Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: prodati ali ne?

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 8:57 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj vem, zato sem ti pa prilimal zanimivo ponudbo! :D

Nesramnež
:mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po feb 27, 2012 9:06 pm

maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi... :mrgreen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1

Sej ne boš verjel, da ravno na golfa 2.0 tdi ciljam :mrgreen: ( sej me je sram priznat oops )

Pa misliš da ima ta zadeva kaj manjšo porabo kot Focus?

Načeloma velja, da je menjati sorazmerno soliden avto s katerim si bolj ali manj zadovoljen dokaj neracionalno. Sploh če je bistven razlog menjave zgolj naveličanost... Ampak te popolnoma razumem, če bi bil jaz na tvojem mestu bi toliko časa iskal izgovore, dokler si ne bi privoščil novega ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 27, 2012 9:13 pm

grizli je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi... :mrgreen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1

Sej ne boš verjel, da ravno na golfa 2.0 tdi ciljam :mrgreen: ( sej me je sram priznat oops )

Pa misliš da ima ta zadeva kaj manjšo porabo kot Focus?

Načeloma velja, da je menjati sorazmerno soliden avto s katerim si bolj ali manj zadovoljen dokaj neracionalno. Sploh če je bistven razlog menjave zgolj naveličanost... Ampak te popolnoma razumem, če bi bil jaz na tvojem mestu bi toliko časa iskal izgovore, dokler si ne bi privoščil novega ;)

Ta zadeva ima vsaj na AC preverjeno manjšo porabo kot focus, pa tudi drugače ima manjšo pa nisem nek VW fan, da ne bo pomote.

Ja, iskanje razlogov za menjavo avta mi gre kar dobro od rok :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po feb 27, 2012 9:37 pm

Ne razumem nekaj. Hočeš avto z manjšo porabo po AC in takšnega bi kupil do 20k €. Pa več prišparaš pri ''gorivo'' pri Focusu, ker si v štartu dal manj za avto. Ostalo pa imaš za gorivo.
Po mojem se ti ne splača. Edino, če si res želiš omenjeno opremo in 6. marčo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 27, 2012 9:43 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5702698&show=1

Evo ga, če te ne moti, da ima 140.000km :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 28, 2012 6:37 am

maniaxxx je napisal/-a:Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.

Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).

Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.

No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije

Pred točno enim letom sem bil pri istem vprašanju. Le s to razliko, da imam jest staro kanto ki ima sedaj 190kkm za sabo. Tega vprašanja sem se rešil tako, da sem motor pognal čez vse mogoče teste (test kompresije, zračnost ventilov, pritisk cr pumpe, test injektorjev,..) in se šele nato odločil, da ga ne bom prodal, ker je vse tipi-topi. Za avto ne dobim več kot tri jurje, ampak me pa služi. Vanj vlagam samo potrošni material in redne servise. Glede na to, da imaš, kar se motorja tiče, enako zasnovo sem mnenja, da se nimaš kaj za bat, če boš focusa gonil še eno leto oz. nadaljnih 40kkm, potem pa pač kupiš nekaj s 6. prestavo in tempomatom.
Kar pa se tiče šeste prestave in tempomata kot naknadno vgradnjo je pa pri tem avtu nažalost neizvedljiv podvig.

Končna odločitev je pa itak tvoja.Jaz zaenkrat ne bi menjal, če pa pri tebi prevladuje želja po menjavi, potem pa Go for it.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To feb 28, 2012 7:05 am

Hmm, v bistvo te cist razumem..Sam dokler se enostavn ne bos pr seb odlocu tocn, kaj zelis (prodaja al ne), potem ne bos nkol menju. Ko se jaz navelicam skatle, bom nasu miljon razlogov, zakaj ga prodat.
Ce kupujes nov avto je velik minus to, da po dveh letih pades na skoraj ze polovico vrednosti novega. Velik plus je pa 0km, garancija itn.
Ce foki ni to-to-prodaj (magar daj v racun-tako se ga znebis ampak za precej nizjo vrednost, koliko bi zanj naceloma dobil z lastno prodajo-ce ti ga sevede uspe prodat).
Ce ti finance dopuscajo pa enostavno kupis nov avto. Tega moras imeti vsaj toliko casa, kot bo garancija nanj. Drgc si naredu iz kapelce p***ko. :mrgreen:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 28, 2012 4:45 pm

BoneS je napisal/-a:Hmm, v bistvo te cist razumem..Sam dokler se enostavn ne bos pr seb odlocu tocn, kaj zelis (prodaja al ne), potem ne bos nkol menju. Ko se jaz navelicam skatle, bom nasu miljon razlogov, zakaj ga prodat.
Ce kupujes nov avto je velik minus to, da po dveh letih pades na skoraj ze polovico vrednosti novega. Velik plus je pa 0km, garancija itn.
Ce foki ni to-to-prodaj (magar daj v racun-tako se ga znebis ampak za precej nizjo vrednost, koliko bi zanj naceloma dobil z lastno prodajo-ce ti ga sevede uspe prodat).
Ce ti finance dopuscajo pa enostavno kupis nov avto. Tega moras imeti vsaj toliko casa, kot bo garancija nanj. Drgc si naredu iz kapelce p***ko. :mrgreen:

Zato pa moram kupit , kar mi je res všeč, da se ne ponovi zgodba s TSI-jem, ki sem ga po 5 mescih prodal.
TrijoAdijo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.

Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).

Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.

No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije

Pred točno enim letom sem bil pri istem vprašanju. Le s to razliko, da imam jest staro kanto ki ima sedaj 190kkm za sabo. Tega vprašanja sem se rešil tako, da sem motor pognal čez vse mogoče teste (test kompresije, zračnost ventilov, pritisk cr pumpe, test injektorjev,..) in se šele nato odločil, da ga ne bom prodal, ker je vse tipi-topi. Za avto ne dobim več kot tri jurje, ampak me pa služi. Vanj vlagam samo potrošni material in redne servise. Glede na to, da imaš, kar se motorja tiče, enako zasnovo sem mnenja, da se nimaš kaj za bat, če boš focusa gonil še eno leto oz. nadaljnih 40kkm, potem pa pač kupiš nekaj s 6. prestavo in tempomatom.
Kar pa se tiče šeste prestave in tempomata kot naknadno vgradnjo je pa pri tem avtu nažalost neizvedljiv podvig.

Končna odločitev je pa itak tvoja.Jaz zaenkrat ne bi menjal, če pa pri tebi prevladuje želja po menjavi, potem pa Go for it.

Sej nekako sem mnenja, da bi moral motor še teh 40kkm narediti brez težav, ker avto nikol hladn ne tišim ipd, servisiran je redno, pa še kmalu bo šel na en malo večji pregled ( še enkrat hvala trijo adijo ), potem pa naslednje leto kupim novega...

Mislim da bo foki kr ostal pri hiši vsaj do naslednjega leta takle čas. Itak pa mam že naročene nove gume, novo vinjeto gor, tako da me čaka samo servis pa tehnični pa gasa naprej.

peroRS je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5702698&show=1

Evo ga, če te ne moti, da ima 140.000km :D

Kilometri me načeloma ne motijo, me pa moti, da ni slovenski, nima mp3 avtoradija, grde felge..skratka foki ostaja pri hiši :mrgreen: ( če se ne najde kak norec pa mi ponudi dober denar za njega :mrgreen: ). Konec koncev ga še morem peljati v Romunijo na najboljšo cesto na svetu ane Furby :mrgreen:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To feb 28, 2012 6:02 pm

Sem bil pred skoraj enako dilemo lani. Avtomobil star 3 leta, 105k km.. Na koncu sem se odločil za nakup novega. Ali je bilo to pametno ali ne? Ne vem bomo videli. Jaz sem našel razlog, da je bilo pametno ;) Garancija novega vozila + takrat ni bilo nekih drugih stroškov, itd. Glavni razlog pa je bil ta, da sem si zamenjavo takrat lahko privoščil, medtem ko je vprašanje, če bi si jo lahko privoščil čez leto ali dve (prihajajo druge prioritete), ko pa bi "moral" menjati avtomobil. Ta, ki sem ga pa kupil, pa bo še 4,5 leta v garanciji, tko da sem ta čas lahko miren.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To feb 28, 2012 6:35 pm

Kolkor jaz vem je pri starih Focusih šlo naknadno vgradit tempomat zakaj pol pri novem tega ne bi šlo ?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 28, 2012 7:16 pm

ejsim je napisal/-a:Sem bil pred skoraj enako dilemo lani. Avtomobil star 3 leta, 105k km.. Na koncu sem se odločil za nakup novega. Ali je bilo to pametno ali ne? Ne vem bomo videli. Jaz sem našel razlog, da je bilo pametno ;) Garancija novega vozila + takrat ni bilo nekih drugih stroškov, itd. Glavni razlog pa je bil ta, da sem si zamenjavo takrat lahko privoščil, medtem ko je vprašanje, če bi si jo lahko privoščil čez leto ali dve (prihajajo druge prioritete), ko pa bi "moral" menjati avtomobil. Ta, ki sem ga pa kupil, pa bo še 4,5 leta v garanciji, tko da sem ta čas lahko miren.

Točno to tudi jaz razmisljam, da bom cez leto verjetno rabil malo vecji avto, pa takrat kupim novega in mam mir nekaj casa

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 28, 2012 7:17 pm

106 je napisal/-a:Kolkor jaz vem je pri starih Focusih šlo naknadno vgradit tempomat zakaj pol pri novem tega ne bi šlo ?

Zato, ker ima s tempomatom 4 kraki volan, jaz imam 3krakega

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 28, 2012 7:22 pm

Sam ne bi menjal, imaš boljše vozilo kot povprečen slovenec.

Želje so eno, realnost drugo.

Če ti pa nakup novega ne pomeni večjega finančnega vložka, potem go for it.

Ekonomske računice pa ni!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 28, 2012 7:23 pm

simply je napisal/-a:Sam ne bi menjal, imaš boljše vozilo kot povprečen slovenec.

Želje so eno, realnost drugo.

Če ti pa nakup novega ne pomeni večjega finančnega vložka, potem go for it.

Ekonomske računice pa ni!

Ni toliko v denarju problem kot v tem, da mi je škoda ( spet ) prodajati avto, ki mu nič ne manjka.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 28, 2012 7:26 pm

Preberi odgovor ki si ga ravnokar napisal - in odločitev je na dlani. :D

Lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 28, 2012 7:36 pm

simply je napisal/-a:Preberi odgovor ki si ga ravnokar napisal - in odločitev je na dlani. :D

Lp

Sej sem že malo višje napisal, avto ostaja doma do nadaljnega.

Hvala vsem za mnenja

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To feb 28, 2012 9:21 pm

edit: ok
Zadnjič spremenil zuzek, dne To feb 28, 2012 9:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 28, 2012 9:23 pm

106 je napisal/-a:Kolkor jaz vem je pri starih Focusih šlo naknadno vgradit tempomat zakaj pol pri novem tega ne bi šlo ?

Huh...stari focus....tak model,kot ga imam jest..se pravi Mk1 FL je bilo mogoče naknadno vgraditi tempomat. Pogoj je bil, da je električna napeljava temu prilagojena....Se pravi prilagojena napeljava na stikalih na pedalih za zavore in sklopko. Ob tem je bilo potrebno menjati stikala na sklopki in nožni zavori, zamenjati spiralo v volanskem drogu, dodati komande na volan in to bi bilo to.
Sem gledal napeljavo na mojem focusu in ima vse prilagojeno....kabli so napeljani do GEM-a (generičnega modula) in do ECU-ja, ampak dodatke (stikala na pedalih, spirala v volanskem drogu in stikala na volanu) je potrebno dobiti in jih je razen stikal na pedalih, zelo težko dobiti. Novi original deli so dragi, rabljeni pa se dajo dobiti le iz USA, pa ravnotako niso poceni.
Pri novejšem focusu pa je treba zamenjati še volan...kar pa nanese še extra €€.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To feb 28, 2012 11:17 pm

Hvala za malo bolj obširno razlago ..... vem da je pri starih šlo ,ker mi je en mehanik s forda razlagal da si je folk to delal smo tud enga focusa pri bajti meli pol je šel pa nisem spremlal več .... sem mislo da je to tak bolj enostavno kot pri VW-ju recimo ne pa da moreš menjat volan pa potovalni računalnik pa kaj pa vem pol avta.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 28, 2012 11:29 pm

Hja, to pač ni VW :))
Drgač se je dalo v mk1 fl montirat tudi potovalni računalnik. Nekateri so že imeli pripravljeno napeljavo, nekateri pa ne. Tisti, ki niso imeli pripravljene napeljave, je bilo pod nujno dobiti zraven računalnika tudi pripadajočo napeljavo,katero si nato povezal na ECU in Airbag modul. Seveda brez ročice smernikov, katera je morala biti opremljena s tipko INFO, ni šlo :)

aja, pa nekateri (vključno z mojim) so imeli tudi napeljavo za osvetlitev voznikovega in sovoznikovega prostora za noge :)
Potem pa se že počasi neha s to kramo pri teh vozilih :D :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov