Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Passat vs Insignia

Napisal/-a hribko So okt 22, 2011 1:11 pm

maniaxxx je napisal/-a:resnici...

kar sem jo jaz imel oziroma vozil je imela opel corsa c, astra H ima precej slabšo naprimer.
.

s te pa nebi najbol strinjal,prej sem imel corco C 05,sedaj pa astro B&W pa mi klima bolše deluje,tud v corsi ni bla slaba,ampak sem v astri bolj zadovoljn z njo(v obeh primerih avt.klima)...........

ps
moj glas gre insigniji

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So okt 22, 2011 1:14 pm

Kako je Tomzzi rekel, sem tudi sam opazil pri Oplih škripajočo plastiko. Pri novi Astri in pri Insignii. V obeh sem le sedel, prav tako v Passatu. Boljši položaj sedenja in udobja mi je bil v Insignii. Če bi sam izbiral, bi vzel Insignio. Lepša,atraktivnejša. Kakršne pa so naše ceste v nekih predelih, pa se mi zdi da lahko v vsakem avtu v nekaj letih začne kaka plastika škripat.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So okt 22, 2011 1:20 pm

pa kaki passat...kaj vam je...sej je vsak drugi avto na cesti...še sam ga mam...čudno da niste naveličani tistega monotonega vw dizajna...sploh pa notr...nobenih sprememb...pač pusto vse...insignia ali pa honda accord
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 22, 2011 1:22 pm

adis je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Sta pa avta ubistvu isto sranje, drugo pakovanje, vzameš, kar ti bolj leži, najbolj v prid passatu je garancija 4 leta in in mogoče prostornost, samo držanje cene pa ne vem če, sploh če vidiš koliko je že v osnovi dražji.

potem je zate primerjava med jabolkom in jagodo "eno in isto"? jabolko je kislo, jagoda je sladka... torej NI ENO IN ISTO.

Adis..ne štekam te? Avta sta istega razreda, približno istih zmogljivosti in vseh ostalih karateristik, torej sta isto sranje drugo pakovanje ali če češ, oba sta jabolko, sam druge sorte :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So okt 22, 2011 1:25 pm

maniaxxx je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Sta pa avta ubistvu isto sranje, drugo pakovanje, vzameš, kar ti bolj leži, najbolj v prid passatu je garancija 4 leta in in mogoče prostornost, samo držanje cene pa ne vem če, sploh če vidiš koliko je že v osnovi dražji.

potem je zate primerjava med jabolkom in jagodo "eno in isto"? jabolko je kislo, jagoda je sladka... torej NI ENO IN ISTO.

Adis..ne štekam te? Avta sta istega razreda, približno istih zmogljivosti in vseh ostalih karateristik, torej sta isto sranje drugo pakovanje ali če češ, oba sta jabolko, sam druge sorte :mrgreen:

ja ok isti razred...a je filozofija obeh firm kot dan in noč. vw dela v smeri že uveljavljene prakse tj. ne odstopa od že uveljavljene oblike ( počasi je že dolgčasen) medtem ko opel ( to je tudi potreboval) stopa z velikimi koraki naprej in se zgleduje po azijcem, ki na veliko eksperimentirajo in se tako približujejo mladim oz. mlajšim kupcem, ki so novi potencialni kupci.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 22, 2011 2:20 pm

http://www.youtube.com/watch?v=kR6Bb5WsaME

Moja izbira bi bil Passat, ker so mi ti novi v črni barvi z nekaj kroma izredno lepi, so bolj prostorni, vzdrževanje je verjetno cenejše in bolje držijo ceno, pa tudi zelo slabe izkušnje imam z Oplom.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So okt 22, 2011 2:34 pm

Koliko bo boljše držal passat ceno ko bo prišel vn novi model?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 22, 2011 2:48 pm

Ne vem kakšno je trenutno stanje, ampak 3BG je bil v podobni situaciji v primerjavi z Vectro, pa je pe vedno bolje držal ceno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So okt 22, 2011 4:44 pm

Tud Opel ma zdej 4 letno garancijo.
Slika

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 So okt 22, 2011 4:47 pm

Osebno bi izbral insignio...oblika mnogo mnogo lepša od passata + več opreme za manj denarja :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So okt 22, 2011 5:25 pm

Jaz bi gledal na garancijo in pa servise. Pa ne samo cenovno, ampak tudi sama storitev.. Nadomestni avtomobil (zastonj če je možnost), prijaznost osebja, lokacija servisa, delovni čas..). Je pa seveda odvisno koliko se voziš.. Če delaš samo nekih 10, 15k km letno, pol ti je tudi to vseeno. Če pa delaš po 40, 50k km/letno, pa še kako pomeni. Garancijo pravite, da imata oba sedaj 4 leta.. Okej, pa imata oba neomejene kilometre? Če se voziš npr veliko, ti bo to še kako pomenilo, da ti pri recimo 150 ali 180k km, velja garancija..

Jaz bi se, v tem razredu, verjetno odločil za Škodo Superb Combi 4×4 (1.8 TSI 160KM ali 2.0 TDI 170KM). Da pa ne bom, tako kot se v mnogih temah zgodi, začel "ponujanja" razno raznih avtomobilov - poleg tistih dveh, bom s tem zaključil. Če bi že izbiral med Insignio ali Passatom, bi se na prvo žogo (trenutno) verjetno odločil za Passata (nujno s xenonom), čeprav mi je Insignia precej lepša. Čeprav bi moral imeti oba na vsaj nekaj-urnem testu, da bi se lahko dokončno odločil. Ljudje imamo različne prioritete..to kar je nekomu všeč, mogoče tebi ni. Je pa res, da na pamet trnuetno ne poznam razlike v ceni med njima.. Če je le-ta precejšnja, potem definitivno Insignia.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 22, 2011 5:54 pm

IcEm4n je napisal/-a:

Tud Opel ma zdej 4 letno garancijo.

do 100kkm, to je pri meni pol sam 2.5 letna garancija ( 40kkm na leto )....tukaj opel zaostaja za marsikaterim...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So okt 22, 2011 6:01 pm

V SLO vo Passat vedno aktualen avto. Tudi ko bo rabljen ga boš prodal kot keks!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So okt 22, 2011 7:26 pm

Takoj na začetku: od teh dveh vsekakor Passata. Zunanji videz je sicer boljši pri Insigniji, vso ostalo mi je pa bolj všeč pri Passatu.

Mogoče pa bo v pomoč tudi primerjalni test, kjer so primerjali Passata, Insignio, Mondea in Superba. Insignia je pristala na zadnjem mestu, Passat pa na drugem (zmagal je Superb):
http://www.autobild.de/bilder/mittelklasse-kombis-mit-diesel-im-vergleich-1305619.html#bild1|ref=http://www.autobild.de/artikel/insignia-mondeo-passat-superb-vergleich-1305464.html

Jaz bi sicer pri tovrstnih avtih najverjetneje izbiral med Passatom in Superbom, morda bi pogledal še novega Hyundai i40.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So okt 22, 2011 7:59 pm

Kup škodo pa mirna bosna :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 22, 2011 9:31 pm

Ne pozabite, da avtor izbira med dvema že izbranima vozili in je sam napisal, da alternative ne pridejo v poštev kot so škode, hyundai, honde ipd... Dajmo se osredotočiti na tisto, kar avtor želi.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So okt 22, 2011 9:43 pm

sašo5 je napisal/-a:klima ziher deluje bolje v VW/Audiju-ju, kot v bilo katerem drugem avtomobilu......

5,9 pri 150km/h ima porabo 1.6 105 konjski motor - 2,0 140/143 že pri 130 km/h poklopi točno 6,0 po BC-ju in tako je tudi v resnici...

Sam stroj VW-jev je boljši kot Opelov/Fiatov: 160 opel je primerljiv z 140 VW-jevim ob tem, da je Oplov neverjetno glasen; in tudi o zatesnjenosti se da debatirat: poslušaj zapiranje vrat pri enem ali drugem..... ...............in v prve primerke teče voda v kabino, sedaj verjetno že porihtano.....

Skratka, da ne bo pomote: izvrsten avto, vendar mu še malo manjka do Passata.....

OFF:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Uhuhuh...zdej pa si jo pihno....:D :D

ON:
Če bi že moral izbirati, potem bi izbral Opla...Je le več opreme za manj dnarja in ni tak monoton kot Passat...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne okt 23, 2011 9:09 am

Sem lastnik 6 mesecev starega Passata sicer ni 4x4 in sem do sedaj prevozil 20000km. Motor je 2.0 TDI 140km Bluemotion in sem imel po potovalnem računalniku porabo prvih 10000km 5.1l :D drugih 10000km pa 5.2l :D . Kadar pa se voziš po navadnih cestah to mislim brez avtoceste in voziš po omejitvah pa poraba pade tudi pod 4 l. Zaenkrat sem zelo zadovoljen in še ni nobenih čričkov v avtu. Glede Insignije pa ti lahko povem iz zelo zanesljivih virov oziroma iz servisa opel, da se črički pojavljajo v skoraj vseh Insignijah in jih je zelo težko locirat. Sam sem pri nakupu iztržil lep popust tako da je vse odvisno od tebe kakšno ceno boš dosegel.Seveda pa bo odločitev tvoja in mislim da pri obeh nimaš kaj zgrešit.Prvi servis na 15000km sem plačal na pooblaščencu 59e oljni filter in menjava, olje sem nabavil sam in za 5l dal 55e. Veliko sreče in javi za kaj si se odločil. :vrum

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Ne okt 23, 2011 10:06 am

Moj oče ima 2010 letnik passata variant 2.0 TDI pa velikokrat slišim, da se giblje poraba okrog petih litrov, ali pet in pol ampak, da bi padla pod štiri litre mi je malo za lase privlečeno? ali pač..... :D

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer Ne okt 23, 2011 11:01 am

Men ni jasn kako lohk avto z 140 konji,pokuri 5 litrov in manj.Kakšna izgleda vožnja,ali kdo zračuno porabo na kalkulator ali se vsi zanašate na bc,ki dejansko vsi lažejo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov