Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

na1pir
Nov uporabnik

Re: ugoden avto za relacijo...

Napisal/-a na1pir To feb 21, 2012 2:43 pm

Vem, da so nekatere mašine skorajda večne; naprimer kak golf4 tdi okoli 2001 letnika, ki ga ima brat in ima že blizu 400000km, je pa tretji lastnik, drugi lastnik je bil oče. Torej znani lastniki če zanemarimo, da je bil kake 3 leta star uvožen iz italije Tudi skoraj neverjetno mi je bilo, ko mi je brat povedal za taksi v nemčiji kjer taksist vozi avto z nad miljon km, ampak baje je tam to običajna praksa.
No preprosto povedano pri moji vprašljivi sreči je verjetneje, da zadenem na lotu kot pa, da najdem tak avto. Zato upam, da pri nakupu mlajšega avta verjetnosti katastrofalne okvare vsaj omilim če ne celo občutno zmanjšam. Potem pa je tukaj še varnost, udobje, dizajn, funkcionalnost,...

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Če mar 08, 2012 7:28 pm

Kaj pa pravite na kaj takega... res da notri ni ravno najlepši je pa od zunaj prijetnejši za oči: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5778787&show=1
enak prodajalec ima še: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5472695&show=1 ki je še vedno malce izven mojega budgeta...

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če mar 08, 2012 7:41 pm

jest sm šu z C4 do firenc in nazaj in se avto lepo pelje pa tut udoben je. imel je isti motor kot ta, bili smo 4je notri in glede na to da ima "samo" 90KM ni podhranjen...pa niti ni tok napačn notr, edino kar je blo men tuje so števci , ker so na sredini in pa volan, ker se premika samo obroč ;)

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Če mar 08, 2012 7:53 pm

Ja saj ravno to je to amaturka pa volan sta malce vesolska :) Vprašanje je le v firmi... namreč tast ima berlingota in imajo stalno probleme znjim.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Če mar 08, 2012 7:56 pm

Pa jaz bi se izognil Avto grosuplje po največjem možnem ovinku :)
Ali pa če imaš rad avto skoz na servisih.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Če mar 08, 2012 8:03 pm

Očitno tako ali tako ni poštenega trgovca z avtomobili.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če mar 08, 2012 10:53 pm

Potem kupiš pri fizični osebi, ki je 1 lastnik, da lahko na pooblaščenem servisu preveriš pravilne kilometre, servisi,....
Član od leta 2004

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Pe mar 09, 2012 10:59 am

Nisem še gledal avtov pri zasebnikih in močno dvomim, da bi mi lastnik dovolil avtomobil peljati na kak amzs...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe mar 09, 2012 12:48 pm

Če ti ga ne pusti peljat pol že nekaj smrdi pa greš dalje ,jaz nimam slabih izkušnj niti z avtohišami kjer nardim isto pa čeprav oni trdijo ,da je avto tehnično pregledan ziher je ziher.

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Pe mar 09, 2012 1:28 pm

Mah ne vem moja logika je zaenkrat taka, da če mi, da neka avtohiša neko garancijo, pa da ima avto servisno knjižico(torej, da je bil avto pravilno servisiran), nima ne premalo ne preveč kilometrov(ni prevrten, ter se dizel ni vozil le na malih relacijah), pa da avto še pregleda. Potem me skoraj ne morejo več nategniti, no ja razen z ceno? Problem nastane, da ko iščeš dizla med 60 ter 80kW, pod 125000km, mlajši od 7let ter po možnosti z tempomatom. Ne najdeš več nič v ciljnem cenovnem rangu!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe mar 09, 2012 1:51 pm

na1pir je napisal/-a:Nisem še gledal avtov pri zasebnikih in močno dvomim, da bi mi lastnik dovolil avtomobil peljati na kak amzs...

Jaz sem avto kupil od 1. lastnika .. sva se lepo zapeljala na AMZS in so avto pregledovali uro in pol. Če bi prodajalec kaj kompliciral, bi se samo obrnil..
No escape from the mass mind rape...

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Pe mar 09, 2012 1:58 pm

:shock: uf potrpežljiv... Samo za info koliko pa kaj stane tak pregled na amzs?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe mar 09, 2012 2:22 pm

2 leti in pol nazaj v kranju je bil 90€.
No escape from the mass mind rape...

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Sr maj 16, 2012 12:23 pm

Obujam temo. Še vedno mi ni uspelo nabaviti vozilo, nabralo se je nekaj denarja, bil sem na testni vožnji brava z 1.6 @ 105. Sedaj pa se že skoraj odločil, no ja ogledanega sem imel zelo ugodnega fiat brava 2008 1.6 105 v 1A avto, ki so ga ironično ravno prodali :( , drugi avto pa je golf 5: namreč oče bi mi ugodno prodal svojega golfa 5 2008 1.9 tdi 105km 6 prestav 5 vrat z tempomatom 2 področno klimo, asr, itd... ter kakih 150000km, sam pa kupuje kakega karavana najverjetneje oktavijo. Avto je ob koncu leta 2008 kupil z 3km iz salona(drugače je prvič prodan julija 20008). Vse kar vem da je bilo da je puščal olje in se je menjalo tesnilo glave...

No ampak osebno mi je golf zelo tog ter zahteven za vozit in po pravici povedano se ne počutim preveč siguren v avtu in se mi je že zgodilo da sem kdaj v zadnem trenutku stisnil zavoro, da ni počilo. Se je možno na tak avto navaditi da se ti zdi da je mehkejši kot je v resnici? Doma nikakor ne razumejo zakaj se mi golf ne dopade.

Po drugi strani me je pa (res da le kakih 5 minutna) vožnja z bravom zelo navdušila, mehek, vodljiv ter enostaven avto za vozit se mi zdi. Razne spletne strani in testi pravijo da je poraba tam - tam mogoče pri bravu kake pol litra nižja. Servisni intervali so pri bravu tudi bol poredki in kakor računam tudi ugodnejši od golfa. Na papirju (predvsem motor) je bravo boljši od golfa (edino če podreš zadaj zice ima golf večji prtlažni prostor, omogoča večji tovor na strehi ter lahko vleče težjo prikolico). Poleg vsega je bravo tudi lepši.

Kaj mi je narediti naj naprej iščem brava ali odkupim golfa.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 16, 2012 12:31 pm

sm mislu da so ti prodajali kao 2008 staro bravo 1.6 benzin. Ti gledaš bravota z 1.6 105, ki je dizel.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr maj 16, 2012 12:35 pm

na1pir je napisal/-a:Obujam temo. Še vedno mi ni uspelo nabaviti vozilo, nabralo se je nekaj denarja, bil sem na testni vožnji brava z 1.6 @ 105. Sedaj pa se že skoraj odločil, no ja ogledanega sem imel zelo ugodnega fiat brava 2008 1.6 105 v 1A avto, ki so ga ironično ravno prodali :( , drugi avto pa je golf 5: namreč oče bi mi ugodno prodal svojega golfa 5 2008 1.9 tdi 105km 6 prestav 5 vrat z tempomatom 2 področno klimo, asr, itd... ter kakih 150000km, sam pa kupuje kakega karavana najverjetneje oktavijo. Avto je ob koncu leta 2008 kupil z 3km iz salona(drugače je prvič prodan julija 20008). Vse kar vem da je bilo da je puščal olje in se je menjalo tesnilo glave...

No ampak osebno mi je golf zelo tog ter zahteven za vozit in po pravici povedano se ne počutim preveč siguren v avtu in se mi je že zgodilo da sem kdaj v zadnem trenutku stisnil zavoro, da ni počilo. Se je možno na tak avto navaditi da se ti zdi da je mehkejši kot je v resnici? Doma nikakor ne razumejo zakaj se mi golf ne dopade.

Po drugi strani me je pa (res da le kakih 5 minutna) vožnja z bravom zelo navdušila, mehek, vodljiv ter enostaven avto za vozit se mi zdi. Razne spletne strani in testi pravijo da je poraba tam - tam mogoče pri bravu kake pol litra nižja. Servisni intervali so pri bravu tudi bol poredki in kakor računam tudi ugodnejši od golfa. Na papirju (predvsem motor) je bravo boljši od golfa (edino če podreš zadaj zice ima golf večji prtlažni prostor, omogoča večji tovor na strehi ter lahko vleče težjo prikolico). Poleg vsega je bravo tudi lepši.

Kaj mi je narediti naj naprej iščem brava ali odkupim golfa.

Dragi na1pir, sedaj pa še enkrat preberi kar si napisal in se zamisli. 1A avto so ti naredili uslugo ko so našli drugega kupca za svoj avtomobil (beri temo o nategatorjih). Če imaš rad sebe, predvsem pa svojo denarnico vzemi avtomobil od očeta. Sam praviš da je od prvega dne pri hiši. Točno veš kaj dobiš, po opisu sodeč je tudi paket opreme precej razkošen. Kaj bi si še želel boljšega? Morda te res moti kakšna malenkost - kot praviš trda vožnja. Ki roko na srce pri Golfu 5 generacije ni dosti trša od konkurence.

Če ti več kot dober nakup pomeni ugodje, ki ti ga nudi Fiat pač tvegaj z nakupom, se pa bojim da bomo potem v kratkem brali teme kjer boš iskal nasvete kako odpraviti kup napak.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Sr maj 16, 2012 12:59 pm

Da da "novi" fiat bravo. Leta 2008 je na trg prišla "nova" dizl mašina 1.6l najprej v 105 ter 120km varianti kasneje še eco verzije 105 ter 90. Tist pri 1aavto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5280436&show=1 je bil prvi torej brez eco.

Tristan01 najverjetneje imaš prav in vem, da ni preveč za zaupati 1A, jaz sem bolj zaupal samemu fiatu in kvaliteti njihovih produktov. Pri 1A tako ali tako ne vejo kaj kupijo v kompletu in skušajo le zaslužiti z čim boljšo prodajo, to so besede njihovega prodajalca. Tako ali tako tistega avta ni več, voda pod mostom... Jaz bi rabil avto do junija, oče pa nebi menjal golfa še nekaj časa, bom videl če najde kaj malce hitreje... Jaz gledam tudi to kaj je bolje za družino ne le ugodneje zame. Oče bi mi dejansko podaril golfa v zameno za toliko denarja kolikor mu zmanjka za oktavijo, kar pa je dejansko vsaj 3000€ ugodneje od tržne cene golfa.

Najverjetneje bo bolje, da počakam toliko časa, da oče dobi svojo oktavijo, vmes pa rentacar kadar bom potreboval vozilo.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr maj 16, 2012 1:13 pm

Ti lepo od očeta vzami avto pa si zmagal vsaj veš pri čem si ..... jaz sem po dolgem premisleku enako nardil pa mi kratkomalo ni žal nič sploh ,ko se na relacijo vozim in pije 5l 8)

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Sr maj 16, 2012 1:52 pm

No saj če še enkrat naglas razmislim mi je dost bolj logično... Dejstvo, da vem da je bil avto servisiram pri popoldancu in da ima zares "le" 165000km ter, da je bil večino tega vožen relacijo, sploh ni tolk hudo...

Jaz sem pač želel manj km in mlajši modernejši varnejši avto ter urejeno servisno knjigo ravno zato, ker pri drugih avtih nebi poznal zgodovine.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 16, 2012 2:20 pm

lej ce te zanima opel astra mogoče jo lahko prideš gledat in jo lahko pelješ kamor češ na vsak pregled kar ti srce poželi,avto je kupljen 5.11.2010,prevoženih mal manj kot 19 000 in sem prvi lastnik,več kaj pa na PM
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov