106 je napisal/-a:dask je napisal/-a:106 je napisal/-a:Sicer so mi kot ljubitelju starih vozil tele golf 2d starodobnik variante kar smešne... Nekako razvrednoti pojem starodobnika
Pol po tvojih merilih spadajo med starodobnike le izbrani oz. elita odpadejo pa vsi ostali al kak ?
Sploh ne, ampak en golf 2 pa menda ne spada med starodobnike ali kako? Čisto navaden, velikoserijski avto, ki povrhu vsega sploh ni toliko star, da bi izpolnjeval pogoje. Pa čist tko, merila niso moja, ampak so določena od drugih. Samo drži se jih (skoraj) noben ne.
Zakaj pa Golf 2 ne bi spadal med starodobnike ?
Velikoserijski avto hmmm tud hrošč je bil velikoserijski avto ali pa recimo katerikoli drugi BMW 501 itd pol ti tudi niso primerni oz. ni nobedn ..... meni se zdi tako razmišljanje malo hecno ,da more bit starodobnik res nekaj extra v stilu vsaj Opel Admiral ali pa mogoče komu bolj znani Mercedes SL .....
Velikoserijski mi ne paše med starodobnike, ker nikakor ni dovolj star. Jaz pač zagovarjam to, da naj bo avto, ki ima status starodobnika in še ni dovolj star po predpisih, vsaj nekaj posebnega. Kar pa golf 2 dizel niti približno ni. Ko pa bo presegel starostno mejo, pa zaradi mene.... takrat bodo sodili o tem ustrezni organi.
Res se je pri nas tole vse skupaj izrodilo, namen statusa starodobnika je ohranjanje tehniške dediščine in ne zastonj vožnja v službo. Zaradi "starodobnikov" letnik 1990 in več bodo sedaj po novih predpisih naj.... vsi lastniki starodobnikov, ki so avto z veseljem peljali na nedeljski izlet, tudi če niso šli ravno na srečanje.