na1pir je napisal/-a:Nisem še gledal avtov pri zasebnikih in močno dvomim, da bi mi lastnik dovolil avtomobil peljati na kak amzs...
na1pir je napisal/-a:Obujam temo. Še vedno mi ni uspelo nabaviti vozilo, nabralo se je nekaj denarja, bil sem na testni vožnji brava z 1.6 @ 105. Sedaj pa se že skoraj odločil, no ja ogledanega sem imel zelo ugodnega fiat brava 2008 1.6 105 v 1A avto, ki so ga ironično ravno prodali, drugi avto pa je golf 5: namreč oče bi mi ugodno prodal svojega golfa 5 2008 1.9 tdi 105km 6 prestav 5 vrat z tempomatom 2 področno klimo, asr, itd... ter kakih 150000km, sam pa kupuje kakega karavana najverjetneje oktavijo. Avto je ob koncu leta 2008 kupil z 3km iz salona(drugače je prvič prodan julija 20008). Vse kar vem da je bilo da je puščal olje in se je menjalo tesnilo glave...
No ampak osebno mi je golf zelo tog ter zahteven za vozit in po pravici povedano se ne počutim preveč siguren v avtu in se mi je že zgodilo da sem kdaj v zadnem trenutku stisnil zavoro, da ni počilo. Se je možno na tak avto navaditi da se ti zdi da je mehkejši kot je v resnici? Doma nikakor ne razumejo zakaj se mi golf ne dopade.
Po drugi strani me je pa (res da le kakih 5 minutna) vožnja z bravom zelo navdušila, mehek, vodljiv ter enostaven avto za vozit se mi zdi. Razne spletne strani in testi pravijo da je poraba tam - tam mogoče pri bravu kake pol litra nižja. Servisni intervali so pri bravu tudi bol poredki in kakor računam tudi ugodnejši od golfa. Na papirju (predvsem motor) je bravo boljši od golfa (edino če podreš zadaj zice ima golf večji prtlažni prostor, omogoča večji tovor na strehi ter lahko vleče težjo prikolico). Poleg vsega je bravo tudi lepši.
Kaj mi je narediti naj naprej iščem brava ali odkupim golfa.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov