Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: vw lupo 3l, toyota aygo... ali dci ali tdi (nizka poraba

Napisal/-a MRV To apr 03, 2012 7:41 pm

do zdaj nisem še enga slišal da bi pohvalil puntota. reševal sem alfe in fiate ravno zaradi elektronike. motorji jtd so dobri, ostalo pa...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To apr 03, 2012 7:50 pm

MRV je napisal/-a:do zdaj nisem še enga slišal da bi pohvalil puntota. reševal sem alfe in fiate ravno zaradi elektronike. motorji jtd so dobri, ostalo pa...

Ne nabijaj. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To apr 03, 2012 8:41 pm

ko ti prodajalka fiatov in alf reče da so avti slabi, se je za zamislit.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To apr 03, 2012 10:38 pm

MRV je napisal/-a:ko ti prodajalka fiatov in alf reče da so avti slabi, se je za zamislit.

Za zamislit zakaj jo plačujejo ja.... nabijate pa eni res na polno.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Sr apr 04, 2012 8:36 am

Če gledaš mali avto za po mestu, je Aygo (Peugeot 107/ Citroen C1) pomoje odličen. Punca ga ima zdaj že skoraj eno leto, kupila je novega. Z avtom do sedaj ni bilo še niti enega, najmanjšega problema. Ima bencinsko verzijo - 1.0 VVTI. 50kw (68hp) se mogoče sliši malo, ampak lahko rečem, da se avto tja do ene 90km/h kar spodobno premakne. Sploh s tem "mestnim" menjalnim razmerjem; prva gre 55, druga 95, tretja 136, pol maš pa še četrto pa peto za končno hitrost (140km/h?). Motor ima ketno, zunanjost pa je skoraj vsa narejena kot lego kocke, tak da lahko karkoli takoj (skoraj na klik) menjaš. Servisiranje je dokaj poceni, pije tam okoli 5l. Stroški so res majhni. Za 4 komade spodobnih zimskih gum (Bridgestone Blizzak LM30) je punca odštela 220€. Prtljažnik je sicer majhen, ampak tudi na zadnjih sedežih lahko ljudje normalno sedijo. Jaz bi izboljšal edino sprednje sedeže, bočnega oprijema skoraj ni,. Druga pomanjkljivost, ki jo vidim jaz, je da iz voznikove strani ne moreš odpreti sovoznikovega (električnega) stekla. Je pa avto sam tolko mali, da se brez napora nagneš na desno stran pa držiš gumbek.
Punca že od začetka beleži porabo - http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11636. Glede na to da ma do doma 7km vožnje v hrib (druga, tretja prestava) je poraba pomoje odlična.
Če bi jaz bil na tvojem mestu in ne bi potreboval ravno denarja, bi verjetno kupil novega. Dobiš ga že za 8k€, z dolgo garancijo in 0km, pa potem točno veš kaj imaš.

Za Lupota ti svojega mnenja ne morem podat, ker ga nisem imel, ampak kolko sem jih jaz gledal kako leto nazaj (za Lupo 1.8T projekt) niso bli glih nekaj ohranjeni in z veliko km..

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Če apr 05, 2012 6:26 am

lupo 3l mogoče res pokuri malo, nobeden pa ne omeni, da tudi ni ravno biser vzdržljivosti. Še največji problem so menjalniki. Uradno priznali na servisih in tudi prijatelj ga je kupil slaba dva meseca nazaj in se hvalil z majhno porabo. Odkar mu je shodil menjalnik je pa tiho. Popravilo ga je prišlo nekaj čez jurja
Kar pa nakladate o alfah in fiatih, pa raje nebi komentiral. Saj vemo kako to gre. Je reku od sosedove žene prijatelj... :jao:

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Ne apr 15, 2012 2:54 pm

Hmmm, zdi se mi, da bom raje ostal pri Toyota Prius Hybrid. Je bencinar in porabo držim pod 5 l / 100km, eden najbolj varnih avtomobilov. Zelo zanesljiv, skoraj nič se ne kvari itd. Škoda mi je sicer imeti tako drag avto, vendar...raje to pa je mir, kot pa... no bom se mal premislil
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov