_furby_ je napisal/-a:ves kako pravijo, z ponudbo it od ene avtohise do druge
airbus320 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:ves kako pravijo, z ponudbo it od ene avtohise do druge
se strinjam, samo da ne boš tako kot jaz pred 2 leti, ko sem kupoval Xsaro Piccaso. Sem bil v Citroen BTC Ljubljana, pol sem pa z ponudbo letel v Avto Merkur na Samovi, in mahal z ponudbo, da mi naj dajo ceneje kot v BTC-ju. Pa mi prodajalka reče: Gospod, mi smo ena in ista firma![]()
![]()
lp
sašo5 je napisal/-a:matey18 je napisal/-a:
po možnosti 6 stopenjski menjalnik.
samo ena izbira je logična_ElantraNovega Ria ne poznam, Cruz je največji šrot, kar se da dobit na trgu.......poraba nora, včeraj vozil Brežice-Lj-Brežice, popolnoma enak stil vožnje kot z mojim Audijem, se pravi med 130 in 150km/h in 3X za cca kilometr pritisnil na full; supek 11,1 lit po rač. (ker smo potem dotankali in izračun še naredili "peš" je bila dejanska poraba 11,8 s tem, da pri 130km/h je dejanska hitrost 121.........
Lantro bom ob prvi priliki probal.......
adamovc je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:matey18 je napisal/-a:
po možnosti 6 stopenjski menjalnik.
samo ena izbira je logična_ElantraNovega Ria ne poznam, Cruz je največji šrot, kar se da dobit na trgu.......poraba nora, včeraj vozil Brežice-Lj-Brežice, popolnoma enak stil vožnje kot z mojim Audijem, se pravi med 130 in 150km/h in 3X za cca kilometr pritisnil na full; supek 11,1 lit po rač. (ker smo potem dotankali in izračun še naredili "peš" je bila dejanska poraba 11,8 s tem, da pri 130km/h je dejanska hitrost 121.........
Lantro bom ob prvi priliki probal.......
Včeraj sem naredil isto turo - Lj-Brežice-LJ, večinoma vožnja po tempomatu 130 kmh, med Krškim in Brežicami malce prepihal motor do 180kmh in še nekaj prehitevanj z malce večjo hitrostjo in je bila povprečna poraba pri Cruzu 1.6 7,9l, tako da ne vem, ali lažeš ali pa ne znaš voziti. Sem pa potovalni računalnik testiral v prejšnjih tankih in so bila odstopanja minimalna. Na splošno zaenkrat po prvih 5.000km nimam pripomb čez avto, poraba je na enaki relaciji in pri podobnem režimu vožnje dober liter višja od Berlinga 1.6HDI. (npr. KR-LJcenter po avtocesti in v jutranji in popoldanski konici 7,5 - 8l /100km). Velikih razlik med Elantro in Cruzem ni, eden je pač bolj moderno, drugi bolj klasično oblikovan. Če te zanimajo testi raje glej ameriške ali avstralske, ker pri evropskih testih je ogromno predsodkov proti korejcem. Po neveropskih testih se tako Elantra kot Cruze brez težav primerjata s Fordom Focusom, Hondo Civic in VW Jetto, po večini stvari celo prednjačita (predvsem pred Jetto in Civicom, Focus velja za načeloma najboljši avto izmed teh), tudi cene so na drugih trgih povsem primerljive, tako da izkoristi, dokler so pri nas korejci še cenejši.
adamovc je napisal/-a: tako da ne vem, ali lažeš ali pa ne znaš voziti.....
sašo5 je napisal/-a:adamovc je napisal/-a: tako da ne vem, ali lažeš ali pa ne znaš voziti.....
kot prvo: NE LAŽEM (nimam zakaj, avto je od tasta) kdo ne zna vozit_o tem lahko debatiramo....(za spoznanje: 30 let izpita, vse kategorije v vozniški razen A in krepko čez milijon kilometrov z vsem kar se kotura po cesti) sicer ni to predmet teme, ampak me vlečeš za jezik.......razlika je v tem, da jaz sem se vozil, ti pa "vozil", komplet relacija razen dveh tunelov, dveh cestnin, dveh kamer je šlo na polno, se pravi med 150 in 180 pa še to je kot sem napisal 10 km/h dejansko realno manj, Brežice-LJ(goaspodarsko razstavišče ) 55 minut, resda je bila sobota, popolnoma brez prometa, poraba po BC-ju kot sem napisal lepih 11 litrčkov .........
PS. danes sem imel Tiguana (2.0 4motion 140ps) enaka razdalja, razlika le, da smo malo manj vozili na polno, poraba po 225 km se je ustalila na lepih 9,6
sicer pa dve slikici, kolko žre na full in pr normalni (160 km/h)in še zanimivost: števec samo 3km/h laže po navigaciji, tako da bravo VW) - škoda samo, ker nisem imel telefona s sabo, ko sem vozil Cruza, drugače vedno vse poslikam oz. dokumentiram)
ko sem imel še turbota A4 mi ga ni bilo težko na 18 lit. spravit, le VOZIT si ga moral, tako kot mu priliči oz. kot se šika, pa je to to In če mi sedaj 1x na 5 mesecev Audi dizel žere 4,9 nebom sedaj trobil, da je to njegova poraba_malo morgen........
Sicer pa, vsakemu svoje....
maniaxxx je napisal/-a:Cruze 1.8 poraba na AC in nekaj mesta in primestne vožnje z resetiranim BC..13.1 litra...vožnja...dinamična
nevermind je napisal/-a: Kolega ima 143 konjskega Cruza in mu sedaj pije 7,8 l pa imamo hribe pri nas.
sašo5 je napisal/-a:adamovc je napisal/-a: tako da ne vem, ali lažeš ali pa ne znaš voziti.....
kot prvo: NE LAŽEM
sašo5 je napisal/-a:Cruz je največji šrot, kar se da dobit na trgu.......poraba nora, včeraj vozil Brežice-Lj-Brežice, popolnoma enak stil vožnje kot z mojim Audijem, se pravi med 130 in 150km/h in 3X za cca kilometr pritisnil na full; supek 11,1 lit po rač. (ker smo potem dotankali in izračun še naredili "peš" je bila dejanska poraba 11,8 s tem, da pri 130km/h je dejanska hitrost 121.........
sašo5 je napisal/-a:jaz sem se vozil komplet relacija razen dveh tunelov, dveh cestnin, dveh kamer je šlo na polno, se pravi med 150 in 180 pa še to je kot sem napisal 10 km/h dejansko realno manj, Brežice-LJ(goaspodarsko razstavišče ) 55 minut, resda je bila sobota, popolnoma brez prometa, poraba po BC-ju kot sem napisal lepih 11 litrčkov .........
maniaxxx je napisal/-a:
Cruze 1.8 poraba na AC in nekaj mesta in primestne vožnje z resetiranim BC..13.1 litra...vožnja...dinamična
King1 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:
Cruze 1.8 poraba na AC in nekaj mesta in primestne vožnje z resetiranim BC..13.1 litra...vožnja...dinamična
No ja še vseeno ni veliko, če pogledava oz. se spomniva, da je astra 1.9 cdti pila 17.9 l/100km dinamične vožnje.![]()
![]()
lp
maniaxxx je napisal/-a:King1 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:
No ja še vseeno ni veliko, če pogledava oz. se spomniva, da je astra 1.9 cdti pila 17.9 l/100km dinamične vožnje.![]()
![]()
lp
17.8 je bilo, ne zmišljuj si. Sam tsit z Astro je bilo res mučenje avta, Cruze je bil bolj normalno vožen, moram pa povedat, da je bil do 130 še kar varčen, ko pa hočeš kaj več pa rata žolna, gre pa za svojih 140 konjev relativno nikamor...
Gosic je napisal/-a:Samo zanima me, ali VW grupa ne pozna angleškega jezika?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov