Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Grega_
Novinec

Re: Rabljen avto..

Napisal/-a Grega_ Pe sep 28, 2012 12:32 pm

Še eden katerega si omenjal v prvem postu, res da malo dražji in malo starejši, s ceno se verjetno še kaj da zmeniti:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6477759&show=1

...motor in avto nezahteven, ketna, problemov nebi smelo biti nobenih, pa še plin vgrajen....sem imel 1.6 bencinarko in sedaj imam 2.0 GTA in pri nobeni kaj posebnega, mogoče z GTA enkratni večji strošek ampak avto se vozi kot GTA in ne kot 1.2 ropotulca :roll: , pri 1.6 pa samo tankanje in 1x letno olje pa filtri.

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee So sep 29, 2012 2:18 pm

Ja sej res največ dobiš za ta denar zgleda. Veliko se jih prodaja tudi s pod 150k prevoženih km. Plin me ne zanima, se mi pa zdi, da bi bila 1.6 bencinar čisto dovolj. Cene pa se gibljejo ravno okoli 5k eur.
Kaj pravite? Bi bil to najbolj racionalen nakup?

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Po okt 01, 2012 11:46 am

Noben nebi nič svetoval??
Jaz sem se že čisto ogrel za Renault Megana 1.6 16v 112KM letnik 2006. Ker sem slišal da je mašina vredu in vse ostalo. Vendar mi ga vsi odsvetujejo..
Zdaj pa ne vem ali je mazda3 oz. kakšna druga kombilimuzina v istem segmentu res boljša odločitev.. :(
Kaj pa pravite glede felten. Je 17 in guma 225 preveč za takšen avto??
LP, sje

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po okt 01, 2012 10:01 pm

Sjee je napisal/-a:Noben nebi nič svetoval??
Jaz sem se že čisto ogrel za Renault Megana 1.6 16v 112KM letnik 2006. Ker sem slišal da je mašina vredu in vse ostalo. Vendar mi ga vsi odsvetujejo..

In zakaj ti ga odsvetujejo??

Motor je ob rednem vzdrževanju zelo hvaležen - problematične bi znale bit vžigalne tuljave podobno kot pri eni generaciji nazaj, drugega pa nič. Poraba je okoli 7/100 kar je popolnoma ok in popolnoma normalna poraba za vozilo take velikosti in take moči z bencinskim motorjem. Edino kar bi lahko bila manjša napaka (pa še to ni ravno napaka) - ima 82kW kar pomeni da za 2kW presežeš zavarovalni razred. To pomeni 80eur/leto razlike pri registraciji. Je nekaj, ni pa ravno drastično..

Tudi mazda3 je dobra izbira, prav tako bi znal biti dobra izbira focus.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To okt 02, 2012 10:35 am

Za Megana ti ne morem povedati, priporočam ti pa Mazdo 3 bencinar, dobi slovensko, na kateremkoli servisu preveriš vin in pogledaš če je bila redno servisirana (tudi če je bila pri popoldancu in če je vse ok, ni problema, samo da je bila), ekstra problemov ni, res nezahteven avto, nekoliko glasna pri višji hitrosti, izboljšava je po letu 2006 (sem imel, so bolj izolirali vse skupaj), trenutno imam 2005 letnik ampak me tudi to ne moti preveč. Najbolje da greš nekam pogledat, se vsedeš, sprobaš pa je.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To okt 02, 2012 12:38 pm

Za Mazdo3 je verjetno kar precej možnosti, da bo fajn rostala? Ali je to pač odvisno od letnika? Poznam dva, ki jo imata in oba imata trojkice kar lepo naluknjane od rje po zadnjih kolotekih/blatnikih.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To okt 02, 2012 1:21 pm

dask je napisal/-a:Za Mazdo3 je verjetno kar precej možnosti, da bo fajn rostala? Ali je to pač odvisno od letnika? Poznam dva, ki jo imata in oba imata trojkice kar lepo naluknjane od rje po zadnjih kolotekih/blatnikih.

To je bil problem pri šestkah...pri trojkah ne, vsaj blatniki ne (niti pri tej kateri jo imam niti pri prejšnji ni bil problem), res pa je, da če je bil servisiran na pooblaščencu da je bil vpoklic in so z neko tekočino zaščitili vsa vrata, lahko da tudi premazali robove zadnjih blatnikov. Podvozje je rjavkasto-most in roke (tudi pri 2 leti stari je bilo), ampak samo površina, še zdaleč ne da bi prerjavelo ipd., in je že od takrat enako, tako da širi se ne, jih je pa ogromno iz uvoza. Če se kupi, naj se kupi SLO, vsaj zgodovina je ponavadi znana.

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee To okt 02, 2012 4:49 pm

Hmmm. to glede rjavenja je kr koristna stvar, hvala.
Drgač sm pa spet po tem k sm se mal prevozu v majhnič pol sm se spet vsedu v večjega in to..dokončno ugotovu da bi mogu kupit laguno dizlarja. Kr dost časa bom na AC, zato bo 6.prestava še kako uporabna. :D
Zanima me sam na kaj nej pazim poleg rednih servisov in menjavo olja na 15k km ter potrjene servisne in slovenskega porekla.
Kakšne so kej razlike glede vzdrževanja/servisiranja med 1.9dci 120KM in pa 2.0dci 150KM??

lp,Simon

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 02, 2012 7:28 pm

Sjee je napisal/-a:Hmmm. to glede rjavenja je kr koristna stvar, hvala.
Drgač sm pa spet po tem k sm se mal prevozu v majhnič pol sm se spet vsedu v večjega in to..dokončno ugotovu da bi mogu kupit laguno dizlarja. Kr dost časa bom na AC, zato bo 6.prestava še kako uporabna. :D
Zanima me sam na kaj nej pazim poleg rednih servisov in menjavo olja na 15k km ter potrjene servisne in slovenskega porekla.
Kakšne so kej razlike glede vzdrževanja/servisiranja med 1.9dci 120KM in pa 2.0dci 150KM??

lp,Simon

Kolikor vem ti ne diši elektro ročna tako, da 2.0 dci 150KM odpade. To so faceliftane lagune. Če te pa zanima za 120KM pa povej in ti napišem kaj in kako. ;)

lp

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 03, 2012 2:07 pm

Grega_ je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Za Mazdo3 je verjetno kar precej možnosti, da bo fajn rostala? Ali je to pač odvisno od letnika? Poznam dva, ki jo imata in oba imata trojkice kar lepo naluknjane od rje po zadnjih kolotekih/blatnikih.

To je bil problem pri šestkah...pri trojkah ne, vsaj blatniki ne (niti pri tej kateri jo imam niti pri prejšnji ni bil problem), res pa je, da če je bil servisiran na pooblaščencu da je bil vpoklic in so z neko tekočino zaščitili vsa vrata, lahko da tudi premazali robove zadnjih blatnikov. Podvozje je rjavkasto-most in roke (tudi pri 2 leti stari je bilo), ampak samo površina, še zdaleč ne da bi prerjavelo ipd., in je že od takrat enako, tako da širi se ne, jih je pa ogromno iz uvoza. Če se kupi, naj se kupi SLO, vsaj zgodovina je ponavadi znana.

Ampak obadva moja znanca imata problem točno na Mazdi 3 ;) za enega vem, da je kupil novo v BTC-ju, drugi pa rabljeno nekje, tako da ne vem, ali je slovenska ali ne.

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Ne okt 07, 2012 11:38 pm

Čeprav mi je Laguna všeč, jo bom moral črtati iz seznama, saj bodo avto vozile tudi predstavnice nežnejšega spola in je zanje le-ta prevelik.
Torej zanima me predvsem mnenje o Meganu letnik 2006 1.6 16v 112KM. Imajo vsi keyless go in kako se obnese? Vem da je bilo s prejšnjimi čitalci nekaj problemov.. Če mi sučajno zna kdo povedati ali so to ob Faceliftu že popravili? Všeč mi je coupe varijanta, torej s tremi vrati. Sploh mi lepo izgleda s 17-kami, zato bi spomladi nataknil gor 225 široke gume. :D Idealno je tudi da ima obično ročno zavoro.

konkretno bi me zanimal tale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6146713&show=1

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po okt 08, 2012 9:30 am

Imel sem takega pred FL coupeja pa v 60k km ni bilo nobenih problemov. Edina stvar je bila kot si omenil keyless, ampak ta ni nikoli zafrkaval pri vžigu kot pri lagunah ampak samo pri odklepanju vrat. Včasih se mu je sfuzlalo in enostavno ni hotu odpret vrat, si moral na kartici prtisnit knof :) Ponavadi se je to dogajalo ob povečani vlagi v zraku. Sedaj imam 2006 letnik 5 vratni model in ni nobenih težav. Kartice laufajo super brez problemov. Za ročno pa, od teh meganov noben ni imel elektronske ročne. Za gume ti pa predlagam rajš 18ke z 225 gumami ;) Če te zanima kako zgleda ga imam pa z 18kami predstavljenega v galeriji :)

Glede konkretnega coupeja pa... poskusi najt enega z avtomatsko klimo... že zaradi izgleda, ker tale komadn knof na armaturi nkamr ne zgleda :) Drugač pa zgleda uredu.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po okt 08, 2012 2:22 pm

Sjee je napisal/-a:Čeprav mi je Laguna všeč, jo bom moral črtati iz seznama, saj bodo avto vozile tudi predstavnice nežnejšega spola in je zanje le-ta prevelik.

Tega stavka nikoli ne bom razumel. Za tistih trideset cm-jev pa mislim, da res nobenega ne bo pobralo. Tudi midva sva imela prej astro pa zdej laguno in ker jo večino časa vozi moja pravi, da je lepša za vozit in da jo tudi parkira z lahkoto. Brez zamere ampak to je bedarija, da nekdo ne upa vozit malo daljšega vozila. Tak na cesti nima kaj iskati. Pa ne leti samo na tvoje ženske ampak na vse. Sicer pa prosim ne misli, da pretiravam ampak povem samo moje mnenje. Razlika med laguno in meganom pa je poleg dolžine velika. Vseeno ti želim uspešen nakup. ;)

lp

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Po okt 08, 2012 2:26 pm

Ja, saj vem. Trenutno še prepričujem, ker me vleče k laguni in bi bil zame megan kar slabo nadomestilo.
Kaj pravite na kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6321334&show=1 ??

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po okt 08, 2012 2:29 pm

Sjee je napisal/-a:Ja, saj vem. Trenutno še prepričujem, ker me vleče k laguni in bi bil zame megan kar slabo nadomestilo.
Kaj pravite na kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6321334&show=1 ??

Sej pravim samo moje mnenje tako, da brez zamere. ;) Kar pa se tiče lagune z linka pa je predraga. Pa še malo opreme ma.

lp

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So okt 13, 2012 3:52 pm

Predlagam ti da se najprej odločiš za znamko in model. Potem pa iščeš po oglasih samo to

dol. znamko in primerjaš eno in drugo, vprašaš na forumu če kdo kero pozna, jih greš par

pogledat in eno kupiš.
Alergičen na rjo

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin So okt 13, 2012 7:12 pm

Tole izgleda ugoden nakup:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6504820&show=1

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... executive/

Če je pa sam avto vreden nakupa pa bo povedal kdo drug ki dotični model bolj pozna

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee So okt 13, 2012 10:13 pm

Če bi mi bil avto všeč, potem ja. Vendar mi ni niti malo, tako da odpade.
Drugače pa je odločitev že padla.
Iščem Seat Leona letnik 2004+ 1.9TDI 110KM. Budget pa se je dvignil na max. 5k€.
Če kdo koga pozna ki prodaja prosim na ZS, drugače pa še vedno v iskanju pravega..na a.net nič primernega trenutno..

Lp, Sje

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 13, 2012 10:18 pm

Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee So okt 13, 2012 11:21 pm

Pa sej sm napisu zgoraj od 2004 letnik naprej, ko je bil neki faceliftan in ma drugačne špegle+še par malenkosti.
Iščem pa tazga z manj kot 150k prevoženih km.. po možnosti še črnga..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov