sonic je napisal/-a:Slavc, ne bit razočaran, saj tudi ti bi lahko morda na začetku povedal kaj več, kaj si želiš od avta, druge okoliščine ki lahko vplivajo na nakup itd.
Pa najprej si moraš razgledat po tržišču, kateri avti te najbolj pritegnejo, med njimi pa potem preveriš, v katerih se najbolje počutiš (že ko sediš v salonskem vozilu, mora biti občutek dober, potem pa še preizkus na testni vožnji - če te že v salonu odbje, kar črtaj tisti avto).
Pa ker očitno rabiš veliko prtljažnega prostora, moraš v živo preverit kakšen je prtljažnik - ne samo uradni podatki o litrih, temveč dejanske dimenzije prtljažnika, oblika, dostop itd...
Ne moremo ti svetovati enega avta, pa potem ugotoviš da tebi osebno ne odgovarja ali da prtljažnik ni primeren za tako vrsto prtljage ki jo pogosto prevažaš.
Pa ne obremenjuj se z akcijami itd. - saj mislim da v teh časih ima večina avtohiš cene toliko ugodne, kolikor pač lahko. Kdor ima kake res fajn akcije, jih pa itak tudi na veliko oglašuje.
Sploh pa najprej pri sebi razčisti, kateri avto ti najbolj ustreza, posebej ker praviš da bo to nakup za 7 let. Če imaš omejizev 18 jurjev, je to v bistvu kar veliko denarja! Bilo bi brezveze kupiti avto, ki ni ustrezen zate in ga potem prenašati 7 let, samo zato da si enkrat "izkoristil akcijo"...
x2
Prvi post je bil podoben kot v mnogo temah in mi po teh temah sodeč daje vtis, da se bo v vsakem primeru kupil Megane in itak iščeš samo "potrditev". Budget je kar "dober", med opremo si pa napisal večinoma serijsko oz. kakšno poceni doplačilo. Praktično pridejo v poštev skoraj vsi predstavniki tega razreda, ki so si pa roko na srce dokaj različni.
thunderbolt je napisal/-a:tommy: Ne mislim se nekaj dajat s tabo, vendar je v karavanskem meganu podobno veliko prostora kot pri recimo golfu, ki ga imaš po moje v mislih. Se strinjam, da je obični golf zadaj glede prostornosti lahko marsikateremu za vzor (ga imata starša), ampak ta karavanski megane ne zaostaja. In še moje osebno mnenje glede voznih lastnosti - sam vozim megana, starša imata golfa. Kljub temu, da sam avto neprimerno večkrat pritisnem kot foter, mi k udobju naravnan megan veliko bolj paše, saj za 80% vožnje enostavno ne rabiš nekega trdega podvozja. Pa tudi tisti občutek na volanu rabiš zares takrat, ko voziš na meji - pri tem me je tudi golf že večkrat zavedel. Tudi kar se tiče zanesljivosti so se renaulti zelo izboljšali - danes so itak vse znamke približno na istem.
slavc: za megana pa počakaj še kak mesec ali dva, pride ven "phase 2", ki bo imel še nekaj dodatne opreme in tudi nekaj tistih "cukrčkov", ki jih sedaj pogrešaš pri meganu napram fordu, ki je tudi fajn avto.
Skratka - ne mislim nič favorizirat megana, ampak mi gre pa malo na jetra, da se ga odpiše takoj samo zato, ker je megane in ne nemec.
Mislil sem Golfa, Ceed-a, pa še kaj bi se našlo. Ja če je podobno prostora, potem so tistega, v katerem sem sedel, očitno oprali s prevročo vodo, pa se je skrčil!

Glede volana in mehkobe ima vsak svoje kriterije, jaz sem napisal kar meni paše (Megane mi za vozit paše manj kot Golf, Mazda3, Focus, Astra, ...), avtor ni napisal nobenih. Nisem napisal, da je Megane zaradi tega, ker meni ne ustreza, toliko slabši, za nekoga je to boljše, tako da res ne vem kaj jokaš, da ga je kdo odpisal, ker ni nemec. Kdo ga je pa odpisal?

Dejansko je moje mnenje, naj gre v Renojev salon in ga kupi! Za Focusa je napisal, da je sicer boljši v skoraj vseh pogledih, ampak bi še vedno raje Megana, mnenje pa utemeljil s
polno ceno Focusa... Kako naj to potem komentiraš?
Me prav zanima, če bo post, ki ga je napisal
Matey_ glede cene Focusa, sploh opažen s strani avtorja...
Matey_ je napisal/-a:kiki13 je napisal/-a:
Že nekaj časa nazaj je bil na forumu od nekaterih članov očitek, da nas je na forumu prijavljenih dosti, aktivno sodeluje pa nas malo. Tudi zame velja enako.
Ne zdi se mi smiselno sodelovati v debati, ča pa itak že vem odgovor - in to je VW. Vse ostalo pa je itak dosti dosti slabše.
x2
Tako mnenje imata verjetno zato, ker je:
-maniaxxx predlagal novega Ceed-a in i30 in povedal, da nima Megane GT Line nič manj opreme od Focusa
-jack86 predlagal Megana oz. Laguno GT
-sonic povedal, naj kupi Megana, če mu je tako všeč in podal kot svojo izbiro Golfa in Octavio
-thunderbolt favoriziral Megana
-sašo5 predlagal Focusa
-TrijoAdijo omenil VAG, Focusa zaenkrat izločil le zaradi pomanjkljive motorizacije
-radar podal nevtralne nasvete ob nakupu
-ban predlagal Golfa ali Octavio
-ilyerik napisal, da se mu je Megane (GT) zdel utesnjen in nepregleden ter dodal, naj kupi tisto, kar mu paše
-Matey_ avtorju "dokazal", da ni treba zmetat več kot 20k € za dobro založenega Focusa
Jaz sem kritiziral še eno temo, kjer se je avtor praktično že odločil, kaj bo kupil in bo v vsakem primeru našel (ne)utemeljeno "razlago", zakaj nič drugega ne pride v poštev. In iz tega pride ven mnenje, ki sem ga odebelil?