Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kristj4n
Nov uporabnik

Re: Nakup avta do 3000€

Napisal/-a kristj4n Ne feb 05, 2012 9:04 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5538681&show=1 klical sem za tega, po vsej verjetnosti ga grem gledat v torek oz. sredo, kak bo čas dopuščal. moti me edino da je oglas dolgo na netu že, verjetno je kriva za to malo višja cena glede na to da je tak letnik. pri 122 000 km je bil narejen servis, jermeni amortizerji in potrošni material(filtri,olja). za servis so tudi računi, delan pa je bil pri avto šerbineku v mb. servisna knjiga je štemplana do 75 000 km. tak da zdaj je vprašanje ali je ta avto vreden nakupa? :) zunanjost se mi zelo dopade,oprema v avtu je tudi zadovoljiva. kak naj preverim če je klima dobra oz. da je ne bo potrebno poleti napolniti?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne feb 05, 2012 11:47 pm

Men deluje vredu. Par nasvetov pred ogledom oz. ob ogledu. Pozanimej se kako je z gumam, reci mu če ti lahko sporoči številko prometne in jo preveri tukaj (tablica se vidi na slikah). https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava Poleg tega si sprintaj oglas, ker je veliko opreme vpisane, ki je avto sploh nima, ljudje pač neomejeno klikajo ko oddajajo oglas. Pogoste napake teh lagun so čitalci kartic ki radi grejo, odprava napake ni noben problem, če si le malo tehničen tip. Na testni vožnji poslušaj podvozje, še prej pa ko boš vžigal avto poglej če se vse lučke prižgejo in ugasnejo (airbag!). Idealno bi pa blo če vzameš s sabo mehanika.

Aja pa bodi pozoren, spredaj na odbijaču je nekdo odpiral oz. celo manjka pokrovček za vleko, kar bi lahko pomenil da je bil avto pred kratkim v okvari.
Toliko ti lahko povem, kaj več pa vprašaj po ogledu. :D

P.S. Še ena plačljiva stran, kjer bi lahko kaj zvedel o avtu pa je http://www.carfax.si/. Potrebuješ pa VIN številko.

kristj4n
Nov uporabnik

Napisal/-a kristj4n Po feb 06, 2012 1:24 am

mehanika bom vzel v vsakem primeru seboj, če ne ob prvem ogledu potem pri drugem, da ne bom tratil časa mehaniku. če sem bom odločil za ta avto, bom tudi probal pri šerbineku vprašati kakšne so bile težave z avtomobilom (če so seveda bile). to da pa si sprintam oglas pa je dobra ideja, saj sem gledal malo druge iste avtomobile in se vidi da je oprema pri vseh različna. glede pokrovčka pa je tak, da pogledaš potem tisto vlečno kljuko če je barva dol vnešena in se takoj vidi.
avto bom šel gledat predvidoma v torek, tako da vam potem poročam kako in kaj :)

Zaenkrat pa hvala za pomoč in se slišimo! ;)

kristj4n
Nov uporabnik

Napisal/-a kristj4n So feb 18, 2012 12:36 pm

Ta teden sem kupil ford focus 1.6 (100km) bencinarja, letnik 2003. vzel sem ga pri avtohiši. cena pa je bla 3000€. avto je relativno dobro ohranjen (sem ter tja kakšna praska itd.), prevoženih ma samo 100 tisoč km. Zaenkrat gre super, pospeški so odlični, kar sem tudi pričakoval. se mi dopade da je malo bolj trdi avto, da je vožnja bolj direktna :) za porabo še nevem rečti nič. verjetno pa troši krepkih 8L, saj se večinoma sedaj vozim po mestu in na kratke relacije.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne feb 19, 2012 12:23 pm

Nalepi še kako sliko. Želim ti varno vožnjo in predvsem brez okvar. :)
Je glavni servis že delan ali ga boš iz preventive naredil sam?

kristj4n
Nov uporabnik

Napisal/-a kristj4n Ne feb 19, 2012 7:41 pm

slika bo prišla v roku 1 tedna, ko operem avto :) glavni servis me čaka v jesen oz. na 115 tisoč km. redni servis pa je bil pred 1000 km narejen. zdaj me samo zanima kak je z nižanjem avta... ker mam namen ga malo znižat pa kakšne felnice gor pa je to to. seveda bi se vse homologiralo itd. sedaj moram kupiti samo fedre ali komplet amortizerje s fedrami? pa nebi rad dal za to več kak za celi avto, ker ne potrebujem nekaj profi.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po feb 20, 2012 5:36 pm

Profi podvozje ima vrednost 10x cene tvojega avta.

Po forumu je o nižanju že veliko napisano. Nekateri samo zamenjajo "fedre," nekateri pa še blažilnike. Piše pa ogromno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov