peroRS je napisal/-a:
Nisem zgrešil point. Če da on toliko več za gorivo, da pa nekdo drugi za kredit in ima nov avto. tudi če se malo prevozi
Sploh v tej poplavi rabljenih uvoženih j**c na netu. Raje dam malo več in se potem ne obremenjujem s tem ali bom prišel na cilj ali pa me bo pustil na pol poti.
peroRS je napisal/-a:
Moj post se je nanašal predvsem na to, ko eni nasprotujete kreditom. Zakaj? Kot da je obrok 100-200€ na 1000€ plače zadolženost do grla. Za moje pojme ni, posebej če imaš še kakšno popoldansko obrt, kjer dodatno zaslužiš za to, nevezano za glavno službo.
Še vedno se gre na dopust na morje, se kvalitetno hrani (ne samo voda in kruh) in se doma tudi kaj gradi![]()
peroRS je napisal/-a:
Avto se rabi in je bil kupljen ravno za namen prevoza v službo (50.000km/leto!). Tako, da če bi ostal brez službe bi avto prodal, ker ga ne bi rabil več in poplačal kredit.
Merlin321 je napisal/-a:Vidim da ste malce zašli iz teme, Ja naj najprej povem da se še nisem odločil ali kupiti rabljen ali novo vozilo, amak sem v dilemi kaj kupiti.
Iz nekaterih odgovorov sem dobil tudi filing kot da prevladuje nekaj slovenske zavisti tle gor, češ še delati ni začel pa se že pufa itd
croma_man je napisal/-a:jst se samo dregnem še ob t.i. "zavist", potem pa lahko greš po t.i. nov avto. Zavist je, ko ima sosed boljši avto, ti se pa zapufaš za 5-8 let da boš mel še boljšega. Zavist na forumu od uporabnikov, ki so mnogo starejši od tebe? Ja, to bo to.
pa LP
pri rabljenem avtomobilu so tudi velika tveganja pri nakupu, tako da sm tudi tu v dilemi ali nabaviti od privatkika ali privat!
chan je napisal/-a:... drugače pa, nekam dolgo se že odločaš ...
viewtopic.php?f=18&t=88316&p=1484204#p1484204
ter
viewtopic.php?f=18&t=85707&p=1445107#p1445107
branee je napisal/-a:Ja nimas jih mesecno, se vedno se pa racuna ali si sploh sposoben to pokriti torej ti mora se vedno ko grejo skozi racun mesecno ostati, minimalc. Logicno.
Vidim da ti nekatere reci niso jasne. Prva izmed njih je da imas na leasingu kasko kar je skoraj sigurno pri studentu ki nima vozniskih izkusenj ali bonifikacij cca 1500€ leto.
Se pravi avto je recimo 17.000€ + 2x 1500€ registracija + kaksne gume (zimske/letne) cca 600€. Se pravi je realno tak avto brez goriva 20.600€.Si rekel da imas 7-8.000€ nasparanih torej ti jih zmanjka malo manjk kot 13.000€.
13.000/12 = 1083 € moras mesecno prisparat ce ga bos hotel imet. Aja pa da nebi sanjal o leasingu brez kaska ali da avto nebi registriral ker ti ga leasing hisa vzame.
Se pravi tudi ce imas 1500€ prihodkov nimas dovolj sredstev, da bi ti minimalc ostal. Ki je malo manj kot 600€.
Torej kako?
IcEm4n je napisal/-a:branee je napisal/-a:Ja nimas jih mesecno, se vedno se pa racuna ali si sploh sposoben to pokriti torej ti mora se vedno ko grejo skozi racun mesecno ostati, minimalc. Logicno.
Vidim da ti nekatere reci niso jasne. Prva izmed njih je da imas na leasingu kasko kar je skoraj sigurno pri studentu ki nima vozniskih izkusenj ali bonifikacij cca 1500€ leto.
Se pravi avto je recimo 17.000€ + 2x 1500€ registracija + kaksne gume (zimske/letne) cca 600€. Se pravi je realno tak avto brez goriva 20.600€.Si rekel da imas 7-8.000€ nasparanih torej ti jih zmanjka malo manjk kot 13.000€.
13.000/12 = 1083 € moras mesecno prisparat ce ga bos hotel imet. Aja pa da nebi sanjal o leasingu brez kaska ali da avto nebi registriral ker ti ga leasing hisa vzame.
Se pravi tudi ce imas 1500€ prihodkov nimas dovolj sredstev, da bi ti minimalc ostal. Ki je malo manj kot 600€.
Torej kako?
V enem odstavku računaš za 2 leti, takoj v naslednjem pa za eno leto?
IcEm4n je napisal/-a:Če si prebral, je omenil 2 možni varianti - seveda si mu ti (namenoma?) napisal samo za slabšo opcijo (ta bi bila za moje pojme primerna, če bi bil polog tam 70-80%) od obeh. Bolj primerna je druga opcija, ki jo omenja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov