Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

amyZ
Nov uporabnik

Re: Kupujem srednje velik avto

Napisal/-a amyZ So feb 04, 2012 6:42 pm

Hehe...sicer ne gre samo za to. Gre tudi za hvale temu avtu, večino stvari kar jamrajo je, da podvozje nekaj škripa. Ker pa sama nisem tak človek, da bi se obešala prav na vsako napakico me take stvari ne bi motile, recimo bi me pa take, kjer se začnejo stroški.
In Honda je cca. 2000 do 3000€ dražja od ostalih v tem rangu, res pa je da ponuja prav vso opremo. Je pa 1.8 mogoče malce preveč zame, nimam take potrebe za moje relacije vožnje, škoda pa da ni neke vmesne med 1.4 in 1.8.
Mi je pa en plus pri njej tudi ta, da nima dolgega nosa, ker priznam, še nisem vozila večjega avta od C1, razen ko sem delala izpit sem Cliota. In res ne bi neke dolge pošasti imela, bi bila prevelika sprememba. Je pa precej športni avto, tako da bi se res mogla zapeljati z njim in ga poskusiti (trše podvozje,...). Imam pa na srečo možnost poskusiti ga pri kolegici, tako da mi ni treba do prodajnega, ki pa ni blizu.
In prav zaradi cene sem v precepu, ker moj avto pač ne bo dal veliko denarja od sebe :( Zato iščem alternativo.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So feb 04, 2012 6:53 pm

Poglej še za kakim riotom:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5120780&show=1
Čisto dovolj velik avto za tvoje potrebe...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 04, 2012 8:49 pm

v tem primeru, ko imaste doma accorda, bi pa sam premislil o kii venga oz bratcu ix20
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5538890&show=1
če plačaš malce več, si lahko privoščiš tudi novega garancija je 5 oz 7 let ;)
avto je kratek in relativno prostoren, ter visok- boljši pregled, ter lažje vstopanje- vgraditi daš še parking senzorje in si zmagala
lep pozdrav in srečen nakup

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ Ne feb 05, 2012 8:38 am

Ne vem kaj ima Kia s Hondo. Razen tega, da Honda pelje, Kia pa ne. Hehe... poznam par primerov s kupljeno Kio in njihovo 7 letno garancijo, ki ni za tisto kar se pokvari. Greš na servis pa ti rečejo, da tole pa ni v garanciji, in te nategnejo po domače. Kia tako res ni v izboru. Se raje učim iz izkušenj drugih.

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Kraj: Vrhnika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Ne feb 05, 2012 1:11 pm

amyZ je napisal/-a:
Zaenkrat imam ogledane:
Honda Civic - ki je meni najljubša zaradi tega ker jo res hvalijo, ampak je cenovno precej dražja od drugih avtov v tem rangu.

amyZ je napisal/-a:In Honda je cca. 2000 do 3000€ dražja od ostalih v tem rangu, res pa je da ponuja prav vso opremo. Je pa 1.8 mogoče malce preveč zame, nimam take potrebe za moje relacije vožnje, škoda pa da ni neke vmesne med 1.4 in 1.8.
Mi je pa en plus pri njej tudi ta, da nima dolgega nosa ...

Najverjetneje si si že sama odgovorila; sedaj morda še samo iščeš potrditev ostalih uporabnikov nad lastno odločitvijo (kot v veliki večini ostalih primerov na forumu ;) ).

amyZ je napisal/-a:Ne vem kaj ima Kia s Hondo. Razen tega, da Honda pelje, Kia pa ne. Hehe... poznam par primerov s kupljeno Kio in njihovo 7 letno garancijo, ki ni za tisto kar se pokvari. Greš na servis pa ti rečejo, da tole pa ni v garanciji, in te nategnejo po domače. Kia tako res ni v izboru. Se raje učim iz izkušenj drugih.

Takšne in podobne "šank" pogovore na neosnovanih dejstvih pa rajši puščajmo na kakšnih drugih mestih! ;)
Garancijski pogoji so pri vseh avtomobilskih proizvajalcih zelo lepo definirani in jasni ter zapisani ali v servisni ali garancijski knjižici. Kijina garancija se tako razlikuje od ostalih avtomobilskih proizvajalcev le po dolžini trajanja le te. ;) Glede potencialnih "nategovanj" s strani servisov, pa obstajajo tržni inšpektorati.

Kljub predsodkom do določenih znamk ter ob osnovnih zahtevah, ki se iščejo pri drugem družinskem avtomobilu, je že prej omenjena opcija Kie Venge lahko zelo zanimiva in dokaj ugodna opcija - npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4368771&show=1

p.s.:
amyZ je napisal/-a:Sicer so moji fani citroena, sama pa nisem zadovoljna z njim. Vsaj z mojim ne, glede na to, da sem ob 20.000km mogla menjati ploščice, ob naslednjem servisu bo 50.000km bo treba menjati diske, ker se obrablja neenakomerno, podvozje res zelo rusta glede na druge avte (aja, letnik je 2008), menjalnik mi že zajebava. Tako da dvomim, da bi kupila citroena.

Slaba zaščita podvozja pred površinsko rjo je poznana hiba trojčka C1 / 107 / Aygo (npr: http://forum.andre-citroen-club.de/show ... mangelhaft!)
Uporabniki se pritožujejo tudi nad hitro menjavo zavornih ploščic.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ Ne feb 05, 2012 3:39 pm

Jaz sem iskala preverjena mnenja različnih avtov, mnenja o tem kaj je pri katerem dobro in kaj lahko nagaja, ali pa s čim niso zadovoljni. Sicer sem dobila nekaj nasvetov, vendar mi ni nihče dal odgovora v smislu: jaz imam ta in ta avto, in je to in to dobro, pa ti priporočam ali ne. Sploh pa iščem srednji avto, s katerim ne bo veliko dela, kaj mi bo 7 letna garancija, če bom morala z njim skoz biti pri mehaniku. Zato sem želela mnenja, preizkušena. Te znamke, ki sem omenila nima noben v moji bližini, da bi ga povprašala, Kie in Citroene imajo zato že imam izdelano mnenje.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne feb 05, 2012 4:57 pm

amyZ je napisal/-a:Jaz sem iskala preverjena mnenja različnih avtov, mnenja o tem kaj je pri katerem dobro in kaj lahko nagaja, ali pa s čim niso zadovoljni. Sicer sem dobila nekaj nasvetov, vendar mi ni nihče dal odgovora v smislu: jaz imam ta in ta avto, in je to in to dobro, pa ti priporočam ali ne. Sploh pa iščem srednji avto, s katerim ne bo veliko dela, kaj mi bo 7 letna garancija, če bom morala z njim skoz biti pri mehaniku. Zato sem želela mnenja, preizkušena. Te znamke, ki sem omenila nima noben v moji bližini, da bi ga povprašala, Kie in Citroene imajo zato že imam izdelano mnenje.

Kaj misliš, da z nakupom Honde pa ne boš nikoli obiskala servisa? Tudi japonci niso več to kar so bili. :roll:

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ Ne feb 05, 2012 5:19 pm

Am, namen tega kar sem napisala ni to, da je Honda oh in sploh, ampak to, da bi rada mnenja tistih, ki so avto preizkusili oz. poznajo koga ki ima takega. Sama znam našteti avte, modele in to, ampak kaj več pa ne znam o njih povedati, razen o tistih, ki smo jih imeli ali imamo doma in katere imajo moji kolegi. Za druge sama ne bi mogla kaj reči, zato sem želela mnenja tistih, ki jih poznajo. To je bil moj namen, ker pa vidim, da ga ne dobim, ga bom poiskala še kje drugje.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Ne feb 05, 2012 5:49 pm

amyZ je napisal/-a:Am, namen tega kar sem napisala ni to, da je Honda oh in sploh, ampak to, da bi rada mnenja tistih, ki so avto preizkusili oz. poznajo koga ki ima takega. Sama znam našteti avte, modele in to, ampak kaj več pa ne znam o njih povedati, razen o tistih, ki smo jih imeli ali imamo doma in katere imajo moji kolegi. Za druge sama ne bi mogla kaj reči, zato sem želela mnenja tistih, ki jih poznajo. To je bil moj namen, ker pa vidim, da ga ne dobim, ga bom poiskala še kje drugje.

Glede na prvi post ...

amyZ je napisal/-a:
Zanimajo me mnenja glede teh modelov avtomobilov, predvsem tistih, ki imate z njimi izkušnje ali pa mogoče kakšen nov predlog.

... so (smo) uporabniki predlagali tudi alternativne modele avtomobilov, ki jih poznajo(mo) ;)

Tudi glede prioritet, ki se iščejo za drugi avto :arrow:

amyZ je napisal/-a:Moja zgodba je taka, poleti pričakujem naraščaj in ker imam trenutno dobljeni C1, ki je očitno premajhen, se odločam za nakup novega avtomobila. Predvsem išče avto, ki bo srednje velik (da ni predolg), praktičen, z dovolj prostornim prtljažnim prostorom, ne preveč visoko porabo goriva, in sicer nekje letnik 2010, mašina pa cca. 1,4, lahko tudi več.

... uporabniki (tudi z otroci in vsakodnevnim prevažanjem vozičkov in opreme ;) ) pač prvenstveno predlagajo/mo modele avtomobilov, ki jih poznajo/mo.
Tvoji predlagani avtomobili nižjega srednjega razreda (Auris, Civc, Astra, I30, ipd) iz prvega posta so korektni predstavniki svojega razreda, bistveno uporabnejši in praktičnejši pa znajo biti mini enoprostorske zasnove, katere smo uporabniki že predlagali (tudi z večjimi prtljažnimi prostori in praktičnejšo premakljivo zadnjo klopjo). Če se torej resnično (?) gledajo tudi alternative, je pač toplo priporočljivo opraviti ogled slednjih (ter oditi skupaj z že kupljenim vozičkom do salona ter preveriti praktičnost posameznega modela).

Drugače bi bilo pač potrebno temo poimenovati drugače: "Mnenja o Hondi Civic" ...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 05, 2012 11:45 pm

chan je napisal/-a:
amyZ je napisal/-a:Am, namen tega kar sem napisala ni to, da je Honda oh in sploh, ampak to, da bi rada mnenja tistih, ki so avto preizkusili oz. poznajo koga ki ima takega. Sama znam našteti avte, modele in to, ampak kaj več pa ne znam o njih povedati, razen o tistih, ki smo jih imeli ali imamo doma in katere imajo moji kolegi. Za druge sama ne bi mogla kaj reči, zato sem želela mnenja tistih, ki jih poznajo. To je bil moj namen, ker pa vidim, da ga ne dobim, ga bom poiskala še kje drugje.

Glede na prvi post ...

amyZ je napisal/-a:
Zanimajo me mnenja glede teh modelov avtomobilov, predvsem tistih, ki imate z njimi izkušnje ali pa mogoče kakšen nov predlog.

... so (smo) uporabniki predlagali tudi alternativne modele avtomobilov, ki jih poznajo(mo) ;)

Tudi glede prioritet, ki se iščejo za drugi avto :arrow:

amyZ je napisal/-a:Moja zgodba je taka, poleti pričakujem naraščaj in ker imam trenutno dobljeni C1, ki je očitno premajhen, se odločam za nakup novega avtomobila. Predvsem išče avto, ki bo srednje velik (da ni predolg), praktičen, z dovolj prostornim prtljažnim prostorom, ne preveč visoko porabo goriva, in sicer nekje letnik 2010, mašina pa cca. 1,4, lahko tudi več.

... uporabniki (tudi z otroci in vsakodnevnim prevažanjem vozičkov in opreme ;) ) pač prvenstveno predlagajo/mo modele avtomobilov, ki jih poznajo/mo.
Tvoji predlagani avtomobili nižjega srednjega razreda (Auris, Civc, Astra, I30, ipd) iz prvega posta so korektni predstavniki svojega razreda, bistveno uporabnejši in praktičnejši pa znajo biti mini enoprostorske zasnove, katere smo uporabniki že predlagali (tudi z večjimi prtljažnimi prostori in praktičnejšo premakljivo zadnjo klopjo). Če se torej resnično (?) gledajo tudi alternative, je pač toplo priporočljivo opraviti ogled slednjih (ter oditi skupaj z že kupljenim vozičkom do salona ter preveriti praktičnost posameznega modela).

Drugače bi bilo pač potrebno temo poimenovati drugače: "Mnenja o Hondi Civic" ...

podpis pod tole,
poleg tega AmyZ pa če slučajno ne veš, kia pa Hyundai sta praktično identična - predvidevam da tudi glede okvar
uglavnem Honda je oh in sploh avto, in nimaš kaj drugega gledat - predvidevam da si to želela
lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 06, 2012 12:47 pm

Glede na to, da ji je Honda všeč kot znamka me čudi, da nekateri tako vztrajno ponujate druge znamke, nihče pa mislim da še npr. ni predlagal Honde Jazz?! Avto ustreza kriterijem: Poleg tega, da je kot rečeno "prave" znamke, je dovolj majhen in okreten za po mestu, a hkrati dovolj prostoren za 1 otroka + voziček + vsakodnevno kramo. Glede na to, da gre za 2. avto v družini menim, da se za našteto ne potrebuje nekih XL enoprostorcev ali bog ne daj dostavnikov (kar predlagani Berlingo v enem izmed postov v osnovi tudi je).

Recimo nekaj takega, sicer je malo čez budget pa vendar:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5640952&show=1

O obliki pa je brezveze razpredat, ker je to povsem subjektivna stvar. Nekdo je omenil (mislim da @sonic), da mu je npr. C3P cool, meni osebno (in verjetno še komu) pa je bljak in zgleda kot nek XXL nakupovalni voziček, Jazz na drugi strani pa mi je lep. Glede japoncev in kvalitete pa samo tole: Je res, da niso več to kar so bili, še vedno pa so določene znamke in modeli nad evropsko konkurenco kar se tega tiče in Honda je (še vedno) med njimi.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 23 gostov