Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Kateri avtomobil do 8k € ? i30, Megane, Cordoba,...?

Napisal/-a WMB To feb 14, 2012 8:51 pm

maniaxxx je napisal/-a:
mardy je napisal/-a:Focusa sem pozabil prilepit zraven, sem pa ga tudi gledal, vendar se bojim da je to še vedno Ford kot Ford, slaba elektronika, pleh, itd...
Megane sem gledal, vendar od znancev kateri si jih lastijo ter tudi na forumih sem bral, da je nemalo težav z temi 1.5 dci mašinami (šobe, injektorji,...itd). Tako da mislim da bo megane padel ven iz izbire (čeravno sem pristaš Renoja - vozim Cliota :) )

i30 mi je v redu, vendar se bojim da ima še "poporodne" težave -> 1. model, 1. motorji, stvar še ni tako preiskušena kolikor sem bral

P307 imamo doma, sicer 1.4 bencinarja, ampak, nonstop neki problemi z elektroniko, glava ne tesni na motorju itd. tako da Peugeota bi tudi izločil, čeravno P308 se mi ne zdi slab...

Golf mi je v redu, vendar mi je drvarnica (pardon VW-fani :)), nekako se mi zdi da dobim najmanj za določeno cifro €, čeravno, roko na srce VW so kvalitetni, vendar ti avto more "ležat" da ga kupiš :)

Kak pa je kaj z motorji pri Astri, 1.7 cdti?

Pa zdaj glede dizlov oz. znanja okrog vzdrževanj sem bol švoh, kaj bi naj vse spadalo pod redni servis, katerega rečmo da lahko doma opraviš? Pri bencinarju razen olja, filtrov, svečk ni kaj drugega (to si lahko seveda doma menjaš)

Motiš se glede pleha in elektronike...

Golfa morš met s full opremo...oziroma vsaj highline oprema, če ne je res drvarnica...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 15, 2012 1:28 pm

WMB je napisal/-a:Golfa morš met s full opremo...oziroma vsaj highline oprema, če ne je res drvarnica...

Golfa s full opremo? Mogoče po slovenski ljudski predstavi "vse opreme", kar pomeni malo boljšo notranjost, osnovni električni pomik ipd.

Recimo Golf 6 1.2 TSI s full opremo stane po konfiguratorju več kot 37k €. Ampak full oprema pomeni Highline z DSG, DCC (prilagodljivo podvozje), R-line paket, usnje, samodejno prilagodljive bixenon žaromete, zadnje LED luči, park pilota s kamero, električno strešno okno, ogrevanje mirujočega vozila, vlečno kljuko, Kessy, 18" platišča in še in še!

Ok, sigurno je kakšna oprema dvojno obračunana v tej konfiguraciji in še kar lep popust bi moral bit, ampak še vedno me prav zanima, koliko se jih proda s "full opremo", če osnovno motorizirani stane v tem primeru stane več kot 30k €. Ni to Yugo, da bi lahko tako lahkotno govorili o "full opremi".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr feb 15, 2012 1:38 pm

Pri Yugotu je bilo gretje zadnjega stekla pod dodatno opremo :D
Da te ni zeblo v roke, ko si ga moral rinit :lol:

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Sr feb 15, 2012 4:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Golfa morš met s full opremo...oziroma vsaj highline oprema, če ne je res drvarnica...

Golfa s full opremo? Mogoče po slovenski ljudski predstavi "vse opreme", kar pomeni malo boljšo notranjost, osnovni električni pomik ipd.

Recimo Golf 6 1.2 TSI s full opremo stane po konfiguratorju več kot 37k €. Ampak full oprema pomeni Highline z DSG, DCC (prilagodljivo podvozje), R-line paket, usnje, samodejno prilagodljive bixenon žaromete, zadnje LED luči, park pilota s kamero, električno strešno okno, ogrevanje mirujočega vozila, vlečno kljuko, Kessy, 18" platišča in še in še!

Ok, sigurno je kakšna oprema dvojno obračunana v tej konfiguraciji in še kar lep popust bi moral bit, ampak še vedno me prav zanima, koliko se jih proda s "full opremo", če osnovno motorizirani stane v tem primeru stane več kot 30k €. Ni to Yugo, da bi lahko tako lahkotno govorili o "full opremi".

Govorim o osnovnem rabbitu ali trendlineu (osnovni, plastični) in highline.....tele 3 opreme so normalne.
Pol maš še R-Line, GTi, GTD....in to je nekako to....zadnje 3 opreme so pa že dejansko preseravanje.....

Osnovni model golfa je 13.900€....isti highline 20.000....govorimo o notranji opremi....se pa pozna tudi navzven...če ne drugje po meglenkah, maski, zdnjih lučeh, sprednjih itd....kaj čem govorit, sej se vidi po konfiguratorju... :)
FOLCIKA - SCIROCCO

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 15, 2012 4:33 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5535668&show=1 :lol:

Ta ma vsaj 234.000km sam se lastnik tolaži, da jih ima sam 90.000. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =P

lp

p.s. prosim ne vzemite mojega posta resno. ;)

Zatipku si se, 334000 jih ma s tem motorjem, s prejšnim jih je mel ene pol milijona :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 15, 2012 4:51 pm

WMB je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Govorim o osnovnem rabbitu ali trendlineu (osnovni, plastični) in highline.....tele 3 opreme so normalne.
Pol maš še R-Line, GTi, GTD....in to je nekako to....zadnje 3 opreme so pa že dejansko preseravanje.....

Osnovni model golfa je 13.900€....isti highline 20.000....govorimo o notranji opremi....se pa pozna tudi navzven...če ne drugje po meglenkah, maski, zdnjih lučeh, sprednjih itd....kaj čem govorit, sej se vidi po konfiguratorju... :)

Obstaja pa še comfortline, ki je čisto spodobno opremljen.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Sr feb 15, 2012 5:05 pm

ban je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Obstaja pa še comfortline, ki je čisto spodobno opremljen.

Ja confortline je vmesni model med trendline in highline...
Sedeži so čisto drugi - alkantara v highlineu
radio s komandami na volanu
+ display - med števci
odlagalna mesta v highlineu + kaveljčki za obešat oleke
dodatna vtičnica pri highlineu.....itd
je kar konkretna razlika pri enem in drugem...

Jaz sem highlinea vzel predvsem zaradi sedežev in radija....touchscreen rcd 510, z SD-card readerjem je zakon....pozabiš na to kaj je cd.....s tem, da jih v radijo spokaš noter 6 komadov :)

Pa v notranjosti avto ni več monoton....s highlineom ti poživi notranjost....letvice krom itd...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 15, 2012 5:17 pm

Saj Comfortline ima spodobno notranjost + kakšen pameten (pod)paket opreme se da dodat oz. lahko dokupiš določene stvari iz Highlina, ni treba takoj na višjo stopnjo opreme, lahko si recimo za ta denar vzameš boljši motor... ampak zdaj smo že konkretno OFF. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr feb 15, 2012 7:43 pm

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5535668&show=1 :lol:

Ta ma vsaj 234.000km sam se lastnik tolaži, da jih ima sam 90.000. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =P

lp

p.s. prosim ne vzemite mojega posta resno. ;)

Zatipku si se, 334000 jih ma s tem motorjem, s prejšnim jih je mel ene pol milijona :mrgreen:

Se opravičavam. :twisted: :twisted: =P

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 15, 2012 7:56 pm

King1 je napisal/-a:

lp

:cry :cry :cry

~toMmy~ je napisal/-a:Saj Comfortline ima spodobno notranjost

x2

WMB je napisal/-a:Pol maš še R-Line, GTi, GTD....in to je nekako to....zadnje 3 opreme so pa že dejansko preseravanje.....

Ker ga ti nimaš, je potem avtomatsko preseravanje. :roll:
Kaj pa misliš, da si lastnik GTI/GTD-ja ali pa R20 misli o tvojem higline-u z 1.2TSI mlinčkom? Verjetno enako kot ti o trendline ali pa rabbit Golfu.
Hočem povedat, da enako kot nekateri, ki sploh ne razmišljajo o drugem kot o top opremi in motorizaciji, so tudi taki, ki nimajo ali pa nočejo dati več kot za osnovno različico in jim paket (klima, ESP, 6 blazin) zadostuje. Ni pa treba bit vzvišen in njihov avto takoj označit za sekret. ;)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Sr feb 15, 2012 8:18 pm

peroRS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

:cry :cry :cry

~toMmy~ je napisal/-a:Saj Comfortline ima spodobno notranjost

x2

WMB je napisal/-a:Pol maš še R-Line, GTi, GTD....in to je nekako to....zadnje 3 opreme so pa že dejansko preseravanje.....

Ker ga ti nimaš, je potem avtomatsko preseravanje. :roll:
Kaj pa misliš, da si lastnik GTI/GTD-ja ali pa R20 misli o tvojem higline-u z 1.2TSI mlinčkom? Verjetno enako kot ti o trendline ali pa rabbit Golfu.
Hočem povedat, da enako kot nekateri, ki sploh ne razmišljajo o drugem kot o top opremi in motorizaciji, so tudi taki, ki nimajo ali pa nočejo dati več kot za osnovno različico in jim paket (klima, ESP, 6 blazin) zadostuje. Ni pa treba bit vzvišen in njihov avto takoj označit za sekret. ;)

Sem pa 2 mesca nazaj...takoj po novem letu kupil novega S3 sportback TDI z skoraj kpl opremo...med drugim tudi S-line!!!!
Čist tko....v vednost.....da ne bo izpadlo, da ni denarja za avto ali pa naprimer z R-line, GTI itd.....

Brez težav bi za R-Line dodal še 2000€ ali kako malenkost več....vendar ni bilo potrebe, ker avto je dosti zunaj in žena tudi ni najboljši voznik...ženske kot ženske.....
sam pa da se razumemo.....glede tega.....R-Line je res malce preseravanja, za pred srednjo šolo starejše mladoletnice gledajo za njim itd....raje vidim, da je avto znoreaj polno naloadan kot navzven....ker je tudi drugače za pogledat in manjša opcija da ti ga čopnejo :)

Golf trendline ali rabbit je za tiste morončke, slovenčke, ki jim je važno, da sosedje na dvorišču vidijo golfa....pa čeprav je gol....ves plastičen....
To je že kar malce bolano...za 14K€ bi potem raje kupil polno naloženega megana bencinarja in to je to...oprema more bit...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr feb 15, 2012 9:13 pm

WMB je napisal/-a:Sem pa 2 mesca nazaj...takoj po novem letu kupil

Kako dva meseca nazaj oz ali smo že marca? ;) Verjetno si mislil pred novim letom. ;)

lp

p.s. pol pa pokaži mrcino oooo . ;)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Sr feb 15, 2012 10:39 pm

King1 je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Sem pa 2 mesca nazaj...takoj po novem letu kupil

Kako dva meseca nazaj oz ali smo že marca? ;) Verjetno si mislil pred novim letom. ;)

lp

p.s. pol pa pokaži mrcino oooo . ;)

prvi teden po novem letu....
ne rabim kazat ničesar....whatever....tle je itak bol tko tko vse skupi.....
sigurno bo spet kdo pameten....da je kaj kar nebi moralo bit tko kot je....itd.... :D
umoboli razni itd.... :D

P.S: Pa sigurno se bo kdo našel, ki bo rekel, da bi za ta denar dobil tako Škodo, da glava boli :) :) :)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr feb 15, 2012 11:12 pm

Kako lahko rečeš

Pol si pa ti "kupiš" S3 s TDI motorjem pa vso opremo in S-line. Kolikor vem, so v S3 samo bencinski motorji 2.0TFSI.
Pa recimo, da si se zmotil pa si hotel napisat A3 z vso opremo in S-line. To pol pomeni, da se ti tudi preseravaš?

WMB je napisal/-a:Sem pa 2 mesca nazaj...takoj po novem letu kupil novega S3 sportback TDI z skoraj kpl opremo...med drugim tudi S-line!!!!
Čist tko....v vednost.....da ne bo izpadlo, da ni denarja za avto ali pa naprimer z R-line, GTI itd.....

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Če feb 16, 2012 6:35 am

arijan je napisal/-a:Kako lahko rečeš

Pol si pa ti "kupiš" S3 s TDI motorjem pa vso opremo in S-line. Kolikor vem, so v S3 samo bencinski motorji 2.0TFSI.
Pa recimo, da si se zmotil pa si hotel napisat A3 z vso opremo in S-line. To pol pomeni, da se ti tudi preseravaš?

WMB je napisal/-a:Sem pa 2 mesca nazaj...takoj po novem letu kupil novega S3 sportback TDI z skoraj kpl opremo...med drugim tudi S-line!!!!

Ni full oprema...sem napisal skoraj vsa oprema...S-Line ni poln....
FOLCIKA - SCIROCCO

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Če feb 16, 2012 8:11 am

Ok, da malo prekinem VW strasti :) ...

Gledal sem tega c-maxa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5312337&show=1

Ima kdo izkušnje z tem? baje je vožnja zelo udobna...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če feb 16, 2012 10:41 am

WMB pa bi ja Škodo vzel za ta denar :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 16, 2012 4:47 pm

mardy je napisal/-a:Ok, da malo prekinem VW strasti :) ...

Gledal sem tega c-maxa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5312337&show=1

Ima kdo izkušnje z tem? baje je vožnja zelo udobna...

Predrag, PSA motor....bejž stran....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 16, 2012 4:53 pm

nevermind je napisal/-a:WMB pa bi ja Škodo vzel za ta denar :mrgreen:

Ali pa morda......Golfa s kakšnim večjim mlinčkom :mrgreen:

In o kakšni megalomanski cifri govorimo? Mogoče bi se pa tudi kakšen lastnik A6-ke prijel za glavo =P

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Če feb 16, 2012 5:26 pm

peroRS je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:WMB pa bi ja Škodo vzel za ta denar :mrgreen:

Ali pa morda......Golfa s kakšnim večjim mlinčkom :mrgreen:

In o kakšni megalomanski cifri govorimo? Mogoče bi se pa tudi kakšen lastnik A6-ke prijel za glavo =P

Ni blo preveč....s full popusta je bil 24.900€.... (vplačan pred novim letom, prevez in homologacija 2012)
Je pa tamali 1.6d
FOLCIKA - SCIROCCO
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov