esem je napisal/-a:OFF
Popravek oz kritika je dobrodošla, če je na mestu, a žal tu temu ni tako, upam, da samo zaradi površnega branja. Pričakovano je, da se v "kritiki" nekega posta le-tega vsaj natančno prebere.

Karkoli je že vzrok za "pretirano" predhodnost glavnega servisa - mi tega ne moremo vedet - je vsaj malce sumljivo. Zato sem tudi napisal post in končal z : "Vprašaj, kako je z
vsem tem". Kaj misliš, kaj pomeni oz zakaj "Vprašaj" in zakaj "vsem"? Dodaten info (vsaj kot podatek o intervalu glavnega servisa (ki ga verjetno večina ne ve) in posledično opozorilo) in korekten nasvet (samo "Vprašaj"!) ne moreta škodit! Upam, da se strinjaš s tem?
lp
No prav, pa dajmo še enkrat:
esem je napisal/-a:Drugi link (privat - Luka) - avto ima 80000 km, prodajalec pravi, da je bil narejen glavni servis, torej tudi zobati jermen, čeprav ima ta PSA mašina to predpisano na 150 000 km (ali 10 let). To je preveč prej, da bi bilo iz preventive. Ali so popravljali motor ali so km prevrteni. In ni omenjana vodna pumpa, ki bi morala tudi biti menjana skupaj z zobatim jermenom (ter še kaj) - vprašaj, kako je z vsem tem.
Sicer pa Elantra ni zelo primerljiva - je večja (verjetno tudi prostornejša, vsaj zadaj?), porabi več goriva, deluje bolj "zastarelo" kot C4.
No, pa dajmo še natančenje:
esem je napisal/-a: In ni omenjana vodna pumpa, ki bi morala tudi biti menjana skupaj z zobatim jermenom (ter še kaj) - vprašaj, kako je z vsem tem.
Torej, dovolj natančno branje?
Glede na zapisano obliko posta, se tvoj "vprašaj, kako je z vsem tem" nanaša na samo vodno črpalko, zobati jermen (ter še kaj).
No,sedaj pa o tem, zakaj sem se piču v tvoj post. Zapiču sem se zaradi te izjave:
esem je napisal/-a:Drugi link (privat - Luka) - avto ima 80000 km, prodajalec pravi, da je bil narejen glavni servis, torej tudi zobati jermen, čeprav ima ta PSA mašina to predpisano na 150 000 km (ali 10 let). To je preveč prej, da bi bilo iz preventive. Ali so popravljali motor ali so km prevrteni.
Možno je,da je bil motor podiran, ni pa rečeno. Ne moreš kr rečt, da je bil motor popravljan ali pa so km prevrteni. Mogoče pa je moja varianta tista, ki drži. Na to nisi pomislil, ne? Verjamem, da ne, kot tudi marsikdo ne bi, če bi mu jaz povedal, da ima un moj j**c za sabo 200kkm in 10 let, ob tem pa narejena dva velika servisa (vse tekočine, filtri, oba jermena, vsi španerji,rolca, v. črpalka), a veliki servis pa je predpisan na 160kkm ali 10 let. In zakaj tako? Enostavno.Zato, ker lahko. Zato, ker obstajamo ljudje, ki smo aklih,delamo redne servise na polovici predpisanega in si ne dopuščamo nerednega servisiranja in posledičnega strojeloma.Pa so kilometri 100% realni, motor pa je 100% fabriško zaprt. Morda bi ti temu rekel pretiravanje, jaz pa temu rečem: "bolje spriječiti, nego lječiti".
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.