Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Re: Nakup prvega avta za obdobje cca. 4 let

Napisal/-a Matey_ Po sep 24, 2012 5:53 pm

maniaxxx je napisal/-a:Tako je če kupiš avto iz Celja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , drugače pa dvomim da je bil to razlog, ker imamo doma podoben primer ( focus od starejsega, takoj po nakupu dolga relacija) in dela avto še zdaj OK.

Če ti je ta modri zanimiv ga lahko grem mogoče drug teden pogledat, nimam daleč do tam

Ammm ... kir modri?
Drugače se ni treba še matrat ... če pa bom rabu kako uslugo te pa lohku ''pocukam za rokav'' =P če si za.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po sep 24, 2012 5:55 pm

Zato pa se kupi Audija A3 s servisno potrjeno, ker Audi ima 12 let na prerjavenje in ti te mehurčke popravijo pod garancijo, tako kot so meni;)
Je pa res da se te mehurčki pojavijo na strehi pri okrasni letvicah. In tudi moj ni bil prevrnjen na streho, pa so se naredili mehurčki.
Rja pri vratih, to pa prvič slišim.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Po sep 24, 2012 6:17 pm

@maniaxxx

Hvala ampak zaenkrat še ne.
Če pa si za te pa rade volje prosm za kako uslugo ;)

LP
Matej

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 24, 2012 6:21 pm

Matey_ je napisal/-a:@maniaxxx

Hvala ampak zaenkrat še ne.
Če pa si za te pa rade volje prosm za kako uslugo ;)

LP
Matej

če boš kaj rabil mirno piši na p.m, rade volje pomagam po mojih močeh
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 24, 2012 6:32 pm

čare je napisal/-a:Ja pero res je za VW-ja dobiš zglob in selene posebej in jih lahko menjaš,pri Stilotu zgloba ne moreš posebej zamenjat in moraš celo roko,zadnji sileni tud na kakem VAG-u crknejo in ni neke silne razlike med Stilom in VW-jem v glavnem več je dela kot materjala in ja 200€ za komplet obnovljeno podvozje razen amortizerjev ni drago,vsaj tok ne da bi govoril o nekih glavobolih pa samomorih pa ne vem še čem.

A pri recimo Golfu 4-ki ali pa A3-ki iz tega obdobja pa ne moreš iste stvari zamenjati za enako oz. še manj denarja?
Ker govoriš, kot da pri VAG-u to stane 2 jurja :roll:
Lahko bi ti pokazal račun s pooblaščenca za omenjene zadeve, pa bi bil presenečen.

Staro kanto je treba rihtat pa naj bo nemc al pa italjan.

Kle se strinjava. Rabljenih avtov po principu tankaj vozi skoraj ni. Vložek je odvisen samo od tega koliko si picajzlast in katere stvari te motijo na avtih.
Nekaterim je pač vseeno, če vsi ležaji tulijo in če polosovine ropotajo, važno da avto pelje :huh:

In ne ne pljuvam po nemcih sam butasto se mi zdi ko jih nekateri tako hvalite kot da drug avto ne obstaja ali pa čez druge pljuvate kot da so res tak sekret....

Pljuvaš po VW-ju, kadarkoli imaš možnost, hotel to priznat ali ne. Pa spadaš med večino na tem forumu, vključno z nekaterimi moderatorji.
VAG je postal nek stereotip samo zaradi tega ker je recimo 10% lastnikov takih kretenov, ki se kurčijo okoli, samo zato, ker njihov avto nosi VW značko ali pa 4 krogce
in pljuvajo po vseh drugih avtih. Vendar to velja tudi za lastnike drugih znamk (tistih 10%).

Meni pa ne moreš očitati, da sem kdaj rekel kaj proti drugim znamkam. OK, sarkazem je eno. Pokaži pa mi moj post, kjer sem direktno rekel npr. "Fiat so j***a" ;)

Vozim pa italjane samo zato ker so 2X cenejši od nemcev ko pa mi bo kdo za isti denar ponudil kak nemški avto pa ga bom z veseljem kupil do takrat pa ni šans.

Italijani so boljši nakup, ker so 2x cenejši od Nemcev? Za tistega, ki kupuje rabljen avto, verjamem da res.
Nekdo drugi, ki je kupil recimo novo Alfo 159 za 30.000€ in je po letu dni vredna dobrih 10.000€, pa se verjetno ne bi strinjal s tabo. ;)

Pa da zaključiva debato. Brezveze se mi zdi nekaj kregat.
Zmotilo me je samo dejstvo, da nekateri vedno znova trdite, da je vzdrževanje VAG avtomobilov drago.
Zame kot lastnika ni. Je pa nerealno, da se primerja recimo 15 let star avto, ki ga šraufaš doma, z novim, ki ga servisiraš na pooblaščencu zaradi garancije (kjer edino lahko prišparaš, če prineseš svoje olje). Ne glede na znamko ;)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po sep 24, 2012 11:18 pm

Pa smo spet pri užaljeni VW grupi, kjer lastniki ne prenesejo drugačnega mnenja in vedno vsiljujejo svoje. :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 24, 2012 11:28 pm

primozek68 je napisal/-a:Ja to so buče. Kupil si prevrnjen avto.

Doma je (med drugim) A3, 97' letnik, kupljen na Porsche Lj. Če najdeš rjo, ti plačam gajbo pira in odojka. Ti avti ne rjavijo, v kolikor niso popravljani. Nikjer. Tudi po zadnjih obrobah, okoli stekel in na spojih ne.

Optimist! :D

Matey_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Če dobiš lepega focusa ti ga priporočam, podvozje ima zelo zelo konkretno, kot sam veš, samo boš težko dobil tapravega, moraš pa vedeti da je med xsaro pa focusom velika razlika v filozofiji, sta pa oba dobra avta, tudi samo vzdrzevanje A3 ne bi smelo biti nič dražje od ostalih ker konec koncev je olje olje filter pa filter, samo 1.6 motor je malo premalo za audija, če ti pa odgovarja pa lahko gledaš tudi kakega focusa 1.6 s 100 konji, ki je malo da ne večen motor.

Hehe ... mam eno zanimivo prigodo s te strani ;)
Pred par leti smo kupli Focusa z omenjenim motorjem (ki je nesrečno končal na strehi - R.I.P.) od starejšega gospoda iz okolice Celja. Avto redno servisiran, motor okoli 100.000km. In glej ga hudiča - po cca. pol leta (mogoče še manj - se ne spomnem točno), je motor dobesedno odprlo - ojnica je pršla pokukat skozi blok od motorja :D
Kaj je bil problem? Prejšni lastnik je imel zelo lažerno in umirjeno vožnjo, zaradi česa je bil motor dost zamorjen, mi smo se pa kmalu po nakupu odpravili z avtom na morje cca. 2000km v 10 dneh in zgleda je je blo motorju dovolj :P

LP
Matej

Po takšnih zgodbah je na žalost težko kaj dosti sodit, so pa prepogoste! :?

ninjeti je napisal/-a:Pa smo spet pri užaljeni VW grupi, kjer lastniki ne prenesejo drugačnega mnenja in vedno vsiljujejo svoje. :roll:

Recimo kdo v tej temi?

čare je napisal/-a:Kater VAG ima nizke stroške vzdrževanja?? Golf II mogoče ajde pa trojka vse ostalo pa je isti drek kot ostali,pri Stilotu maš pa za 200€ nove sprednje roke,silene zadnjega mosta in stabilizator štangce pa je mir.Na tvojem mestu bi iskal dizla oz. od naštetih stila ali xsaro.

Zame je 60€ za osnovni servis 2006 letnik dizla (delo + material) poceni, tudi 120€ na pooblaščenem se mi ne vidi pretirano, če primerjam z ostalimi znamkami. Ne štekam, kaj ti je šlo tako zelo v nos glede Stilota, je pa lepo, da si potrdil mojo trditev glede podvozja! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ To sep 25, 2012 6:35 am

No fantje fantje a se lahko malce umirite?

Sej res ni treba, da je vsaka tema ''VAG vs. vsi ostali'' !

Sem pa zlo vesel vsakega predloga in vaših izkušenj - dobrih in slabih.

LP
Matej

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 25, 2012 7:09 am

No pa smo spet tam. Vsi filtri in 5 litrov selenie td me pride 65€ ne em pa kaj ti smatras pod osnovni servis

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 25, 2012 11:00 am

čare je napisal/-a:No pa smo spet tam. Vsi filtri in 5 litrov selenie td me pride 65€ ne em pa kaj ti smatras pod osnovni servis

Sami redni servisi niso več dragi nikjer (mogoče samo na toyoti, kjer ostajajo zlatarji), ker vsi spuščajo cene in so povsod približno enake cene. Danes je bolj vprašanje kako je z izrednimi servisi, ko je kak cel del za zamenjat. Kolega je na vsak način hotel kupit 1.6 HDI C4 s samo 64.000km prevoženimi. Že ko sem ga videl, sem mu povedal, da naj se ga znebi, ker je avto v k***. Ni verjel.

Prvi izredni servis na avtu letnik 2006:
- zavorna ploščica zadaj je počila po dolgem in se zabila v disk.
Menjava obeh diskov, ker so v diskih tudi ležaji, še te in nove ploščice - 340 evrov

Drugi izredni servis
- turbina je šla - beja 750 evrov za obnovljeno + 600 evrov delo (čiščenje motorja, interkulerja in vsega kar zraven paše)

tretji izredni servis
- očitno so slabo porihtal in očistili motor - šli so ležaji odmične gredi - razkopat celoten motor, nove odmične, nove ležaje
1300 evrov.

četrti izredni servis
- šel mi je kontrolni modul za ventilator in klimo - na srečo je dobil rabljenega za 250 evrov (nov je 500) + 300 evrov, da so sploh ugotovili, kaj je z avtom narobe.

peti izredni servis - še enkrat je šla turbina. Ni je sicer še dal popravljat, ker "samo malo" rajsa, pa se še ne sliši vedno

Vse to je bilo v roku enega leta.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To sep 25, 2012 11:25 am

~toMmy~ je napisal/-a:

Doma je (med drugim) A3, 97' letnik, kupljen na Porsche Lj. Če najdeš rjo, ti plačam gajbo pira in odojka. Ti avti ne rjavijo, v kolikor niso popravljani. Nikjer. Tudi po zadnjih obrobah, okoli stekel in na spojih ne.

Optimist! ;)

Kar je res, je res. Sicer pa, ponujen je odojek in pivo, v dokaz, da stojim za povedanim.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 25, 2012 11:36 am

sicer off topic. Nisi ti imel ford focusa katerega si na streho postavo? :mrgreen: ali sem te zamenjal
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To sep 25, 2012 11:48 am

Jaz ne.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 25, 2012 11:50 am

avtor teme
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 25, 2012 11:55 am

čare je napisal/-a:No pa smo spet tam. Vsi filtri in 5 litrov selenie td me pride 65€ ne em pa kaj ti smatras pod osnovni servis

Verjetno če delaš sam? ;)

@nebivedu: Ne vem a se je bolj za čudit napakam ali absolutno nenormalnim cenam. Toliko kot so njemu računali samo menjavo turbine (600€), je na Passatu 1.9 TDI stala obnova turbine+menjava+veliki servis (jermeni, pumpa, napenjalci...). Pa 340€ za zadnje diske in ploščice... skoraj trikrat toliko, kot je stal sprednji komplet z menjavo vred za Golfa...

primozek68 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Optimist! ;)

Kar je res, je res. Sicer pa, ponujen je odojek in pivo, v dokaz, da stojim za povedanim.

Za tvojega ti rade volje verjamem, ampak splošno pa nikakor ne drži in očitno lažeš samemu sebi. Na arijan-ovem sem imel priložnost v živo videt, kako "ti avti ne rjavijo", na srečo so mu brez komplikacij uveljavili garancijo. Lahko ga pokličem, da pripravi zapisnik, pa prideva k tebi na odojka! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 25, 2012 11:58 am

tommy, človek popravlja na uradnem servisu in ake so cene, če se pustiš nategovat in če nimaš pojma o avtu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ To sep 25, 2012 2:01 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sicer off topic. Nisi ti imel ford focusa katerega si na streho postavo? :mrgreen: ali sem te zamenjal

Ne nisi zamenjal :)
Še vedno svež spomin izpred cca. 3 let ;) ...
Mogoče mam pa ravno zato manjši odpor do Focusa zdaj ...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 25, 2012 2:05 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sicer off topic. Nisi ti imel ford focusa katerega si na streho postavo? :mrgreen: ali sem te zamenjal

Taprav je taprav. ;)

lp

primozek68 je napisal/-a:Kar je res, je res. Sicer pa, ponujen je odojek in pivo, v dokaz, da stojim za povedanim.

Evo pridem jast, da te vidim in da se najem in napijem. Pa še par, ki jih poznam bi tudi prišli. Lahko? ;)

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To sep 25, 2012 2:45 pm

Počakaj, da kupi večji roštilj. Ena je na FB-ju napisala, da ima žur, pozabila dopisat, da je interne narave in je prišlo 3000 ljudi.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 25, 2012 2:54 pm

esem je napisal/-a:Počakaj, da kupi večji roštilj. Ena je na FB-ju napisala, da ima žur, pozabila dopisat, da je interne narave in je prišlo 3000 ljudi.

To sem pa bral ja. Bom počakal. ;)

lp

p.s. upam, da nas Primož povabi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov