avto na dvigalo in v treh dneh naj bi blo fertik. Moj strošek je blo minimalno doplačilo motorja in delo. OK, si rečem, pol pa šok, zame, za mehanika in zavarovalnico, tud ta motor je bil zriban, ker je od zaletenega avta....ja kul a ne. Spet bumerang naokrog, zdaj že peti dan iščejo motor, pol spet preden ga bodo zamenjal....mater smola je vse skup jest pa že več ko mesec dni brez avta s tremi otroki, ki jih je treba vozit v šolo, vrtec in podobno. Užas. Sam takle je in zaenkrat lahko j mater sam temu, ki je veselo dobavil motor kot čisto zlato brez kilometrov, pol pa jamral, ker bo moral plačat menjavo.

Ti imaš enoprostorca, oz tvojo peripetijo si že objavljal na forumu ? Pa boš zdaj spet moral plačati delež "lastne udeležbe"?
lp

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe okt 12, 2012 9:22 am

Ja, enoprostorca mam, natančneje Citroen C8. Pri izvajalcu je že od 3. septembra.

Problem je, ker so fantje iz zavarovalnice malo neizkušeni v situacijah, ko gre kaj narobe. Problem je, ker so stroški zamenjave motorja kar veliki (glavobol za dobavitelja) Ta hip so mi sfrčkali 14 dni, pa že tako je kar nekaj časa trajalo, da so dobavili in zamenjali prvi motor, ampak do tu je vse štimalo no približno, izvajalec je pošten in korekten, samo so vseeno sfrčkali eni en teden, drugi pa drugi teden. Ampak OK, to razumem, saj je bla moja situacija res čudna, tko da so moral prit iz Italije pogledat avto, pri izvajalcu so mel pa skor po dva avta na dvigalih.
Fantje iz zavarovalnice se bodo morali tud navadit direktnosti oziroma popolne iskrenosti s stranko, neglede na morebitno jezo in slabo voljo, ker potem je jeza in posledično nezaupanje še večje. No na dan, ko bi moral prevzet avto, to je blo 16 dni nazaj so ugotovil, da ima en bat kovinski zvok. Naslednji dan so poizkusili zamenjat šobo, kar ni pomagalo. Edina druga možna diagnoza je bila, da je motor od udarca fasal poškodbo (motor je bil od razbitega avta). No od tu se začne pa zanimivo in poučno upam, da za obe strani. Najprej so študiral, kaj bi naredil, tko zavarovalnica, kot dobavitelj motorja, pol so se po skoraj tednu dni spomnil, da bi odprli motor, bil torek prejšnji teden, kar smo s skupnimi močmi zavrnili, kot brezvezno in obljubili so mi, da gredo na lov za novim motorjem. V petek mi je blo obljubljeno, da bo motor ta teden dostavljen, nakar se v torek peljem mimo izvajalca....mojega avta tam ni....WTF, men je obrnilo film.
Izvedel sem, da je moj avto brez moje vednosti na prikolici odpeljal dobavitelj rabljenega motorja v Celje k svojemu mehaniku na pregled in popravilo. Ko dobim na telefon gospoda iz zavarovalnice mi je rekel, da so morali dat dobavitelju še eno možnost...ja seveda, sam 14 dni nazaj, ne pa danes (torek), ko bi moral bit tu že drug motor plus vsega bi mi lahko pa to omenil po telefonu, ne da se je men moralo strgat, ko avta ni blo na parkplacu. Ko sem klical dobavitelja in znorel v telefon, mi je rekel, da so ugotovil isto, kar je sta ugotovila že izvajalec in moj serviser pred njim...bat je fasal od udarca, da bo potreben drug motor. No avto je bil popoldne nazaj v Grosuplju. V ponedeljek naj bi dobavili drug motor...bomo bili videli, je pa res, da je moje potrpljenje čisto na robu. V vsem tem času bi že priplaval iz Anglije z drugim motorjem na gumici in ga prinesel peške v Grosuplje.

Smola pač, tko zame, kot za fante iz zavarovalnice, kot za unga, ki je dobavil motor, sam to ni moja stvar in če bi se fantje obrnili v tem zapletu drugače bi zdajle avto že imel in vseeno pel hvalo zavarovalnici. Tko da tole jim ni v ponos, ni pa tole zavarovanje nateg, ampak resna stvar, sam obrnit se bodo moral v bodoče mal hitreje. Niso vsi tko potrpežljivi, kot sem jaz.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To okt 16, 2012 8:37 am

Dober dan.

No, še vedno se nobenemu nikamor ne mudi....lepo počasi pa z andahtjo, kot da moj avto nebi stal pri mehaniku že od 3. septembra, jest pa s tremi mulci lepo malo peške malo s tamalim avtom, zunaj pa dež. Umirte se gospod, sej mašina je na poti, sej bo. Enkrat do novega leta boste pa že mel avto, če ne bo zapletov. GRRRR

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Ne nov 25, 2012 10:14 pm

Ima še kdo kake izkušnje s tem?
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To feb 19, 2013 1:55 pm

Da malo obudim temo. Mene zanima kje so kaki bolj podrobni pogoji teh garancij? Katero vozilo lahko sploh dobi tako garancijo, kar vsak ki naredi tehničnega, ali mora biti avto posevaj pregledan kje?

LP, Nejc
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To feb 19, 2013 2:21 pm

Če se ne motim, lahko doplačaš to garancijo samo v primeru, da kupiš avto pri trgovcu. Firma ima pogodbo s trgovci tam izpolnijo obrazec, doplačaš in to je to. Mene so prvo vprašali, ko sem klical Motive S. in preverjal kako je z garancijo, pri kom je avto kupljen. Tip je pogledal v računalniku poiskal trgovca in rekel, da z njimi nimajo nobenih problemov in mi dalje razložil kako in kaj. Je pa tudi omenil, da z vsemi nimajo pogodbe, ker nekateri dilerji so uvažali krš in potem uveljavljali garancijo. Takšnih so se znebili! Da bi pa kupil avto od fizične osebe in želel garancijo pa se ne da.
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To feb 19, 2013 2:26 pm

Zanimam se za avto od firme ki ima pogodbo z njimi.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To feb 19, 2013 2:43 pm

Vozilo mora bit izpravno, manj kot 200000 km, starost manj kot 10 let in redno servisiran z dokazili.
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To feb 19, 2013 5:43 pm

Po pomeni potrjena servisna oz preverljiva servisna zgodovina (podatki v računalniku)?
Potem pa že razumem :)

Uporabniški avatar
Roman
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a Roman Po apr 29, 2013 6:49 pm

pozdravljeni

naj še jaz napišem svojo izkušnjo kar se tiče garancije "motive service slovenija".. po nakupi rabljenega vozila se mi je v roku treh dneh pokvarila klima naprava v največji vročini logično :D .. seveda storim kar piše v knjižici in lepo pokličem ter javim kar se mi je pripetilo ....po navodilih iz njihove strani se odpeljem v grosuplje kjer imajo poslovnega partnerja in ja prijaznost jim ni tuja napaka se odkrije takoj crknil je kompresor klime. .. od sedaj naprej se začne zapletati saj se je na kompresor čakalo tri tedne naj omenim da sem bil namenjen na dopust(750kilometrov iz slovenije) in da se slučajno ne skuhamo v avtomobilu sem jih poklical ter jim poslal tudi email ampak njih to ne zanima... nakar jim pravim da bom avtomobil peljal na fiatov servis kjer naj mi zamenjajo kompresor in tako povrnejo stroške le tega ...ampak odgovor je bil NE. kajti oni imajo svojo mrežo rabljenih rezervnih delov in ko ga "najdejo" ga dostavijo na servis... ok dopust se bliža kompresorja od nikoder tako da smo odpotovali na dopust brez klime ....po prihodu iz dopusta se zgodi naslednje.. kompresor je prišel do servisa kar pomeni da se zopet zapeljem v grosuplje kjer jim pustim avtomobil.....no da zadeva pride do vrelišča ..naslednji dan se po službi odpeljem po avtomobil kot smo bili dogovorjeni in ker mi ni dalo nekaj da jih med potjo ne pokličem doživim presenečenje kajti od serviserja ,ki je sicer res prijazen in z njihove strani vse dobro mi sporoči da so jim dostavili napačen kompresor in da naj ne pridem po avto saj je rastavljen in ga nima želje sestavljati kajti kompresor naj bi dostavili naslednji dan zjutraj ...seveda se čudi kako ,da me niso obvestili......ok besen ko ris v grosupljem obrneva in me brat odpelje domov.. zadeva se konča tako... kompresor prispe (dobim novega-- )plačam plin ker ta ni v garanciji se odpeljem domov ...in upam da z njimi ne bom imel več nobenih stikov. ja seveda se je zadeva rešila ampak ali je res potrebno čakati tri tedne na dele umes pa magar crkni..tole sem pač moral napisati na hitro in se opravičujem za napake... aja pa še to da bi mi mogoče vsaj častili plin zaradi vseh nevšečnosti hmm tud SLIŠAT NISO HOTELI .. no pa še enkrat zadeva se je uredila klima dela ... pojavila se je še ena napaka na vozilu sicer tri mesece do izteka garancije ampak dvomim ,da se mi da z njimi zapletati ker bo hitreje na fiatu rešeno pa četudi iz mojega žepa..

lp

Roman

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman Pe sep 13, 2013 7:58 pm

No tudi jaz sem kupil rabljen avto s to garancijo. 2x se mi je izpisalo Engine fault: Visit Workshop... Pokličem motive service pravijo pelji na amzs na tester, vredu peljem na tester nakar mi amzsjev delavec pove da če ne bodo krili napake moram plačati tester... Drugi dan pokličem na motive service in vprašam kakšna je logika da moram nekaj narediti zaradi njih in to potem plačati če ne bodo krili napake in gospod pravi da je to njihovo poslovanje pač... Sem rekel ok, bomo počakali kaj bodo porekli na amzsju... Na amzsju pravijo da ponavadi traja 1 dan da javijo kaj pa kako, danes je drugi dan, klica ni bilo. V pondeljek počakam do večera in kličem motive service kaj se dogaja... Ampak najbolj me je razjezilo da moram za garancijo dat na tester in ga potem jaz plačati če napake nebi krili...

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr feb 03, 2016 7:11 pm

Imajo pri tej garanciji kakšne roke za popravilo? Imam avto na servisu že od 18. decembra, za zamenjati so šobe in vedno ko kličem na servis, mi rečejo da še niso dobili šob. Šobe dobavi auto motive service, če bi jih dobavljal sam ali servis, bi imel avto v parih dneh popravljen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov