Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

airbus320
Novinec

Re: Prvi avto

Napisal/-a airbus320 Pe nov 18, 2011 6:42 pm

zan0088 je napisal/-a:
89gasper je napisal/-a:Kupuješ avtomobil pa ne veš kaj bi kupil? Res ne razumem. Kupiš tisto kar si želiš, kar ti je všeč,...! Ne pa, da sprašuješ druge kaj naj si kupiš.

Kdo pa je reku da ne vem kaj bi kupu? Kokr vids ti pise 'predlogi'. In ce si vsaj mal inteligentn, tja do iq80, (kar ocitno nisi) bi razumel da js vem kaksn avto bi imel ce gledamo vizualno.
Ni pa vse samo v izgledu, ampak je velik vec v sami kvaliteti vozila (sploh za rabljenega), za kar sem predvideval, da se na avto-forumu spoznate vsaj na naslednje alineje:
- katera masina je dobra iz katerga letnika
- katera ma vecje serijske napake -
- kateri avti se hitro kvarijo itd.
Znano seveda mi je da noben rablen avto ni ne vem kako zelo dober, zato sem pa vprasu za predlog, da ne bi na kaksno kripo naletu.
Upam, da razumes? :)

Pozdravljen,
glede na to, da kupuješ avto za 3000€, so žal tvoji pogoji oz alineje malo nerealne. Edino, če imaš res veeeeeeeeliko srečo da kupiš od kakšnega "ateja" avto. Verjamem, da bi želel imeti varen avto, oz malo večji kompakten avto, vendar za ta denar kolikor sem preletel na hitro a.net.......ne vem no, same zgonjene gare z milijon kilometrov. Mogoče, ne glede da boš delal 150 km na dan, bi jaz na tvojem mestu vseeno za bencinarjem pogledal. Pri nakupu diesla, znaš (glede na letnik in prevožene kilometre) že takoj na začetku imeti "nepredvidene" stroške.
lp

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 Pe nov 18, 2011 10:38 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5278127&show=1

ewo nekaj kar sm js nasel, ce bi bil vredu, al so znani kaksni preblemi s tem avtom, masinami? :)

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Pe nov 18, 2011 11:30 pm

Za te avte oz mašine glih ne vem, bo kakšen poznavalec povedal, glede prodajalca pa viewtopic.php?f=18&t=80101 :? :huh:
lp

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL So nov 19, 2011 12:20 am

če vse drži, bi znal biti tale kar dobra izbira:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5283378&show=1

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne nov 20, 2011 11:41 am

zan0088 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5278127&show=1

ewo nekaj kar sm js nasel, ce bi bil vredu, al so znani kaksni preblemi s tem avtom, masinami? :)

Kdo kupi avto, da naredi 15.000km/leto z dizlom, vem so izjeme in jih ni malo, ko naredijo 10.000km/leto z dizlom, ampak večina ga kupi, ker dela po 25-50.000km/leto in se pozna na koncu leta veliko.
Torej, če kupuješ, lahko pričakuješ prevrtene kilometre, tud servisna knjižca ne pomeni NIČ, jo je treba potrdit (v smislu, da se preveri zanesljivost podatkov v servisni, torej kilometri, menjani deli...) na servisu, torej, ko boš kupoval avto, vzami servisno, prodajalcu reči, da bi rad preveril na servisu podatke, če so točni, če reče NE pomeni samo eno, laže da se od njega kar kadi. Lahko pa direkt kličeš na servis, kjer naj bi bil avto servisiran in povprašaš, če se da samo potrdit kilometre, kaj pa vem, jaz sem že to enkrat naredil, ampak niso imel v arhivu več, sem bil pa že lastnik vozila, torej rabiš, da to prodajalec naredi...gresta skupaj.
To k eni pravijo, da se avto pri 300.000km šele ogreje, nima pojma, tak motor je že dal veliko čes, lahko pa čez 50.000km začne za*bavat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 23, 2011 12:07 pm

Pozdravljen!

Ravno sedaj prodajam mojo Xsaro, pa ti tukaj navedem samo link:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5386557&show=1

Sem drugi lastnik in kilometri so realni, servisna je potrjena od samega začetka, je pa 1. lastnica imela avto 5 let in v tem času naredila neverjetnih 42.000km, kar je razvidno iz servisne knjige, delovnih nalogov in računov. Ostalo kilometrino (relacija) sem naredil jaz, vozilo zanesljivo, deluje brez problema, menjam pa zato, ker imam dobro ponudbo glede nakupa novega vozila.

Cena ni zadnja, bo pa žal malo nad tvojim budžetom, kot si navedel v prejšnjih postih.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jan 22, 2012 6:17 pm

kaj zaj, si našel kaj? :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne jan 22, 2012 10:07 pm

Mogoče je pa le vzel kakega s 150konji pod pokrovom, pa zdj okreva... Bo kmalu iskal kater je najbolj varen avto:D
Malo heca... Da ne bo kdo kaj resno vzeu:P

flajso
Nov uporabnik

Napisal/-a flajso Pe feb 03, 2012 10:06 pm

Da ne pišem nove teme:

(Sem nov tukaj) Pol leta nazaj sem naredil izpit. Kupujem svoj prvi avto. Vse skupaj s registracijo in morebitnimi popravki naj bi bilo max 2000€.
Moč je na zadnjem mestu, samo da je zanesljivo in da ne žre preveč. 5 vrat obvezno.
Če je možno bi imel golf 3, če ne pa parkoli kar vozi.

Hvala za nasvete :)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So feb 04, 2012 12:24 am

Golfa bi se jaz izogibal, so precenjeni in pomojem preveč zgonjeni,
vw polo classic sem ga vozila, tipična napaka vseh teh ej menjalnik, zato več testiranj z menjalnikom, gnijejo ne, motorji dobri, poraba 6.5-7l.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5646167&show=1

Hyundai accent, ko spoznaš, da ne more crknt !!!
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5645068&show=1

Fiat Punto nekak novejši in med cenejšimi, morda v to smer dobiš kaj dobrega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5644747&show=1

Seat Ibiza 2000 niso nek biser kvalitete, razen motorja, menjalnik tud teli se kvarjo, vsaj tk mislim, mam jaz podoben avto, dela že sam pa pije olje, škripa, dans sem mogu še s kleščam na radiu navit glasnost, ker je vse v kurcu, lučka svet, ampak zaenkrat zadovoljen...olje se doliva, tehnični je....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5581453&show=1

Pazi da ne kupuješ neke 1.6 in 1.8 mlinčke ko rabijo 8l+, že sam VAG motor, ki je v seatu s 1.6 motorjem ti bo porabil nad 8l, vsaj meni je, na relaciji sem ga komaj spravil na čudežnih 7.7l/100km, povprečje 8.5l/100km, bil je 1.6 75km.

Spremljaj avto.net, pokliči in idi gledat.
Član od leta 2004

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So feb 04, 2012 3:48 am

tiguan je napisal/-a:Pazi da ne kupuješ neke 1.6 in 1.8 mlinčke ko rabijo 8l+, že sam VAG motor, ki je v seatu s 1.6 motorjem ti bo porabil nad 8l, vsaj meni je, na relaciji sem ga komaj spravil na čudežnih 7.7l/100km, povprečje 8.5l/100km, bil je 1.6 75km.

VAG bencianraji izpred ~10 let nazaj niso nek biser kvalitete, vsak ki sname plašnice ve, da so Renojevi bencinski motrji boljša izbira ;)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So feb 04, 2012 8:54 am

jst bi neki tazga, 1.3 preverjena mašina, edino pazit je treba na zadnje robove...http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5625658&show=1

reku si da konjaža ni važna...http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5646902&show=1

drgač pa za tak denar imaš avtomobilov malo morje ;)

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 So feb 04, 2012 12:56 pm

No kot avtor teme morm povedat da mam že mesec pa pol fiat puntota letnik skor 2005 3 vraten bele barve zelo lepo ohranjen.
Glede mašine pa: 1.3 JTD 16V multijet <---- In lahko rečem da je neuničljiva, upam si trdit da boljša kot TDI. Kar se pa njene porabe tiče z upoštevanjem tega da naredim na dan 140km avtoceste na spodnjem linku. In z upoštevanjem tega da skoraj konstantno vozim s 110km/h kar je za te razmere še preveč. Je pa res da je tudi mašina kot taka narejena bolj za mestno vožnjo in tudi pri mestni vožnji v porabi ni neke razlike bistvene.

Kar se tiče pospeškov, hitrosti in vsega povezana s konjskimi močmi sem kar zadovoljen. Za sem pa tja hormone sproščat mam še dizla Forda S-Maxa od tastarih :D
Tako da kdor išče študentski avto priporočam Fiat Punto 1.3 JTD 16V MultiJet (70KM) letnik 2004 in več. (starejši letniki tega vozila s takimi specifikacijami imajo še nekaj problemov, ki pa so pri letniku 2004 v celoti odstranjeni)
Poraba: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=12725

Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 04, 2012 1:24 pm

o bože. moja najhujša predidevanja so se uresničla. kje boš pa sedaj sexal v malem puntu? kje boš pa kakšnemu pokazal auspuhe? taki avto je lahko kvečemu zadnji, ko že rahlo smrdiš po cipresah pa nisi več sam v sebe siguren za volanom, ne pa kot prvi v najbolj divjih pa norih letih. :|
Groza.

Kaj češ, vsakemu svoje.

Pa srečne in varne kilometre ti želim.

Lp,Patrik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 So feb 04, 2012 1:39 pm

? :D
Js nisem razočaran glede na to da so skor usi k kupjo prvi avto razočarani z njim zlo hitr :D

Sicer pa sem na stilotu vztrajal zelooooooooooo dolgo, veliko jih je šlo na dvigalo. Čakal sem na stilota res 1 mesec pa pol, gledal nonstop avto.net, veliko si jih ogledal na dvigalo dal. Pa enostavno se sprjaznu s tem, da ne bom več vztrajal, da so stiloti enostavno da rečem kar zanič narejeni kar se tiče podvozja kot celote. In se mi res ni dal več v 'obupu' sem nabavu puntota, ki sem se ga hiter navadu in mi je zdej res všeč avto in ga zagovarjam! :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 04, 2012 2:01 pm

zan0088 je napisal/-a:? :D

Pa enostavno se sprjaznu s tem, da ne bom več vztrajal, da so stiloti enostavno da rečem kar zanič narejeni kar se tiče podvozja kot celote. In se mi res ni dal več v 'obupu' sem nabavu puntota, ki sem se ga hiter navadu in mi je zdej res všeč avto in ga zagovarjam! :)

Ja če pa je punto tako dober pa ne razumem vodilne v fiatu zakaj so sploh delali stilota? Spet ena pametna od tebe oz. nekoga za šankom v vaški gostilni. :roll: :roll: Mislim, da si povedal dovolj............

Nadaljujem z tvojimi cvetkami...........

zan0088 je napisal/-a:No kot avtor teme morm povedat da mam že mesec pa pol fiat puntota letnik skor 2005 3 vraten bele barve zelo lepo ohranjen.
Glede mašine pa: 1.3 JTD 16V multijet <---- In lahko rečem da je neuničljiva, upam si trdit da boljša kot TDI.

Ko tdi-jev si pa že imel, da veš to? Lej spet te gostilniške debate, ki nas ne zanimajo. Sploh pa ne od nekoga, ki si je kupil svoj prvi avto. Ne mislim nič slabega a vseeno predno pritisneš pošlji si preberi kaj si napisal. ;)

lp

p.s. vseeno ti želim veliko varnih kilometrov za volanom superduper puntota ( pa ne da je kaj narobe z njim, da ne bo pomote), ki je boljši od stila in ima seveda boljši motor kot je tdi. ;)

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= So feb 04, 2012 2:03 pm

Haha Patrik epic komentar, haha :lol:
Pozabljaš, da smo mladi še malo bolj gibčni in se da počet stvari tut v malih avtih :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 04, 2012 2:06 pm

=swen= je napisal/-a:Haha Patrik epic komentar, haha :lol:
Pozabljaš, da smo mladi še malo bolj gibčni in se da počet stvari tut v malih avtih :mrgreen:

Sej Patrik je tud zelo mlad. =P =P

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So feb 04, 2012 2:18 pm

Za študentski žep on priporoča punto 1,3 mjtd??
Pa za to kanto moraš imet poleg faxa še šiht, kateri ti prinese še 1,5k€ neto/mesec.
Povprečen študent bankrotira pri tem motorju in pri tem podvozju....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 04, 2012 2:41 pm

King1 je napisal/-a:
zan0088 je napisal/-a:? :D

Pa enostavno se sprjaznu s tem, da ne bom več vztrajal, da so stiloti enostavno da rečem kar zanič narejeni kar se tiče podvozja kot celote. In se mi res ni dal več v 'obupu' sem nabavu puntota, ki sem se ga hiter navadu in mi je zdej res všeč avto in ga zagovarjam! :)

Ja če pa je punto tako dober pa ne razumem vodilne v fiatu zakaj so sploh delali stilota? Spet ena pametna od tebe oz. nekoga za šankom v vaški gostilni. :roll: :roll: Mislim, da si povedal dovolj............

Nadaljujem z tvojimi cvetkami...........

zan0088 je napisal/-a:No kot avtor teme morm povedat da mam že mesec pa pol fiat puntota letnik skor 2005 3 vraten bele barve zelo lepo ohranjen.
Glede mašine pa: 1.3 JTD 16V multijet <---- In lahko rečem da je neuničljiva, upam si trdit da boljša kot TDI.

Ko tdi-jev si pa že imel, da veš to? Lej spet te gostilniške debate, ki nas ne zanimajo. Sploh pa ne od nekoga, ki si je kupil svoj prvi avto. Ne mislim nič slabega a vseeno predno pritisneš pošlji si preberi kaj si napisal. ;)

lp

p.s. vseeno ti želim veliko varnih kilometrov za volanom superduper puntota ( pa ne da je kaj narobe z njim, da ne bo pomote), ki je boljši od stila in ima seveda boljši motor kot je tdi. ;)

Joj no, a tok boli ko kdo omeni TDI-ja? A res ne moreš mimo? :mrgreen: ..Ja tudi boljši motorji so kot TDI, in ta mlinček je v svoji kategoriji med boljšimi, vsekakor boljši od 1.4 tdi j***a
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov