King1 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Po testih je ta elantra zelo zelo varčna za bencinarja, v AFM je imela porabo na testu 7.5, na normnem krogu pa 5.7, kar je manj od marsikaterega dizla...
In dec ti to verjameš? Ne men govort, ker te poznam. Prov noben bencinar ( isto moč in isti razred ) ne more pit manj kot isti dizl pa če se vsi na trepalnice postavimo.![]()
lp
King1 je napisal/-a:BprimoZ je napisal/-a:
Pri teh avtih računam na povprečno porabo pod 7.5l/100km kolikor jo imam tudi sedaj na 1.5 accentu.
Oprosti ampak tako razmišljanje oz. tvoje želje so nerealne. Bencinar z cca 130Km-ji ti nikoli ne bo pil pod 7.5l7100km.Pa ima lahko 8 prestav.
lp
BprimoZ je napisal/-a:King1 je napisal/-a:BprimoZ je napisal/-a:
Pri teh avtih računam na povprečno porabo pod 7.5l/100km kolikor jo imam tudi sedaj na 1.5 accentu.
Oprosti ampak tako razmišljanje oz. tvoje želje so nerealne. Bencinar z cca 130Km-ji ti nikoli ne bo pil pod 7.5l7100km.Pa ima lahko 8 prestav.
lp
No danes sem si za 2 uri izposodil elantro in naredil slabih 100 kilometrov z zmesjo avtoceste, regionalke in mestne gužve. V avtu smo bili trije in na koncu je bila povprečna poraba 7.1L na 100 kilometrov.
Avtocestna poraba v šesti prestavi in 130 po števcu je po potovalnem računalniku med 6 in 7 litri.
Zdej drugo je ali so podatki potovalnega računalnika resnični, recimo da so![]()
Se pa avto za moj okus pelje zelo lepo in kljub 190cm višine je sedenje udobno in preglednost vredu in tudi hrup ter udarci s ceste so dobr dušeni.
Mogoče malo razočara motor, ki sicer lepo vleče skozi vso območje obratov in se da prov udobno vozit, vendar ko si zaželiš malo veselja je treba prvo prestavit navzdol, da dobi obrate.
BprimoZ je napisal/-a:Za reginalko pojma nimam, ker sem raje užival v vožnji in opazoval druge stvar, kot pa gledal porabo.
Edina poraba, ki me je res zanimala je bila avtocestna in to predvsem zaradi šeste prestave.
maniaxxx je napisal/-a:
Zaka ne bi verjel? Vsi avti so tam testirani v zelo podobnih okoliščinah vsaj kar se normnega kroga tiče, tako da popolnoma verjamem da takle avto gre kamot z okol 7 litri, kar je za bencinarja s 135 konji zelo dobr rezultat.
Pa napisal sem od marsikaterega dizla, ne od dizla istega ranga. A ti preberem podatke drugih avtov v tej reviji?...Sicer morm najt čas pa jo it sam vozit pa bom iz prve roke vedu povedat kok to žre.....da ne boš na konc presenečen
BprimoZ je napisal/-a:King1 je napisal/-a:BprimoZ je napisal/-a:
lp
No danes sem si za 2 uri izposodil elantro in naredil slabih 100 kilometrov z zmesjo avtoceste, regionalke in mestne gužve. V avtu smo bili trije in na koncu je bila povprečna poraba 7.1L na 100 kilometrov.
Avtocestna poraba v šesti prestavi in 130 po števcu je po potovalnem računalniku med 6 in 7 litri.
Zdej drugo je ali so podatki potovalnega računalnika resnični, recimo da so![]()
Se pa avto za moj okus pelje zelo lepo in kljub 190cm višine je sedenje udobno in preglednost vredu in tudi hrup ter udarci s ceste so dobr dušeni.
Mogoče malo razočara motor, ki sicer lepo vleče skozi vso območje obratov in se da prov udobno vozit, vendar ko si zaželiš malo veselja je treba prvo prestavit navzdol, da dobi obrate.
BprimoZ je napisal/-a:Torej kupujem novi avto za nekje do 14k€ (res povsem zgornja meja za samo ceno vozila) in me zanima katerega od teh treh priporočate ?
Delam nekje 16k km na leto in od tega je večina vožnja na delovno mesto. Pri tem opravim v eno smer cca. 20km avtoceste ostalo pa se razdeli med mesto in regionalke, skupaj pa je pot v eno smer cca. 30km.
Razmišljam o 1.6 bencinarju z šeststopenjskim menjalnikom saj se mi zdi, da pri moji kilometrini z nižjo porabo ne pokriješ večje nabavne cene dizla v doglednem času. Za prodajno vrednost pa me niti ne briga, ker po desetih letih noben avto ni kaj prida vreden.
Grem v kratkem še na testne vožnje zaenkrat pa zbiram predhodne informacije takole.
Hvala za vsak pameten komentar in nasvet.
BprimoZ je napisal/-a:Me pa zanima, če podatki potovalnega računalnika o porabi držijo. Večkrat sem namreč zasledil, da so odstopanja tudi do 10%.
BprimoZ je napisal/-a:Jap, za barvo in opremo, ki mi je vsec bi moral čakati na marec
.
frgo je napisal/-a:Pri elantri se splača poudarit, da ima motor z direktnim vbrizgom in tukaj se prednosti bolj preprostega motorja proti dizlu malo izgubijo. Ima pa seveda zato malo bolj ugodno porabo od "navadnih" bencinarjev v ceedu in i30, garancije pa ravno tako 5 let brez omejitve...
ejsim je napisal/-a:O dizlu.. Hja ce ti pase dizel, si ga pac kupis. Kdaj se splaca? Glej, na koncu bos na istem. Nekaj manj bencina bo pokuril, bo pa zato nekaj drazje servisiranje, v primeru okvar pa so pri dizlu mozni visji stroski. Ce gledas i30 oz Ceeda, imas itk 5 oz 7 let garancije. Aja..pa nekaj razlike je pri vredmosti novega vozila, ampk mislim da ni neke velioe razlike.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov