Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Re: Nov avto do 18000€ (karavan ali 5-vrat)

Napisal/-a kiki13 Pe feb 24, 2012 10:10 am

thunderbolt je napisal/-a:tommy: Ne mislim se nekaj dajat s tabo, vendar je v karavanskem meganu podobno veliko prostora kot pri recimo golfu, ki ga imaš po moje v mislih. Se strinjam, da je obični golf zadaj glede prostornosti lahko marsikateremu za vzor (ga imata starša), ampak ta karavanski megane ne zaostaja. In še moje osebno mnenje glede voznih lastnosti - sam vozim megana, starša imata golfa. Kljub temu, da sam avto neprimerno večkrat pritisnem kot foter, mi k udobju naravnan megan veliko bolj paše, saj za 80% vožnje enostavno ne rabiš nekega trdega podvozja. Pa tudi tisti občutek na volanu rabiš zares takrat, ko voziš na meji - pri tem me je tudi golf že večkrat zavedel. Tudi kar se tiče zanesljivosti so se renaulti zelo izboljšali - danes so itak vse znamke približno na istem.

slavc: za megana pa počakaj še kak mesec ali dva, pride ven "phase 2", ki bo imel še nekaj dodatne opreme in tudi nekaj tistih "cukrčkov", ki jih sedaj pogrešaš pri meganu napram fordu, ki je tudi fajn avto.

Skratka - ne mislim nič favorizirat megana, ampak mi gre pa malo na jetra, da se ga odpiše takoj samo zato, ker je megane in ne nemec.

Primerjaj ceno focusa in megana in izberi najbolj ugodnega. Če imaš možnost kupiti megana s konkretnim popustom, bi lahko bil to dober nakup. Ugodno lahko kupiš tudi katerikoli avtomobil, če je iz zaloge (imaš pa manjšo izbiro).
Mislim, da si s financiranjem pri renaultu že seznanjen, če ne pa ti na kratko napišem:
- vzeti moraš vsaj 4200 € kredita, da dopbiš ugodnosti (ugodne obrestne mere, nominalna obrestna mera, možnost hitrejšega poplačila kredita;
- za cca. 150 € dobiš osnovno in kasko zavarovanje za eno leto;
- podaljšana garancija na 4 leta.

OFF
Kar pa se tiče velikosti golfa in megana karavana, pa samo poglejte medosno razdaljo avtomobila, prav tako velikost prtljažnika. Začudili se boste.

Že nekaj časa nazaj je bil na forumu od nekaterih članov očitek, da nas je na forumu prijavljenih dosti, aktivno sodeluje pa nas malo. Tudi zame velja enako.
Ne zdi se mi smiselno sodelovati v debati, ča pa itak že vem odgovor - in to je VW. Vse ostalo pa je itak dosti dosti slabše.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe feb 24, 2012 10:28 am

kiki13 je napisal/-a:
Že nekaj časa nazaj je bil na forumu od nekaterih članov očitek, da nas je na forumu prijavljenih dosti, aktivno sodeluje pa nas malo. Tudi zame velja enako.
Ne zdi se mi smiselno sodelovati v debati, ča pa itak že vem odgovor - in to je VW. Vse ostalo pa je itak dosti dosti slabše.

x2
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 24, 2012 11:25 am

sonic je napisal/-a:Slavc, ne bit razočaran, saj tudi ti bi lahko morda na začetku povedal kaj več, kaj si želiš od avta, druge okoliščine ki lahko vplivajo na nakup itd.

Pa najprej si moraš razgledat po tržišču, kateri avti te najbolj pritegnejo, med njimi pa potem preveriš, v katerih se najbolje počutiš (že ko sediš v salonskem vozilu, mora biti občutek dober, potem pa še preizkus na testni vožnji - če te že v salonu odbje, kar črtaj tisti avto).

Pa ker očitno rabiš veliko prtljažnega prostora, moraš v živo preverit kakšen je prtljažnik - ne samo uradni podatki o litrih, temveč dejanske dimenzije prtljažnika, oblika, dostop itd...

Ne moremo ti svetovati enega avta, pa potem ugotoviš da tebi osebno ne odgovarja ali da prtljažnik ni primeren za tako vrsto prtljage ki jo pogosto prevažaš.

Pa ne obremenjuj se z akcijami itd. - saj mislim da v teh časih ima večina avtohiš cene toliko ugodne, kolikor pač lahko. Kdor ima kake res fajn akcije, jih pa itak tudi na veliko oglašuje.
Sploh pa najprej pri sebi razčisti, kateri avto ti najbolj ustreza, posebej ker praviš da bo to nakup za 7 let. Če imaš omejizev 18 jurjev, je to v bistvu kar veliko denarja! Bilo bi brezveze kupiti avto, ki ni ustrezen zate in ga potem prenašati 7 let, samo zato da si enkrat "izkoristil akcijo"...

x2

Prvi post je bil podoben kot v mnogo temah in mi po teh temah sodeč daje vtis, da se bo v vsakem primeru kupil Megane in itak iščeš samo "potrditev". Budget je kar "dober", med opremo si pa napisal večinoma serijsko oz. kakšno poceni doplačilo. Praktično pridejo v poštev skoraj vsi predstavniki tega razreda, ki so si pa roko na srce dokaj različni.

thunderbolt je napisal/-a:tommy: Ne mislim se nekaj dajat s tabo, vendar je v karavanskem meganu podobno veliko prostora kot pri recimo golfu, ki ga imaš po moje v mislih. Se strinjam, da je obični golf zadaj glede prostornosti lahko marsikateremu za vzor (ga imata starša), ampak ta karavanski megane ne zaostaja. In še moje osebno mnenje glede voznih lastnosti - sam vozim megana, starša imata golfa. Kljub temu, da sam avto neprimerno večkrat pritisnem kot foter, mi k udobju naravnan megan veliko bolj paše, saj za 80% vožnje enostavno ne rabiš nekega trdega podvozja. Pa tudi tisti občutek na volanu rabiš zares takrat, ko voziš na meji - pri tem me je tudi golf že večkrat zavedel. Tudi kar se tiče zanesljivosti so se renaulti zelo izboljšali - danes so itak vse znamke približno na istem.

slavc: za megana pa počakaj še kak mesec ali dva, pride ven "phase 2", ki bo imel še nekaj dodatne opreme in tudi nekaj tistih "cukrčkov", ki jih sedaj pogrešaš pri meganu napram fordu, ki je tudi fajn avto.

Skratka - ne mislim nič favorizirat megana, ampak mi gre pa malo na jetra, da se ga odpiše takoj samo zato, ker je megane in ne nemec.

Mislil sem Golfa, Ceed-a, pa še kaj bi se našlo. Ja če je podobno prostora, potem so tistega, v katerem sem sedel, očitno oprali s prevročo vodo, pa se je skrčil! =P Glede volana in mehkobe ima vsak svoje kriterije, jaz sem napisal kar meni paše (Megane mi za vozit paše manj kot Golf, Mazda3, Focus, Astra, ...), avtor ni napisal nobenih. Nisem napisal, da je Megane zaradi tega, ker meni ne ustreza, toliko slabši, za nekoga je to boljše, tako da res ne vem kaj jokaš, da ga je kdo odpisal, ker ni nemec. Kdo ga je pa odpisal? :D Dejansko je moje mnenje, naj gre v Renojev salon in ga kupi! Za Focusa je napisal, da je sicer boljši v skoraj vseh pogledih, ampak bi še vedno raje Megana, mnenje pa utemeljil s polno ceno Focusa... Kako naj to potem komentiraš? :D

Me prav zanima, če bo post, ki ga je napisal Matey_ glede cene Focusa, sploh opažen s strani avtorja...

Matey_ je napisal/-a:
kiki13 je napisal/-a:

x2

Tako mnenje imata verjetno zato, ker je:
-maniaxxx predlagal novega Ceed-a in i30 in povedal, da nima Megane GT Line nič manj opreme od Focusa
-jack86 predlagal Megana oz. Laguno GT
-sonic povedal, naj kupi Megana, če mu je tako všeč in podal kot svojo izbiro Golfa in Octavio
-thunderbolt favoriziral Megana
-sašo5 predlagal Focusa
-TrijoAdijo omenil VAG, Focusa zaenkrat izločil le zaradi pomanjkljive motorizacije
-radar podal nevtralne nasvete ob nakupu
-ban predlagal Golfa ali Octavio
-ilyerik napisal, da se mu je Megane (GT) zdel utesnjen in nepregleden ter dodal, naj kupi tisto, kar mu paše
-Matey_ avtorju "dokazal", da ni treba zmetat več kot 20k € za dobro založenega Focusa

Jaz sem kritiziral še eno temo, kjer se je avtor praktično že odločil, kaj bo kupil in bo v vsakem primeru našel (ne)utemeljeno "razlago", zakaj nič drugega ne pride v poštev. In iz tega pride ven mnenje, ki sem ga odebelil? :roll: :roll: :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe feb 24, 2012 1:00 pm

slavcdklavc je napisal/-a: Spet na drugi strani, se nam ponuja možnost uveljavljanja popusta delavca v Revozu, kar je kar konkreten popust in lahko za tistih 20% namečeš še kar nekaj opreme. pa še vedno pristaneš pri solidnih 18.000€.In prostora zadaj v Meganu (karavan), je za človeka velikega do 178cm čisto dovolj in ker se bo verjetno v avtu nekoč večinoma vozilo otroke to ni tak problem.
Ja no, pa tako povej. Torej preveri (testna vožnja) če ti Megane ustreza, potem pa če ti je vredu, si zrihtaj ta popust in to je to...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe feb 24, 2012 11:46 pm

Ma dejansko, od vseh postov niti enega uporabnega uporabniku.

Tommy, thunderbolt ne favorizira megana, ampak mu gre na falus ko taki kot si ti skos turite tiste jebene golfe! Ko skos to neko sterilnost mečete naprej pa kaj jaz vem kaj še. Pa kaj ma to veze pri avtu za NORMALNO VOŽNJO? To ma veze pri GTIju, STIju, RSu in podobnih izvedenkah. Pa jasno pri tvojem 1.9 tedeiju ki je cel atlet, in zarad tega ker je volan manj steriln od meganovega lahko odpelješ 0.2775858sekunde hitreje ovinek na vasi od soseda :roll: Dej stopi ven iz peskovnika pa odrasti že počasi - življenje ni samo tekmovanje a maš večjega od soseda ali ne..

Focus se mi ne dopade, zato ga niti nikoli nisem podrobno gledal, lahko pa nekaj več povem o meganu in golfu, ter nekaj zelo malega o bravu.
Megane ima v notranjosti super materiale, podvozje je precej nefrancosko (dokaj trdo naravnano), tudi sedeži so v novih renojih bolj trdi z dobrim bočnim oprijemom. Avtu zamerim slabo preglednost na stran, zadaj je katastrofa. Tudi spredaj rabiš nekaj časa da se ga navadiš, ker je res slabo pregleden. 1.6 16v atmosferc je povsem zadovoljiv po mestu, na AC ni dirkač, v klance se hitro upeha. Menjalnik je lepo prestavljiv, edino zelo kratka prestavna razmerja so tako da je kar nekaj šaltanja pri vožnji v mestu. Poraba se giblje med 7-8L na realciji odvisno od načina vožnje in okrog 8.5-9 zmerne mestne vožnje (se pravi brez brezglavega zaganjanja med semaforji). Klima je fenomenalna, zelo dobro ohladi in hitro, servis pride na AH (z lastnim oljem) 140eur. Do sedaj nimam nobenih pripomb, avto je pa trenutno star 2 leti, kaj bo pa v prihodnosti pa bomo še videli. Ampak mislim da nekih večjih okvar ni pričakovat.
1.5dCI (105/106KM) sta oba odlična, tudi na AC sta dovolj močna ob polno naloženem avtu in 4imi potniki, edino pospešujeta ne takrat v klanec, oz je za tak manever prestava nižje. Poraba pri zmerni vožnji (do 120) okrog 5L/100km.
Golfa VI sem prevozil kar nekaj. Lega na cesti ni nič boljša od megana (oba na 195/65/15), 1.6 TDI 90KM je katastrofa, pod 1800 obrati mrtvilo, nad daje občutek da vleče ampak v resnici ne. POraba je ugodna pod 5L/100 na relaciji. V glavnem tako motoriziranega golfa vozit je mučenje samega sebe. Pregleden je zelo, ergonomija je dobra, izgled je umirjeno elegantno dolgočasen. Materiali kvalitetni, klima meni osebno slabo hladi.. Servis pride med 130-150eur z lastnim oljem. Seveda 1.2TSI na drugi strani je verjetno pravo nasprotje. Peljal sem ga v octavii kjer je bil kljub malenkost večji teži prepričljiv, poraba na AC med 7-8 spet odvisno od načina vožnje.
Bravota nisem vozil, je pa meni osebno obupno počutje v njem, materiali so plastični. Mene je pustil hladnega, pa čeprav mi je avto noro lep.

Avtorju: izmed teh avtov ki jih gledaš, mislim da po 7-8letih bo z vsemi približno enak strošek (servisi itd), po mojem je najbolje da kupiš tistega ki bo najbolj ugoden. Nekih blaznih prednosti noben izmed teh avtov nima, razen seveda da z golfom boš prišel 2.85 sekunde hitreje na šiht, ker boš bolj natančno lahko zvozil ovinke :roll:

@sonic: imaš PM ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 25, 2012 2:27 am

@Badzo: Daj mi prosim pokaži, kje sem v tej temi "turil jebenega Golfa"! Prosim! Potem se bova pa dalje menila, mogoče malo manj debilno, kot si ti reagiral v tem postu! :roll: Saj bi ti odpisal po korakih na vsako tvojo neumno trditev, ampak je vse skupaj tako nerazgledano in odmaknjeno od resnice, da se mi zdi res škoda truda... :roll:

Če bi ti stopil ven iz peskovnika oz. karkoli ti že zastira pogled na realnost, bi videl, da te "sterilnosti" ne mečem v nič, neštetokrat sem napisal, da je za nekoga, ki raje vozi bolj umirjeno in ima čim manj "stresnih" povratnih informacij, to odlična zadeva in to razumem. Ne morem pa tebi na ljubo reč, da tudi meni to izredno ustreza, le da ne bi prišel do izraza tvoj manjvrednostni kompleks. Sicer pa če se ti zdi 105KM v bilokaterem (polno naloženem) avtu tega razreda odličnih... nimam komentarja! Drugo na ZS...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 25, 2012 8:13 am

Bistvo te teme se je zapletlo in avtorju niste nič pomagali.

Večina vas meni, da avtor potrebuje USS Enterprise - a jo ne - le avtomobil.

Tudi ne potrebuje :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5029489&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3802916&show=1

Potrebuje dober, varen in udoben avtomobil.

Sam bi izbiral med 3mi in sicer :
a) Megane - facelift
b) Focus - novo vozilo
c) Golf/Astra

Brava bi izključil, saj se vozilo počasi poslavlja, Golf pa tudi.

Odločil bi se za Focusa - in sicer :
a) nov avtomobil - garancija,
b) bombončki,
c) vizualna percepcija tudi nekaj pomeni,
d) ceno se da precej "zglihat".

Naredil bi še sledeče :
Povprašal bi boljšo polovico kaj meni, katerega bi pa ona rada ipd. Namreč mogoče boš čez par let kupoval na začetku omenjena ( upajmo ), žena/punca pa obstoječega ne bo hotela.

Pa še ena za dušo - naj vsak reče kar želi : avto in ženske se izbira tudi z očmi! Kdor trdi nasprotno laže sam sebi.

Srečno, pa mirno vožnjo.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso So feb 25, 2012 9:06 am

vedno nekateri modrujete, da so pisci testov avtomobilov "hlapci" in da prepisujejo druge teste npr. nemških kolegov (s tem povezane + in - posameznega avtomobila).
ali niste morda ti nekateri sedaj "hlapci", ko govorite o vsakem Renaultovem modelu, da je v vožnji popolnoma sterilen? v bistvu prepisujete kar ste prebrali v testu.
imamo doma Clia II in tisti je res recimo sterilen, sem pa vozil tudi Clia III in je precej boljši kar se tega tiče, kakor tudi novi Megan, s katerim sem tudi bil na testni vožnji. ne da istega "feedbacka" kot Focus (sem tudi testiral, je najbrž v vrhu svojega razreda, čeprav ni tako neposreden kot manjša Fiesta), vendar mu (Meganu) posrednosti ne bi dal pod -, saj ni problematična. Golfa vozil nisem, zato ne znam podati komentarja.

avtor: svetujem ti testno vožnjo vseh, saj so pri avtohišah dokaj radodarni, če vidijo da se za avtomobil zanimaš.
uspešen nakup!
lp

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp So feb 25, 2012 9:44 am

Za 18.000 € nov, diesel, karavan in boljša serijska oprema ni veliko na izbiro. Focus 1.6 TDCI Titanium je malo čez 18.000 €, enako Megane in ostali konkurenti. Tako da ne bo imel noben tehničnih zanimivosti za ta denar.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 25, 2012 12:48 pm

berlonso je napisal/-a:vedno nekateri modrujete, da so pisci testov avtomobilov "hlapci" in da prepisujejo druge teste npr. nemških kolegov (s tem povezane + in - posameznega avtomobila).
ali niste morda ti nekateri sedaj "hlapci", ko govorite o vsakem Renaultovem modelu, da je v vožnji popolnoma sterilen? v bistvu prepisujete kar ste prebrali v testu.
imamo doma Clia II in tisti je res recimo sterilen, sem pa vozil tudi Clia III in je precej boljši kar se tega tiče, kakor tudi novi Megan, s katerim sem tudi bil na testni vožnji. ne da istega "feedbacka" kot Focus (sem tudi testiral, je najbrž v vrhu svojega razreda, čeprav ni tako neposreden kot manjša Fiesta), vendar mu (Meganu) posrednosti ne bi dal pod -, saj ni problematična. Golfa vozil nisem, zato ne znam podati komentarja.

avtor: svetujem ti testno vožnjo vseh, saj so pri avtohišah dokaj radodarni, če vidijo da se za avtomobil zanimaš.
uspešen nakup!
lp

1. Jaz sem ta, ki je tu omenil, da mene osebno moti sterilnost in dal jasno do znanja, da razumem, če nekomu to ustreza.
2. Nikoli nisem modroval o piscih testov, "hlapčevstvu" ipd.
3. Avto sem vozil in je v notranjosti dosti boljši kot predhodnik, je pa kljub dobri legi za moje pojme sterilen. Pri isti hitrosti na AC v 4., 5. in 6. je občutek praktično isti. Ko mi je v krožnem utripal ESP, ker sem namerno malo pretiraval, da vidim, kako se obnaša, je bil občutek... ni ga bilo, avto se je pač "premikal", kot v vseh ostalih pogojih. Meni osebno je to totalno brezveze... še moja mama ne mara mehkih avtov, mogoče imam to pač v genih! :D

Ne razumem, zakaj je to tako težko sprejet, da se množično spotikate ob moje osebne preference, ki so bile omenjene čisto BTW in jih nikomur ne vsiljujem, ne mislim jih pa niti podrejat ostalim. Drugače sem pa čisto resno, brez kančka sarkazma ali slabe volje napisal to:

~toMmy~ je napisal/-a:Dejansko je moje mnenje, naj gre v Renojev salon in ga kupi!
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So feb 25, 2012 2:20 pm

Jaz čisto iskreno ne vem kaj bi izbral. Megana imamo v bližnji familiji in ga ne priporočam, edino v karavanski izvedbi. Focus mi vizualno ni blizu niti navzen kot tudi v notranjosti, poleg tega ga daje prostornost. i30 in Ceed hm..., če že koga od teh dveh potem i30, zaradi osebnih preferenc tako ali tako sta to ista avtomobila. Golf je avto za množice in kot tak ne izstopa na nobenem področju, je pa all in all verjetno najboljši in zato primeren za vse, ki jim tudi vizualno ni napačen, predvsem v notranjosti. Bravo je tudi že pri koncu poti. Verjetno bi izbral Astro oz. na koncu kar C4, ker me je na testni vožnji navdušil.

Lp.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN So feb 25, 2012 2:21 pm

Dejstvo je, da kakor koli pogledaš, da sta tako Megane kot Focus dobra izbira. Odvisno je samo kaj se tebi zdi lepše oziroma kje lahko dobiš največ za svoj denar.
Doma imamo sedaj že 1 leto Megana Grandtour GT line 1.6 16V in je oče neverjetno zadovoljen. Malo trše podvozje, super sedeži, motor je za ne preveliko kilometrino super. Normalno pa je, da to ni motor RS-a in se tako tudi pelje. Na morje (kampiranje) polno naložen (prtljažnik do stropa) in 4 osebe noter s tempomatom na 130 je bila poraba tam in nazaj 7,2l/100Km. Prednost je, da je to preizkušen motor in nima nekih hib, tako da ob normalni uporabi ne porabiš celega premoženja na servisih.
Pa volan ni niti približno ˝sterilen˝, razen če ste nekateri tako navajeni na vse dirkaške različice potem je logično, da so vam ˝navadni˝ avtomobili sterilni. Sem prevozil, kar nekaj avtomobilov, tako da približno vem kaj govorim.

Focus se meni osebno zelo dopade, samo vozil ga nisem tako, da tudi ne morem povedat kaj o njemu. Najboljše bo če se odločiš po svoji vesti in denarnici.

Aja pa na trditve, da ima golf več prostora odzadaj kot megane karavan, si pa samo poglejte mere in vam bo vse jasno. Se ni še nihče pritoževal, da ima premalo prostora za noge in glavo odzadaj ;)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So feb 25, 2012 2:23 pm

Če kupuješ avto za dlje časa, ga jaz nebi naložil z vsemi dodatki, ki jih ponuja focus. So razmeroma nove stvari in dolgoročno znajo še malo ponagajat.
Tako kot so imele pred 11 leti lagune začetne probleme s pametnimi karticami. Za tisti čas, tehnološki čudež, s časoma pa prava mora..
Da ne bo pomote, ne mislim rečt, da sedaj pa ne smeš focusa vzet, ker ti ponuja več opreme.
Tudi megana, če bi imel možnost, nebi "na polno naložil" za dolgorčen nakup. Sicer je v primerjavi s focusom tehnološko že malo zastarel, po drugi strani pa je to 10 let preizkušena tehnika, kar nebi smel bit preoblem za naslednjih 8 let.

Megana poznam iz lastnih izkušenj, focusa ne poznam iz prve roke in nimam nobenih izkušenj. Mi pa focus vizualno ne potegne, še najmanj v tem razredu.

Ma nima veze megan ima svoje pluse in minuse, focus svoje. Na koncu vpraš boljšo polovico, če bo ona zadovoljna bo cela družina vesela in se bosta odločila za golfa :D
(to tudi iz lastnih izkušenj in drži kot prbito, ne za golfa, za boljšo polovico!)

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

rob512
Nov uporabnik

Napisal/-a rob512 Če mar 01, 2012 2:16 pm

Matey_ je napisal/-a:
kiki13 je napisal/-a:

x2

X3

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Pe mar 02, 2012 4:42 pm

In kaj je avtor teme potem izbral?

Koda: Izberi vse
Odgovor B: ne izgubljaj časa z ostalimi avti, tudi Megane ne, ampak kupi Octavio Combi ali Golfa karavan. Enega ali drugega boš dobil za tvoj planiran budžet 18 jurjev ob vseh izpolnjenih zahtevah; katerega od njiju pa - odvisno od osebnega okusa v kombinaciji z opremo in dokočno ceno, ki jo zdilaš.

Tudi VAG ni vsemogoč :)
Glavna pomankljivost škode je ta da nima ravnega nakladalnega roba. In če si kupim karavan je to must have!!! Sem prirpavljen zamenjat znamko/model zaradi tega.

Golf karavan je kul - kolikor se spomnim ima ravno nakaldalno dno - , sam jih je res malo. In kaj pa cena :)

Jaz osebno bi v tem razredu res pogledal velikost prtljažnika. Ker ti zadnji modeli imajo majhen prtljažnik in so bolj "športne" narave. Prejšnja Astra karavan je imela 2x več prostora kot ta nova Astra karavan, Insignia karavan prav tako. Dizjani postajajo čedalje bolj drzni kar pomeni čedalje manj prostora

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 02, 2012 5:24 pm

Čisto informativno, pri Octavii doplačaš za dvojno dno in potem ni roba, vsaj povedali so tako. Se pa strinjam, da mora imeti karavan lepo ravno dno, ker je nakladanje dosti lažje.
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe mar 02, 2012 6:31 pm

Glej, ta tema je v bistvu (skoraj) brezvezna, le da tega nismo takoj ugotovili - avtor teme pomojem želi potrditev da je Megane OK.
Niti ni povedal v prvem postu, (kasneje je pa skrito nekje v tekstu), ampak ima menda možnost uveljavljati nek Revoz popust ali kaj je že, 20% skonto menda.
Torej če mu je Megane OK avto (kar pa lahko presodi le sam, ko ga sproba), potem v tem rangu avtov itak ni takih razlik - če dobi Megana toliko ceneje in mu ni zanič avto, je to pač najbolj pametno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Po mar 05, 2012 9:06 am

Glej, ta tema je v bistvu (skoraj) brezvezna, le da tega nismo takoj ugotovili - avtor teme pomojem želi potrditev da je Megane OK.
Niti ni povedal v prvem postu, (kasneje je pa skrito nekje v tekstu), ampak ima menda možnost uveljavljati nek Revoz popust ali kaj je že, 20% skonto menda.
Torej če mu je Megane OK avto (kar pa lahko presodi le sam, ko ga sproba), potem v tem rangu avtov itak ni takih razlik - če dobi Megana toliko ceneje in mu ni zanič avto, je to pač najbolj pametno.

No to imaš prav!

Samo da pojasnim da pri nakupu avtomobila vedno gledam ceno vs korist (kar dobim). In tudi jaz če dobim recimo Megana 30% off l in namesto 18.000€ palčam 12.600€ je Megan "dober" avto. Do sedaj sem vse avtomobile, ki sem jih kupil z lastnim denarjem kupil na tan način. Če se ne držiš ene znamke kot pijanec plota in gledaš kaj ej na trgu, kake so akcije ipd lahko dobiš precej dobr dil (govorimo o popolnoma novih (km =0) in ne o testnih vozilih). Zato ne razumem ljudi, ki se držijo samo ene znamke in to velja tako za kavbojke kakor za avtomobile.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov