Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Kaj kupiti od bencinca od 150 KM naprej

Napisal/-a lancia hf Če jan 12, 2012 9:26 pm

Mivec je napisal/-a:Če hočeš met avto pri katerem ne moraš doseči limita ti priporočam tega.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5551570&show=1

Definitivno tole, saj če že hočeš imeti konkretno konjenico, jo vsaj pokaži. :twisted:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Če jan 12, 2012 9:36 pm

Glede na kriterije bi jaz gledal Citroena DS3. Še pri TopGear so ga izbrali za avto leta (hot hatchbak), ne brez razloga. Motor vzameš 1.6turbo, ki je sorodnik Minija Cooper. Karoserija lepa, ledice, vpadljiv. Pravi za v mesto.

Rabljenih je sicer malo, tale je, če ti barvna kombinacija in oprema odgovarjata zelo posrečen:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5532796&show=1

Sicer pa lahko za manj kot 20 jurjev dobiš celo novega, a lahko z malo rabljenim kar konkretno prišparaš.

Lahko pogledaš tudi za kakim Mini Cooperjem S, samo kar sem jaz ga vozil, je čisto pretrd, no, pa če bo količkaj mlad, bo tudi drag.

Rabljenih 2, 3 ali celo več let starih "strojev" pa osebno ne bi kupoval, je tako rizično kot kurbe v Afriki.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če jan 12, 2012 9:41 pm

Koliko od vas je resnično vozilo DS3-ja :?: :?: :?: Če bi ga, ga nebi predlagali v to skupino vozil katera se lepijo linki. Konkreten avto, da zelo malo od sebe, v primerjavi kolikor človek pričakuje preden se vsede v njega. ;) ;)

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Če jan 12, 2012 9:57 pm

mihaing je napisal/-a:Koliko od vas je resnično vozilo DS3-ja :?: :?: :?: Če bi ga, ga nebi predlagali v to skupino vozil katera se lepijo linki. Konkreten avto, da zelo malo od sebe, v primerjavi kolikor človek pričakuje preden se vsede v njega. ;) ;)

Očitno ti ne veš, kaj govoriš. 7 sekund do sto je poštena cifra, ki je precej predlaganih avtov ne doseže. Sicer pa naj avtor teme presodi, ali mu paše ali ne. Za drugi in mestni avtomobil se meni zdi 100x bolj primeren kot kake krave od BMW ipd. Da ne omenim, kolikokrat cenejše je vzdrževanje enega DS3 napram ostalim postavljačem. In ja sem ga vozil, par sto kilometrov. Imam Hondo Accord pa se mi je DS3 vseeno zdel odličen ko sem ga vozil. Ženskam je pa sploh všeč, edina jeba je če imaš že kaj naraščaja in avtosedeže. :)

zigyec
Nov uporabnik

Napisal/-a zigyec Če jan 12, 2012 10:03 pm

Js bi tut predlago novga citroena DS3. Motor 1.6 thp 155km je dost močn za to lahko škatlo, pospeške ma celo boljše od 200KM škode octavie rs. Poraba pa tut mislim, da je kar ugodna.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Če jan 12, 2012 10:07 pm

Avtor napiše "majhen" avto, vi pa krave limate. Zame je majhen avto Clio, Polo, Punto in podobni jajčki..no vseeno.

Ds3 mi prebabji zgleda, moja izbira bi bla Clio Rs. Hkrati tudi edini Renault, ki bi si ga lastil. Pa naj kdo reče, da ne zgleda bolj dečevsko od ds-a?
Slika

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Če jan 12, 2012 10:28 pm

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Pe jan 13, 2012 8:20 am

Uh res veliko predlogov.Pozabu sm oment,da bosta v avtu tudi dva otroka.Teli BMW M3 se mi za to starost,mogoce zdijo predragi,napram drugimi.Zdaj sem izbiro zozil na Renaulte,Forde,VW in pa kake japonce,ki sem jih pozabu nastet. Imam tudi problem pri izbiri menjalnika.Doma imamo ze dva velka auta,golf karavan,ki je avtomatik in je res pocasen pri prestavljanju,skratka katastrofa,in pa skodo superb,ki je rocni menjalnik in je kul.Kot popolni laik,poslusam,kako so dolocene firme katastrofa.Oprema mi niti ni toliko vazna,razen klime.Obrnil sem se na vas ravno zato,da se bom na podlagi dolocenih dejstev,lazje odlocil za nakup avta.Lahko se recem,da v vseh avtohisah,nisem poslusal drugega,kot hvaljenje svojih avtov,dejstev in ostalih stvari mi pa niso znali razloziti po kmecko.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 13, 2012 8:53 am

Mogoče kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5519544&show=1

Majhen z dovolj konji, ki ni dirkalnik vendar pa za nekaj športnega veselja (če je želja) lahko poskrbi RWD, avtomatik, ki je fajn za po mestu vendar praviš, da imaš zdaj avtomatika, ki ti ni všeč zato bi moral seveda sprobat, če bi ti prestavljanje odgovarjalo.

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Pe jan 13, 2012 9:12 am

@vezuv:
Ti tudi ne ves kaj bi rad. Najprej isces posteno poskocen mestni avto, nato pa bi z njim vozil dva otroka?! To nekako ne gre skupaj, ozr. je precej skregano z zdravo pametjo (divjati z mulci v avtu). Kupi petvratnega Clia, C3 ali kaj podobnega z najboljso motorizacijo, pa je. Ne bo 150 konjev, ampak za prevoz mladicev po mestu jih tudi ne rabis. Ali pa mularijo in nje razvoz pusti partnerici ti pa vzami en pocket-rocket, kot so ti predlagali.

@cruiser1:
Mustang je pa okreten mestni avto?!?! Ja, na obronku Kalifornije ze mogoce, ne pa v SLO. Bodite realni.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe jan 13, 2012 9:26 am

Minds are like parachutes. They only function when they are open.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Pe jan 13, 2012 9:35 am

Pa saj otroka najbrž ne bosta cel čas notri ane..takrat si pa očka lahko malo privošči. Je pa vseeno zaradi tega gledati avto s 5-imi vrati, no to je vaša izbira.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe jan 13, 2012 9:39 am

Chris Harris ve, kaj govori:
http://www.youtube.com/watch?v=z3e_mYY7Yr8

DS3 155 thp je res odličen - tako za vozit, tako z vidika porabe (s prve roke), registracija je nižja, skratka super športnejši a še vedno uporaben avtoček. Razen če redno naokoli voziš 2 otroka - v otroških sedežih. Če nista več v otroških sedežih je v redu tudi trivratni voz.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 13, 2012 9:43 am

dvorjan je napisal/-a:@vezuv:
Ti tudi ne ves kaj bi rad. Najprej isces posteno poskocen mestni avto, nato pa bi z njim vozil dva otroka?! To nekako ne gre skupaj, ozr. je precej skregano z zdravo pametjo (divjati z mulci v avtu). Kupi petvratnega Clia, C3 ali kaj podobnega z najboljso motorizacijo, pa je. Ne bo 150 konjev, ampak za prevoz mladicev po mestu jih tudi ne rabis. Ali pa mularijo in nje razvoz pusti partnerici ti pa vzami en pocket-rocket, kot so ti predlagali.

@cruiser1:
Mustang je pa okreten mestni avto?!?! Ja, na obronku Kalifornije ze mogoce, ne pa v SLO. Bodite realni.

Daj ne kompliciraj. Saj ni napisal, da rabi avto za otroke prevažat ampak samo, da jih bo tudi vozil. Mustang ni pa nič manj okreten, kot vsi ostali predlogi tukaj! Se bo že sam odločil, če mu odgovarja ali ne! Ne potrebuje tebe za odvetnika.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jan 13, 2012 9:43 am

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Pe jan 13, 2012 9:49 am

bizi10 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Koliko od vas je resnično vozilo DS3-ja :?: :?: :?: Če bi ga, ga nebi predlagali v to skupino vozil katera se lepijo linki. Konkreten avto, da zelo malo od sebe, v primerjavi kolikor človek pričakuje preden se vsede v njega. ;) ;)

Očitno ti ne veš, kaj govoriš. 7 sekund do sto je poštena cifra, ki je precej predlaganih avtov ne doseže. Sicer pa naj avtor teme presodi, ali mu paše ali ne. Za drugi in mestni avtomobil se meni zdi 100x bolj primeren kot kake krave od BMW ipd. Da ne omenim, kolikokrat cenejše je vzdrževanje enega DS3 napram ostalim postavljačem. In ja sem ga vozil, par sto kilometrov. Imam Hondo Accord pa se mi je DS3 vseeno zdel odličen ko sem ga vozil. Ženskam je pa sploh všeč, edina jeba je če imaš že kaj naraščaja in avtosedeže. :)

Nočm se kregat nč, da ne bo kdo narobe razumel, samo se mi zdi da miha ve kaj govori. On je pa že tok teh športnih avtov vozil, da se mi zdi da ve kaj govori :) in mu čist vrjamm kar je rekel, je pa res da je navajen vozit skor vedno nad 300km tok da je možno da mu je zato to en navadn j**c k nikamor ne gre :lol:

LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jan 13, 2012 10:15 am

Uporabnik na forumu Mito155 prodaja oz bo kmalu prodajal ford focusa ST s 5 vrati. Serijsko ima 225 konjev, čipan pa čez 250. Po mojem bi s tem zmagal.

edit: to je ta tema viewtopic.php?f=7&t=88660&p=1493216
No escape from the mass mind rape...

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Pe jan 13, 2012 10:27 am

To, da vas 3/4 tukaj nima pojma kaj je mestna voznja in mestni avtomobil, je pa tudi v nebo vpijoce. Bi vas rad videl, kako bi se z dolgimi kracami cel mesec vozili v center Ljubljane v sluzbo in nazaj, iskali parkirna mesta, vozili mladez v vrtec, se prebijali od semaforja do semaforja itd. V takih primerih hitro vidis, da je vse kar ima vec kot 4m dolzine en sam minus ...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 13, 2012 10:36 am

dvorjan je napisal/-a:To, da vas 3/4 tukaj nima pojma kaj je mestna voznja in mestni avtomobil, je pa tudi v nebo vpijoce. Bi vas rad videl, kako bi se z dolgimi kracami cel mesec vozili v center Ljubljane v sluzbo in nazaj, iskali parkirna mesta, vozili mladez v vrtec, se prebijali od semaforja do semaforja itd. V takih primerih hitro vidis, da je vse kar ima vec kot 4m dolzine en sam minus ...

:lol: še dobro, da nimam pojma kaj je mestna vožnja, ker potem nikakor nebi mogel z skoraj šest metrskim avtom početi vse to kar si napisal :lol:

Daj nehaj tečnarit! Če si ti nesposoben obvladati avto, ki ima več, kot štiri metre ti ga ni potrebno vsakemu vsiljevati. vezuv se bo na koncu že sam odločil kaj mu odgovarja mi mu samo predloge dajemo, da se seznani s čim več avtomobili.

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Pe jan 13, 2012 10:36 am

a_sist je napisal/-a:Uporabnik na forumu Mito155 prodaja oz bo kmalu prodajal ford focusa ST s 5 vrati. Serijsko ima 225 konjev, čipan pa čez 250. Po mojem bi s tem zmagal.

edit: to je ta tema viewtopic.php?f=7&t=88660&p=1493216

×2 =P
Just checking....... ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov