Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Nakup Golfa V 07,08

Napisal/-a peroRS Če dec 08, 2011 6:12 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:
peroRS, avto s tvojega linka nekaj ne štima. Kolkr mi je znano, so bili Golfi 5 brez antene do letnika 2005. Prav tako ima tale z linka še starejši RCD300. Tako da letnik 2007 in oprema, ne gre skupaj

Tistega Golfa sem podal bolj s sarkastičnega vidika, da se vidi kakšnega Golfa dobiš za 10.000€ :roll:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če dec 08, 2011 6:13 pm

Golf drži ceno. Glede na nedeljske volilne rezultate, nas čakajo svinjsko težka naslednja 4 leta, je morda pametna investicija (čist finančno gledano) ;)

Pač če avto toliko cenite in ga za tako ceno kupujete, ok, meni je škoda denarja.
Moje mnenje.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Če dec 08, 2011 6:34 pm

tuba88 je napisal/-a:Sosed ga ma pa mu pije 7litrov pa se lepo voz...pa še nikamr negre...
Pust to kaj na paperjih piše pejd se pelat pa boš vidu kok pije.

Jst mam tega 90km, imam 5,4l/100 km povprečje (izračunano na roke, ne po BC), vozim pa relacijo vsak dan 50 km v eno smer, s tem da je tudi nekaj mestne vožnje. Prej se je avto uporabljal bolj vsestransko (pri hiši je že 100.000 km), je bila poraba vedno 5,7-6l. Gre pa tudi pod 5l, sam tist je dolgčas. Ni pa lih poskočen, ampak tud to se bo rešilo s strani RSR v kratkem :twisted:

tuba88
Nov uporabnik

Kraj: Tehnik

Napisal/-a tuba88 Če dec 08, 2011 10:04 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:lepa vožnja pa 7l ne gre skupi, edino če ima skozi vzpon (enkrat se pa mora vrnit po hribu navzdol :P ). Toliko pije Touran, ki je težji, višji, pa z 50% večjo farmo.

peroRS, avto s tvojega linka nekaj ne štima. Kolkr mi je znano, so bili Golfi 5 brez antene do letnika 2005. Prav tako ima tale z linka še starejši RCD300. Tako da letnik 2007 in oprema, ne gre skupaj

Probejte pa bote vidl...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 10:15 pm

tuba88 je napisal/-a:
W3s7_S1D3 je napisal/-a:lepa vožnja pa 7l ne gre skupi, edino če ima skozi vzpon (enkrat se pa mora vrnit po hribu navzdol :P ). Toliko pije Touran, ki je težji, višji, pa z 50% večjo farmo.

Probejte pa bote vidl...

Si ga lastim, tako da ne klati neumnosti. Sosed očitno ne zna vozit al pa živi na Himalaji, če mu ob "lepi vožnji" pije 7l. Ni problem imet tudi 7l porabo, ampak moraš ali lepo gonit (z več potniki) al pa samo na res kratke relacije vozit. Če ma moj celoletno povprečje cca. 6,5l, pa se veliko prehiteva z njim, ponavadi je več sopotnikov in pogosto se ga še dodatno "prelufta". Odkar je čipan, poraba na cel tank res izjemoma doseže 7l.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Če dec 08, 2011 11:12 pm

Golf je Golf, ni Octavia in ni Seat Leon.

Tudi sam si ga lastim, 2.0 TDI (serijskih 140 kavalou), pa je poraba 6.6-6.9L na 17 colskih platiščih, od tega 40-50% mestne vožnje (kjer pa vsi vemo da poraba zaradi prestavljanja in semaforjev krepko naraste).

Iluzionist je tisti ki misli dobit dober primerek, s servisi kot se zagre letnik 2007/08 pod 10.000 EUR.

Nihče ti ni napisal kaj bodi pozoren. Če se mečeš v strošek, kupi primerek ki ima narejene servise pa čeprav kak kilometer več (velik servis je cca. 1000 EUR na pooblaščenem servisu), in prosim vzdržite se komentarjev v stilu, hočem avto s servisno, vse poštemplano, pol ga pa k popoldancem vozite. Sam svoje vozilo tudi prodajam in mam najraj take bistroumneže :mrgreen: :roll:

nevem kdo ti prodaja bluemotion fore...pri kolegu imajo 2 Passata model 3c, enega Bluemotion in enega navadnega (kakor mu je najlazje rect), pa ni niti za misjo dlako razlike v porabi. Prej bi rekel trzna nisa.

Tempomat je rocka (ista kot za zmigavc), tempomat je enostaven za uporabo, dva gumba in en drsni gumbek, simpl kot pasul.

Imaš avtomatsko in avtomatsko dvopodročno klimo (na to bodi pozoren, veliko prodaja avtomatsko kot dvopodročno).

Avto ima max 6 AIR-BAGov (voznik, sovoznik, vreci, sedezni), napisov pa 8-10 :lol:

Volanske komande, kolikor ti paše, so dobrodošle niso pa neko nujno zlo...če je OK, če pa je avto lep pa tega nima pa tudi ne boš umrl.

pozoren bodi na vztrajnik in sklopko, to zna rado it in na senzor odmične gredi (strošek cca. 400 EUR), problem nastane ko avto vžigaš hladen (ali pa topu, nevem vec sm ze pozabu), vergla kot da noce vzgat, potem pa le kresne.

Sedaj recimo sem ti opisal zadeve ki sem jih jaz moral na svojem pomenjat (je nek strosek, je pa fajn ko je porihtano).
Drugače pa če si pameten, se vrzi na 2.0 TDI ima 6 gang, pa letnik ki jih gledaš nimajo več problemov s šobami če te slučajno to skrbi :?:

Pa srečno
sanje vsakega CARRERA GT

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 08, 2011 11:23 pm

poršejček je napisal/-a:Golf je Golf, ni Octavia in ni Seat Leon.

Iluzionist je tisti ki misli dobit dober primerek, s servisi kot se zagre letnik 2007/08 pod 10.000 EUR.

Saj rabljene Octavie tega letnika so še dražje :lol:
Tisti (naj)boljši primerki se pa itak prodajo še preden pridejo na net ;)
Zadnjič spremenil peroRS, dne Če dec 08, 2011 11:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Napisal/-a poršejček Če dec 08, 2011 11:25 pm

Pero ti dam prav, Octavia drži ceno ko pes (in ima razlog za to, jo moram pohvalit, mamo v sluzbi 2x scout pa 2x limuzini, vse 2.0 TDI).
sanje vsakega CARRERA GT

cusco112
Nov uporabnik

Napisal/-a cusco112 Pe dec 09, 2011 1:34 am

Hvala poršejček,...
Si eden redkih ki si vzame čas, čeprav nima od tega nobene koristi, res hvala za info.

Saj na srečo se mi ne mudi, kajti začenm delat komaj 1. marca in do takrat upam da bom našel ustrezen primerek ;)

Mogoče še to. Ali poznaš razlikomed trendline,comfortline,sportline??

cusco112
Nov uporabnik

Napisal/-a cusco112 Pe dec 09, 2011 1:41 am

Drugače pa tale mi je kr ok:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5427155&show=1
edino cena je previsoka

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Napisal/-a poršejček Pe dec 09, 2011 6:49 am

tko kot sm ti rekel, raje se ozri po 1.9 TDI s 6 prestavami kot po teh modrih zadevah (in ima samo 5 prestav).

Tok kot ti bo ta pokuru na avtocesti v 5, ti bo navaden TDI v 6 :D

Če kupuješ šele marca, pol imaš časa na pretek, cene se bodo malo znižale (reci 400 EUR), izbira pa bo spet druga.

točnih razlik v opremi ne vem.
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 09, 2011 7:38 am

cusco112 je napisal/-a:Hvala poršejček,...
Si eden redkih ki si vzame čas, čeprav nima od tega nobene koristi, res hvala za info.

Saj na srečo se mi ne mudi, kajti začenm delat komaj 1. marca in do takrat upam da bom našel ustrezen primerek ;)

Mogoče še to. Ali poznaš razlikomed trendline,comfortline,sportline??

Trendline je bil osnovna oprema, comfortline je že imel serijsko tempomat, lita platišča, boljše oblazinjenje, rokonaslon zadaj, žepe na zadnji strani sedežev, meglenke, po višini nastavljiv sovoznikov sedež, ledvena opora sprednjih sedežev...sportline je bil pa podobno opremljen kot comfortline, pa bil je za 1.5 cm znižan. Za stvari kot so rokonaslon spredaj, climatronic, usnjen volan...pa je bilo potrebno doplačilo.

tuba88
Nov uporabnik

Kraj: Tehnik

Napisal/-a tuba88 Pe dec 09, 2011 7:50 am

poršejček je napisal/-a:tko kot sm ti rekel, raje se ozri po 1.9 TDI s 6 prestavami kot po teh modrih zadevah (in ima samo 5 prestav).

Če kupuješ šele marca, pol imaš časa na pretek, cene se bodo malo znižale (reci 400 EUR), izbira pa bo spet druga.

Golf s 6.prestav se mal pozanimej menjalniki se kvarijo bluemotion ne rabi 6prestav ker v 5i prestavi pri 130km/h ima 2100 obratov ima popolnoma drugacno razmerje tako da ne pametuj!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe dec 09, 2011 9:38 am

tuba88 je napisal/-a:Golf s 6.prestav se mal pozanimej menjalniki se kvarijo bluemotion ne rabi 6prestav ker v 5i prestavi pri 130km/h ima 2100 obratov ima popolnoma drugacno razmerje tako da ne pametuj!

A ima sosed 6 prestav pa se mu je pokvaril?
jaoo.

Mi imamo doma l.2007, 1.9 tdi, 6 prestav, 1.lastnik, pa ni bilo nobenih težav (tok tok tok). No, da ne lažem. Akumulator smo zamenjali pred kratkim. Poraba je do 6 litrov, je pa res, da se ga vozi 'normalno'.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So dec 10, 2011 10:24 pm

cusco112 je napisal/-a:No kot v naslovu piše bom nabavil golfa letnik 2007 še raje 2008.
Pripravljen sem plačati okoli 10k e
Modeli ki imajo prednost:
- najbolj všeč mi je črna in bela barva
- motor 1.9 TDI
...
...
-Nikjer nisem zasledil ali imajo 5 ali 6 stopenjski menjalnik??

Zdaj pri Golfu V imaš pri 1.9 TDI naslendnje 2 možnosti:
- je 90-konjski (najbrž isti kot je bil pogost že v Golfih IV)
- ali pa 105-konjski.

90-konjski je vedno samo s 5-stopenjskim menjalnikom, pri 105 konjskem pa je možno oboje, 5- ali 6-stopenjski. BTW, pri nakupu novega avta je bilo doplačilo za 6-stopenjski menjalnik precej ugodno, v rangu 100-200 EUR če se prav spomnim.
Vsekakor od teh variant priporočam 105-konjski motor in 6-stopenjski menjalnik. Sicer mislim da je 5. prestava pri 5-stopenjskem enako dolga kot 6. pri 6-stopenjskem, pri slednjem so pač vmesne 'bolj na gosto'. Imam 105 konjsko mašino in 6-stopenjski menjalnik, sem pa imel šanso voziti z enako mašino tudi 5-stopenjskega (v Golfu in Octaviji), pa mi je vsekakor boljši 6-stopenjski.

zanimajo me naslednje stvari:
- tempomat ( skoraj vsem piše da ga imajo, vendar na nekaterih slikah z avtoneta na volanom ne vidim nobenih gumbov- ja kje se pa nastavla pol???)
-Pozna kdo razliko med modeli Blue motion in tistimi brez tega naziva??
Tempomat je na levi obvolanski ročici (tam kjer so žmigavci). Če nek konkretni primerek nima tempomata, se povečini da zadeva rešit na pooblaščenem servisu, ti zamenjajo navadno ročko s 'tempomatno', cena cca 100 EUR (BTW toliko je stal tempomat tudi v seznamu dodatne opreme ob naročilu novega).

Bluemotion ima načeloma mašino optimizirano za nižjo porabo (tudi daljše prestave menjalnika, če se ne motim), določene malenkostne spremembe na karoseriji za boljšo aerodinamiko, gume z nižjim kotalnim uporom itd. Naj bi bil bolj šparoven, ne vem kako je v realnosti.
Zadeva se verjetno splača pri nakupu novega avta (sicer višja produkcijska cena, a zaradi (uradno) nižjih izpustov CO2 opazno nižji DMV in s tem ponavadi celo nižja končna cena kot sicer enak avto brez Bluemotion, za bonus pa še mišjo dlako manjša poraba), pri rabljenem to seveda ni več relevantno.

Kot rečeno, najbolje je gledati 105-konjske 1.9 TDI s 6 prestavami, jih je pa relativno malo. In dvomim da boš našel kakega dovolj solidnega za 10 jurjev, posebej če zahtevaš še multifunkcijski volan ipd... ampak če dodaš jurčka-dva, pa bi se pomojem moralo kaj najti.
Recimo tale je kar dobro opremljen, pa stane 11.600 EUR, ima pa kar 132 tisoč kilometrov (in to po navedbah v oglasu, ni nemogoče da realno še kaj več...): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5105302&show=1
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
rokko
Nov uporabnik

Kraj: Miklavž pri Mb

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne dec 11, 2011 6:08 pm

sonic je napisal/-a:- je 90-konjski (najbrž isti kot je bil pogost že v Golfih IV)

ne bo držalo, v IV je motor z bosch pumpo, pri V pa gre za PD motorje.

med 90 in 105 konjskim motorjem pri peticah bistvenih razlik ni. čipata se na približno iste konje( cca. 135,RSR).
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 11, 2011 6:45 pm

tuba88 je napisal/-a:
poršejček je napisal/-a:tko kot sm ti rekel, raje se ozri po 1.9 TDI s 6 prestavami kot po teh modrih zadevah (in ima samo 5 prestav).

Golf s 6.prestav se mal pozanimej menjalniki se kvarijo bluemotion ne rabi 6prestav ker v 5i prestavi pri 130km/h ima 2100 obratov ima popolnoma drugacno razmerje tako da ne pametuj!

Ja seveda. vsak drugi menjalnik se pokvari, ne pretiravaj! :roll: Pomoje so ti, ki so imeli napako, že davno zamenjani. Moj mehanik pa recimo sploh še ni slišal za težave s 6-stopenjskimi.

el_diablo je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:- je 90-konjski (najbrž isti kot je bil pogost že v Golfih IV)

med 90 in 105 konjskim motorjem pri peticah bistvenih razlik ni. čipata se na približno iste konje( cca. 135,RSR).

Točno tako. Torej če ne najdeš dobrega s 6 prestavami, ti je skoraj vseeno, če kupiš 90 ali 105KM. Za BlueMotion-a bi bilo pa logično, da ima daljše prestave, čeprav je samo 5 stopenj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 11, 2011 6:47 pm

90 konjskih ni bilo s 6 prestavami :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne dec 11, 2011 9:54 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

Točno tako. Torej če ne najdeš dobrega s 6 prestavami, ti je skoraj vseeno, če kupiš 90 ali 105KM. Za BlueMotion-a bi bilo pa logično, da ima daljše prestave, čeprav je samo 5 stopenj.

Ne vem če je čisto tako, da je vseeno alli je 90 ali 105.
(BTW, tommy in el diablo imata prav sicer prav glede tega, da je 90-konjski v Golfu V je očitno res malo drugačen kot 90-konjski v Golfu IV, nisem vedel).

Jaz sem pred nakupom vozil Golfa V 1.9 TDI v vseh treh variantah (90 KM, 105 KM s 5 prestavami in 105 KM s 6 prestavami) in čeprav razlika med 90 in 105 res ni dramatična, se mi je vseeno zdela 105 KM varianta s 6 prestavami očitno vredna nakupav(ob cca skoraj jurja razlike v ceni glede na 90KM verzijo), pa sem poskušal čim ceneje priti skozi....

Sem na hitro s pomočjo Googla zdaj preletel par zapisov na to temo v nemških forumih, pa je tudi tam večinsko mnenje bolj v smeri, da se večja moč (in navor) 105 KM variante vendarle pozna (zlasti na avtocesti ali v hrib, ali pa med prehitevanji), sem in tja je kdo tudi obžaloval da je v svojem Golfu ali Octaviji vzel 90 Km namesto 105.... Pa tudi 6-stopenjski menjalnik se recimo v klancih ali v mestni vožnji izkaže za ugodnejšo izbiro od 5-stopenjskega.

Tako da jaz še vedno mislim da je najboljša varianta 105 KM in 6 prestav. Edino problem je, da je takih relativno malo na voljo... (posebej če bi rad da je v dobrem stanju in ustrezno opremljen, pa da ni kak sumljiv - pol pa že zelo težko kakšnega dobrega najdeš...)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov