Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

abajc3
Novinec

Re: Nakup avtomobila na lizing- Študent/brezposeln

Napisal/-a abajc3 Sr apr 11, 2012 5:00 pm

po tvojih izračunih pride tebe ceneje ravno zaradi take količine kilometrov. in še pri tem računaš za cruiserjev avto, ki v tej temi sploh nima veze, ker avtor očitno išče nekaj bolj običajnega za naše kraje, tako da bo tudi razlika v porabi dosti manjša. avto bo že v štartu veliko cenejši in ne bo izgubljal toliko na vrednosti.

se strinjam da je nakup rabljenega avtomobila kar zahtevna zadeva in da je na tržišču vedno več j**c, ampak pri nas doma nismo še nikoli imeli novega avtomobila in z nobenim od rabljenih nismo imeli težav. tako da dober rabljen avto se absolutno da kupit.

sicer pa mi deluje kot da je avtor že nekako odločen da bo kupil nov avto, tako da vsa ta debata nima smisla.
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr apr 11, 2012 11:34 pm

peroRS je napisal/-a:
Nisem zgrešil point. Če da on toliko več za gorivo, da pa nekdo drugi za kredit in ima nov avto. tudi če se malo prevozi ;)
Sploh v tej poplavi rabljenih uvoženih j**c na netu. Raje dam malo več in se potem ne obremenjujem s tem ali bom prišel na cilj ali pa me bo pustil na pol poti.

Totalno si zgrešil point! Debata ni moj stari avto VS novi avto, prav taki ni debata moj avto VS tvoj avto! Kar nekaj bluziš. Prav tako ni debata o porabi. Še nekaj drugih uporabnikov je enakega mnenja, kot jaz pa si se obesil samo name in na moj avto.

Edino kar se strinjam je to, da je med rabljenimi avtomobili veliko sranja ampak sem prepričan, da se za cca 6000eur lahko dobi dobro vzdrževano in zanesljivo rabljeno vozilo.
peroRS je napisal/-a:

Moj post se je nanašal predvsem na to, ko eni nasprotujete kreditom. Zakaj? Kot da je obrok 100-200€ na 1000€ plače zadolženost do grla. Za moje pojme ni, posebej če imaš še kakšno popoldansko obrt, kjer dodatno zaslužiš za to, nevezano za glavno službo.
Še vedno se gre na dopust na morje, se kvalitetno hrani (ne samo voda in kruh) in se doma tudi kaj gradi ;)

Kredit je marsikdaj nujen in edina možnost saj večina od nas nima toliko denarja, da bi vse večje "projekte" v življenju kar z gotovino plačal. Osebno pa še vedno mislim, da je kupiti prvi avto na lizing ali kredit še predno sploh začneš delati največja neumnost in bi bilo bolje malo počakati, da vidi kako bo! Samo za to se gre. Sicer naj pa vsak počne kar mu paše.

peroRS je napisal/-a:
Avto se rabi in je bil kupljen ravno za namen prevoza v službo (50.000km/leto!). Tako, da če bi ostal brez službe bi avto prodal, ker ga ne bi rabil več in poplačal kredit.

Zame bi bilo zelo zoprno če bi zaradi izgube službe ostal tudi brez avta. Mimogrede bil sem že brez službe pa mi je avto zelo prav prišel, ker sem ga seveda lahko obdržal in sem z njim lahko kljub večji porabi (ki ti gre tako zelo v nos :twisted: ) nekaj zaslužil, da je bilo za sproti ta čas, ko sem iskal novo službo. Brez avta bi bila pa takrat fajn jeba!

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Če apr 12, 2012 7:03 am

Vidim da ste malce zašli iz teme, Ja naj najprej povem da se še nisem odločil ali kupiti rabljen ali novo vozilo, amak sem v dilemi kaj kupiti.
Iz nekaterih odgovorov sem dobil tudi filing kot da prevladuje nekaj slovenske zavisti tle gor, češ še delati ni začel pa se že pufa itd.
Kar se tiče pa službe je pa stvar taka da bi delal preko študentske napotnice zgolj 3-4 mesce toliko da končam študij, nakar pa dobim pogodbo za določen čas 6 mescev, nato pa za nedoločen čas.
Sem pa predhodno pozabil omeniti da negre za kar neko firmo ampak podjetje kjer sem pred dobrim letom že delal preko študenta (6 mescev) poleg tega pa sem prinjih opravljal tudi 8 mescev strokovne prakse. Sedaj pa so oni mene klicali v firmo če bi bil pripravljen se zaposliti pri njih in da bi lahko začel delati že takoj če mi le študij omogoča.
Prejemal bom že tako preko študentske napostnic polno plačilo - plačo kot kasneje (1200€ neto) in glede nato da nimam še enkih fiksnih stranskih stroškov bi teoretično lahko namenil do 800€ nesečno nastran za avtomobil, zato sem tudi v prvem postu omenil da bi mi najbolj odgovarjala opcija 1/2 takoj 2/2 čez leto ali pa potretinah, kjer lahko sam prisebi dam denar nastran in potem z gotovino pokijem lizing, vprašanje je če je možno dobiti lizing in pa če je smiselno (beri dalje)

Mogoče sem posredoval vtis kot da sm se čez noč odločil za nakup avtomobila, kar nedrži vsaj že najmanj 2 meseca precej razmišljam, kaj bi bila idealna opcija oz. optimalna.
Kajti predvsem sem v dilemi ali nabaviti 2x avtomobil v vrednosti 5-6k €, kjer bi vsak avto vozil po 5 let, skupaj 10 let ali nabaviti nov avto za 12-14k € in ga voziti 10let, v obeh primerih so prednosti in slabosti, če me razumete.
Pa še nekaj ko sem omenil nov avto sem mogoče sam sebemalce zajebal ker sem očitno dregnil v sršenje gnezdo, pri novem avtomobilu imam v mislih tudi avtomobil ki je star 1-2leti, ni nujno da je čissto nov!!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če apr 12, 2012 7:08 am

jst se samo dregnem še ob t.i. "zavist", potem pa lahko greš po t.i. nov avto. Zavist je, ko ima sosed boljši avto, ti se pa zapufaš za 5-8 let da boš mel še boljšega. Zavist na forumu od uporabnikov, ki so mnogo starejši od tebe? Ja, to bo to.

pa LP
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če apr 12, 2012 8:26 am

Merlin321 je napisal/-a:Vidim da ste malce zašli iz teme, Ja naj najprej povem da se še nisem odločil ali kupiti rabljen ali novo vozilo, amak sem v dilemi kaj kupiti.
Iz nekaterih odgovorov sem dobil tudi filing kot da prevladuje nekaj slovenske zavisti tle gor, češ še delati ni začel pa se že pufa itd

To lahko vzameš kot zavist - ali pa kot dobronameren nasvet.

Če prav razumem, imaš v žepu 7-8 jurjev. Na tvojem mestu v tem položaju bi jaz kupil nekaj za cca 5 jurjev, po možnosti bencinarja (če sem prav zasledil, delaš malo km in se zato nagibaš bolj k bencinu).

Pa ne se obremenjevat da moraš sedaj kupit avto za naslednjih 10 let. Zakaj pa?

In naj ti iz lastnih izkušenj povem, da daleč največja izguba vrednosti je če kupiš nov avto, sploh v prvih nekaj letih. Primer: pred 5 leti sem kupil novega Golfa za dobrih 18 jurjev. Če bi ga šel zdajle prodat, ne vem če bi zanj dobil več kot 10 jurjev. V slabih 5 letih sem torej samo pri izgubi vrednosti pušil najmanj 8 jurjev.
Če pa kupiš nek soliden rabljen avto za 5 jurjev, ga boš čez 2-3 leta gotovo prodal za kake 3 jurje...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če apr 12, 2012 9:04 am

Merlin321, tale tvoja zgodba je fajn, ampak glede na to kakšni časi so danes, dokler ne boš imel fizično podpisane pogodbe za nedoločen čas ni še popolnoma nič določeno! Pa še takrat te lahko izbacajo, samo malo bolj se morajo potrudit pri iskanju razloga (le-ta mora biti upravičen: nedelo, neresnost, večje napake itd..) in danes so v firmah zelo dobri pri tem.
Da se dotaknem tvojega kredita - dobil boš kredit NE! Poznam iz lastnih izkušenj precej boljši primer (delovno mesto, pogodba, višja plača, porok) pa je bilo ogronmo enega kompliciranja na bankah za kredit, ki recimo da je bil x2 tvojega (čeprav ni bil, je bil malenkost manj).

Kar se tiče pa avtov: (se mi zdi, da si rekel, da imaš našparanega nekaj) kupi si avto za 5-7k eur (odvisno koliko imaš našparanega, lahko tudi cenejšega ali kak evro dražjega, nekaj boš pa tako ali tako uspel še našparat do nakupa). V tem rangu dobiš malo morje avtov. Tudi ne vidim zakaj se pa ne bi mogel z rabljenim vozit 7-10let po nakupu. Z novim se boš lahko z rabljenim pa ne!? Daš ta budget, kupiš nekaj lepo ohranjenenega dobro vzdrževanega in avto za katerega je znano da je dokaj zanesljiv. Verjemi v tem vmesnem času (7-10let) ne boš nikoli toliko keša vanj vložil kot je razlike še do novega - beri dražjega avta. Servisiraš ga lahko od štarta pri kakšnem znancu/poznanem mehaniku, ki je ponavadi cenejši od pooblaščenca, pri novem avtu je treba hodit na pooblaščenca in to kar nekaj časa, glede na to da garancija je danes minimalno 2-3leta, v pirmeru da ne hodiš garancija propade.
Lahko pa seveda kupiš novega oz. leto dve rabljenega, ampak še vedno ni nobene garancije, da bo delal boljše kot avto kakega starejšega letnika..

croma_man je napisal/-a:jst se samo dregnem še ob t.i. "zavist", potem pa lahko greš po t.i. nov avto. Zavist je, ko ima sosed boljši avto, ti se pa zapufaš za 5-8 let da boš mel še boljšega. Zavist na forumu od uporabnikov, ki so mnogo starejši od tebe? Ja, to bo to.

pa LP

Tole kar ti opisuješ je res zavist, lahko pa je zavist tudi tole: mnogo starejši itd in si še danes ne morejo kupit nekega malo boljšega avta (iz takšnih in drugačnih razlogov vozijo stare avte za 5 jurjev max pa še to je treba kredit vzet), potem pa pride študentek in si kupi avto x2 njihove vrednosti ;) Tudi tak primer sem že srečal..

Pa da ne bo kdo mislil, da se strinjam z avtorjem da je kdo zavisten tule v tej temi, ker po mojem mnenju ne gre za nobeno zavist, ampak zgolj za dobronamerne nasvete. Tako da merlin321, tale o zavisti ni popolnoma na mestu, v bistvu ti ljudje poskušajo z dobrimi nasveti zgolj pomagat.

Pa še za konec par primerov avtov (avti delujejo na hitro po slikah in opisu ok, za kaj več pa bi bilo treba preverti!):

Megane
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5899748&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5926122&show=1

Clio
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5936419&show=1 (za po mestu vozit in kako morje itd, je dovolj močan)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5934021&show=1 (sicer dražji je pa 3 leta samo star)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5916079&show=1

Corsa
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5936925&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5910732&show=1

To je zgolj nekaj avtov: ostane ti potem še Astra, Golf, Polo, Fabia, P207/307/308, Citroen C4, Mazda3 pa še kaj bi se našlo..

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 12, 2012 9:23 am

Oprosti (avtor teme) ampak.. .Podajas da bos imel 1200€ place in nimas drugih stroskov tako da lahko das 800€ od teh 1200€ za avto. res? 2/3 bi dajal za avto? Kar jest razberem iz takega pisanja je neizkusenost,naivnost in oprosti na besedi trapanje. Tu ima kar nekaj ljudi precej visje prihodke kot teh 1200€ pa tut enga ne poznam (vkljucno z mano) ki bi dajal 2/3 za avtomobil.

Drugo, leasing je najslabsa oblika(kredita), ker si suzenj banke dokler ga ne odplacas. In vedno rabis "pooblastila" lizing hise, kaj lahko oz kaj ne smes naredit. To je tko kot bi bil se enkrat star 5 let pa prosis mamo ali oceta ce smes po kosilu dobiti sladoled. Predstavljaj si kam pades.

Kot tretje je neumno kupovat avtomobil za 10 let naprej, kaj pa ves kaj bo cez 10 let? Kje bos ti? Bos imel sluzbo? Bo to podjetje sploh se obstajalo? Koliko bo gorivo? Si bos lahko sploh privoscil gorivo? Kaj ce bodo druge alternative cenejse?

Ne zmores(sej noben ne) odgovorit na vprasanje kaj bo jutri torej kako ves kaj bo cez 10 let..

Ne recem, ce bi reseval stanovanjski problem ampak tkole za avto je pa brezveze..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 12, 2012 9:26 am

Načeloma je marsikateri uporabnik dal dokaj dober nasvet in je najverjetneje le težko govoriti o kakšni zavisti. Povsem dobronamerno pa vzemi naslednje razmišljanje. Sam bi počakal s kakršnimikoli krediti, dokler ne bi bilo neke 100% garancije ter imel v rokah podpisane pogodbe z delodajalcem za nedoločen čas. Kljub lepim obetom pa zna realnost velikokrat zelo udariti po glavi! V vsakem primeru si naredi finančno konstrukcijo z vsemi možnimi opcijami - tudi npr. kaj narediti, če se delodajalec premisli (kar pa roko na srce je v zadnjem času tudi zelo verjetno). Zatorej dobro premisli, če boš vlagal vse svoje prihranke v avtomobil.

Prvenstveno poglej, v kolikšni meri boš potreboval avtomobil oziroma koliko kilometrov imaš do službe. Najverjetneje bi zadoščal že kakšen predstavnik nižjega razreda (že omenjena falanga Cliov, Fiest, ipd ...), ki bi znal zadoščati vsem potrebam. V povsem končni fazi, pa če si povsem odločen o nakupu novega / malo rabljenega, pogleduj za vozili, pri katerih ne boš jemal še 2/3 kredita. Že pri nakupu novega glej za kakšno opcijo nižjega razreda do nekje 10 evrskih tisočakov (npr. Kia Rio, ipd ...), kjer ne bi dal za polog vseh prihrankov, mesečni obrok pa bi bil še v okviru normale. Ne pozabi upoštevati še ostalih stroškov (registracija, potencialni kasko - ki je pri leasingu NUJEN!, gorivo, vinjeta, ipd ...).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če apr 12, 2012 9:28 am

jst pa mislim da ni naivno, saj nebo dajal celo življenje 2/3 plače za avto, ampak le dokler tega ne odplača in če daš toliko na stran je to kar hitro.
lp

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 12, 2012 9:34 am

berlonso sej 2/3 place na 1200€ sploh ne more dat na leasing ker mu more ostat najmanj minimalc po odobrenem leasingu. Se pravi realno tam nekje 500-550€.. in kaj potem bi prakticno 2 leti bil na minimalcu, da bo peljal avto? Pa kje so se sprotni stroski kot so gorivo, gume, registracija..

Nevem jest bolj trapaste teorije ne najdem

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Če apr 12, 2012 10:49 am

No da vam zdaj odgovorim. Ja zavist mogoče ni najbolje na mestu, vem da vičina misli dobtronamerno ampak prebralo nahitro se je tko kot da bi bila prisotna zavist, pri nekaterih.
Ja vidom da se vas je veliko vpiknilo v plačo, kot prvo imam poleg 1200 še dodatwen mesečn prihodek cca 300 € še vsaj eno leto. Tistih 800 € ni mišljeno kot znesek kredita ampak kot denar ki bi ga lahko dal mesečno nastran, če jaz prav razumem pri lesingu 1/2 takoj in 2/2 nasledje leto, pač nimaš nekih mesečnih odteglajev ampak moraš čez 1 leto poravnati 2. polovico, kar pomeni da si lahko celo leto varčeval po svojih zmožnosti neglede nato da ti mesečno mora ostati minimalc itd. Ja če bi le malce poračunali potem bi vedeli da če bi nstran dajal po 800€/ mesec je to v letu dni prek 9500€ + 8000€ pologa oz plačilo prve polovice, tko da nebi živel 3-4 leta na minimalcu. Ja mislim dajati 2/3 mmesečne plče 1 leto za avtomobil ali pa dajati 1/3 mesečne plače 2 leti za avtomobil nakoncu pridemo do iste cifre, tako namenjenega denarja za avtomobil kot tudi preostanka denarja, razlika je le v tem da sipri slednje mezan 2 leti na kasko in lizink kar pomeni da< se 2 leti voziš z "najetim avtomobilom"

Ja tudi sam se zavedam da novi avto hitro zgubi na ceni, tudi sam sem se nagibal nazačetkou k nakupu rabljenega, nato sm malce razmišljal o novejšem"novem" sedaj pa ponovno nagibam k nakupu rablenega, kajti pri rabljenem avtomobilu so tudi velika tveganja pri nakupu, tako da sm tudi tu v dilemi ali nabaviti od privatkika ali privat!
Ja kar se tiče kilometrov jih bom pa delal vsaj prvi 2 leti max 10K na leto tak oda becinar se mi zdi vsekakor obvezna izbira kljub temu da pije več in da cene bencina strmo naraščajo. Kar se tiče avtomobila pa mi po obliki clio predvsem pa megan ne sedeta, nekako bolj se nagibam k asti al pa kakšna mazda pa vsekakor 5 vrat ne 3.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 12, 2012 10:57 am

"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 12, 2012 11:03 am

Ja nimas jih mesecno, se vedno se pa racuna ali si sploh sposoben to pokriti torej ti mora se vedno ko grejo skozi racun mesecno ostati, minimalc. Logicno.

Vidim da ti nekatere reci niso jasne. Prva izmed njih je da imas na leasingu kasko kar je skoraj sigurno pri studentu ki nima vozniskih izkusenj ali bonifikacij cca 1500€ leto.

Se pravi avto je recimo 17.000€ + 2x 1500€ registracija + kaksne gume (zimske/letne) cca 600€. Se pravi je realno tak avto brez goriva 20.600€.Si rekel da imas 7-8.000€ nasparanih torej ti jih zmanjka malo manjk kot 13.000€.

13.000/12 = 1083 € moras mesecno prisparat ce ga bos hotel imet. Aja pa da nebi sanjal o leasingu brez kaska ali da avto nebi registriral ker ti ga leasing hisa vzame.

Se pravi tudi ce imas 1500€ prihodkov nimas dovolj sredstev, da bi ti minimalc ostal. Ki je malo manj kot 600€.

Torej kako?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če apr 12, 2012 11:11 am

Ma ja glej, praviš da moraš nabavit en avto v roku 1 meseca, ampak v trenutnem položaju brez formalne redne zaposlitve verjetno nimaš dosti šans da ti odobrijo kak kredit ali leasing.

Pa premisli svoje potrebe. Kilometrov bo malo, to si že napisal.
Kakšna pot pa je do službe? (če prav razumem, želiš avto predvsem za prevoz na šiht). V katerem kraju živiš in kje imaš (boš imel) delovno mesto?
Ker je razlika, ali se nekdo vozi iz kake vukojebine 50 km in več daleč na šiht, ali pa živi v kakšnem večjem mestu in ima službo na drugem koncu mesta. V prvem primeru je fino imeti nek res zanesljiv avto in da čim manj pokuri. V drugem primeru pa je dokaj vseeno kakšna je poraba, pa tudi zanesljivost ni tako kritična - če te avto pusti na cedilu, se med popravljanjem avta pač začasno poslužiš busa ali taksija.

Skratka, kot že rečeno: v teh časih se da dobiti čisto spodoben avto in tudi dovolj zanesljiv, varen itd za nekaj jurjev, ki ti bo za tvoje konkretne potrebe povsem zadostoval. Čez čas, ko ti služba res zalaufa in postaneš tudi formalno kreditno sposoben, pa lahko tedaj razmišljaš o kakem novejšem avtu, če boš še želel. Tistega ki ga bi kupil sedaj, pa lahko prodaš z minimalno izgubo (v primerjavi z izgubo cene novega avta).

pri rabljenem avtomobilu so tudi velika tveganja pri nakupu, tako da sm tudi tu v dilemi ali nabaviti od privatkika ali privat!

So tveganja, ampak s pazljivostjo se jih da zmanjšati. Ne sme te premamiti prva ponudba, naj gre avte s teboj gledat kdo ki ima kaj pojma (ali pa se sam pouči) in odkorakaj od avta tudi pri najmanjšem sumu da kaj ne štima (je pleha več kot dovolj).
Načeloma je bolje kupovati direkt od fizičnih oseb-lastnikov. Naslednja izbira bi bile večje avohiše, ki sicer prodajajo nove avte (ker prodajajo tudi rabljene, ponavadi tiste ki so prišli k njim po sistemu staro-za-novo).

In še enkrat, v finančnem-denarnem smislu je tveganje pri nakupu rabljenega avta za 3-5 jurjev skorajda manjše kot pri nakupu novega. Pri takem rabljenem lahko pušiš par jurjev, a le če se zgodi črni scenarij, ki se večinoma vendarle ne - pri nakupu novega pa je tolikšna izguba vrednosti tako rekoč avtomatična v vsakem primeru...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Če apr 12, 2012 11:14 am

chan je napisal/-a:... drugače pa, nekam dolgo se že odločaš ...

viewtopic.php?f=18&t=88316&p=1484204#p1484204

ter

viewtopic.php?f=18&t=85707&p=1445107#p1445107

:?:

Hehe, ja tisti temi nista bili neposredno vezani name, takrat je kolega kupoval pa sm še sam htrel malo se informirati kako pa kaj itd.
Jaintenzivno se pa z nakupom ukvarjam zadnji mesec, ker se je situacija spremenila oz poteba po avtomobilu je narasztla na 100%!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če apr 12, 2012 11:32 am

branee je napisal/-a:Ja nimas jih mesecno, se vedno se pa racuna ali si sploh sposoben to pokriti torej ti mora se vedno ko grejo skozi racun mesecno ostati, minimalc. Logicno.

Vidim da ti nekatere reci niso jasne. Prva izmed njih je da imas na leasingu kasko kar je skoraj sigurno pri studentu ki nima vozniskih izkusenj ali bonifikacij cca 1500€ leto.

Se pravi avto je recimo 17.000€ + 2x 1500€ registracija + kaksne gume (zimske/letne) cca 600€. Se pravi je realno tak avto brez goriva 20.600€.Si rekel da imas 7-8.000€ nasparanih torej ti jih zmanjka malo manjk kot 13.000€.

13.000/12 = 1083 € moras mesecno prisparat ce ga bos hotel imet. Aja pa da nebi sanjal o leasingu brez kaska ali da avto nebi registriral ker ti ga leasing hisa vzame.

Se pravi tudi ce imas 1500€ prihodkov nimas dovolj sredstev, da bi ti minimalc ostal. Ki je malo manj kot 600€.

Torej kako?

V enem odstavku računaš za 2 leti, takoj v naslednjem pa za eno leto?
Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 12, 2012 11:34 am

IcEm4n je napisal/-a:
branee je napisal/-a:Ja nimas jih mesecno, se vedno se pa racuna ali si sploh sposoben to pokriti torej ti mora se vedno ko grejo skozi racun mesecno ostati, minimalc. Logicno.

Torej kako?

V enem odstavku računaš za 2 leti, takoj v naslednjem pa za eno leto?

dobro si preberi kaj je napisal da rajsi da 1 leto 2/3 torej sem mu podal izracun za to obdobje

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če apr 12, 2012 11:46 am

Če si prebral, je omenil 2 možni varianti - seveda si mu ti (namenoma?) napisal samo za slabšo opcijo (ta bi bila za moje pojme primerna, če bi bil polog tam 70-80%) od obeh. Bolj primerna je druga opcija, ki jo omenja.
Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 12, 2012 11:50 am

IcEm4n je napisal/-a:Če si prebral, je omenil 2 možni varianti - seveda si mu ti (namenoma?) napisal samo za slabšo opcijo (ta bi bila za moje pojme primerna, če bi bil polog tam 70-80%) od obeh. Bolj primerna je druga opcija, ki jo omenja.

slabso? Kakor koli obrnes sta obe izjemno slabe. Biti pameten imeti avto za 5 jurjev ali se manj se peljati v sluzbo 3-4 leta imeti nizke stroske, bo fant nasparal, za novega bmwja(oz tist kar pac zeli) brez leasinga ali kredita. To je zame pametno vse ostalo je metanje denarja proc.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če apr 12, 2012 1:03 pm

OP, oglej si ponudbo za Chevrolet Aveo za 7200€. Ni nek superioren avto, ima pa vso potrebno osnovno opremo (ABS, 2xAB, klima, CZ) in je _nov avto_ z garancijo. Če že hočeš novega.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov