Against the law je napisal/-a:maarkec je napisal/-a:no jst bom povedal izkušnje z motorjem 1.2 tsi, lastim si škodo octavio, tko da povem iz prve roke, motor je za 105 konjev nenormalno poskočen, to povejo vsi, avto brez problema vleče z 4 ljudmi, tko da tisti ki govorija da je svoh, se očitno niso vozili z njim, narejenih mam 8300 km, in sedaj mam BC2 , torej potovalni računalnik kaže povprečno porabo 5,6, na relacijo zlahka dosezež 5 litrov, in tud manj sm ze mel, najvišjo sm pa mel povprečno 6,5 , vozil sm hitrosti blizu 200 km na uro, men se zdi motor zelo prožen ,živahen, če hočeš pa tud sparovček, dobra lastnost je da ma 6 prestav, izredno tih, in baje servisi stanejo smešno malo, okrog 100 eurov , pač odvisn kaksen voznik si in kaj si prej vozil, jst sm prej vozil očetovo octavio 1.9 tdi, in se mi zdi za 1.2tsi zelo v redu motor, ma tud precej navora 175 kar je za bencinca veliko (cena octavie 1.2 tsi bussines je bla z popustom 15.000 kar se mi zdi za tko velik avto več kot odlična )
če vas kaj zanima, me kr vprašajte,
lp
Na ta forum sem se registriral samo zaradi reply-a temu uporabniku in pa ostalim, kateri verjamejo da je TSI nadrealen. Ljudje ne sami sebi lagat, računalnik ti kaže 5,6 povprečje ja, ampak to sigurno ni, avto je še zmeraj bencinar, še vedno je dokaj težek (1270kg odvisno od modela). Imam doma 1.2tsi in najnižje povprečje na tank je na roke preračunano 6.3 L/100km in to lepe vožnje, avto je Fabia. Pa res ne razumem več ljudi, pa kaj je ta TSI res ustvaril Chuck Norris, vsi te mašine vrtijo v obrate in potem rečejo da mu pije max 6,5L/100km. Poleg tega pa, če imaš porabo celo pod 5L potem si verjetno velika nevarnost na cesti, oz. nepremičnina.
Aja za realno porabo če te zanima po računalniku, vžgi avto in ga ene 10km žgi na polno, se ustavi in poglej potem na računalnik in boš videl realno porabo, 16L+ /100km (ja žal to je realna slika zelo dinamične vožnje, da ne omenjam tistih blizu 200km/h)
Imam še veliko za povedat, ampak se ne bom več spuščal v takšne debate in se jezil, ampak majhen košček tega sem pa dal iz sebe. Seveda pa razumem, da smo si ljudje različni, samo dajmo vsi stopit na realna tla.
Lep pozdrav.
Ne boš verjel, relacija SG - Velenje povprečna poraba po board compjuterju 4.1 in kar še bolj ne boš verjel, vozil sem skoz 10-20% več kot je omejitev.

Moje povprečje je višje, med 6 in 8, ker pri 150 km/h (50 kilometrov na dan) le potrebuje avto nekaj bencina

Zaključek večnega kreganja, koliko pije Tsi: pije koliko ga goniš... tak kot vsako mašino...