Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Re: Nakup rabljenega AUDI A4

Napisal/-a nalcoq4 Sr nov 02, 2011 12:06 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:@trijoadijo: Preberi post, ki sem ga popravil še predno si nanj odgovoril - vsaka naslednja smet pa bo izbrisana.

Jest sem svoj post oddal, ko si ti še sanjal o jaguarju...popravil si ga kasneje. In še vedno: Ford je amerikanc..V evropi ima še vedno amerikanc glavno besedo in ne nemc....tako kot francoz na dolenjskem. So ti ta dejstva jasna?

Point je v temu,da teli evropski(nemški) fordi nimajo nič z ameriškimi avtomobili.Tehnika je nemška,motorji od PSA itd... ;)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr nov 02, 2011 12:16 am

mmikolj je napisal/-a:Če že hočeš Audija evo enega lepega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5227956&show=1
(p.s. poglej še kakšno drugo znamko )
;)

bejži čimbolj proč od te avtohiše kolikor te nese!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr nov 02, 2011 12:58 am

nalcoq4 je napisal/-a:Point je v temu,da teli evropski(nemški) fordi nimajo nič z ameriškimi avtomobili.Tehnika je nemška,motorji od PSA itd... ;)

To je itak vsem jasno, čeprav so si še ne dolgo nazaj z američani delili patforme in avte bolj kot dandanes, ko je Mondeo Mk4 npr. postavljen na EUCD platformo, ki so jo razvili skupaj z Volvom (delijo si tudi platformo na kateri stoji Focus, a poleg Volva jo uporablja tudi Mazda). Ford of Europe je nastal ko so združili Ford Britain in Ford Germany (Ford-Werke), in je dandanes lociran v Nemčiji v mestu Cologne, je pa v lasti Ford Motor Company.
Ima svoje lastne avtomobile in svoj lasten razvojni center, in delajo avte ki so zelo evropsko naravnani - tako v dizajnu, motorjih, filozofiji, itn.... Zato so to nemški avti, ki sicer spadajo pod ameriško znamko Ford.
Tako, da moja izajva, da je Ford Mondeo nemški avto, ni bila niti malo napačna, sploh pa si ni zaslužila vse tiste nesmiselne kazni, ki jih je spisal Trijadijo.

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Napisal/-a Primus_Gladius Sr nov 02, 2011 9:37 am

sašo5 je napisal/-a:Ima fant kr prav; audi je pač audi..... =P

esem je napisal/-a:
Primus_Gladius je napisal/-a: Kar pa se tiče mašine v Ibizi Tale je mela Audijev motor...

Kateri motor 1.4? PD trivaljnik ali kaj drugega? Kolikor vem, drugega ni bilo. In zakaj se ti zdi, da je to Audijev....

naj me hudič vzame, tudi sam se razmišljal od kod mu neki "Audi 1,4 tdi" ampak dejansko se je ta motor pojavil prvo v A2 in nato šele v drugih modelih, od tod mu verjetno, da je motor audijev, pa še na bloku so bili verjetno "krogi" - ampak na ta zgrešeni model, smo verjetno vsi že pozabili....

No tega nisem vedu :) - - - - Je pa res da me je dobr služu, pa čeprav je "zgrešen" :) - - - - Vidim da si iz mojih koncev :D

lizard je napisal/-a:@Primus_Gladius: Glede na to, da kupuješ ali 1.9 TDI ali 2.0 TDI, bi ti toplo priporočil, da se čim bolje seznaniš s številnimi težavami povezanimi z 2.0 TDI motorjem (na forumu je že ogromno napisanega glede teh motorjev, tudi katere verzije so dobre in katere kvarljive!). Mogoče boš potem malce spremenil svoje mnenje o nekaterih avtih, kot nadavtih. In ravno tak pristop s tvoje strani je zmotil nakatere uporabnike, kar si ti razumel kot nepriljubljenost Audija - kar sploh ne drži!

Je pa človeški um nadvse zanimiv, predvsem njegova ozkost in nefleksibilnost - čeprav s Fiatom nisi imel težav si vseeno moral dodati, da se ni kvaril čeprav je bil Fiat, na drugi strani pa si z nemškim avtom (Ford) imel ogromno težav a še vedno pišeš Nemc je Nemc. No verjamem, da ko se boš seznanil in poglobil v težave raznoraznih avtov (torej znamk) spremenil svoje mnenje in ugotovil, da so avti prav vseh znamk polni raznoraznih napak.

P.S. Tega 1.4 razglašaš kot da je ne vem kaj, samo zato ker je gor pisalo Audi, motor pa je (meni osebno) drvarnica, in te mine vso veselje do vožnje. Od treh valjev sicer drugega ne moreš pričakovati, porabi pa res malo - to je pa vse.

Zato pa sem pršu sem gor da se pozanimam pr folku ki mal več ve o avtih kot jst. Kar pa se tiče FORDA, tud familija od moje boljše polovice ma Mondeota z 1.6 TDI motorjem in se že pojavljajo iste težave kot jih je imel moj Mondeo ( Elehtrika ).

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Napisal/-a Primus_Gladius Sr nov 02, 2011 10:22 am

zuzek je napisal/-a:
mmikolj je napisal/-a:Če že hočeš Audija evo enega lepega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5227956&show=1
(p.s. poglej še kakšno drugo znamko )
;)

bejži čimbolj proč od te avtohiše kolikor te nese!

Zakaj pa? A so "preveč pošteni" :)?

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad Sr nov 02, 2011 10:37 am

1. Zanima me na kaj moram biti pozoren pri nakupu rabljenega Audija? ( Poleg standardnih zadev )

3. Kaj je potrebno storiti, na sevisu če vozilo ima čez 180.000 km? ( Poleg standardnega velikega servisa ).

Spodaj posredujem še Rokov odgovor, saj je bilo vprašanje naprej zastavljeno na podforumu "Strokovnjak svetuje" viewtopic.php?f=2&t=87320&start=20

"Vsako vozilo ima določene specifike vzdrževanja oz period, tako da se je za konkretno mnenje najbolje obrniti na serviserja tovrstnih vozil. Načeloma 180.000 prevoženih kilometrov še ni zaskrbljujoče (z vidika obrabljivosti in funkcionalnosti); seveda odvisno od tega, koliko kilometrov prevozite na leto oz koliko časa ga nameravate obdržati. Načeloma imajo redno vzdrževana vozila do sedem let oz 250 000 km linearno rast stroškov vzdrževanja (razen redkih izjem povezanih s izrednimi okvarami). Vendar kot pravim, pri rabljenih vozilih, če niste sami strokovnjak s tega področja, je zelo priporočljivo mnenje vašega serviserja, ki se spozna na vozila konkretne znamke.

Lp, Rok"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 02, 2011 11:48 am

lizard je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:Point je v temu,da teli evropski(nemški) fordi nimajo nič z ameriškimi avtomobili.Tehnika je nemška,motorji od PSA itd... ;)

To je itak vsem jasno, čeprav so si še ne dolgo nazaj z američani delili patforme in avte bolj kot dandanes, ko je Mondeo Mk4 npr. postavljen na EUCD platformo, ki so jo razvili skupaj z Volvom (delijo si tudi platformo na kateri stoji Focus, a poleg Volva jo uporablja tudi Mazda). Ford of Europe je nastal ko so združili Ford Britain in Ford Germany (Ford-Werke), in je dandanes lociran v Nemčiji v mestu Cologne, je pa v lasti Ford Motor Company.
Ima svoje lastne avtomobile in svoj lasten razvojni center, in delajo avte ki so zelo evropsko naravnani - tako v dizajnu, motorjih, filozofiji, itn.... Zato so to nemški avti, ki sicer spadajo pod ameriško znamko Ford.
Tako, da moja izajva, da je Ford Mondeo nemški avto, ni bila niti malo napačna, sploh pa si ni zaslužila vse tiste nesmiselne kazni, ki jih je spisal Trijadijo.

Ford of Europe pa komandira kdo?aja, Merklca,a n? :lol:

Tiste kazni so bile mišljene bolj za hec :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr nov 02, 2011 3:25 pm

Primus_Gladius je napisal/-a:Zato pa sem pršu sem gor da se pozanimam pr folku ki mal več ve o avtih kot jst. Kar pa se tiče FORDA, tud familija od moje boljše polovice ma Mondeota z 1.6 TDI motorjem in se že pojavljajo iste težave kot jih je imel moj Mondeo ( Elehtrika ).

O bože bože kake streljaš ti. Zapomni si, da ford v mondeota nikoli ni vtaknil 1.6 diesela kaj še le TDI-ja. V mondeotu kolikor jast vem so bili oz. so 1.8, 2.0 in 2.2 motorji pa še te so TDCI in ne TDI. :twisted: :twisted: Prosim preberi si post preden pritisneš tipko pošlji. ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 02, 2011 3:49 pm

No, in po tem linku sodeč...bi rekel, da je BMW ameriški avto...

http://www.bmwusfactory.com/

zanimivo, pa še nikjer nisem zasledil, izraza: BMW...the real american car... 8)

in še recimo tale link:
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW

Pa celo v USA pravijo, da je BMW Nemški wagen...zanimivo...A pri nas pa je Ford tudi nemški wagen... :roll: :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr nov 02, 2011 5:12 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No, in po tem linku sodeč...bi rekel, da je BMW ameriški avto...

http://www.bmwusfactory.com/

zanimivo, pa še nikjer nisem zasledil, izraza: BMW...the real american car... 8)

in še recimo tale link:
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW

Pa celo v USA pravijo, da je BMW Nemški wagen...zanimivo...A pri nas pa je Ford tudi nemški wagen... :roll: :roll:

Po eni strani ti dam prav a sedaj si pa že prov tečen z tem nemcem in američanom. Sej si povedal bistvo in te razumemo. =P =P

lp

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Sr nov 02, 2011 6:50 pm

mmikolj je napisal/-a:
Primus_Gladius je napisal/-a:Hvala za nasvete

Vidim da AUDI ni preveč popularen glede na dosedanje poste

Audi je zelo popularen, vendar v tem cenovnem razredu najdeš tudi kaj boljšega :D

no, kaj pa je boljšega?
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Napisal/-a Primus_Gladius Sr nov 02, 2011 6:56 pm

King1 je napisal/-a:
Primus_Gladius je napisal/-a:Zato pa sem pršu sem gor da se pozanimam pr folku ki mal več ve o avtih kot jst. Kar pa se tiče FORDA, tud familija od moje boljše polovice ma Mondeota z 1.6 TDI motorjem in se že pojavljajo iste težave kot jih je imel moj Mondeo ( Elehtrika ).

O bože bože kake streljaš ti. Zapomni si, da ford v mondeota nikoli ni vtaknil 1.6 diesela kaj še le TDI-ja. V mondeotu kolikor jast vem so bili oz. so 1.8, 2.0 in 2.2 motorji pa še te so TDCI in ne TDI. :twisted: :twisted: Prosim preberi si post preden pritisneš tipko pošlji. ;)

lp

Kolikor ti veš. A je sploh mogoče pa da ne veš vsega Ne bi pa tega napisal če ne bi vedel da je res.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr nov 02, 2011 7:59 pm

King1 je napisal/-a:

lp

Ford je vgrajeval TDI motoje :P
Ford galaxy so mel 1.9 TDI motorje (110KM). To je bla ena od strejših generacij okrog 2000 letnika.
Ga je mel stric tko da ne govorit d ford ni vgrajeval TDI motorje od VW!!! :D
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 02, 2011 8:10 pm

jeronimo je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Ford galaxy so mel 1.9 TDI motorje (110KM). To je bla ena od strejših generacij okrog 2000 letnika.

In od kdaj je Galaxy = Mondeo?? :roll: :roll: Dajte najprej prebrat vse preden napadete nazaj kot osa. :roll:

Galaxy je le VW Sharan z drugo značko.

Mondeo pa ni nikoli videl TDI motorja, ker je imel in ima še vedno oznako TDCI!
Je pa res, da ima zadnja generacija Mondea 1.6 TDCI motor s 115 konji. ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr nov 02, 2011 8:43 pm

peroRS je napisal/-a:

Tako je. Ne paše ford pa TDI pa konc. ;) Je pa res da na netu nisem našel nobenega mondeota z 1.6 tdci-jem. Oz, če se bolje in pravilno izrazim je 1.6 v fordih t.i. HDI. =P =P

Primus_Gladius je napisal/-a:
Kolikor ti veš. A je sploh mogoče pa da ne veš vsega Ne bi pa tega napisal če ne bi vedel da je res.

Po pravici ti povem, da nimam pojma. ;)

lp

jeronimo je napisal/-a:Ford je vgrajeval TDI motoje :P

Res je to ampak govora je bilo o mondeotu in 1.6 tdi-ju. ;) ;) Ja v starih galaxijih so pa bili 1.9tdi-ji v verziji z 66kw, 81kw in 85 kw kolikor je meni znano. ;)

lp

Uporabniški avatar
Primus_Gladius
Nov uporabnik

Napisal/-a Primus_Gladius Sr nov 02, 2011 8:52 pm

peroRS je napisal/-a:
jeronimo je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

In od kdaj je Galaxy = Mondeo?? :roll: :roll: Dajte najprej prebrat vse preden napadete nazaj kot osa. :roll:

Galaxy je le VW Sharan z drugo značko.

Ja sem preveru še enkrat Motor je 1.6 TDCI - FORD Mondeo ( Turnier ) - - - -

FORD je FORD in ni teorije da ga še kdaj nabavim :) Pač mam slabe izkušnje z njim in drage povrh - - - Mogoč je komu všeč
pač stvar okusa - - - - - :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr nov 02, 2011 9:06 pm

Primus_Gladius je napisal/-a:

Ja sem preveru še enkrat Motor je 1.6 TDCI - FORD Mondeo ( Turnier ) - - - -

Letnik?

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 02, 2011 9:07 pm

King1 je napisal/-a:

Po eni strani ti dam prav a sedaj si pa že prov tečen z tem nemcem in američanom. Sej si povedal bistvo in te razumemo. =P =P

lp

Hvala :)

King1 je napisal/-a:
Tako je. Ne paše ford pa TDI pa konc. ;) Je pa res da na netu nisem našel nobenega mondeota z 1.6 tdci-jem. Oz, če se bolje in pravilno izrazim je 1.6 v fordih t.i. HDI. =P =P

Ford ne paše z ničemer skup, razen s svojimi originalnimi motorji.

Če pa ima kdo probleme z 1.6 TDCi oz z 1.6 HDi...hja, kaj pa kupuje avto s francoskim motorjem. Jaz zase vem, da Forda, ki nima svoje mašine notr, niti od daleč ne povoham, pa naj bo še tako lep, pa fin,pa pocen,pa to pa ono...NE! NEMA!! Tudi oni volvotov pet-cilindraš 2.5 t mi NE diši :)
Aja, pa 1.6 TDCi mondeo je samo ta novi mondeo..se pravi FL :) Starejšega ni bilo..vsaj pri nas ne..
Tu so duratorq motorji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Duratorq_engine
Zadnjič spremenil TrijoAdijo, dne Sr nov 02, 2011 9:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr nov 02, 2011 9:09 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Hvala :)

King1 je napisal/-a:

Ford ne paše z ničemer skup, razen s svojimi originalnimi motorji.

Če pa ima kdo probleme z 1.6 TDCi oz z 1.6 HDi...hja, kaj pa kupuje avto s francoskim motorjem. Jaz zase vem, da Forda, ki nima svoje mašine notr, niti od daleč ne povoham, pa naj bo še tako lep, pa fin,pa pocen,pa to pa ono...NE! NEMA!!
Tudi oni volvotov pet-cilindraš 2.5 t mi NE diši :)

@trijo ti veliko veš o fordih pa dej mi prosim razloži v katerem mondeotu je obstajal 1.6 tdci oz. hdi oz.......... Ker očitno sem jast b****, da tega ne štekam. ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 02, 2011 9:10 pm

Sem EDIT-iral moj prejšnji post..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov