Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Citroen Berlingo vs VW Caddy

Napisal/-a abbe Sr feb 01, 2012 3:25 pm

adamovc je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:berlingo je brez moci proti caddyu.vozm berlingota in lah recem da je pogreb kar se tice performans.
pa da mi nau zj kdo reku da to ni avto za dirkat.od 90 naprej pospesuje tko k jst s kolesom,je ze kr mal kriticno prehitevat na kaki regionalki.s tem da je moj kesonar pa je vsaj 100 kg lazji od tega

Kateri motor pa imate? Jaz imam HDI 110 KM in je zelo prožen vse do 140 kmh, brez težav gre v vse slovenske avtoceste klance brez napora, tudi če je polno naložen.

Drugače kot je razvidno iz moje lastne izbire vsekakor brez dileme Berlingo, če bi bila cena ista bi mogoče malo razmišljal, a tudi v tem primeru bi se odločil za Citroena. Motor HDI je bolj zanesliv in uporaben od 1.6 TDI-ja po vseh testih, mogoče razmisli o močnejši verziji, čeprav v praksi verjetno ni velike razlike. Notranjost Belingota je meni precej lepša in uporabnejša od Caddyieve (bolj razgibana, zanimiva, več odlagalnih površin, kakovost izdelave ni problem), glede zanesljivosti pa po testih ADAC od prenove ni razlike med Caddy-em in Berlingotom (oba spadata med najbolj zanesljive) http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/suchergebnis.aspx?pklid=3&pstatid=3&ReturnUrl=5uEyBA6KBgNKCARK55ZyBARCzNqr0u23BTXFzyqpzAcxCLRyzAa1CLRyzAZyC5X3xLErxLEz5uXFBARpzocy0gN8ym68C5X3xLE4HeN_, v zadnji raziskavi na žalost ni tehnično sorodnih C4 P in Xsare picasso, ki sta bila v preteklih letih najbolj zanesljivi vozili v svojem razredu, bistveno bolj kot VW Touran, tehnični sorodnik VW Caddy-a, tako da, če te skrbi zanesljivost je Berlingo bolj varna odločitev.

motor je 1.6 hdi ca 80 km.
vrjamem pa da je 110 km velik bol zivahen
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr feb 01, 2012 3:32 pm

pixie je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
pixie je napisal/-a:v caddyu še nisem sedel...
kar se pa tiče berlingota... sem se van vsedej in imel komaj prostora da sem lahko obrnil ključ... no ja bila je delovna verzija, vendar če si malo večji, postane ta avto neuporaben...
kaj pa kakšen kangoo?

Ta je pa bosa, razen če si visok 250cm. V berlingotu imaš toliko prostora kot v nobenem osebnem avtomobilu.

ne približno 2 pa res... nevem, ali je zadaj nameščena pregranda mreža kaj vplivala... sedež pa je bil do konca nazaj pomaknjen

jaz pri 183cm tudi pod razno ne dosežem pedalov, če sedež pomaknem povsem nazaj, volan se da nastaviti po višini in globini tako da tudi tukaj ne bi smelo biti problemov, višine za glavo pa je toliko, da bi lahko imel na glavi cilinder. Če si vozil tovorno verzijo, ki ima pregrado za vozniškim sedežem, pa je skoraj zagotovo, da je premik sprednjih sedežev malce omejen.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr feb 01, 2012 3:37 pm

abbe je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:berlingo je brez moci proti caddyu.vozm berlingota in lah recem da je pogreb kar se tice performans.
pa da mi nau zj kdo reku da to ni avto za dirkat.od 90 naprej pospesuje tko k jst s kolesom,je ze kr mal kriticno prehitevat na kaki regionalki.s tem da je moj kesonar pa je vsaj 100 kg lazji od tega

Kateri motor pa imate? Jaz imam HDI 110 KM in je zelo prožen vse do 140 kmh, brez težav gre v vse slovenske avtoceste klance brez napora, tudi če je polno naložen.

Drugače kot je razvidno iz moje lastne izbire vsekakor brez dileme Berlingo, če bi bila cena ista bi mogoče malo razmišljal, a tudi v tem primeru bi se odločil za Citroena. Motor HDI je bolj zanesliv in uporaben od 1.6 TDI-ja po vseh testih, mogoče razmisli o močnejši verziji, čeprav v praksi verjetno ni velike razlike. Notranjost Belingota je meni precej lepša in uporabnejša od Caddyieve (bolj razgibana, zanimiva, več odlagalnih površin, kakovost izdelave ni problem), glede zanesljivosti pa po testih ADAC od prenove ni razlike med Caddy-em in Berlingotom (oba spadata med najbolj zanesljive) http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/suchergebnis.aspx?pklid=3&pstatid=3&ReturnUrl=5uEyBA6KBgNKCARK55ZyBARCzNqr0u23BTXFzyqpzAcxCLRyzAa1CLRyzAZyC5X3xLErxLEz5uXFBARpzocy0gN8ym68C5X3xLE4HeN_, v zadnji raziskavi na žalost ni tehnično sorodnih C4 P in Xsare picasso, ki sta bila v preteklih letih najbolj zanesljivi vozili v svojem razredu, bistveno bolj kot VW Touran, tehnični sorodnik VW Caddy-a, tako da, če te skrbi zanesljivost je Berlingo bolj varna odločitev.

Motorja 1.6HDI sta dveh moči, 92 in 112KM, jaz sem pred nakupom testiral 92KM in bil povsem zadovoljen, vzel pa sem 112KM verzijo izključno zato, ker so bili takrat samo takšni na zalogi - kot je že avtor teme ugotovil, pri Citroenu se najbolj splača vzeti model iz zaloge, pač moraš biti malo manj izbirčen.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 01, 2012 3:46 pm

adamovc je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:

Motorja 1.6HDI sta dveh moči, 92 in 112KM, jaz sem pred nakupom testiral 92KM in bil povsem zadovoljen, vzel pa sem 112KM verzijo izključno zato, ker so bili takrat samo takšni na zalogi - kot je že avtor teme ugotovil, pri Citroenu se najbolj splača vzeti model iz zaloge, pač moraš biti malo manj izbirčen.

pri meni v prometni pise da ima avto 55.20 kw
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr feb 01, 2012 4:01 pm

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr feb 01, 2012 4:30 pm

adamovc je napisal/-a:
pixie je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
pixie je napisal/-a:v caddyu še nisem sedel...
kar se pa tiče berlingota... sem se van vsedej in imel komaj prostora da sem lahko obrnil ključ... no ja bila je delovna verzija, vendar če si malo večji, postane ta avto neuporaben...
kaj pa kakšen kangoo?

Ta je pa bosa, razen če si visok 250cm. V berlingotu imaš toliko prostora kot v nobenem osebnem avtomobilu.

ne približno 2 pa res... nevem, ali je zadaj nameščena pregranda mreža kaj vplivala... sedež pa je bil do konca nazaj pomaknjen

jaz pri 183cm tudi pod razno ne dosežem pedalov, če sedež pomaknem povsem nazaj, volan se da nastaviti po višini in globini tako da tudi tukaj ne bi smelo biti problemov, višine za glavo pa je toliko, da bi lahko imel na glavi cilinder. Če si vozil tovorno verzijo, ki ima pregrado za vozniškim sedežem, pa je skoraj zagotovo, da je premik sprednjih sedežev malce omejen.

ja tovorna/delovna... mislim da je bil pomik kar precej omejen.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 01, 2012 4:49 pm

pixie je napisal/-a:ja tovorna/delovna... mislim da je bil pomik kar precej omejen.

To je standard pri tovornih, še v kombijih zna bit utesnjeno zaradi pregradne stene.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Cy17
Nov uporabnik

Napisal/-a Cy17 Sr feb 01, 2012 6:21 pm

Torej, očitno je da ste nekako bolj naklonjeni Francozu, kot Nemcu. Zanimivo, pričakoval sem obratno. Upam da so se res kaj popravili v robustnosti. Trenutno je doma tudi Peugeot SW, letnik 2002 in je dober dokaz za nežno francosko '' romantično'' dušo.
No saj, od tega je sedaj 10 let, mogoče so se že naučili kaj od Nemcev.

Drugače pa ja, HDi 110 sem že vozil in me je zadovoljil tako z navorom, kot s hitrostjo. Mogoče mu manjka 6-stopenjski menjalnik, za malo bolj živahno speljevanje in mirnejše vožnje nad 130km/h.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 01, 2012 6:56 pm

Caddy-ja si sploh vozil?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr feb 01, 2012 6:58 pm

@Cy17 To, da etiketiraš avto na osnovi porekla ni najbolj bistro. Od vsakega lahko pričakuješ vse...
Berlingota, ker je veliko bolj prijazen do potnikov, plastike znotraj niso nič boljše v Caddyju, je pa manj dostavniško oblikovana.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če feb 02, 2012 12:34 am

Cy17 je napisal/-a:Ta motor 1.6Hdi je fordov, right?

Ja ta bo! Citroen in Peugeot delata svoje motorje ki so eni boljših na trgu Poleg JTD-ja.

Glede berlingota in caddya... Idi v salon citroen pa si izberi berlingora pa vzami 110 konjskega... Pol pa idi z istim papirjem v salon Vw.ja pa naj ti izračuna enako opremo še pri cadiju pa boš videl...

Jaz sem imel zadnjo pot z berlingotom 110 konjskim XTR-om v Amsterdam pa ti bom rekel, da za 4 odrasle pubece boljšega avta za tako pot še niso naredili res smo se fajn peljali pa udobo pa fajn sediš pa vglavnem zakon. Sem pa nato peljal Berlingota 90 konjskega v Pulo pa ti rečem da pa je res bolj kot ne nepremičnina sicer smo bili ful naloženi (kamp) pa vseeno. Če pa nisi neki športnik pa tudi gre... Za cadija pa nemorem rečt... Lepša notranjost pa lepši avto pa je stvar vsakega posameznika. Brelingoti so meli neke tažave na začetku ampak so jih rešli...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov