čare je napisal/-a:Glede uvoza je najhitreje če pogledaš črke pred številko homologacije
SA slovenski
SB uvoz
SC predelava (menjava motorja,karoserije...,šipe,fedri,feltne in podobno ne spadajo zraven)
~toMmy~ je napisal/-a:A karavani ti vizualno ne odgovarjajo? Ker drugače ima SW v primerjavi z limuzino bolj malo "družinskega" pridiha, v dolžino meri isto, prtljažnik ima po uradnih litrih isto velik kot (nekaravanski) Golf V in podobni, če se ne motim celo manjši od limuzinske variante (ker se pač meri pod rolojem)
~toMmy~ je napisal/-a:Mene še vedno zanima odgovor glede karavanov
~toMmy~ je napisal/-a:Sprašujem predvsem zato, ker so meni v tem razredu karavani večinoma lepši, tudi 156. Če hočeš limuzino, si kupi 166! :P
Matjazy je napisal/-a:Počakaj na kakšno dobro alfo, če sedaj ni nobene. Jaz takšne z 8 lastniki za seboj in očitno zmahano ne bi kupoval, ker lahko prinese precej stroškov. Dobre so redke, vendar se najdejo. Tudi če je 1.9, jo daš pač čipat pa fino gre - pa še cenejša za registrirat in tankat je.
Matjazy je napisal/-a:No, če gledaš stare letnike imajo tudi 1.9JTD lahko 77kw, medtem ko če gledaš novejše, imajo 2.4 več kot 100kw (103 ali 110).
Čipana 1.9 115km na 140km je tudi zelo živahna - res pa je 2.4, sploh 150km bolj prožna mašina.
čare je napisal/-a:1.9 105 konjska in 2.4 136 konjska sta še Euro 2 motorja kar sicer ne igra nobene vloge dokler si ne zaželiš tempomata ki ga na E2 nikakor ne moreš zmontirat E3 pa ima po vsej verjetnosti konektor že pod palstiko obvolanskega stikala.
jack86 je napisal/-a:A 156 nimajo 1.9 150km?
Jaz imam 1.9 tids (1.9 jtd 16v) 150km in to je to za živahno vožnjo. Pogrešam malo več navora pod 1.800 obrati. Mogoče bi to rešil s čipanjem... Nasplošno pa je zelo poskočen motor.
Serviserji pravijo, da je to zelo trpežen motor (naj bi sklapal 300k-400k km), ampak o tem bom prepričan, ko bom prišel čez 300.000
zundapp je napisal/-a:A na 03 in 02 območje še kar hodte avte gledat?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov