Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Re: Chevrolet Novi Aveo 1.4 LTZ

Napisal/-a ma_hi Če okt 04, 2012 6:53 am

Čeprav ponavadi ne komentiram raznih tem mislim, da si tokrat popolnoma ustrelil mimo.

Glede varnosti aveo

http://www.euroncap.com/results/chevrolet.aspx

Ter Polo

http://www.euroncap.com/results/vw/polo.aspx

Očitno se je pri tebi ustavil čas že pred leti. Če že določenih avtomobilov ne maraš je to pač tvoje subjektivno mnenje ni pa potrebno ostalim "strokovno utemeljevati", kaj so in kaj niso kupili.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če okt 04, 2012 7:18 am

ma_hi je napisal/-a:Čeprav ponavadi ne komentiram raznih tem mislim, da si tokrat popolnoma ustrelil mimo.

Glede varnosti aveo

http://www.euroncap.com/results/chevrolet.aspx

Ter Polo

http://www.euroncap.com/results/vw/polo.aspx

In kaj si hotel s tem povedati? Da je novi Aveo bolj varen od Polota?
Si sploh prebral, kaj vse vsebuje LTZ oprema? Za tako ceno je nabit z opremo, ni da ni.

Mislim, da je OP nabavil v redu avtoček za OK ceno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če okt 04, 2012 7:24 am

Kaj sem hotel povedati?

Odgovoril sem Sašu, da naj ne trosi neumnosti o varnosti avtomobila, kjer pravi da naj o varnosti raje ne govorimo (seveda v negativnem smislu). Vsekakor sem tudi sam mnenja, da je Aveo dober avtomobilček in poznam kar nekaj sodelavk, ki si ga lastijo in so z njim zadovoljne....

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če okt 04, 2012 7:58 am

Nisem vedel, da si odgovarjal Sašu... oops
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če okt 04, 2012 8:15 am

Grande Punto = Corsa D = Aveo (novi) :arrow: to je na hitro povedano.

imajo takorekoc isto platformo (Aveo ima GM-ovo Gamma II platformo)
turbo inside

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 04, 2012 11:15 am

peroRS je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Prvi servis za Corso 1.4 16V po 3000 km oz. enem letu je bil 190€ menjali pa so olje in filter pa tiste njihove kontrolne točke

Pa pravijo, da je vzdrževanje VW-ja drago :roll:
Za tale 1.4 mlinček, v katerega gre lahko 10-40 olje (sklepam, da gre notri slabe 4L olja),
ne bi smel biti osnovni servis na pooblaščencu dražji od 100€-110€.
S svojim oljem pa 70€-80€.

Problem pri oplu je, ker imajo na olje nabito ceno, da glava boli oz v trgovini z avto deli originalno olje od GM-ja stane 5l isto kot na pooblaščencu slaba 2l. Isto je za dizle
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če okt 04, 2012 1:29 pm

pskoda je napisal/-a:
Problem pri oplu je, ker imajo na olje nabito ceno, da glava boli oz v trgovini z avto deli originalno olje od GM-ja stane 5l isto kot na pooblaščencu slaba 2l. Isto je za dizle

Saj VAG pooblaščenci imajo tudi pregrešno drago olje, tako da to ni ravno izgovor oops ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 04, 2012 1:57 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Saj VAG pooblaščenci imajo tudi pregrešno drago olje, tako da to ni ravno izgovor oops ;)

Sj se ne izgovarjam =P :D
Z ceno se da velik zment sm faj je če imaš kakšna poznanstva
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če okt 04, 2012 3:07 pm

To je res ja :mrgreen:

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če okt 04, 2012 6:39 pm

Se strinjam ! Sem pregledal tudi vse ostale avte v tem razredu, pa je razlika od slabih 2 jurjev naprej, če bi hotel s podobno opremo kot je v Aveu. Npr
- Ford Fiesta cca 12.500€
- Novio Clio 4 cca 13.000€
- Polo cca 14.000€
- Corsa cca 13.000
- i20 sem gledal pa sploh nima take opreme
- Kia RIO cca 12.500 s slabšo opremo

Tako da mislim da za ta denar in opremo je to top avto. Pa še zimske gume in feltne so mi dali zraven kar je prec 300-400€.
Od opreme je skoraj vse možno kar obstaja, res pa je da nima avtomatske klime kar me malo moti samo OK, je pretehtal novi MyLink touch display. Aja pa ni ogrevanih sedežev, usnjenih sedežev, strešenga okna, drugače je pa vsa ostala oprema kar jo je možno dobiti.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 05, 2012 8:45 am

vinci je napisal/-a:A ti sploh veš o katerem avtu govorimo? Očitno se ti še sanja ne. Glede na to da je to največje sranje na trgu predvidevam da to govoriš iz lastnih izkušenj čeprav ne veš o katerem modelu avta govorimo. Naslov teme je Chevrolet Novi Aveo 1.4 LTZ mogoče ti bo zdaj potegnilo.

Slika

pa vseeno ne bi o varnosti.......kdaj drugič :o

bernikm je napisal/-a:
Tako da mislim da za ta denar in opremo je to top avto.

tudi jaz se strinjam :arrow: pa čestitke za nakup in srečno vožnjo

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe okt 05, 2012 10:26 am

Če ne bi dal ti slike gor še vedno ne bi vedeli za kateri avto gre. Hvala ker si nas podučil.
Avto je dobil pet (*****, 5 zvezdic) mogoče bi jih moral sedem. Pa saj vemo da ni problem v tem.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe okt 05, 2012 1:44 pm

sašo5 je napisal/-a:od vsega kar je na trgu, ti kupiš največje sranje kar jih je - pa še misliš, da si dobro prišel skozi..........imel si na voljo za isti denar Fiesto, Clia, Pola, Punta, Corso, i20, Ria .......... :roll:

PS. recimo Polo 1.4 86 gre mnogo bolje (in porabi manj) kot pa ta, ki ima "14" konjev več - da o varnosti ne govorimo....

Se ti mogoče da utmeljit kaj je tako slabega na tem avtu?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe okt 05, 2012 2:20 pm

znamka ga moti in pa ugled imena vozila, ker je prejšnja generacija zaostajala za konkurenco v varnosti pa še v čem drugem.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 05, 2012 3:08 pm

Blinder je napisal/-a:znamka ga moti in pa ugled imena vozila, ker je prejšnja generacija zaostajala za konkurenco v varnosti pa še v čem drugem.

:pivo
zaostaja tudi danes.........kljub "zvezdicam" dejansko stanje je treba pogledat, roko na srce, mogoče je korak pred "maticom"........

PS. če je Cruz na ravni moje Lantre iz 1993, potem tudi ta LTZ ni bogve kak odskok naredil....

PS1 - verjemite mi, samo to itak ni nihče probal: frontalen trk pri recimo 50km/h v evropski avto istega razreda: po tega iz LTZ-ja pridejo "totngrobarji" ta iz evropejca odpne pas in iztopi......

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe okt 05, 2012 3:39 pm

Tisti, ki se tako ZELO (entoliko se je treba, vsekakor) sekirate glede varnosti, bi pomoje rabli mal bolj razmišljat o preventivi: načinu vožnje. Če se je shajalo pred 10, 15 leti s precej manj varnimi avti, bo tudi OP z novim Aveom, pa tudi, če je nekaj % slabši glede varnosti od Pola. Koga briga. Če bo vozil kot b****, in se s 100km/h zaletel v drevo ali pa kamion, mu itak ne bo pomoči. % se v realnosti hitro, hitro izgubijo, variabilnost je veliko prevelika, da bi tistia par % boljša varnost upravičila "mirno spanje".

Glede čelnega trka Aveo vs. evropski avto: si ti že probal? Si bil zraven? So bile kontrolirane okoliščine? Če nisi bil, potem se ne glasi s takimi. Vsekakor bi bilo zanimivo videt tak crash test, ampak pomojem bi bil razočaran. Zakaj? Ker je NCAP test STANDARDIZIRAN. Enaki pogoji za vse. Zmečkljiv material pri testu čelnega trka je ENAK pri VW-ju in Chevroletu. Kje ti vidiš možnost za (po tvojih besedah ogromno) odstopanje, ne vem, sumim pa na tipično slovensko "gostilniško pamet". :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 05, 2012 4:24 pm

sašo5 je napisal/-a:PS1 - verjemite mi, samo to itak ni nihče probal: frontalen trk pri recimo 50km/h v evropski avto istega razreda: po tega iz LTZ-ja pridejo "totngrobarji" ta iz evropejca odpne pas in iztopi......

ce se pa zaleti v isti avto (Grande Punto, Corsa...) =P
turbo inside

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe okt 05, 2012 6:21 pm

V temah o Chevroletu uporabnika Sašo5 raje ignorirajte, vedno začne pametovati o nekih ogromnih in samo njemu vidnih razlikah med "dajvuji" in ostalimi avtomobili, ko pa ga vprašaš po argumentih pa se hitro potuhne. Verjetno ga žre, da je njegov tast za pol cene dobil boljši avto kot je njegov VW/Audi :D

Mislim da si opravil odličen nakup, kot da bi leta 2011 kupil telefon Samsung namesto "primerljive" Nokije, čeprav bi ti na forumih "strokovnjaki" govorili, da neki Korejci pa že ne znajo delati telefonov.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe okt 05, 2012 6:40 pm

No, pretiravat ni treba. "Dejvuji" niso kar BOLJŠI od Audija (in podobnih). Res pa je, da za isto ceno dobiš top klaso "dejvuja" ali pa Audi A3 (recimo), torej, če bi rajši nov avto višjega razreda, kupiš Chevroleta, če se ti dopade, seveda. Zame je Audi A3 še vedno bolje narejen in bolj suveren kot top klasa Chevroleta, in to vlečem popolnoma z riti (oz. po "baba rekla, baba čula"), ker se mi pač tako zdi. Vendar to je subjektivno mnenje o DETAJLIH, ki na samo uporabnost vozila praktično ne vplivajo NIČ (kako se kdo za volanom počuti nima z mojimi občutki nobene veze, ker si ne deliva DNK - pa še to nevem, če bi bilo zagotovilo za iste potrebe). Če je nekdo sprobal xy korejca, in mu je všeč ter bi ga rad kupil, je pametovanje s subjektivnimi opazkami glede suverenostni znamk popolnoma neumestno in nepotrebno. Če ima kdo kak objektiven pomislek (npr. "ta motor je len ko svina in porabi tono bencina", "servisi kradejo", "na crash testu je dosegel pol manj zvezdic kot konkurenti"), potem na dan z njimi, floskule o mnenju, kako bi se avto razletel, če bi se srečal z evropskim konkurentom so pa KRNEKI. :) Pa brez zamere! Gre se za to, da je človeku avto všeč, in če nima vidnih objektivnih pomanjkljivosti, ga je (po mojem mnenju) malce grdo na tak način prepričevati v nakup avta, ki je npr. 2000€ dražji. Pozor, za marsikaterega Slovenca so to 3 mesečne plače. To NI majhen denar.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 05, 2012 6:44 pm

sašo5 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:znamka ga moti in pa ugled imena vozila, ker je prejšnja generacija zaostajala za konkurenco v varnosti pa še v čem drugem.

:pivo
zaostaja tudi danes.........kljub "zvezdicam" dejansko stanje je treba pogledat, roko na srce, mogoče je korak pred "maticom"........

PS. če je Cruz na ravni moje Lantre iz 1993, potem tudi ta LTZ ni bogve kak odskok naredil....

PS1 - verjemite mi, samo to itak ni nihče probal: frontalen trk pri recimo 50km/h v evropski avto istega razreda: po tega iz LTZ-ja pridejo "totngrobarji" ta iz evropejca odpne pas in iztopi......

Novi aveo ni prav nič zaostal, kar pa ne bi upal trdit zate. Hja, VW ali audi znakca res nima, je pa prav tako dober avto. Sodeč po NCAPu ima boljše rezultate kot velecenjeni VW, ki ga kuješ v višave. NCAP zagotovo ne dela razlik med znamkami, crash testi so, kot je že nekdo omenil, standardizirani.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: pleomax in 10 gostov