Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Re: AVTO NA LEASING

Napisal/-a DiF0r So feb 23, 2013 3:37 pm

cobra11 je napisal/-a:No ja sem si malo prebral okoli, res neprijeten način financiranja,hvala za pomoč

V bistvu ni nič neprijetnega... Z nekimi rednimi dohodki ne vidim razloga za nepotreben strah... Ko (če) pa enkrat vidiš, da ti plačilo leasinga več ne bo šlo skozi pa probaš avto enostavno sam prodat in poplačat leasing (ali pa kupec enostavno prevzame leasing)..
Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So feb 23, 2013 3:40 pm

Prvi problem je ta ker se fizične osebe kar naenkrat enačijo z poslovnimi subjekti, glede pogleda na lizing.

Pri fizični osebi je pač lizing hiša, naslednji studenec pri katerem se želi napajati. Seveda ko presahnejo vsi izviri studencev pri bankah. Logično je, da če vam banka ne da kredit za vozilo (ker pač niste sposobni), lizing hiša pa vam ga DA. Je logično in zelo naivno od kogarkoli pričakovati, da ti pogoji pri pridobitvi ne bodo ostrejši in veliko dražji. Tako pri prevzemu, kot pri prekinitvi pogodbe, kot pri nerednem plačilu....

Pri poslovnih subjektih je lizing povsem druga zgodba in povsem normalen vir financiranja in kot takšen ni z njim nič narobe. V bistvu so ga fizične osebe izrabljale, ko so ljudje dobivali v dobrih časih, na 600€ plače za 450€ mesečnega obroka za vozilo brez problema.

Če vam banka ne da kredita za vozilo je verjetno čas, da preletite svoje finance ter se vprašate kašeno vozilo pa si sploh lahko kupim, predem grem k naslednjemu sposojevalcu denarja da me oskubi. Sam ne jamrat potem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 23, 2013 3:44 pm

Vikking je napisal/-a:Če vam banka ne da kredita za vozilo je verjetno čas, da preletite svoje finance ter se vprašate kašeno vozilo pa si sploh lahko kupim, predem grem k naslednjemu sposojevalcu denarja da me oskubi. Sam ne jamrat potem.

podpis

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 So feb 23, 2013 3:46 pm

Nažalost se ljudje prehitro zaletijo in kupijo brezglavo avtomobil da ga lahko kažejo sosedom, kar pa seveda kasneje lahko pripelje do črnega scenarija...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 23, 2013 5:11 pm

peroRS je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:Če vam banka ne da kredita za vozilo je verjetno čas, da preletite svoje finance ter se vprašate kašeno vozilo pa si sploh lahko kupim, predem grem k naslednjemu sposojevalcu denarja da me oskubi. Sam ne jamrat potem.

podpis

Podpis tudi z moje strani

cobra11
Nažalost se ljudje prehitro zaletijo in kupijo brezglavo avtomobil da ga lahko kažejo sosedom, kar pa seveda kasneje lahko pripelje do črnega scenarija...

In potem, ko mu kaj rečeš je pa takoj izgovor "slovenska faušija" Je tudi tukaj že kaj takega bilo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So feb 23, 2013 5:23 pm

to še ni vse

nekatere lizing hiše so nekoč zahtevale polno zavarovanje ;
pa obvestila ti pošiljajo da moraš avto peljat na servis (pooblaščeni)

ni boljše biti lastnik avta za 1500€ ? :)

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST So feb 23, 2013 5:25 pm

Enkrat sem nekje bral neko ekonomsko razlago, da naj vrednost vozila ne bi presegala 80% letne plače, če ga hočeš brez večjih težav vzdrževat in odplačat v roku 4-5 let. Ne vem sicer kako so prišli do tega izračuna, ampak meni se zdi kar smiseln in ga načeloma upoštevam...
Ne razumem pa, kako nekdo vzame lizing za avto, ki mu predstavlja 2 ali pa celo tri letne plače... in potem komaj živi iz dneva v dan... v strahu, kaj bo, če ne bo mogel odplačevat lizinga.
Sem imel podobno izkušnjo, ko je hotel nekdo kupit mojega ST-ja... Je imel probleme dobit leasing za (si predstavljam) kakšnih 8000 EUR... in hotel kupit avto, s katerim bo imel potem še najmanj 2000 EUR stroškov na leto.... no go. Včasih si nekateri hočejo obuti prevelike čevlje...

LP U

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 23, 2013 5:37 pm

Enkrat sem že napisal, da bi bilo zanimivo pogledati kašno statistiko v SLO koliko je lastnikov avtomobilov in koliko je uporabnikov avtomobilov.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So feb 23, 2013 6:35 pm

lancia hf je napisal/-a:Enkrat sem že napisal, da bi bilo zanimivo pogledati kašno statistiko v SLO koliko je lastnikov avtomobilov in koliko je uporabnikov avtomobilov.

In kaj bi ugotovil s to statistiko. Lahko ti jaz povem, da imam v portfelju 1000 zavarovanj osebnih vozil in jih je od mlajših od 5 let na lizing okrog 10%, starih od 5 do 10 let pa na lizing 2%.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 23, 2013 6:50 pm

Mogoče to, da bi dobil koliko ljudi ima svoj avto koliko jih ima pa "sposojenih" čeprav vsak pravi sem kupil avto.
Zame je kupljen takrat, ko si lastnik in ne uporabnik. ampak pač vsak naj dela in kupuje kar hoče saj zato pa so € in denar mora krožit :mrgreen:

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne feb 24, 2013 1:12 pm

Eno vprašanje glede lizinga. Ko je enkrat odplačan, a ti oni pošljejo potrdilo da greš lahko avto nase prepisat?
Ali se da urediti brez potrdila?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 25, 2013 11:29 am

lancia hf je napisal/-a:.Zame je kupljen takrat, ko si lastnik in ne uporabnik.

Se povsem strinjam ;)

arijan je napisal/-a:Eno vprašanje glede lizinga. Ko je enkrat odplačan, a ti oni pošljejo potrdilo da greš lahko avto nase prepisat?
Ali se da urediti brez potrdila?

Kolikor vem dobiš po plačilu zadnjega obroka potrdilo o poplačilu vseh obveznosti in prenosu lastništva ter dovoljenje za registracijo na svoje ime. Torej brez potrdila ne moreš nič.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 25, 2013 12:12 pm

Jaz se pa ne strinjam, ker ne vidim razlike da 5 let dajem na stran in kupim avto ali pa kupim avto in ga 5 let odplačujem. Avto korisim in sproti odplačujem. Čez 5 let sva na istem. To je samo slovenska fovšija pa neki ste kao načelne osebnosti češ, jaz se pa ne pufam za pleh. Btw, tudi jaz nisem na pufu...trenutno. Mogoče pa bom kmalu, denar sam zaslužim.

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Po feb 25, 2013 12:16 pm

belkaena je napisal/-a:Jaz se pa ne strinjam, ker ne vidim razlike da 5 let dajem na stran in kupim avto ali pa kupim avto in ga 5 let odplačujem. Avto korisim in sproti odplačujem. Čez 5 let sva na istem. To je samo slovenska fovšija pa neki ste kao načelne osebnosti češ, jaz se pa ne pufam za pleh. Btw, tudi jaz nisem na pufu...trenutno. Mogoče pa bom kmalu, denar sam zaslužim.

Podpis :vrum

Sploh če primerjamo kredit in leasing. Pri leasingu si samo "uporabnik", pri kreditu pa lastnik. Ampak avto si še vedno kupiš s sposojenim denarjem :roll:
Slika

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Po feb 25, 2013 1:28 pm

belkaena je napisal/-a:Jaz se pa ne strinjam, ker ne vidim razlike da 5 let dajem na stran in kupim avto ali pa kupim avto in ga 5 let odplačujem. Avto korisim in sproti odplačujem. Čez 5 let sva na istem. To je samo slovenska fovšija pa neki ste kao načelne osebnosti češ, jaz se pa ne pufam za pleh. Btw, tudi jaz nisem na pufu...trenutno. Mogoče pa bom kmalu, denar sam zaslužim.

Se strinjam s tem, če je plačilo v obeh primerih enako (brez obresti).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 25, 2013 1:55 pm

Ne čisto, na lising ga na koncu preplačaš, za kolk pa ne vem. Je pa tud res, da pri nekaterih trgovcih dobiš boljši pogoj, če ga vzameš na lizing kot na "keš", tak je recimo opel.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po feb 25, 2013 1:58 pm

A pa se ti ne zdi malo hudo, da moraš za avto 5 let dajat na stran? Meni se zdi to čisto preveč.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po feb 25, 2013 2:06 pm

Če maš avto na leasing to dajo dodaten popust in še 50% popusta imaš na kasko. Samo to je zato ker leasing zahteva kasko zavarovanje avta.
Tako da če si preračunaš se ti bolj splača leasing v tem primeru, če nimaš še nič popusta pri zavarovalnici.

Pa mislim da se leasing lažje uredi kot kredit. Je manj problemov in še to lahko urediš ob nakupu avta, ni dodatnega skakanja okoli...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po feb 25, 2013 2:13 pm

Ne razumem zakaj je lažje dajat 5 let po 200€ vstran in naprej vzet avto, zakaj pa ne daja folk 5 let 200€ vstran in potem kupi avto in je njegov ?

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Po feb 25, 2013 2:17 pm

crxdelsol je napisal/-a:Ne razumem zakaj je lažje dajat 5 let po 200€ vstran in naprej vzet avto, zakaj pa ne daja folk 5 let 200€ vstran in potem kupi avto in je njegov ?

Ker ko se odločiš za nov avto ga hočeš zdaj, takoj, isti tedn in ne čez 5 let :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov