~toMmy~ je napisal/-a:Testne vožnje!!! Jaz sem vozil Tiguana in Qashqaia. Tiguan je zelo zelo dober SUV, suvereno se obnaša na navadnih cestah in je presenetljivo udoben na makadamu, tam kjer je Qashqaiu zabijalo amortizerje, je šel Tiguan čez brez drame. Na makadamu prekritim z mokrim listjem je v ostrem ovinku v drugi prenesel sunkovit pritisk na gas brez zanašanja. Njegova prednost je prostornost, tu namreč večina konkurence peša, v Tiguanu je pa tudi na zadnji klopi dovolj prostora za visoke ljudi in še nastavljiva je naprej/nazaj.
Pogoni se razlikujejo tudi, če ne gre za prave terence (mehanska zapora diferenciala, reduktor, ...). Nekateri so sposobni preusmerit moč na edino kolo z oprijemom (npr. pri speljevanju v klancu na ledu), veliko jih pa v praksi ni.
LG je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Testne vožnje!!! Jaz sem vozil Tiguana in Qashqaia. Tiguan je zelo zelo dober SUV, suvereno se obnaša na navadnih cestah in je presenetljivo udoben na makadamu, tam kjer je Qashqaiu zabijalo amortizerje, je šel Tiguan čez brez drame. Na makadamu prekritim z mokrim listjem je v ostrem ovinku v drugi prenesel sunkovit pritisk na gas brez zanašanja. Njegova prednost je prostornost, tu namreč večina konkurence peša, v Tiguanu je pa tudi na zadnji klopi dovolj prostora za visoke ljudi in še nastavljiva je naprej/nazaj.
Pogoni se razlikujejo tudi, če ne gre za prave terence (mehanska zapora diferenciala, reduktor, ...). Nekateri so sposobni preusmerit moč na edino kolo z oprijemom (npr. pri speljevanju v klancu na ledu), veliko jih pa v praksi ni.
Hahahahah! Zanimivo =) spet je VW veliko, veliko boljši od konkurence ! Če bi ti bil avtomobilistični novinar, bi na vseh testih zmagal VW , tako je razbrat iz tvojega komentiranja! VW očitno vedno z nova pometa s konkurenco! =) LOOOOOL
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj, napisal sem mnenje o enem od kandidatov. Da je res dober, potrjujejo tudi testi, vsiljeval ga nisem, ker ne bi predlagal tesnih voženj (v množini!). Jasno, da ni namenjen za pravi off road, ampak se očitno to tukaj niti ne išče. Smo imeli pri hiši pravega terenca, tako da mi je razlika kristalno jasna.
Če se bo uporabljal za vožnjo po slabih poteh, je to dovolj. Tudi če gre kak malo večji klanec, kjer je pogosto sneg, bo SUV z vsaj približno pametnim pogonom zadostoval. Če so razmere bolj ekstremne, je treba toliko več pozornosti namenit pogonu, kjer recimo Subaru prednjači.
~toMmy~ je napisal/-a:Nekaj bi še dodal. Tiguan ma za doplačilo dobrih 200€ možnost "elektronska prečna zapora diferenciala XDS", serijska je elektronska parkirna zavora s funkcijo Auto-Hold in asistenco za speljevanje na klancu, pri Track&Style (že malo dražji) je vključeno tudi:
"Terenski vozni program, vključuje asistenco za nadzorovani spust,
izboljšano uravnavanje navora pri speljevanju, natančnejše določanje
navora s pedalom za plin in funkcijo predizbire za avtomatski menjalnik"
nebivedu je napisal/-a:Haldex je zanič. To ni bil in nikdar ne bo dober pogon,zato ga tudi dajejo v nizkocenovne modele avtov. Če hočeš boljši pogon, je to torsen.
nebivedu je napisal/-a:To kar ima VW sedaj, je imel moj subaru že leta 1985. Zadeva se imenuje hill holder in jo ima subaru serijsko že od leta 1979. Namreč ko pohodiš v hribu sklopko in bremzo skupaj in se avto ustavi, bremze držijo dokler držiš pedal sklopke. Torej ena noga na sklopki, druga na gasu in čakaš, da boš speljal, pa avto stoji v še tako strmem klancu.
nebivedu je napisal/-a:
Haldex je zanič. To ni bil in nikdar ne bo dober pogon,zato ga tudi dajejo v nizkocenovne modele avtov. Če hočeš boljši pogon, je to torsen.
peroRS je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:To kar ima VW sedaj, je imel moj subaru že leta 1985. Zadeva se imenuje hill holder in jo ima subaru serijsko že od leta 1979. Namreč ko pohodiš v hribu sklopko in bremzo skupaj in se avto ustavi, bremze držijo dokler držiš pedal sklopke. Torej ena noga na sklopki, druga na gasu in čakaš, da boš speljal, pa avto stoji v še tako strmem klancu.
Pa ko že (spet) hočeš prikazati superiornost Subaruja...hill-holder ni nič novega. Američani so ga izumili že pred 2. svetovno vojno, Ford ga je imel od leta 1949.
peroRS je napisal/-a:Sicer si pa prav povedal. Novi Subaruji so precenjeni. Plačaš 30.000€ in dobiš dober pogon, vendar moraš trpeti kup cenene plastike, visoko porabo (glede na zmogljivosti atmosferskih motorjev) in po parih letih še rjo.
peroRS je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Haldex je zanič. To ni bil in nikdar ne bo dober pogon,zato ga tudi dajejo v nizkocenovne modele avtov. Če hočeš boljši pogon, je to torsen.
Le kako si vedel, da ciljam nate in na tvoje pljuvanje vsega, kar tebi ne paše?![]()
Od kdaj se pa Bugatti Veyron ter Lamborghini Aventador štejeta pod nizkocenovne avtomobile?![]()
![]()
Sicer si pa prav povedal. Novi Subaruji so precenjeni. Plačaš 30.000€ in dobiš dober pogon, vendar moraš trpeti kup cenene plastike, visoko porabo (glede na zmogljivosti atmosferskih motorjev) in po parih letih še rjo.nebivedu je napisal/-a:To kar ima VW sedaj, je imel moj subaru že leta 1985. Zadeva se imenuje hill holder in jo ima subaru serijsko že od leta 1979. Namreč ko pohodiš v hribu sklopko in bremzo skupaj in se avto ustavi, bremze držijo dokler držiš pedal sklopke. Torej ena noga na sklopki, druga na gasu in čakaš, da boš speljal, pa avto stoji v še tako strmem klancu.
Pa ko že (spet) hočeš prikazati superiornost Subaruja...hill-holder ni nič novega. Američani so ga izumili že pred 2. svetovno vojno, Ford ga je imel od leta 1949.
nebivedu je napisal/-a:To kar ima VW sedaj, je imel moj subaru že leta 1985. Zadeva se imenuje hill holder in jo ima subaru serijsko že od leta 1979...
Definitivno si poglej recimo subaru XV. Če rabiš še avto za kake hude klance, si lahko vzameš model z 1.6 motorjem in reduktorjem - zmanjša prestave za 1/3, tako da avto lepše leze po vseh hribih.
Haldex je zanič. To ni bil in nikdar ne bo dober pogon,zato ga tudi dajejo v nizkocenovne modele avtov. Če hočeš boljši pogon, je to torsen.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov