Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Re: Ceed, i30 ali Elantra ?

Napisal/-a grahovc Pe dec 23, 2011 7:12 pm

Slika
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe dec 23, 2011 7:20 pm

zelo soliden izdelek za solidne denarje, škoda octavia 1.2 tsi

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5494216&show=1

si jo sam lastim tko da ti povem iz prve roke, odločitev je pa itak tvoja ;)

lp

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Pe dec 23, 2011 7:41 pm

Hyundai Elantra ali pa ze predlagana Skoda Octavia. Price/performance res dobis najvec.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 23, 2011 7:55 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Po testih je ta elantra zelo zelo varčna za bencinarja, v AFM je imela porabo na testu 7.5, na normnem krogu pa 5.7, kar je manj od marsikaterega dizla...

In dec ti to verjameš? Ne men govort, ker te poznam. Prov noben bencinar ( isto moč in isti razred ) ne more pit manj kot isti dizl pa če se vsi na trepalnice postavimo. ;)

lp

Zaka ne bi verjel? Vsi avti so tam testirani v zelo podobnih okoliščinah vsaj kar se normnega kroga tiče, tako da popolnoma verjamem da takle avto gre kamot z okol 7 litri, kar je za bencinarja s 135 konji zelo dobr rezultat.

Pa napisal sem od marsikaterega dizla, ne od dizla istega ranga. A ti preberem podatke drugih avtov v tej reviji?...Sicer morm najt čas pa jo it sam vozit pa bom iz prve roke vedu povedat kok to žre.....da ne boš na konc presenečen :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Pe dec 23, 2011 8:04 pm

King1 je napisal/-a:
BprimoZ je napisal/-a:
Pri teh avtih računam na povprečno porabo pod 7.5l/100km kolikor jo imam tudi sedaj na 1.5 accentu.

Oprosti ampak tako razmišljanje oz. tvoje želje so nerealne. Bencinar z cca 130Km-ji ti nikoli ne bo pil pod 7.5l7100km. ;) Pa ima lahko 8 prestav.

lp

No danes sem si za 2 uri izposodil elantro in naredil slabih 100 kilometrov z zmesjo avtoceste, regionalke in mestne gužve. V avtu smo bili trije in na koncu je bila povprečna poraba 7.1L na 100 kilometrov.
Avtocestna poraba v šesti prestavi in 130 po števcu je po potovalnem računalniku med 6 in 7 litri.

Zdej drugo je ali so podatki potovalnega računalnika resnični, recimo da so :)

Se pa avto za moj okus pelje zelo lepo in kljub 190cm višine je sedenje udobno in preglednost vredu in tudi hrup ter udarci s ceste so dobr dušeni.
Mogoče malo razočara motor, ki sicer lepo vleče skozi vso območje obratov in se da prov udobno vozit, vendar ko si zaželiš malo veselja je treba prvo prestavit navzdol, da dobi obrate.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 23, 2011 8:08 pm

BprimoZ je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
BprimoZ je napisal/-a:
Pri teh avtih računam na povprečno porabo pod 7.5l/100km kolikor jo imam tudi sedaj na 1.5 accentu.

Oprosti ampak tako razmišljanje oz. tvoje želje so nerealne. Bencinar z cca 130Km-ji ti nikoli ne bo pil pod 7.5l7100km. ;) Pa ima lahko 8 prestav.

lp

No danes sem si za 2 uri izposodil elantro in naredil slabih 100 kilometrov z zmesjo avtoceste, regionalke in mestne gužve. V avtu smo bili trije in na koncu je bila povprečna poraba 7.1L na 100 kilometrov.
Avtocestna poraba v šesti prestavi in 130 po števcu je po potovalnem računalniku med 6 in 7 litri.

Se pa avto za moj okus pelje zelo lepo in kljub 190cm višine je sedenje udobno in preglednost vredu in tudi hrup ter udarci s ceste so dobr dušeni.
Mogoče malo razočara motor, ki sicer lepo vleče skozi vso območje obratov in se da prov udobno vozit, vendar ko si zaželiš malo veselja je treba prvo prestavit navzdol, da dobi obrate.

Eh kje, ne more to tok mal žret, to sam vw zmore :mrgreen: :mrgreen: ,

Kok si mel pa kaj porabo na regionalki?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Pe dec 23, 2011 8:11 pm

Za reginalko pojma nimam, ker sem raje užival v vožnji in opazoval druge stvar, kot pa gledal porabo.
Edina poraba, ki me je res zanimala je bila avtocestna in to predvsem zaradi šeste prestave.

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Pe dec 23, 2011 8:16 pm

Naj za perspektivo napišem, da trenutno vozim naslednje avte:

Accent 1.5 GLS letnik 98 60% časa
Golf 4 TDI 100KM, trendline oprema 40% časa
in v službi še službeno mazdo 6 prve generacije 2.0 bencinar, kaj za ena oprema pa nevem.

Tako, da se ve kakšne so moje avtomobilse izkušnje, ker nekomu, ki je vajen BMW-ja 7 bo eltantra meh, drugemu, ki se je dosedaj vozil naokoli v yugotu pa Vau.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 23, 2011 8:17 pm

BprimoZ je napisal/-a:Za reginalko pojma nimam, ker sem raje užival v vožnji in opazoval druge stvar, kot pa gledal porabo.
Edina poraba, ki me je res zanimala je bila avtocestna in to predvsem zaradi šeste prestave.

Skratka, kot sem že sam povedal, povprečno s 7 litri se da s tem avtom zlahka shajat

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 23, 2011 8:18 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Zaka ne bi verjel? Vsi avti so tam testirani v zelo podobnih okoliščinah vsaj kar se normnega kroga tiče, tako da popolnoma verjamem da takle avto gre kamot z okol 7 litri, kar je za bencinarja s 135 konji zelo dobr rezultat.

Pa napisal sem od marsikaterega dizla, ne od dizla istega ranga. A ti preberem podatke drugih avtov v tej reviji?...Sicer morm najt čas pa jo it sam vozit pa bom iz prve roke vedu povedat kok to žre.....da ne boš na konc presenečen :mrgreen:

Zakaj nebi verjel. Ker očitno si ne zapomniš kar sva se pogovarjala nekaj časa nazaj o porabi dizla in bencinarja. Ne vem zakaj si potem ne nabaviš bencina? Sej se voziš podobno relacijo in tebi bi pil tam okoli dobrih 5l/100. Za tiste tvoje izvenserijske podvige pa bi tisti liter več že požrl. Evo pa imaš bencinca, ki žre 6 pa še vag ni. Sicer pa kaj bi govoril sej pa nič ne vem kako in kaj. :roll: :roll: :roll: Se pa res en in...... .

lp

p.s. aja vem kok reno pije to je pa tudi vse. Avtorju se opravičujem za off in se umikam iz debate, ker očitno sem ..... :noro :noro :noro

BprimoZ je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
BprimoZ je napisal/-a:

lp

Ok verjamem. Potemtakem verjetno tudi vi meni verjamete, da sem ravno danes vozil škodo octavio 1.2 tsi v mestni gneči in malo odprte ceste. Seveda sem jih 50. naredil tudi po avtocesti in poraba je znašala 5.3 l/ 100km :shock: :shock: Pa sem bil skoz na prehitevalnem.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 23, 2011 8:22 pm

Dobr veš da je tista laguna bencinarka bla zjebana, zato je tok žrla....

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe dec 23, 2011 8:46 pm

BprimoZ je napisal/-a:Torej kupujem novi avto za nekje do 14k€ (res povsem zgornja meja za samo ceno vozila) in me zanima katerega od teh treh priporočate ?
Delam nekje 16k km na leto in od tega je večina vožnja na delovno mesto. Pri tem opravim v eno smer cca. 20km avtoceste ostalo pa se razdeli med mesto in regionalke, skupaj pa je pot v eno smer cca. 30km.

Razmišljam o 1.6 bencinarju z šeststopenjskim menjalnikom saj se mi zdi, da pri moji kilometrini z nižjo porabo ne pokriješ večje nabavne cene dizla v doglednem času. Za prodajno vrednost pa me niti ne briga, ker po desetih letih noben avto ni kaj prida vreden.
Grem v kratkem še na testne vožnje zaenkrat pa zbiram predhodne informacije takole.

Hvala za vsak pameten komentar in nasvet.

Morda še razmišljanje o uporabnosti vozila oziroma o karoserijskih izvedbah. I30 in Cee'd ponujata tudi prtljagi hvaležni karavanski izvedbi, medtem ko je Elantra "le" v manj praktični limuzinski.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe dec 23, 2011 8:52 pm

Z Hyundai Elantro sem preživel en dan. Stestiral sem jo na isti poti, tam kjer se vozim tudi s svojim dizlom. Porabo sem imel po računalniku 5.8l/100km. Recimo ob priganjanju do semaforja, da se potem bremza, pa recimo vožnja z 3to pri 5000rpm,tiščanje gasa po klancu navzodl, nažiganje 15min pred štartom, bi morala biti okoli 7-8. Odvisno kak voziš. Je pa avto odličen. Res kakovost je na vrhuncu za to ceno. Jaz sem imel full opcijo, vse kar ponuja(gretje zicev, usnje, dvoconska klima, (poglej si v ceniku in spisku opreme)) in je super voz. Ti garantiram, da se pelje bolje kot Cee'd. Zvočno izoliran je dobro, cesto (luknje) prenaša odlično. Vendar zame je manjkalo nekaj navora in moči, sploh v Pijavški klanec...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe dec 23, 2011 8:56 pm

Vozil vse tri iz naslova teme. Zaradi masine priporocam Elantro - bolje vlece. Pa se udobna je, lepo se pelje (lega in obcutek na volanu) pa kul zgleda. Gre pa 1.6 , ki je v Eantri precej bolje od 1.6 v ostalih dveh. Sicer pa je poraba pod 7 lit s tem avtomobilom in z malo pazljivosti, cist realna. In to prihaja iz ust cloveka, cigar dizel kuri med 6 in 7 lit (na papirju pa je poraba 4,9 ce se se ne motim).

Ves kaj je edino problem..mislim da je dobavni rok za Elantro trenutno vsaj 2 meseca..vecje povpr kot so racunali.

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Pe dec 23, 2011 9:57 pm

Jap, za barvo in opremo, ki mi je vsec bi moral čakati na marec :(

Me pa zanima, če podatki potovalnega računalnika o porabi držijo. Večkrat sem namreč zasledil, da so odstopanja tudi do 10%.
In še zanima me koliko km mores delat, da se splača razmišljat o dizlu.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe dec 23, 2011 10:22 pm

O dizlu.. Hja ce ti pase dizel, si ga pac kupis. Kdaj se splaca? Glej, na koncu bos na istem. Nekaj manj bencina bo pokuril, bo pa zato nekaj drazje servisiranje, v primeru okvar pa so pri dizlu mozni visji stroski. Ce gledas i30 oz Ceeda, imas itk 5 oz 7 let garancije. Aja..pa nekaj razlike je pri vredmosti novega vozila, ampk mislim da ni neke velioe razlike.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe dec 23, 2011 10:53 pm

Pri elantri se splača poudarit, da ima motor z direktnim vbrizgom in tukaj se prednosti bolj preprostega motorja proti dizlu malo izgubijo. Ima pa seveda zato malo bolj ugodno porabo od "navadnih" bencinarjev v ceedu in i30, garancije pa ravno tako 5 let brez omejitve...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 23, 2011 11:12 pm

BprimoZ je napisal/-a:Me pa zanima, če podatki potovalnega računalnika o porabi držijo. Večkrat sem namreč zasledil, da so odstopanja tudi do 10%.

pri "nemcih" ja .............najbolj "napenjajo" prav ti "korejci".... :arrow: resnično, da mi nebi kdo ugovarjal....

BprimoZ je napisal/-a:Jap, za barvo in opremo, ki mi je vsec bi moral čakati na marec :(

.

vzami iz zaloge......se da marsikaj pri ceni dosešt

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Pe dec 23, 2011 11:33 pm

frgo je napisal/-a:Pri elantri se splača poudarit, da ima motor z direktnim vbrizgom in tukaj se prednosti bolj preprostega motorja proti dizlu malo izgubijo. Ima pa seveda zato malo bolj ugodno porabo od "navadnih" bencinarjev v ceedu in i30, garancije pa ravno tako 5 let brez omejitve...

Glede motorja pri elantri, motor ni GDI, je podoben onemu v ceed-u in i30, samo da ima cvvt sistem na obeh ventilih.

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Pe dec 23, 2011 11:38 pm

ejsim je napisal/-a:O dizlu.. Hja ce ti pase dizel, si ga pac kupis. Kdaj se splaca? Glej, na koncu bos na istem. Nekaj manj bencina bo pokuril, bo pa zato nekaj drazje servisiranje, v primeru okvar pa so pri dizlu mozni visji stroski. Ce gledas i30 oz Ceeda, imas itk 5 oz 7 let garancije. Aja..pa nekaj razlike je pri vredmosti novega vozila, ampk mislim da ni neke velioe razlike.

Vozim bencinca in dizla in mi oba povsem odgovarjata. Tako, da tukaj razmišljam samo skozi denarnico ali moja kilometrina že odtehta višjo nabavno ceno dizla in v povprečju dražji servis.
Sam sem mnenja da ne, kolegi mi pravjo da sem neumn ker sploh gledam bencinca tako, da vprasam se za tretje mnenje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov