Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Audi S4

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 23, 2012 4:42 pm

OFF:

@adis: Ma kaki plin...To ima da gre sam na bencin :) :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 4:57 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:OFF:

priznam, da mi je avto zaradi plina še toliko bolj zanimiv.

ampak ok bencina pa tudi mora "žgat" :twisted:

kar se modrega tiče mi je ta nekako "drag" ampak ok, če si ga ogledam me nič ne košta mar ne?

močan bencinar z vgrajenim plinom pride v poštev :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 23, 2012 7:08 pm

Počaki še mal z nakupom. Morda bodo še res cestni sklad pri registraciji navili na 500€. Potem bojo take zverine še cenejše...in večja izbira bo :))
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 8:33 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Počaki še mal z nakupom. Morda bodo še res cestni sklad pri registraciji navili na 500€. Potem bojo take zverine še cenejše...in večja izbira bo :))

ja iz 198 eur na 500 eur je kar huda podražitev ( beri: vozila nad 4.000 ccm).

če bo to dejansko vplivalo na samo ceno vozila potem ok se bo cena vozila zbila dol še za to razliko, ki bo sedaj v dajatvah torej "volk sit, koza cela".

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr okt 24, 2012 8:42 am

Teli motorji 4.2 so kar zahtevna zadeva za vzdrževanje :D Je pa drugač sam motor bomba, js bi se edino tiptronica izogibu, ker je precej zastarel in počasen. Mogoče bi pa še mal v tujini pogledu za kakšnim ročnim, čeprav uvozne dajatve za tak voz so nore :/:o:/ Mogoče bi bla alternativa kakšen 3.0 V6 quattro, mogoče pa že novejši 3.2 za podoben denar k S4, s tem da maš stroške dost manjše pa še plina nerabš :D Je pa za ''povprečnega'' voznika 250KM v A4ki vrh glave, iz lastnih izkušenj govorim :mrgreen:

LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 24, 2012 9:33 am

SašoP je napisal/-a:Teli motorji 4.2 so kar zahtevna zadeva za vzdrževanje :D Je pa drugač sam motor bomba, js bi se edino tiptronica izogibu, ker je precej zastarel in počasen. Mogoče bi pa še mal v tujini pogledu za kakšnim ročnim, čeprav uvozne dajatve za tak voz so nore :/:o:/ Mogoče bi bla alternativa kakšen 3.0 V6 quattro, mogoče pa že novejši 3.2 za podoben denar k S4, s tem da maš stroške dost manjše pa še plina nerabš :D Je pa za ''povprečnega'' voznika 250KM v A4ki vrh glave, iz lastnih izkušenj govorim :mrgreen:

LP

S je le S :D

sicer se prodaja ena a4-ka 3.2 V6 FSI če se ne motim, ki pa je avtomatik ( summit ga prodaja).

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr okt 24, 2012 4:17 pm

rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 24, 2012 4:47 pm

mazdo mislim, da sem že nekje videval ( lahko da je šlo za podoben primerek), nissan hm... je za razmislit, audi s6 pa mi je že nekako "star".

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr okt 24, 2012 6:03 pm

adis je napisal/-a:

kar se modrega tiče mi je ta nekako "drag" ampak ok, če si ga ogledam me nič ne košta mar ne?

Jaz sem imel od prinsa sistem... tako da sploh nisi opazu razlike med benzom in plinom... ;)
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 24, 2012 7:12 pm

Doc_ je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Jaz sem imel od prinsa sistem... tako da sploh nisi opazu razlike med benzom in plinom... ;)

sistem sam preklaplja med bencinom in plinom?

je zaradi plina trpela signalna lučka za motor na armaturki? ker baje se to rado zgodi, da se pojavi a se nato samo od sebe izklopi.

night
Nov uporabnik

Napisal/-a night Pe okt 26, 2012 8:30 am

Tudi ta modri ni newem kaj! Sem ga pogledal, za testno vožnjo so se izogibali :( , poleg tega je tudi ta avto imel že kar nekaj lastnikov :roll: , tako, da jaz osebno bi se izogibal tudi temu ;) .

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 26, 2012 9:18 am

night je napisal/-a:Tudi ta modri ni newem kaj! Sem ga pogledal, za testno vožnjo so se izogibali :( , poleg tega je tudi ta avto imel že kar nekaj lastnikov :roll: , tako, da jaz osebno bi se izogibal tudi temu ;) .

skratka avto izgleda super ( govorim za črni audi) a ima pomankljivosti ( ko se volan premika na desno nekaj "poka" torej ali roke, zglobi itd.. kdo bi vedu).

največji minus je novi davek iz 193 eur na 500 eur ter avto nima zimskih pnevmatik, kar je "dodatni strošek".

po premisleku med drugimi vozi sem opazil Mazdo 6 2.5 bencinar GT oprema, ima kdo izkušnje?
gre se pa za letnik 2008.

ter nevem zakaj ampak še vedno VW je VW pa Passat Variant 3.2 DSG highline oprema.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe okt 26, 2012 10:57 am

adis je napisal/-a:
night je napisal/-a:Tudi ta modri ni newem kaj! Sem ga pogledal, za testno vožnjo so se izogibali :( , poleg tega je tudi ta avto imel že kar nekaj lastnikov :roll: , tako, da jaz osebno bi se izogibal tudi temu ;) .

skratka avto izgleda super ( govorim za črni audi) a ima pomankljivosti ( ko se volan premika na desno nekaj "poka" torej ali roke, zglobi itd.. kdo bi vedu).

največji minus je novi davek iz 193 eur na 500 eur ter avto nima zimskih pnevmatik, kar je "dodatni strošek".

po premisleku med drugimi vozi sem opazil Mazdo 6 2.5 bencinar GT oprema, ima kdo izkušnje?
gre se pa za letnik 2008.

ter nevem zakaj ampak še vedno VW je VW pa Passat Variant 3.2 DSG highline oprema.

Adis,

bom dodal še eno zate verjetno malce provokativno idejo: BMW 330i, za 335i bo tale proračun malce kratek.

en primerek:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6570855&show=1 če držijo navedki je top nakup

Sicer bi ob bok S4 raje postavil M3 ali B3 (Alpina), vendar bi za tako ceno dobil le E36, ki je precej starejši. Kot alternativo pa le malce večji E39 540i ali celo M5, kjer se najdejo lepi primerki za primerljivo ceno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 26, 2012 11:24 am

SEj lastnik tega avta ima avto predstavljen v Galeriji.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 26, 2012 12:36 pm

@tristan01: najprej sem hotel imeti avto tam do 2-3 let a se počasi nagibam k nakupu avta za dolgi rok.

priznam bil sem zelo zainteresiran za to S4-ko a izkazalo se je, da le ni tako odlična kot "izgleda".

so mi že ponujali 335 ( znanec) a se zaradi turbin nisem odločil, posledica velikih strahov pred uničenjem le-te ( beri: moji problemi z bivšo A6-ico).

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Pe okt 26, 2012 1:18 pm

Hmmmm..torej si stoprocentno prepričan da želiš atmosferca??
Jaaz bi ti kot alternativo rajši predlagal tole(čeprav sem prepričan da te ne gane. :( ) : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6405617&show=1

Drugače pa Mazda 2.5 GTA bi bila prava, se jih tudi prodaja nekaj, vendar mislim da letniki 2008 rahlo presegajo tvoj budget.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 26, 2012 1:22 pm

Sjee je napisal/-a:Hmmmm..torej si stoprocentno prepričan da želiš atmosferca??
Jaaz bi ti kot alternativo rajši predlagal tole(čeprav sem prepričan da te ne gane. :( ) : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6405617&show=1

Drugače pa Mazda 2.5 GTA bi bila prava, se jih tudi prodaja nekaj, vendar mislim da letniki 2008 rahlo presegajo tvoj budget.

atmosferc mora bit.

budget je odprte narave kar pomeni, da bi lahko posegel tudi po bmw 335i-ju ampak skušam biti razumen kar se nakupa tiče :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe okt 26, 2012 6:00 pm

Doc_ je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

ja sam preklaplja... in ja, se je dogajalo, da se je uzigala in izklapljala lucka od motorja....
Slika

Uporabniški avatar
Juss11
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Juss11 Pe okt 26, 2012 7:34 pm

Glej, sam mam st220 in pije tam 11-12l, plina ne mislim ugrajevat ker naredim 15t km letno, in se mi ne zdi velika poraba za močan avto, če hočeš moč veš da bodo tudi stroški pri bencinu kot za nekatere :D , men osebno nebi vzel avta sz plinom ker ti uničijo zadek ko ti napunijo prostor sz purpeno in tisto ne morš dat nikol več ven, razen če odrežeš tist prostor za rezervno kolo in še skori vsak reče da se mu tista lučka prižiga in da vgrajevalci plinskih naprav ti rečejo da je to normalno, zame že ne mene bi tisto tako motilo, da ti nekaj utripa na armaturki kar nebi smelo. To je moje mnenje, tvoja odločitev. ;)
Razbijem vse kar je na kolesih.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So okt 27, 2012 9:48 am

Juss11 je napisal/-a: , men osebno nebi vzel avta sz plinom ker ti uničijo zadek ko ti napunijo prostor sz purpeno in tisto ne morš dat nikol več ven, razen če odrežeš tist prostor za rezervno kolo in še skori vsak reče da se mu tista lučka prižiga in da vgrajevalci plinskih naprav ti rečejo da je to normalno, zame že ne mene bi tisto tako motilo, da ti nekaj utripa na armaturki kar nebi smelo. To je moje mnenje, tvoja odločitev. ;)

Kakšne bučke. V vaški gostilni si slišal vaškega posebneža, ki plinske narpave oz. plina, razen ko more babnci zamenjat plinsko jeklenko še videl ni.

Najprej se pozanimaj glede vgradnje, preden klatiš neumnosti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 16 gostov