Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Clio ali Kalos?

Napisal/-a crxdelsol Ne apr 15, 2012 5:25 pm

Nevem čemu nebi folk napisal da ima avto 94.000km ?

Pa vrjameš na besedo ? Če ima servisno in "čiste" račune bi napisal.

Vem pa čemu nebi napisal...ker je mogoče prej po katerem forumu trobil o kilometrih in avtu, mogoče ga kdo na internetu pozna itd. itd. tako pa po telefonu malo potipa kdo kliče in koliko bo rekel.

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Ne apr 15, 2012 5:44 pm

Hja, ne vem ali verjamem, vseeno mi je, ker ga ne bom kupila. Je pa res malo čudno, priznam. Mogoče zato ne napišejo, da folk pokliče in vpraša, on pa poskuša napalit s tem, da še malo ceno spusti in zraven ponudi zelo dobre gume :)

Trenutno imam ogledane 3 oglase, torej za 2 še ne vem km, ampak vsi trije so iz kakih avtohiš oz. od trgovcev z rabljenimi avtomobili. Mogoče njihov trik, da pripravijo folk da pokliče tja, verjetno pa tudi to, kar si ti napisal.

Je že kdo kaj slišal o avtohiši Lunežnik? Imajo svojo spletno stran, prodajajo Hyundai in nekaj rabljenih avtomobilov drugih znamk, kalos, ki ga imam ogledanega pri njih, pa je edini tok poceni. Ostali rabljeni so od 4000€ dalje. Zgledajo "ornk", mogoče se jim ne da ubadat z goljufanjem. Še posebej, ker mi je nekdo na tem forumu napisal, da kalosa težko dobim zgonjenega, mogoče ima pa res malo km. Mogoče sem pa samo zelo naivna in oprimistična :mrgreen:

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne apr 15, 2012 5:45 pm

Vsak dan se vozim mimo lunežnika, če hočeš lahko grem jutri pogledat avto (daj mi link do oglasa) pa napišem ugotovitve.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne apr 15, 2012 5:50 pm

Mrs.Brightside je napisal/-a:Aha, sem zdaj pogledala malo te NCAP teste, pa ima kalos 3 zvezdice, clio pa 5. :huh: Še vedno me pa bolj vleče h kalosu :D Ker za tisti liter porabe več na 100 se pa ne sekiram toliko. Pa še lepo vozim in kot sem omenila, imam malo mestne vožnje.

Uglavnem, tisti, kateri bo prej kakšen pameten za pametno ceno, bo moj. :D Jutri pokličem še za 2 avtomobila koliko imata prevoženih km, pa bom videla.

kiri letnik clio ima 5 zvezdic? ker tist prejšnja generacija je avto iz 1999, bolj težko da jih dobi 5. No v vsakem primeru je kalos dobu manj zvezdic ko clio mislim.
Za porabo pa tudi ni nujno, da je višja. Na testu je kalos z simpl 1.2 8v 72hp motorjem imel nižjo porabo ko nissan micra z bolj finim 1.2 16v 80hp.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Ne apr 15, 2012 5:59 pm

crxdelsol je napisal/-a:Vsak dan se vozim mimo lunežnika, če hočeš lahko grem jutri pogledat avto (daj mi link do oglasa) pa napišem ugotovitve.

Če bi lahko, bi te kar objela :mrgreen: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5753291&show=1 Hvala, hvala, hvala!

@Blinder: Aja, valda, sem trapasta. Verjetno pol novejši. http://www.euroncap.com/results/renault/clio.aspx Torej ima 2002 letnik ima 4 zvezdice, ane? Ja poraba naj bi bila 7-8l. Za cliota pa 6-7. Več pa ne vem.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne apr 15, 2012 6:05 pm

Ok jutri napišem.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne apr 15, 2012 6:35 pm

Mrs.Brightside je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Vsak dan se vozim mimo lunežnika, če hočeš lahko grem jutri pogledat avto (daj mi link do oglasa) pa napišem ugotovitve.

Če bi lahko, bi te kar objela :mrgreen: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5753291&show=1 Hvala, hvala, hvala!

@Blinder: Aja, valda, sem trapasta. Verjetno pol novejši. http://www.euroncap.com/results/renault/clio.aspx Torej ima 2002 letnik ima 4 zvezdice, ane? Ja poraba naj bi bila 7-8l. Za cliota pa 6-7. Več pa ne vem.

se slišijo realni podatki.
sam tale kalos 1.4 ima kantast menjalnik, je treba menjat počasi prestave ker čene gre na trdo
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne apr 15, 2012 8:10 pm

jaz ti svetujem clio, ker je v vseh pogledih boljši od kalosa, modernejša tehnologija, boljši materiali, boljše počutje v kabini, več VARNOSTI, a je (verjetno) tudi dražji.

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Ne apr 15, 2012 9:06 pm

crxdelsol je napisal/-a:Ok jutri napišem.

Žal ti ne morem odpisat na ZS, piše da moram dlje časa sodelovat na forumu, da mi bo ta funkcija dovoljena :huh: Tako da še enkrat hvala, pa očitno bom mogla počakat na informacije da prideš na forum jutri.

@RedBaron, ja cliota z malo kilometrine je težko dobit za tako ceno, kot iščem jaz. Poleg tega kupujem avto za dlje časa in bi rada klimo in čim manj km ter čim mlajši letnik possible. Glede na fiesto, ki jo vozim zdaj, je kalos zelo moderen :mrgreen: Pa očitno ni nekega navala na njih, kar mi tudi ustreza.

Bom pa oba probala malo peljat, bom videla, kateri mi bolj ustreza.

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Po apr 16, 2012 11:05 am

Torej: ogledane sem imela 4 avtomobile, 2 sta bila brez km, danes zjutraj sem vse poklicala in izkazalo se je:
-clio s fuuul opreme, popoln, ampak na žalost preveč km (154 000)
-kalos z zelo malo kilometri, potrjeno servisno knjizico in nekdo ga prodaja privat, ampak je opraskan, kar globoko
-rdeč kalos od lunežnika ima 118 000 km :cry:
-tako da v poštev očitno pride samo tale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5493609&show=1

Kdo pozna tega trgovca?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 16, 2012 1:55 pm

Mrs.Brightside je napisal/-a:-rdeč kalos od lunežnika ima 118 000 km :cry:

Kaj pa je narobe s 118.000km pri 9 letih? Če je bil redno servisiran, to ni nič narobe. Sicer pa ti priporočam, da dodaš še ene 500€ zraven in kupiš mlajšega, ker si napisala, da kupuješ za malo več časa.
Tega sem si v živo ogledal in je dobro ohranjen, bil je tudi redno servisiran.

Aja, poglej še Hyundai Getz, ker je dobil na crash testu boljše ocene kot Kalos in jih je tudi ogromno na voljo. Meni je tudi po izgledu lepši.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Aleen_RS
Nov uporabnik

Kraj: RS

Napisal/-a Aleen_RS Po apr 16, 2012 2:07 pm

Moje mnenje je da išči avto da ima čez 100000km da ima opravljen že veliki servis ker vih dosti z malo kilometrov nima ;)

Če že dodajaš si raje kupi Kalosa 2005 letnik je mlajši pa chevrolet

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5882354&show=1 - Malo manj opreme ter 1.2 2350€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5954734&show=1 - Več opreme skoraj vse pa 2450€

Pa le glej da ima smerokaz in luč v enem delu ker da je rezdeljeno je res grdo oz. stvar okusa ;)

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Po apr 16, 2012 2:21 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Mrs.Brightside je napisal/-a:-rdeč kalos od lunežnika ima 118 000 km :cry:

Kaj pa je narobe s 118.000km pri 9 letih? Če je bil redno servisiran, to ni nič narobe. Sicer pa ti priporočam, da dodaš še ene 500€ zraven in kupiš mlajšega, ker si napisala, da kupuješ za malo več časa.

A mi jih daš? :D Budget imam do 2000, ne več. Verjemi, če bi imela več denarja, bi tut vrjetno avto že imela, ker je več izbire. Sem pa izbirčna, hočem klimo in mal kilometrov pod 2000€ in je izbira omejena. Se pa da dobit tudi tak avto.

@Aleen RS, na žalost ne dodajam, ne gre. Bom gledala na luči, sej če je grdo, me to itak odbije.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po apr 16, 2012 2:44 pm

Grem k lunežniku pogledat.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po apr 16, 2012 2:46 pm

Mrs.Brightside je napisal/-a:Torej: ogledane sem imela 4 avtomobile, 2 sta bila brez km, danes zjutraj sem vse poklicala in izkazalo se je:
-kalos z zelo malo kilometri, potrjeno servisno knjizico in nekdo ga prodaja privat, ampak je opraskan, kar globoko
-tako da v poštev očitno pride samo tale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5493609&show=1

Kdo pozna tega trgovca?

Hmm, saj 150 kkm ni tak bav bav, če je avto redno servisiran in ga je vozil "normalen" voznik in ne kak lokalni tiščač, brez € za redne servise, mu nima kaj bit. Sploh če misliš met avto dlje časa je veliko opreme zelo dobrodošlo.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Po apr 16, 2012 3:18 pm

sma bla zaj z crxdelsolom pri lunežniku in gledala kalosa..Katastrofa,treba olje menjat ker že 25.000km ni blo menjano,spredi blatnik barvan,površinska rja na zadnjem levem blatniku,zadnji odbijač tak poštrihan ko da bi ga zunaj pod "ruštom" štrihal+pomarančono vse..Odsvetujem nakup le tega ;)
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po apr 16, 2012 3:28 pm

Mrs.Brightside je napisal/-a:Torej: ogledane sem imela 4 avtomobile, 2 sta bila brez km, danes zjutraj sem vse poklicala in izkazalo se je:

Kdo pozna tega trgovca?

Kalos pri lunežniku jih ma 180.000, nekaj laže in se zapleta okoli kilometrov, ostalo je tako kot je ervin napisal. Tud notranjost je srednja žalost glede ohranjenosti, motor lepo laufa je pa celi mastn.

Jaz bi takle reko: vstran od tega avta!

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po apr 16, 2012 3:48 pm

Cliota nabav, pa maš mir, pa prav fajn ga je za vozt.

Ne nehi s kalosom, k je podn od podna, še aveo je bil j**c. Šele nova generacija cruze itd. so malo boljši.

Enega od teh dveh, pri prvem zglihaj ceno na 2k€ pa vozi mala ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5937136&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5843361&show=1

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Po apr 16, 2012 5:07 pm

@RedBaron, ma mi je preveč 150 000, mal čez 100 000 še ok, več pa res ne bi. Pa kako naj vem, da ga je vozil normalen lastnik, očitno so redki :? Od opreme pa hočem samo klimo.

ervin30 in crxdelsol, najlepša hvala! Jaz bi ga še šla pogledat, pa čeprav je daleč, ker sem Gorenjka, tako da sta mi prihranila pot za brezveze. Sem pa razočarana, ker po telefonu je bil zelo prijazen pa še spustil bi ceno na 1800€. :(

@srcnik, saj bi ga, če bi bil kakšen pameten. Hvala za linke, prvi mi je zelo všeč (ker ima 5 vrat) in ga nisem še videla, ker sem označila ceno do 2000€. Če jutri še ne bo prodan, ga grem pogledat. :)

Mrs.Brightside
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrs.Brightside Po apr 16, 2012 5:21 pm

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov