~toMmy~ je napisal/-a:Saj vem, zato sem ti pa prilimal zanimivo ponudbo!
Nesramnež

~toMmy~ je napisal/-a:Saj vem, zato sem ti pa prilimal zanimivo ponudbo!
maniaxxx je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi...![]()
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1
Sej ne boš verjel, da ravno na golfa 2.0 tdi ciljam( sej me je sram priznat
)
grizli je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Evo en predlog, ni 20k € ali več, športno podvozje, konjev dovolj, opreme tudi...![]()
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5086877&show=1
Sej ne boš verjel, da ravno na golfa 2.0 tdi ciljam( sej me je sram priznat
)
Pa misliš da ima ta zadeva kaj manjšo porabo kot Focus?
Načeloma velja, da je menjati sorazmerno soliden avto s katerim si bolj ali manj zadovoljen dokaj neracionalno. Sploh če je bistven razlog menjave zgolj naveličanost... Ampak te popolnoma razumem, če bi bil jaz na tvojem mestu bi toliko časa iskal izgovore, dokler si ne bi privoščil novega
maniaxxx je napisal/-a:Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.
Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).
Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.
No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije
BoneS je napisal/-a:Hmm, v bistvo te cist razumem..Sam dokler se enostavn ne bos pr seb odlocu tocn, kaj zelis (prodaja al ne), potem ne bos nkol menju. Ko se jaz navelicam skatle, bom nasu miljon razlogov, zakaj ga prodat.
Ce kupujes nov avto je velik minus to, da po dveh letih pades na skoraj ze polovico vrednosti novega. Velik plus je pa 0km, garancija itn.
Ce foki ni to-to-prodaj (magar daj v racun-tako se ga znebis ampak za precej nizjo vrednost, koliko bi zanj naceloma dobil z lastno prodajo-ce ti ga sevede uspe prodat).
Ce ti finance dopuscajo pa enostavno kupis nov avto. Tega moras imeti vsaj toliko casa, kot bo garancija nanj. Drgc si naredu iz kapelce p***ko.
TrijoAdijo je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Problem nastane ker ne vem kaj bi kupil, ker se mi ne daje 20 in več k za avto, tako, da mislim, da bi ga imel še eno leto in ga leto obsorej menjal, ta čas pa še kaj prišparal, mam pa pomislike glede morebitnih malo večjih ( dražjih okvar ), ki bi računico potisnila na negativno stran.
Razlogi za nov avto so pa garancija, oprema,ki temu manjka ( tempomat ), manjša poraba ( se pozna pri 40kk na leto ).
Razlogiu proti so pa finančne narave, odlična voznost focusa, ki jo ne morem več dobiti, plus, da je malo neracionalno prodajat avto z relativno malo kilometri.
No, da slišim pro et contra....pa brez kregarije
Pred točno enim letom sem bil pri istem vprašanju. Le s to razliko, da imam jest staro kanto ki ima sedaj 190kkm za sabo. Tega vprašanja sem se rešil tako, da sem motor pognal čez vse mogoče teste (test kompresije, zračnost ventilov, pritisk cr pumpe, test injektorjev,..) in se šele nato odločil, da ga ne bom prodal, ker je vse tipi-topi. Za avto ne dobim več kot tri jurje, ampak me pa služi. Vanj vlagam samo potrošni material in redne servise. Glede na to, da imaš, kar se motorja tiče, enako zasnovo sem mnenja, da se nimaš kaj za bat, če boš focusa gonil še eno leto oz. nadaljnih 40kkm, potem pa pač kupiš nekaj s 6. prestavo in tempomatom.
Kar pa se tiče šeste prestave in tempomata kot naknadno vgradnjo je pa pri tem avtu nažalost neizvedljiv podvig.
Končna odločitev je pa itak tvoja.Jaz zaenkrat ne bi menjal, če pa pri tebi prevladuje želja po menjavi, potem pa Go for it.
peroRS je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5702698&show=1
Evo ga, če te ne moti, da ima 140.000km
ejsim je napisal/-a:Sem bil pred skoraj enako dilemo lani. Avtomobil star 3 leta, 105k km.. Na koncu sem se odločil za nakup novega. Ali je bilo to pametno ali ne? Ne vem bomo videli. Jaz sem našel razlog, da je bilo pametnoGarancija novega vozila + takrat ni bilo nekih drugih stroškov, itd. Glavni razlog pa je bil ta, da sem si zamenjavo takrat lahko privoščil, medtem ko je vprašanje, če bi si jo lahko privoščil čez leto ali dve (prihajajo druge prioritete), ko pa bi "moral" menjati avtomobil. Ta, ki sem ga pa kupil, pa bo še 4,5 leta v garanciji, tko da sem ta čas lahko miren.
106 je napisal/-a:Kolkor jaz vem je pri starih Focusih šlo naknadno vgradit tempomat zakaj pol pri novem tega ne bi šlo ?
simply je napisal/-a:Sam ne bi menjal, imaš boljše vozilo kot povprečen slovenec.
Želje so eno, realnost drugo.
Če ti pa nakup novega ne pomeni večjega finančnega vložka, potem go for it.
Ekonomske računice pa ni!
simply je napisal/-a:Preberi odgovor ki si ga ravnokar napisal - in odločitev je na dlani.![]()
Lp
106 je napisal/-a:Kolkor jaz vem je pri starih Focusih šlo naknadno vgradit tempomat zakaj pol pri novem tega ne bi šlo ?
Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov