peroRS je napisal/-a:
Kaj naj v Sloveniji počnem s tako ogromnim avtom:
-nikjer se ga ne da normalno parkirat, ker so standardi za boxe še iz časov yugecov in fičotov
-če gre nasproti tovornjak ali pa malo večji avto se morava oba praktično ustavit, da se lahko srečava brez poškodb pleha, ker so ceste na podeželju še izpred 40 let nazaj, ko so bili samo yugeci in fičoti

uuuuuu! le kako hudiča meni uspeva že šest let vsak dan uporabljati pick upa po naših cestah in krajih??! Živim v mestu v bloku, uporabljam čisto navadne ceste, parkirišča in celo garažne hiše brez problemov in sem s pick upom prevozil Slovenijo po dolgem in počez pa sem na cilj prišel prav tako hitro, kot vsi ostali, no razen tistih, ki po avtocestah pičijo 200km/h+
peroRS je napisal/-a:-tak avto je potem namenjen samo za specifično uporabo, za vse ostalo pa ni preveč uporaben
Nekateri radi vozimo tudi malo hitreje po ovinkih, po avtocesti, se morda spustimo na kakšno turo po gozdu in zasneženih klancih. In zato rabiš avto, ki je vsestransko uporaben, ne samo za eno stvar
Ne! Prav pick up je večnamensko in vsestransko uporabno vozilo. Je delovni stroj, tovorno vozilo in tudi čisto navadno osebno in celo družinsko vozilo. Z njim lahko pelješ prikolico s konjem ali kakšnim drugim tovorom, s keson lahko pripelješ ogromno stvari, greš v trgovino, kino in odpelješ družino na dopust saj so udobni in veliko lažje vozni in okretnejši, kot kombi. Pa še za mnoge druge stvari ga lahko uporabiš ampak to dojameš šele takrat, ko ga enkrat imaš.
Prav tako je lahko primeren za kakšno turo po terenu in snegu, za dirkanje po ovinkastih cestah pa res ni primeren ampak mislim, da uporabnica D_WoMaN niti ne išče takega avtomobila
peroRS je napisal/-a:Poleg tega pa ne razumem tega mišljenja, da za vleko konja na prikolici potrebuješ avto, ki tehta 3 tone in mora imeti motor z vsaj 6 litrov prostornine in 500 konjev
(=malo sarkastično napisano)Za moje pojme pretiravanje. Podobno kot tista fora, ko se rodi prvi otrok in je treba takoj kupit enoprostorca s sedmimi sedeži.
Sicer zaradi mene če si nekdo želi imeti točno tako prevozno sredstvo, pa naj si ga kupi.
Moji sosedje imajo konje doma, pa jih popolnoma normalno (po omejitvah, ne z 10kmh) prevažajo okoli z avtomobili, kot so Mitsubishi pajero Wagon, VW Sharan, Audi A4/A6 3.0TDI quattro, Hyundai Galloper, Subaru Forester, Škoda Octavia Scout ipd. osebni avtomobili

In pri tem nimajo nobenih težav.
Rabiš ne rabiš...Marsikaj ne potrebujemo pa imamo! Ali mora človek res imeti svojega konja??

Pretiravanje? Morda. Vsak se lahko sam odloči kaj je za njega najbolj primerno. Je bolje imet en večnamenski in uporaben avto ali dva za različne priložnosti? Tvoji sesedje in še marsikdo uprablja manjše terence in enoprostorce za vleko prikolice ampak, če bi probali kakšnega večjega pick upa bi videli razliko.
LaMike je napisal/-a:Brez zamere ampak govorit, da poraba ni važna je rahlo smešno. Drugo je, ko gre za nedeljska vozila itd. Sploh pa z kakim Ram 3500 oz ostalimi havy duty pickup-i mora bit dnevna vožnja precejšenj izziv.
Avtorici teme pa: če ti je Ranger všeč, pojdi avto pogledat, testna vožnja in nimaš kaj razmišljat. Več, kot dovolj za vleko, udobja ter odlična cena.

Ni važna samo poraba! Saj vem večina vas to nikoli ne bo dojela, zato je skoraj brez smisla razlagati. Vsi si raje kupite avto, ki bo porabil tri litre manj in vam je samo to pomebno. Ne pomislite pa na stroške vzdrževanja, zavarovanja in vzdržljivosti avtomobila. Dober pick up bo vlekel prikolico vrsto dolgih let, manjši terenec ali pa karavan bo pa veliko prej precej zjahan in ga bo potrebno zamenjati. Veliko bolj pogosta bo menjava zavornih ploščic, diskov, končnikov in ostalih vitalnih delov... Ampak to ni pomebno, važno, da manj porabi. Pa nazadnje sem predlagal dodga z vgrajeno plinsko napravo!!
Pa nihče ni govoril o nakupu Heavy Duty pick upa!!!

Če ji moji predlogi niso všeč jih naj ne upošteva in naj gre pogledati Rangerja. Vsekakor je to še vedno boljša izbira, kot kakšen karavan ali kombi. Morda bi bilo dobro pogledati še tistega Explorerja Sport Track predvsem zaradi udobja, če ji je to pomebno.