Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Nov karavan

Napisal/-a DragonForce Če dec 01, 2011 3:35 pm

rok46 je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Zelo primitivno razmišljanje... oprosti izrazu. Če je za tebe 3.000 € vreden Clio normalen avto, potem se nima smisla niti pogovarjat.

prej si primitiven ti, da ob današnji situaciji in standardu, kateri še celo pada izjaviš da 40k za avto ni veliko. Zate mogoče ne, za 90% ostalih pa je. In ja nažalost je danes clio za 3k ˝normalen˝ avto. Če bi jih samo 20% tistih k so povzročil vso to pizdarijo, ki jo sedaj prenašamo in požiramo razmišljalo, nebi bli v taki situaciji. Zdej je pa vse na fafing, kredit...nek se vidi razkoš, a seljak nima za burek.

Delaš nekakšne zaključke kar po svoje :?:

Nikjer nisem rekel, da 40.000 € ni veliko. Rekel pa sem, da to ni nikakršen prestiž.
In ne :!: , 3.000 € vreden Clio ni normalen avto, nikoli ne bo. To je zgolj prevozno sredstvo, daleč od kakšnega udobja, varnosti itd. kar naj bi normalen avtomobil nudil.

In kaj ima tukaj veze današnji standard?? Eni ljudje so revni, drugi bogati. Eni si komaj privoščijo letne počitnice, drugi pa 3x letno potujejo po svetu. In?
Vse je skupaj zelo relativno.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če dec 01, 2011 3:37 pm

Fantje dajmo se malo pomirit.

Debata ali je 50.000 EUR veliko za avto ali ne ni na mestu. V zadnjih nekaj postih pa se kregate prav otročje. Nekdo gleda s perspektive žabe in zanj je že 5 stopnic nepremagljiva ovira. Drug gleda s perspektive orla in mu tudi Triglav ne predstavlja ovire. Smo si pač različni. Oče avtorja si bo avto privoščil. Če ima denar čestitke za uspeh v življenju. Če bo zadeva na kredo in bo zato trpela družina - pa tudi prav, saj je njihova odločitev.

Glede nakupa ne bo drugega kot preskusiti kaj komu odgovarja. Eni so za MB, drugi bi BMW, tretji Audi, četrti Volvo... Vsi so s pravim paketom opreme vrhunski. Tudi pri motorizaciji je izbira skoraj za vsak okus. Osebno se nebi oziral na mnenja drugih ampak izbral tistega v katerem bi se najbolje počutil. Sam letno naredim cca 60.000 km (včasih sem jih delal še več), zato bi največ pozornosti posvetil počutju za volanom. Zato na seznamu dodatne opreme obvezno konfortni sedeži nastavljivi v čimveč smereh, zračenje sedežev in masaža sedalnega dela. Ko v enem dnevu narediš blizu 1.000km si si za te sladkorčke še kako hvaležen. K temu bi dodal še obvezno aktivne ksenonske žaromete (verjetno so že serijsko pri večini), aktiven tempomat, radio z navigacijo (v tujini pride še kako prav), samozatemnitvena ogledala. Vsa ostala krama ki jo premium avtomobili ponujajo ni pomembna. Moram pa priznati, da bo za nakup novega proračun verjetno malce tesen ali pa bo treba precej pogajalskih sposobnosti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Če dec 01, 2011 3:49 pm

Dejte fantje no mal odrastlosti, človek je vprašal za izkušnje nasvete, ne pa za to kdo ma za burek pa kdo za celo restavracijo! :evil:

"Bigl" Definitivno naj oče najde čimveč informacij preden gre kupit, odloči naj se katere bonbončke naj bi meu v avtu( aktivni tempomat, masaža, bixenon...) potem naj se odloči kakšen motor bi mu bil zadosti, saj jih večina dandanes ponuje zelo podobne motorje, oz podobno veliko moči, tako kot sem rekel, pri 100 000km na leto se lahko precej pozna ali kupi 3.0 ali 2.0... Tako jih večina ponuja z oz. skoraj 200konjiči pod haubo. Potem pa je treba in v VSE salone in sprobat VSE avte ki jih bo dal na listo možnosti! Nato dobi ponudbe in na podlagi podatkov, občutkov in prioritet ( cena, komfort, očutek, itd.) izbere kateri mu najbolj ustreza.
uspešen nakup;)
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Če dec 01, 2011 4:00 pm

Ko se boste peljali z vsemi (vsi diesli, okrog 200 konj) se boste odpeljali z Volvom. Zakaj, ker takšnega udobja ti pač ostali kandidati ne ponujajo, sedeži so v Volvu TOP in ker, kot si dejal se bo vozilo bolj ali manj po AC je to to. So pa vsi enako dobri, samo niso pa enako udobni, ker se vseeno filizofija pri teh znamkah nekoliko razlikuje.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Če dec 01, 2011 4:13 pm

JG2 je napisal/-a:Ko se boste peljali z vsemi (vsi diesli, okrog 200 konj) se boste odpeljali z Volvom. Zakaj, ker takšnega udobja ti pač ostali kandidati ne ponujajo, sedeži so v Volvu TOP in ker, kot si dejal se bo vozilo bolj ali manj po AC je to to. So pa vsi enako dobri, samo niso pa enako udobni, ker se vseeno filizofija pri teh znamkah nekoliko razlikuje.

Sem vozil vse 3, pa nebi izbral Volva !!
Moj izbor:
1. Audi A6 3.0 TDI
2. BMW 530/535d
3.Volvo V70 D5
4.Mercedes E ali C

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če dec 01, 2011 8:46 pm

Zavedam se, da je za razred premajhen, ampak: Volvo V60 D5 AWD automatic summum plus nabit še s praktično vso možno dodatno opremo, ki si jo lahko zaželiš - 46k€ (z garancijo in vsem ostalim).

http://www.fever-auto.de/liste-volvo-v6 ... 2-A245.php

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 01, 2011 9:10 pm

Sam bi se raje odločil za prejšnjo generacijo A6, namreč trenutno uporabljam novo in nisem tako zelo zadovoljen.
Predvsem me motijo naslednje zadeve :
* odsev na mokrem cestišču pri diodnih lučeh
* pomanjkanje udobja - avtomobil je bolj trd kot prejšnja A6
* pomanjkanje prostora spredaj - zaradi oblike armaturne plošče, ki te "objame"
* kratki sedalni del prednjih sedežev - mogoče samo moje mnenje

Vsekakor bi pogledal za novim E-jem - brez zračnega vzmetenja.

Volva nisem vozil in ne morem komentirati

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če dec 01, 2011 9:15 pm

DragonForce je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Zelo primitivno razmišljanje... oprosti izrazu. Če je za tebe 3.000 € vreden Clio normalen avto, potem se nima smisla niti pogovarjat.

prej si primitiven ti, da ob današnji situaciji in standardu, kateri še celo pada izjaviš da 40k za avto ni veliko. Zate mogoče ne, za 90% ostalih pa je. In ja nažalost je danes clio za 3k ˝normalen˝ avto. Če bi jih samo 20% tistih k so povzročil vso to pizdarijo, ki jo sedaj prenašamo in požiramo razmišljalo, nebi bli v taki situaciji. Zdej je pa vse na fafing, kredit...nek se vidi razkoš, a seljak nima za burek.

Delaš nekakšne zaključke kar po svoje :?:

Nikjer nisem rekel, da 40.000 € ni veliko. Rekel pa sem, da to ni nikakršen prestiž.
In ne :!: , 3.000 € vreden Clio ni normalen avto, nikoli ne bo. To je zgolj prevozno sredstvo, daleč od kakšnega udobja, varnosti itd. kar naj bi normalen avtomobil nudil.

In kaj ima tukaj veze današnji standard?? Eni ljudje so revni, drugi bogati. Eni si komaj privoščijo letne počitnice, drugi pa 3x letno potujejo po svetu. In?
Vse je skupaj zelo relativno.

a pol se 95% slovenskega naroda vozi z samimi kočijami
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če dec 01, 2011 9:30 pm

Sam bi morda gledal v kategoriji srednjega prestižnega razreda, dieselske motorizacije okrog 2.0 ter okrog cca. 170 konji, sodobno avtomatiko ter model nabit z raznovrstno opremo (samo kot primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4791343&show=1) . Seveda ob predpostavki, da ni potrebnega večjega prtljažnega prostora.
Morda, kot eden izmed primerov - ne nujno v Allroad izvedbi (zaradi delanja večjega števila km bi sam pogledoval tudi k štirikolesnemu pogonu - kot varnostna komponenta): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4939558&show=1 .
Boljši price - performance od nemške premium konkurence zna ponuditi švedski Volvo, kot npr. (zopet le kot primer z avto.net): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5323824&show=1

Osnovnih verzij premijskega višjega srednjega razreda, v obliki raznih A6 Avant ali BMW serije 5 pa žal v rangu 50.000 eur ne bi gledal. Prvenstveno, ker bo za dano ceno moč dobiti le osnovno (sicer NE podhranjeno!) štiricilindrsko motorizacijo ter povsem osnovno opremo. "Spodobno" opremljeni omenjeni modeli bi takoj presegli ceno 60 + tisočakov! Tudi s "spodobnejšo" 6 cilindrsko motorizacijo ;)

Če je potreba po več prostoru, bi potemtakem gledal za kakšnim popolnoma opremljenim Passatom Variant (s podobnim prtljažnim volumnom, kot razred višje) ali pa uporabnejšim Superbom, ki bi moral za omenjeno ceno že govoriti z voznikom ter mu skuhati kavo. =P

Nenazadnje pa bi morda razmišljal še v smeri kakšnega premijskega SUV - ob predpostavki, da je oče starejši in bo imel določene prednosti ob višjem sedenju. Prtljažni prostor pa je prilagodljivejši ter vsaj toliko prostoren (v večini primerov večji) od predstavnikov premijskega srednjega razreda. Gledal bi v smeri (upoštevam le premijske znamke!) Volva XC60 ali pa MB GLK, ki trenutno ponujata največ za dano ceno - upoštevajoč trenutne popuste! Oba je moč dobiti v rangu 50 tisočakov zelo dobro in tudi premijsko opremljena. Audijev Q5, BMW X3 ter najnovejši RR Evoque so za "mišjo dlako" dražji oziroma ob vseh popustih ne nudijo podobno opremljenih avtomobilov (razlika zna biti okrog 5.000 eur).

:!: Off: VSE debate, ki so vezane na razpravljanje o smiselnosti debatiranja pri nakupu dražjih vozil, puščajte IZVEN te teme . Vsakdo si želi določene pomoči pri nakupu, pa najsi gre za staro "kripo" za 300 eur ali pa za izbiro pri 100.000 eur. :!:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Če dec 01, 2011 9:37 pm

Yagi-san je napisal/-a:
JG2 je napisal/-a:Ko se boste peljali z vsemi (vsi diesli, okrog 200 konj) se boste odpeljali z Volvom. Zakaj, ker takšnega udobja ti pač ostali kandidati ne ponujajo, sedeži so v Volvu TOP in ker, kot si dejal se bo vozilo bolj ali manj po AC je to to. So pa vsi enako dobri, samo niso pa enako udobni, ker se vseeno filizofija pri teh znamkah nekoliko razlikuje.

Sem vozil vse 3, pa nebi izbral Volva !!
Moj izbor:
1. Audi A6 3.0 TDI
2. BMW 530/535d
3.Volvo V70 D5
4.Mercedes E ali C

Tudi jaz, ampak moj vrstni red je drugačen. Vsakemu svoje, vsi so super avti.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Če dec 01, 2011 9:47 pm

Za tak denar, mislim da z nobenim ne moreš zgrešit, vsi so po svoje odlični avtomobili. Meni osebno se tale Volvo V60 R-design neizmerno dopade. =P

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če dec 01, 2011 10:01 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5283192&show=1 ;) Kej tazga za ta denar in opremo je to to ;)

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 So dec 03, 2011 11:51 pm

Vem da ni karavan, ampak je hud k poper :DDD

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4934326&show=1

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne dec 04, 2011 12:56 am

BigL: Moj predlog gre Mercedes C-klasse T 250 cdi ali 320 cdi. Avto se konkretno premakne in pije relativno malo. Za ta denar, ki ga imate navoljo, dobite že ogromno opreme. Sploh odličen v kakšni kombinaciji z 7g tronicom. Sam sem naredil z 220 cdi (l.08) 1200km v enem dnevu in sem ob koncu vožnje stopil iz avta brez bolečin ter neutrujen. Edini downside C-klasse je, da imajo zadnji potniki dokaj malo prostora ampak če praviš, da se bo oče vozil sam, to ne bo problem. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Ne dec 04, 2011 2:35 pm

Zaenkrat je oče šel pogledat BMW serije 5. Načeloma mu je bil avto všeč, vendar bo počakal še prihodnji teden in vikend, da preizkusi še ostale.

Se je pa pojavila (mislim, da dokaj zanimiva) opcija nakupa rabljenega Audi A6 3.0 Business, (2010 model sicer) februar 2011, prevoženih 13.000km od očetovega kolega. Čeprav ga sprva ideja o (komaj) rabljenem avtomobilu ni privlačila, mislim da se je nekoliko ogrel zaradi precej nižje cene.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne dec 04, 2011 3:52 pm

Načeloma imam raje nove avtomobile, ampak se res ne splačajo. Sploh pri teh "premium", kjer izgubijo 1/4 cene ko obrneš ključ, in drugo četrtino po pol leta. Sploh ne pretiravam. Sploh pa če kupiš 0,5-1,5 leta starega, s tako zelo malo kilometri. Jaz bi se na njegovem mestu definitivno odločil za to opcijo. Sploh če je od znanca. Avto je pa tako ali tako kul.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne dec 04, 2011 4:16 pm

ejsim je napisal/-a:Načeloma imam raje nove avtomobile, ampak se res ne splačajo. Sploh pri teh "premium", kjer izgubijo 1/4 cene ko obrneš ključ, in drugo četrtino po pol leta. Sploh ne pretiravam. Sploh pa če kupiš 0,5-1,5 leta starega, s tako zelo malo kilometri. Jaz bi se na njegovem mestu definitivno odločil za to opcijo. Sploh če je od znanca. Avto je pa tako ali tako kul.

Se strinjam. Definitivno je to tudi po mojem mnenju najbolj ugoden nakup - leto ali dve star avto znanega lastnika. Sploh pri avtomobilih višjega cenovnega razreda zna biti prihranek kar konkreten.

Uporabniški avatar
StricSLO
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a StricSLO Po dec 05, 2011 12:26 am

Res, da ni premium znamka ampak vseeno :) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5152911&show=1
Ali pa tole. (spet ni ne vem kaka premium znamka^^) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5281359&show=1
Res je, da ni karavan vendar avto zgleda fenomenalno (za mene, da se razumemo :D) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5210923&show=1 pa vrjetno mu udobja tut ne manjka. In mislim, da z dotično izbiro motorizacije mu ostane kr nekaj za izbiro dodatne opreme, ki pa je že v osnovi dobro založena 8)
Opel Zafira 2.0 DTI, 2002 :)

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Po dec 05, 2011 7:36 pm

Evo, stvar je zaključena. Najlepša hvala za pomoč in mnenja.

Danes se je kupil torej Audi A6 avant od očetovega kolega, in s tem se ta tema torej lahko zaključi.

h1j4ck3r
Nov uporabnik

Napisal/-a h1j4ck3r Po dec 05, 2011 8:29 pm

boš prilepil kakšne slike?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov