maniaxxx je napisal/-a:mardy je napisal/-a:Focusa sem pozabil prilepit zraven, sem pa ga tudi gledal, vendar se bojim da je to še vedno Ford kot Ford, slaba elektronika, pleh, itd...
Megane sem gledal, vendar od znancev kateri si jih lastijo ter tudi na forumih sem bral, da je nemalo težav z temi 1.5 dci mašinami (šobe, injektorji,...itd). Tako da mislim da bo megane padel ven iz izbire (čeravno sem pristaš Renoja - vozim Cliota)
i30 mi je v redu, vendar se bojim da ima še "poporodne" težave -> 1. model, 1. motorji, stvar še ni tako preiskušena kolikor sem bral
P307 imamo doma, sicer 1.4 bencinarja, ampak, nonstop neki problemi z elektroniko, glava ne tesni na motorju itd. tako da Peugeota bi tudi izločil, čeravno P308 se mi ne zdi slab...
Golf mi je v redu, vendar mi je drvarnica (pardon VW-fani), nekako se mi zdi da dobim najmanj za določeno cifro €, čeravno, roko na srce VW so kvalitetni, vendar ti avto more "ležat" da ga kupiš
![]()
Kak pa je kaj z motorji pri Astri, 1.7 cdti?
Pa zdaj glede dizlov oz. znanja okrog vzdrževanj sem bol švoh, kaj bi naj vse spadalo pod redni servis, katerega rečmo da lahko doma opraviš? Pri bencinarju razen olja, filtrov, svečk ni kaj drugega (to si lahko seveda doma menjaš)
Motiš se glede pleha in elektronike...
Golfa morš met s full opremo...oziroma vsaj highline oprema, če ne je res drvarnica...