Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

oooooo
Novinec

Re: Kupujem rabljen avto..

Napisal/-a oooooo To okt 16, 2012 4:36 pm

Avto prodaja zaradi nakupa večjega.Razlog naraščaj in je c3 premajhen

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 16, 2012 6:30 pm

esem je napisal/-a:Drugi link (privat - Luka) - avto ima 80000 km, prodajalec pravi, da je bil narejen glavni servis, torej tudi zobati jermen, čeprav ima ta PSA mašina to predpisano na 150 000 km (ali 10 let). To je preveč prej, da bi bilo iz preventive. Ali so popravljali motor ali so km prevrteni. In ni omenjana vodna pumpa, ki bi morala tudi biti menjana skupaj z zobatim jermenom (ter še kaj) - vprašaj, kako je z vsem tem.

Sicer pa Elantra ni zelo primerljiva - je večja (verjetno tudi prostornejša, vsaj zadaj?), porabi več goriva, deluje bolj "zastarelo" kot C4.

OFF:

Ja in? Pa kaj ima veze, če je bil v. servis narejen enkrat prej? Mogoč pa je tip aklih, je delal kratke relacije in si je rekel: Bolje spriječiti nego lječiti..:)
Itak tip ni 1. lastnik in kot vemo, se pri nakupu rabljenega vozila naredi obsežen servis, da imaš potem mir.

ON: Elantra je super voz! Vozi se kot grom in ima v kabini ogromno prostora.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 16, 2012 11:08 pm

OFF
Popravek oz kritika je dobrodošla, če je na mestu, a žal tu temu ni tako, upam, da samo zaradi površnega branja. Pričakovano je, da se v "kritiki" nekega posta le-tega vsaj natančno prebere. :roll: :evil: Karkoli je že vzrok za "pretirano" predhodnost glavnega servisa - mi tega ne moremo vedet - je vsaj malce sumljivo. Zato sem tudi napisal post in končal z : "Vprašaj, kako je z vsem tem". Kaj misliš, kaj pomeni oz zakaj "Vprašaj" in zakaj "vsem"? Dodaten info (vsaj kot podatek o intervalu glavnega servisa (ki ga verjetno večina ne ve) in posledično opozorilo) in korekten nasvet (samo "Vprašaj"!) ne moreta škodit! Upam, da se strinjaš s tem?

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 17, 2012 3:28 am

esem je napisal/-a:OFF
Popravek oz kritika je dobrodošla, če je na mestu, a žal tu temu ni tako, upam, da samo zaradi površnega branja. Pričakovano je, da se v "kritiki" nekega posta le-tega vsaj natančno prebere. :roll: :evil: Karkoli je že vzrok za "pretirano" predhodnost glavnega servisa - mi tega ne moremo vedet - je vsaj malce sumljivo. Zato sem tudi napisal post in končal z : "Vprašaj, kako je z vsem tem". Kaj misliš, kaj pomeni oz zakaj "Vprašaj" in zakaj "vsem"? Dodaten info (vsaj kot podatek o intervalu glavnega servisa (ki ga verjetno večina ne ve) in posledično opozorilo) in korekten nasvet (samo "Vprašaj"!) ne moreta škodit! Upam, da se strinjaš s tem?

lp

No prav, pa dajmo še enkrat:

esem je napisal/-a:Drugi link (privat - Luka) - avto ima 80000 km, prodajalec pravi, da je bil narejen glavni servis, torej tudi zobati jermen, čeprav ima ta PSA mašina to predpisano na 150 000 km (ali 10 let). To je preveč prej, da bi bilo iz preventive. Ali so popravljali motor ali so km prevrteni. In ni omenjana vodna pumpa, ki bi morala tudi biti menjana skupaj z zobatim jermenom (ter še kaj) - vprašaj, kako je z vsem tem.

Sicer pa Elantra ni zelo primerljiva - je večja (verjetno tudi prostornejša, vsaj zadaj?), porabi več goriva, deluje bolj "zastarelo" kot C4.

No, pa dajmo še natančenje:

esem je napisal/-a: In ni omenjana vodna pumpa, ki bi morala tudi biti menjana skupaj z zobatim jermenom (ter še kaj) - vprašaj, kako je z vsem tem.

Torej, dovolj natančno branje?
Glede na zapisano obliko posta, se tvoj "vprašaj, kako je z vsem tem" nanaša na samo vodno črpalko, zobati jermen (ter še kaj).

No,sedaj pa o tem, zakaj sem se piču v tvoj post. Zapiču sem se zaradi te izjave:

esem je napisal/-a:Drugi link (privat - Luka) - avto ima 80000 km, prodajalec pravi, da je bil narejen glavni servis, torej tudi zobati jermen, čeprav ima ta PSA mašina to predpisano na 150 000 km (ali 10 let). To je preveč prej, da bi bilo iz preventive. Ali so popravljali motor ali so km prevrteni.

Možno je,da je bil motor podiran, ni pa rečeno. Ne moreš kr rečt, da je bil motor popravljan ali pa so km prevrteni. Mogoče pa je moja varianta tista, ki drži. Na to nisi pomislil, ne? Verjamem, da ne, kot tudi marsikdo ne bi, če bi mu jaz povedal, da ima un moj j**c za sabo 200kkm in 10 let, ob tem pa narejena dva velika servisa (vse tekočine, filtri, oba jermena, vsi španerji,rolca, v. črpalka), a veliki servis pa je predpisan na 160kkm ali 10 let. In zakaj tako? Enostavno.Zato, ker lahko. Zato, ker obstajamo ljudje, ki smo aklih,delamo redne servise na polovici predpisanega in si ne dopuščamo nerednega servisiranja in posledičnega strojeloma.Pa so kilometri 100% realni, motor pa je 100% fabriško zaprt. Morda bi ti temu rekel pretiravanje, jaz pa temu rečem: "bolje spriječiti, nego lječiti".
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr okt 17, 2012 8:39 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Možno je,da je bil motor podiran, ni pa rečeno. Ne moreš kr rečt, da je bil motor popravljan ali pa so km prevrteni. Mogoče pa je moja varianta tista, ki drži. Na to nisi pomislil, ne? Verjamem, da ne, kot tudi marsikdo ne bi, če bi mu jaz povedal, da ima un moj j**c za sabo 200kkm in 10 let, ob tem pa narejena dva velika servisa (vse tekočine, filtri, oba jermena, vsi španerji,rolca, v. črpalka), a veliki servis pa je predpisan na 160kkm ali 10 let. In zakaj tako? Enostavno.Zato, ker lahko. Zato, ker obstajamo ljudje, ki smo aklih,delamo redne servise na polovici predpisanega in si ne dopuščamo nerednega servisiranja in posledičnega strojeloma.Pa so kilometri 100% realni, motor pa je 100% fabriško zaprt. Morda bi ti temu rekel pretiravanje, jaz pa temu rečem: "bolje spriječiti, nego lječiti".

Saj jaz ti verjamem, da si ti aklih in takole vestno skrbiš za avto. Ampak koliko je takih? Večina folka gre na redni servis šele takrat, ko že opozorilnik v avtu javlja da je treba. Ali pa še to ne, sploh ko poteče garancija.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 18, 2012 1:59 pm

Ja,ok. samo ne govorim zdej o meni.Podal sem samo svoj primer.Sicer pa tak aklih ljudi poznam kr en kup.Ipak se vidi, ali je avto redno servisiran ali pa ne. Tisti, ki si ne vzame am za servis ima tudi cel avto temu primeren (obutan,spraskan in zasvinjan). Blazno mi ge na falus to posploševanje,da je to vse sumljivo, kilometri prevrteni ali pa odprt motor,v bistvu pa se sploh ne ve za kaj se gre.Če bi men kak frajer pršu na dvorišče gledat moj avto, pa bi mi tako prpelal ven, bi ga tuk u trtico sunu, da en mesc sedet ne bi mogu.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 18, 2012 9:34 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja,ok. samo ne govorim zdej o meni.Podal sem samo svoj primer.Sicer pa tak aklih ljudi poznam kr en kup.Ipak se vidi, ali je avto redno servisiran ali pa ne. Tisti, ki si ne vzame am za servis ima tudi cel avto temu primeren (obutan,spraskan in zasvinjan). Blazno mi ge na falus to posploševanje,da je to vse sumljivo, kilometri prevrteni ali pa odprt motor,v bistvu pa se sploh ne ve za kaj se gre.Če bi men kak frajer pršu na dvorišče gledat moj avto, pa bi mi tako prpelal ven, bi ga tuk u trtico sunu, da en mesc sedet ne bi mogu.

Hmmmm, ni nujno =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe okt 19, 2012 6:46 am

Kaj bi rad? :D Sej tvoj ni obutan po vseh vogalih, niti spraskan do pleha, niti v kabini nimaš ene 5 kubikov peska in smeti in blata do strehe :D

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe okt 19, 2012 7:20 am

Ti tale trditev pa ni glih. Lohk je avto mal pobutan, zasvinjan servisi so pa u piko, maš pa šalabajske, k dajo sam na šminko, servis je pa u sej res, enkrat letos je lučka svetla, pol je pa obupala. Taki so bli vedno avti k so od mene pršli.
Sm pa zdaj nabasu na enga, k je bil lep z vseh koncev, pa žal servisi niso bli delani tko kot bi mogli bit, pa mam j**c, sam bomo zrihtal.

Sam to me zanima, kaj za vraga je narobe z odprto mašino, ki je bla uštimana kvalitetno?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 19, 2012 7:51 am

kalbo je napisal/-a:Ti tale trditev pa ni glih. Lohk je avto mal pobutan, zasvinjan servisi so pa u piko, maš pa šalabajske, k dajo sam na šminko, servis je pa u sej res, enkrat letos je lučka svetla, pol je pa obupala. Taki so bli vedno avti k so od mene pršli.
Res je, recimo jaz sem nabavil takega. Imel ga je nek penzionist, ki ga je malo pobutal in popraskal, na pooblaščenca ga je vozil pa skoraj na uro natančno po servisni knjigi.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 19, 2012 5:47 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Kaj bi rad? :D Sej tvoj ni obutan po vseh vogalih, niti spraskan do pleha, niti v kabini nimaš ene 5 kubikov peska in smeti in blata do strehe :D

No ja sparaskan pa je kr konkretno ( bil, zdaj je zrihtan ), drugače s epa strinjam s tabo, neko osnovno vzdrževanje na zunaj tudi mora biti, ni pa VEDNO pokazatelj tehničnega vzdrževanja vozila, sploh pri kakih penzionistih in podobno.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne okt 21, 2012 2:25 am

Ok, vedno ne, je pa v veliki večini tako oz. pri vseh meni znanih primerih :mrgreen:
p.s.: Lepo da je zrihtan :)

Uporabniški avatar
SICold
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a SICold To okt 30, 2012 4:58 pm

Še nekaj kandidatov. Informacije dobrodošle, hvala že vnaprej.

Tale je uvožen iz Belgije (baje, da ga je iz Belgije pripeljal neki zdravnik, ki sedaj živi v Celju in je pri njih kupil i40 in bla bla).
CE
1) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6228289&show=1

2) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6603994&show=1

3) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6578411&show=1

MB
4) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6520668&show=1

LJ
5) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6569840&show=1

6) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6578655&show=1

7) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6551583&show=1

8 ) C4 iz AvtoMerkurja z Drenikove (glej zgoraj) mi je a pustil samo po dvorišču peljat. A je to normalno da ne pusti "normalne" testne vožnje?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], IcEm4n, tomzzi in 8 gostov