Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Re: 1.2TSI + DSG7

Napisal/-a yani Pe dec 09, 2011 1:23 pm

Against the law je napisal/-a:
maarkec je napisal/-a:no jst bom povedal izkušnje z motorjem 1.2 tsi, lastim si škodo octavio, tko da povem iz prve roke, motor je za 105 konjev nenormalno poskočen, to povejo vsi, avto brez problema vleče z 4 ljudmi, tko da tisti ki govorija da je svoh, se očitno niso vozili z njim, narejenih mam 8300 km, in sedaj mam BC2 , torej potovalni računalnik kaže povprečno porabo 5,6, na relacijo zlahka dosezež 5 litrov, in tud manj sm ze mel, najvišjo sm pa mel povprečno 6,5 , vozil sm hitrosti blizu 200 km na uro, men se zdi motor zelo prožen ,živahen, če hočeš pa tud sparovček, dobra lastnost je da ma 6 prestav, izredno tih, in baje servisi stanejo smešno malo, okrog 100 eurov , pač odvisn kaksen voznik si in kaj si prej vozil, jst sm prej vozil očetovo octavio 1.9 tdi, in se mi zdi za 1.2tsi zelo v redu motor, ma tud precej navora 175 kar je za bencinca veliko (cena octavie 1.2 tsi bussines je bla z popustom 15.000 kar se mi zdi za tko velik avto več kot odlična )
če vas kaj zanima, me kr vprašajte,

lp

Na ta forum sem se registriral samo zaradi reply-a temu uporabniku in pa ostalim, kateri verjamejo da je TSI nadrealen. Ljudje ne sami sebi lagat, računalnik ti kaže 5,6 povprečje ja, ampak to sigurno ni, avto je še zmeraj bencinar, še vedno je dokaj težek (1270kg odvisno od modela). Imam doma 1.2tsi in najnižje povprečje na tank je na roke preračunano 6.3 L/100km in to lepe vožnje, avto je Fabia. Pa res ne razumem več ljudi, pa kaj je ta TSI res ustvaril Chuck Norris, vsi te mašine vrtijo v obrate in potem rečejo da mu pije max 6,5L/100km. Poleg tega pa, če imaš porabo celo pod 5L potem si verjetno velika nevarnost na cesti, oz. nepremičnina.

Aja za realno porabo če te zanima po računalniku, vžgi avto in ga ene 10km žgi na polno, se ustavi in poglej potem na računalnik in boš videl realno porabo, 16L+ /100km (ja žal to je realna slika zelo dinamične vožnje, da ne omenjam tistih blizu 200km/h)
Imam še veliko za povedat, ampak se ne bom več spuščal v takšne debate in se jezil, ampak majhen košček tega sem pa dal iz sebe. Seveda pa razumem, da smo si ljudje različni, samo dajmo vsi stopit na realna tla.
Lep pozdrav.

Ne boš verjel, relacija SG - Velenje povprečna poraba po board compjuterju 4.1 in kar še bolj ne boš verjel, vozil sem skoz 10-20% več kot je omejitev. :twisted: In zdaj si predstavljaj, da se eden vsak dan vozi to relacijo, kako potem ne bi imel povprečje na tank nižje od 6.... Če sam ne znaš vozit tak avto, potem ne druge obtoževat, da ostali tudi ne znajo. Tsi ne rabiš vrtet v obrate, 6 brzina naredi svoje.

Moje povprečje je višje, med 6 in 8, ker pri 150 km/h (50 kilometrov na dan) le potrebuje avto nekaj bencina ;)

Zaključek večnega kreganja, koliko pije Tsi: pije koliko ga goniš... tak kot vsako mašino... :D

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe dec 09, 2011 2:14 pm

hvala yani, da vsaj ti verjames, oz. lahko potrdis moj komentar, ker nekaterim ne gre in ne gre v račun da je to možno, no ja, mogoče je pa mel chuck norris prste vmes ob razvoju tsi motorja, buahahahahhahahaha
=P =P =P =P

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe dec 09, 2011 2:50 pm

WMB je napisal/-a:Da....3500€ za avtomobile iz zaloge!!!
Kar ni na zalogi se čaka 3 mesce in je popusta le 2200€ max.

Ravno včeraj smo šli novega naročit...1.4tsi highline ( vse ostalo je šrot....trendline in confortline...vsaj po sedežih in udobnosti sodeč)
RCD 510 skoraj mora biti noter....

Tudi sam sem ga pred letom in pol kupil novega. Highline je za naše razmere močno nadpovprečno založen. Ne vem kakšne avtomobile si vajen voziti. Vendar imaš že v Comfortline sedeže z izboljšano bočno oporo in nastavljivim ledvenim predelom (poleg običajnega vzdolžnega in višinskega pomika). V Comfortline paketu je prav tako že tempomat, ESP je serijski ne glede na paket opreme. Imaš meglenke, potovalni računalnik, ki prikazuje morje funkcij (za tiste ki jim to ni dovolj je tu še prikazovalnik plus s še več nastavitvami). Imaš celo bralne lučke zadaj, vsa stekla in ogledala električna, meglenke s funkcijo osvetljevanja ceste v zavoju, sredinski naslon s predalom spredaj, naslon za roko in odprtino za smuči zadaj.... Za vsakodnevno uporabo je smotrno dokupiti le dvopodročno avtomatsko klimo in rezervno kolo polne velikosti. Tako opremljen avtomobil ponuja več kot marsikateri tekmec celo razred višje. Pri radiu že model RCD 310 ponuja vse kar potrebuješ tudi na daljši vožnji (CD, MP3, aux vhod....). Pravega smisla v modelu RCD 510 razen prestižnejšega izgleda ne vidim.

Edina zamera (še ta je bolj stvar okusa) gre morda le debelini volanskega obroča, ki je pri Comfortline paketu res tanek. Highline paket sicer prinese še nekaj malenkosti, ki pa so več ali manj predvsem dvigovanje ega vozniku in lepotni dodatki. In če sva že pri tem da si dvigujemo ego... Za 18 tisočakov bi razmišljal o Audijevi trojki, ki je Golfov prestižnejši klon.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Pe dec 09, 2011 2:55 pm

yani je napisal/-a:
Ne boš verjel, relacija SG - Velenje povprečna poraba po board compjuterju 4.1 in kar še bolj ne boš verjel, vozil sem skoz 10-20% več kot je omejitev. :D

Koliko imaš pa VE-SG ko je vseskozi malo navzgor?
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 09, 2011 3:07 pm

aklan86 je napisal/-a:
yani je napisal/-a:
Ne boš verjel, relacija SG - Velenje povprečna poraba po board compjuterju 4.1 in kar še bolj ne boš verjel, vozil sem skoz 10-20% več kot je omejitev. :D

Koliko imaš pa VE-SG ko je vseskozi malo navzgor?

Sem glih hotu vprašat. Tam tud men kombi pije 6. :twisted:

lp

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe dec 09, 2011 3:15 pm

...še malo, pa bodo mlinčki TSI proizvajali bencin :lol:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 09, 2011 3:16 pm

jack86 je napisal/-a:...še malo, pa bodo mlinčki TSI proizvajali bencin :lol:

Sej ga že. Še nisi slišal? ;)

lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe dec 09, 2011 3:49 pm

Glede na to, da sem se vozil z Kio Rio, 1.2 mlinček za tovornjakom, imel porabo od Lj-MB 3.8l/100km ( vožnja za tovornjaki- cca 100km/h) , nato pa nazaj do LJ z hitrostjo 130km/h pa tudi več... in končno porabo 5.4l/100km vam vsem tem TSi zagovornikom čisto verjamem da je možna taka poraba. Sploh pa ima mlinček še turbopuhalo, več navora. Ampak spet malo odvisno od modela vozila. Za kakega polota sem prepričan, da je poraba okoli 5l.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe dec 09, 2011 4:11 pm

jooooooooooooooooj, no za vse TSI nasprotnike, dokazno gradivo, škoda octavia 1.2 TSI

http://shrani.najdi.si/?1V/B6/gUXYvcy/redkape-009.jpg

http://shrani.najdi.si/?3m/YK/2lbGTgiy/redkape-010.jpg

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Pe dec 09, 2011 4:28 pm

Mene pa zanima če sploh kdaj kdo resetira potovalni računalnik, ker imate tako smešne porabe? :roll:

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe dec 09, 2011 4:36 pm

aja, če te zanima, moj BC2 se resetira po cca. 950 km, in mam različno povprečno od tanka do tanka 5,6 do max. 6.3

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 09, 2011 4:36 pm

A js kej napišem o 1.2 TSI motorju al naj bom raje tiho? :mrgreen:

Os SG do Ve in naprej proti Celju VSAK avto lahko doseže minimalno porabo ker je skoz rahlo navzdol, ker se pa relacijo CE-VE vozim vsak dan vam povem, da tako opevani TSI žre pri nežni vožžnji na tej relaciji 6.5 litra..če greš na AC te pa poraba ubije, da o ostalih težavah s tem motorjem raje ne bi. Skratka priporočam 1.4 tsi
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe dec 09, 2011 5:29 pm

Pa kaj kdo od vas, ki imate take nizke porabe kdaj preračuna kaj na roko ali samo gledate na potovalni računalnik?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 09, 2011 5:36 pm

nejc1 je napisal/-a:Pa kaj kdo od vas, ki imate take nizke porabe kdaj preračuna kaj na roko ali samo gledate na potovalni računalnik?

Js sm na roke računal, pa je tu nekje kot sem napisal
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Pe dec 09, 2011 6:37 pm

nejc1 je napisal/-a:Pa kaj kdo od vas, ki imate take nizke porabe kdaj preračuna kaj na roko ali samo gledate na potovalni računalnik?

Porabo vpisujem na poraba.com, bc kaže od točno pa do 0.5l premalo, več k je mestne vožnje, več laže. Resetira se vsakič k se tanka.
Golf 1.4tsi, ko ga je imel oče http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6609, zdej ima polo 1.2tsi http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=8888 in še moja poraba z istim golfom http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=10813.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Pe dec 09, 2011 8:20 pm

Po potvalnem računalniku, včasih na roke in na http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=10559
Je pa avto večinoma vožen na na kratke relacije, vsak dan 5 km daleč v službo (motor se niti ne ogreje) in po mestu. Dolgih relacij je zelo malo.

Tako nizka poraba z 1.2 TSI-jem, kot jo opisujejo nekateri je čisto realna.
Poleti, ko ko smo se vračali z morja, je Golf na relaciji mejni prehod Petrina-Kočevje-Ljubljana imel povprečje 4,4l.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 09, 2011 8:24 pm

ule je napisal/-a:Mene pa zanima če sploh kdaj kdo resetira potovalni računalnik, ker imate tako smešne porabe? :roll:

Ne vem kako se lahko še vedno čudite. Po eni uri vožnje je lahko vsakemu jasno, da se s takšnim tempom, kot ga velik delež voznikov prakticira, ne da imet ne vem kako visoke porabe! :D Če pa teh pacientov ne prehitite, potem pa ne znate vozit, če imate porabo višjo od njih! :twisted: =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 09, 2011 8:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
ule je napisal/-a:Mene pa zanima če sploh kdaj kdo resetira potovalni računalnik, ker imate tako smešne porabe? :roll:

Ne vem kako se lahko še vedno čudite. Po eni uri vožnje je lahko vsakemu jasno, da se s takšnim tempom, kot ga velik delež voznikov prakticira, ne da imet ne vem kako visoke porabe! :D Če pa teh pacientov ne prehitite, potem pa ne znate vozit, če imate porabo višjo od njih! :twisted: =P

Sam res. Dejansko je tako, da te promet prisili, da imaš majhno porabo :mrgreen:
Evo že cel teden se vozim v Ljubljano (70km, od tega je 31km regionalke, 35km avtoceste, ostalih par kilometrov pa mestna vožnja) Po regionalki naletiš na tovornjak in par avtov v koloni, ki vozijo 60kmh. Prehitet nemogoče. Na AC že stalna praksa 110kmh po prehitevalnem. In ko pridem v Ljubljano je poraba na BC-ju 4.5 (z dizlom).
Jaz nisem kriv, da pokuri tako malo =P

O porabi s TSI-jem pa sem že večkrat pisal in se mi ne da še enkrat ponavljat. Vse je odvisno koliko je težka noga, od 4 do 15+ :mrgreen: )
Zadnjič spremenil peroRS, dne Pe dec 09, 2011 8:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Against the law
Nov uporabnik

Napisal/-a Against the law Pe dec 09, 2011 8:37 pm

Nič nisem reku, da so TSI mašine slabe, sam pač ne maram pretiravanja. Pa dobro ljudje, zdle sem drugič pogledu na tole temo, se mi zdi, da ko bo konec teme bo TSI pil ob polnem priganjanju max. 3,5L, ampak resno. Mah nič, uživajte, predajam vam zmago, ker na nekatere komentarje pač nimam več besed, oz. ste me še bolj presenetili.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Pe dec 09, 2011 8:53 pm

Against the law je napisal/-a:... da ko bo konec teme bo TSI pil ob polnem priganjanju max. 3,5L, ampak resno. Mah nič, uživajte, predajam vam zmago, ker na nekatere komentarje pač nimam več besed, oz. ste me še bolj presenetili.

Evo neki sam zate :mrgreen:

Golf
Slika

Polo
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov