adamovc je napisal/-a:abbe je napisal/-a:berlingo je brez moci proti caddyu.vozm berlingota in lah recem da je pogreb kar se tice performans.
pa da mi nau zj kdo reku da to ni avto za dirkat.od 90 naprej pospesuje tko k jst s kolesom,je ze kr mal kriticno prehitevat na kaki regionalki.s tem da je moj kesonar pa je vsaj 100 kg lazji od tega
Kateri motor pa imate? Jaz imam HDI 110 KM in je zelo prožen vse do 140 kmh, brez težav gre v vse slovenske avtoceste klance brez napora, tudi če je polno naložen.
Drugače kot je razvidno iz moje lastne izbire vsekakor brez dileme Berlingo, če bi bila cena ista bi mogoče malo razmišljal, a tudi v tem primeru bi se odločil za Citroena. Motor HDI je bolj zanesliv in uporaben od 1.6 TDI-ja po vseh testih, mogoče razmisli o močnejši verziji, čeprav v praksi verjetno ni velike razlike. Notranjost Belingota je meni precej lepša in uporabnejša od Caddyieve (bolj razgibana, zanimiva, več odlagalnih površin, kakovost izdelave ni problem), glede zanesljivosti pa po testih ADAC od prenove ni razlike med Caddy-em in Berlingotom (oba spadata med najbolj zanesljive) http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/suchergebnis.aspx?pklid=3&pstatid=3&ReturnUrl=5uEyBA6KBgNKCARK55ZyBARCzNqr0u23BTXFzyqpzAcxCLRyzAa1CLRyzAZyC5X3xLErxLEz5uXFBARpzocy0gN8ym68C5X3xLE4HeN_, v zadnji raziskavi na žalost ni tehnično sorodnih C4 P in Xsare picasso, ki sta bila v preteklih letih najbolj zanesljivi vozili v svojem razredu, bistveno bolj kot VW Touran, tehnični sorodnik VW Caddy-a, tako da, če te skrbi zanesljivost je Berlingo bolj varna odločitev.
motor je 1.6 hdi ca 80 km.
vrjamem pa da je 110 km velik bol zivahen