Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 So jul 31, 2004 9:11 pm

Pred dobrim letom sm mel 206-tko in sem imel poleg 6 urnega čakanja (samo menjava olja in filtra) tudi malo velik račun za to storitev. Dolili so mi cca 2 dcl hladilne tekočine in je blo to na računu navedeno kot potrošni material v vrednosti 920 SIT. Za ta denar dobim skor 3 litre, ne pa 2 dcl. Seveda nisem plačal in mi naj kar z injekcijo teh 2dcl ven dajo. Plus tega je na računu pisalo 2 delavni uri dela za menjavo olja in filtra??? Tudi to sm se pritožil. Vmes je šel serviser popit malo kavice, malo sm in tja, avto pa na dvigalu, minutke pa so tekle. Hja, na servisih se obračajo lepi denarci in marsikdo sploh ni pozoren kaj vse so mu zaračunal.
Hyundai - Always There 4 U

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 So jul 31, 2004 9:12 pm

Aja. To je blo v avtohiši VIČ.
Hyundai - Always There 4 U

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jul 31, 2004 9:24 pm

Naj še jst povem svojo zgodbo. Delal sm na servisu - takrat še kot vajenc (ki ga ne bom imenoval) kajti nenazadnje imam lepe spomine nanj (pa ne zarad tega kar bom napisal) to so počeli nekateri mehankarji za svoj žep!!

Zgodba pa je taka: večina tistih mehankarjev je po službi precej fušala tudi doma....zato so pri tistih avtih (občasno) ki so bili na servisu oljni filter (če je bil še lep - brez rje) samo obrisali ter ga ne zamenjali....novega pa obdržali zase...

Tko da...dogaja se zihr še kje to!

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So jul 31, 2004 9:34 pm

ceprav imam pezoja in ceprav imam do Modrega leva 50m ne hodm tja na servise.raj se zapeljem se 100m do SVETKA v Polju in mi takoj brez predhodnjega narocila zamenja olje,filtre... in pregleda avto za 10 000 sit z njegovim materijalom seveda.ko ti pa menjajo si pa lahko zravn brez problemov.tko usaj vids kaj ti menja.

Svaka cas SVETKU. :bow Tja bom se prhaju ker pocen,hiter in blizu :)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jul 31, 2004 10:20 pm

Jst sm zelo razočaran nad Pugl servisi. :( . AH Vič... in še bi se našlo... Aja... pa še skregan sm z enim servisom, k ga ne mislm imenovat. Baje, da sm mel predolg gobec in sm jih ošinfal prek neta :x . Tko so mi rekl.....

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac To avg 03, 2004 8:38 am

Pugi405 je napisal/-a:Jst sm zelo razočaran nad Pugl servisi. :( . AH Vič... in še bi se našlo... Aja... pa še skregan sm z enim servisom, k ga ne mislm imenovat. Baje, da sm mel predolg gobec in sm jih ošinfal prek neta :x . Tko so mi rekl.....

Velkavrh?

brabus6.1
Nov uporabnik

Napisal/-a brabus6.1 Sr avg 11, 2004 5:22 pm

no,da še jst povem svojo zgodbo...men so v avtohiši Vič prodal peugeot 206 pod pretvezo,da z avtom ni bilo nič narobe,mogoče male občasne praskice drugače pa nič in ker sm ženska in se na avtomobile ne spoznam tok kot avtomehankar sm jim slepo zaupala.....čez 2 meseca mi na avtocesti poči guma in (spet),ker sm ženska poikličem pomoč,da mi jo pridejo zamenjat, ta gospodič je bil zelo prijazen, še tako prijazen,da mi je povedal da je bil moj avto na mizi....po prihodu domov sm takoj poklicla enga dalnega prjatla in ga prosila za uslugo,namreč da mi pregleda avto...in kaj je ugotovil: avto je bil res na mizi,ker je bil zaleten spredaj(totalka), zadaj in levo v bok,na strehi se mu še pozna "cvikl",pri haubi se vidi da je ful razlike med levo in desno špranjico,lev prag je bil kitan in avto je biu ceu barvan,razen strehe.....

ko sm to pršla povedat v avtohišo in zahtevala pojasnilo,ter da mi odkupijo avto po prodajni ceni,ker mi noben noče dat za avto tok kokr je "nerazbit" avto vredn,so rekl,da oni nč ne vejo da je biu ta avto razbit....pol po nekaj grožnjah je pršlo vn da je to avto od poslovnega partnerja in zato so ga vzeli,za odkup mi pravjo da še 2 meseca nimajo prostora na parkirišču in da če mi ga odkupijo,ga vzamejo za tako ceno kokr drugi,ker zdej vejo da je avto biu razbit...ok kje je logika???in kaj nej zdej nardim?????

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr avg 11, 2004 5:37 pm

Vztraji pr svojem. Avto so ti prodali kot nekaramboliran, kar ocitno sploh ni res. Tuki so te ogoljufali in mislm da jih lahko zarad tega prav mastno tozis. Tukile bo ziher se kdo kej napisu, pa se mal prprav, pejd tja, povej svoje in ne odstopaj od svojih zahtev (da ti avto odkupijo nazaj al po sedanji trzni ceni nekaramboliranega vozila (ce je ze dolg odkar si ga kupila) lahko pa tud po enaki ceni, kot so ti ga prodal. Ce se se vedno ne bodo premaknl, po odvetnika, pa z njim tja. To zna ze pomagat, ce ne jih pa tozis. :?

Budale od serviserjev. Na ta nacin se v nasi prelepi dezelici ocitno na veliko nateguje folk. Aja, pa spotoma lahko se "vsakmu k ga vids" to poves... pocas pomaga... do Jarca v Mariboru jest sigurno ne grem vec - je en uporabnik tega foruma napisal celotno zgodbo.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr avg 11, 2004 6:34 pm

Pri servisu moraš biti OBvEZNO zraven kre drugače te nategnejo. Sm preživel kar nekaj časa pred sevisom in gledal kaj tam počnejo :x , mrzu avto z popolnoma svežim oljem teran DO BLOKADE je pravzaprav še milost, tako da .....

LP Joseph

brabus6.1
Nov uporabnik

Napisal/-a brabus6.1 Sr avg 11, 2004 7:42 pm

Mate je napisal/-a:.....al po sedanji trzni ceni nekaramboliranega vozila,ce je ze dolg odkar si ga kupila.

mam ga točno 5 mesecev

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr avg 11, 2004 8:06 pm

lepo najem odvetnika
prodajalcu nej pošle uraden dopis, da si bla zavedena in so te nategnil
če ne odkupijo avtomobila po ceni po kateri so ti ga prodali jih pač toži al pa zahtevaj vsaj neko odškodnino
z osebnimi obiski(sploh ker si ženska) ne boš kej preveč dosegla
priporočam pa mnenje izvedenca o karamboliranosti avtomobila, s tem dokumentom boš prodajalcu dokazala da je auto zares karamboliran, v morebitnem sodnem postopku ti bo tud pršou prou
prjav jih tudi zarad zavajanja strank na tržno inšpekcijo
vse prošnje/zahteve pošiljaj pisno (po možnosti prek odvetnika) in priporočeno, saj je to EDINO kar velja na sodišču
verjetno bo prišlo do zunajsodne poravnave
podpis

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr avg 11, 2004 8:44 pm

Ja sam f*** d tkole nategujejo pugelase si pa ne bi mislu... Jst sm se pa ze skor odlocu d bi pezojcka kupu... Brrr... Bom kr pr fiatu ostou - dela k urca pa se servisi inu popravila me pridejo zlo pocen. S serviserjem zadovoln se pa jos... :-P
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr avg 11, 2004 8:48 pm

Hja čudno ne. Pri nas doma mamo dva Pugija in obadva sta serviserana na VIČU in do zdej ni blo problemov niti na enem servisu.

posebnez
Nov uporabnik

Napisal/-a posebnez Ne nov 07, 2004 8:23 pm

Pisem vsem ki se pritozujete glede pooblascenih serviserjev,da kao fusajo ter j... stranke in podobno.Glede na to da smo ze kar nekaj casa v Evropski Uniji,potem se prav da veljajo njihova pravila tud pri nas in eno od tega prav da lahko svoj avto peljes kamorkoli na servis, ni potrebno da je to ravno pooblascen serviser ker garancija velja se naprej,prav tako nobeden lastnik avta ni zavezan da mora v svoj avto vgrajevat originalne rezervne dele,ker imas pravico vgrajevat tud neoriginalni del in seveda velja garancija na avtu se dalje( mislim za nove avte),tko da ce ima kdo probleme kot npr z servisom pri modrem levu,naj pac poisce kakega samostojnega mehanika pa bo zadeva resena.Zalostno je pa seveda tud to da nas o tem ne obvescajo kaj velik na TV v casopisu, zato prav vsem priporocam naj mal vec gledajo tujo TV npr nemsko..ker pri nas se tko na nasih tv in novinarskih hisah smrdi po komunizmu da mi je vcasih prav slabo,drug tko ne znajo kot sam nakladat in bog ne daj da bi se kateri od novinarjev upal kaj povedat cez nas sistem ker se pac nocejo nobenemu zamerit,ceprav bi ravno oni kot sedma sila morali bit na strani ljudstva in povedat tud vcasih kako krepko in predvsem resnico,ampak ocitno je na teh polozajih prevec ritoliznikov.

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Ne nov 07, 2004 8:51 pm

zupi13 je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Uglavnem, če kdo najde eno avtohišo, kjer bi vse štimal, nej pove. Dam mu 5 čukov. Mislm, sj js mam svojo, k drgač nebi mel več puga, ampak če bo kdo drug tja prišel bo tenko piskal, pa vazelin bo rabil...

AH Tratnik v Šempetru v Savinjski dolini.

Bi se dalo razpravljat; Ima pri njih kupljenga & servisiranega 206, ampak zgleda tist nesrečn letnik & model, ko vse crkuje (2001/1,4i) :cry:

Sej so mi do zdej še vse zrihtali, pa ful so prijazni, pa vse se da zment... Sam men pa avto še vedno crkuje, vse po vrsti (vžigna tuljava - pa pol še pol mašine zram, injektorji, računalnik, diferencial - pa pol še cel menjalnik, roke, pa še bi se dalo naštevat)!!
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne nov 07, 2004 9:27 pm

posebnez je napisal/-a:Pisem vsem ki se pritozujete glede pooblascenih serviserjev,da kao fusajo ter j... stranke in podobno.Glede na to da smo ze kar nekaj casa v Evropski Uniji,potem se prav da veljajo njihova pravila tud pri nas in eno od tega prav da lahko svoj avto peljes kamorkoli na servis, ni potrebno da je to ravno pooblascen serviser ker garancija velja se naprej,prav tako nobeden lastnik avta ni zavezan da mora v svoj avto vgrajevat originalne rezervne dele,ker imas pravico vgrajevat tud neoriginalni del in seveda velja garancija na avtu se dalje( mislim za nove avte),tko da ce ima kdo probleme kot npr z servisom pri modrem levu,naj pac poisce kakega samostojnega mehanika pa bo zadeva resena.Zalostno je pa seveda tud to da nas o tem ne obvescajo kaj velik na TV v casopisu, zato prav vsem priporocam naj mal vec gledajo tujo TV npr nemsko..ker pri nas se tko na nasih tv in novinarskih hisah smrdi po komunizmu da mi je vcasih prav slabo,drug tko ne znajo kot sam nakladat in bog ne daj da bi se kateri od novinarjev upal kaj povedat cez nas sistem ker se pac nocejo nobenemu zamerit,ceprav bi ravno oni kot sedma sila morali bit na strani ljudstva in povedat tud vcasih kako krepko in predvsem resnico,ampak ocitno je na teh polozajih prevec ritoliznikov.

Nekaj si pozabil napisati - samostojen servis MORA imeti certifikat izdan s strani proizvajalca vozila, da je opravil šolanje in da uporablja orodja ki jih on(proizvajalec) predpisuje. Glede neoriginalnih rezervnih delov, morajo ravno tako imeti certifikat, da so narejeni in kvalitetni kakor to proizvajalec vozila predpisuje, v nasprotnem primeru se avto ne smatra legalnega za uveljavljanje kakršnihkoli garancij in se ga ne more tretirati kot redno servisiranega pri usposobljeni mehanični delavnici. Drugače pa te "neoriginalne" rezervne dele uporabljajo vse več tudi pri pooblaščenih servisih. Po pravilih ti mora takšen servis po zakonu dati možnost kot stranki, da se sam odločiš kateri rezervni del boš dal vgraditi v vozilo.
Poznam te zadeve ker sem delal na pogodbah za trgovce.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby So nov 20, 2004 3:31 am

pugi405 je napisal/-a:Jst sm zelo razočaran nad Pugl servisi. :( . AH Vič... in še bi se našlo... Aja... pa še skregan sm z enim servisom, k ga ne mislm imenovat. Baje, da sm mel predolg gobec in sm jih ošinfal prek neta :x . Tko so mi rekl.....
ej s lshko na pm to plis poveš ker, ker men so tud eni to rekl :D

nicko
Nov uporabnik

Kraj: Bogu zad za ritjo

Napisal/-a nicko To dec 07, 2004 4:14 pm

Oglašam se prvič, ker ne morem biti več v ozadju in gledati, kako folk še vedno kupuje peugeote HDi in jih potem 1 mesec stare vozijo z vlečno službo nazaj na servis.

Takole: Imam tud sam peugeota 307 2,0 HDi z vso opremo, l.2001, prva registracija 03/2002, danes prevoženih 60.000 km. Kupil sem ga pri Avtohiši Kavčič, Milje, Visoko pri Kranju za takrat preračunano 19.100 Eur. In potem se je začelo..

Garancijski pregled pri Kavčiču po 10.000 km še vse OK. Redne menjave žarnic kratkih luči vsakih 15.000 km oz. na pol leta. 11/02 po 8 mesecih me kličejo na servis zaradi dograditve programske opreme – računalnik. Še drugič nas kličejo na servis – menjava volanske ključavnice. Malo pred iztekom garancije začne svetiti lučka »Preprečevanje onesnaževanja« - odpeljem k Kavčiču, ga priklopi na računalnik, lučka ugasne. Naslednji dan lučka ponovno sveti – ponovno se dogovorim za kontrolo, Kavčič izvede isti postopek. Še tretjič se zgodi isto, nato le povejo, da bo treba zamenjati filter trdih delcev (FAP). Čakal sem ga približno 2 meseca, potem avto odpeljem tja, zamenjajo FAP. Pridem drug dan po avto – lučka FAP sveti! Se zapeljem direkt pred vrata in vprašam mojstre, če bo lučka kar naprej svetila. Malo vžiga in ugaša avto, a lučka ne ugasne: »Ja, veste, smo mislili, da ne bo treba zamenjat še senzorja, kot pri ostalih modelih 206, 406.. bo treba zamenjat še senzor, ta pa je v Kopru in bo v 2 dneh tu.« Še četrtič ali petič se potem pripeljem k Kavčiču zaradi iste napake.

V tem času sem se začel ozirati po drugem servisu. Za probo grem na Modri lev, ker mi ni delal alarm (verjetno ga je Kavčič kdaj pomotoma izključil). Naslednji vmesni pregled z menjavo olja sem delal že pri Modrem levu (35.000 km).

Pri 41.000 km moj mehanik slučajno ugotovi, da je izteklo olje servo volana. Jaz nič opazil, ker se je to zgodilo postopoma.

Pri 42.000 km redni servis, menjava filtrov. Nato so začele piskat prednje zavore – moj mehanik mi je dav notr zavore ATE, ki ne piskajo. Pri 46.000 km avto obstane, nobena prestava ni več poganjala. Naložimo avto na prikolico in odpeljemo na Modri lev – menjava vztrajnika in sklopke, obnovitev sklopke??? – 260k. Še dobro, da mi je moj mehanik posodil staro R5 za 1k na dan. Na Modrem levu sicer reče, da je tovarna priznala napako na materialu vztrajnika, vendar je 1-letna garancija potekla in plačam vse jaz. Tako mi je napisal tudi uvoznik. OK, rečem, zdej naj avto pol leta dela ;)

Vendar ne, naenkrat mu je zmanjkovalo hladilne tekočine. Peljem na vmesni pregled 50.000 km, kjer sploh ne opazijo, da je malo manjka. Nato jo nalivam sam – pribl. 2 deci /mesec. Na rednem servisu 57.000 km z menjavo olja nato naročim, naj pogledajo, zakaj izgubljam hladilno. Pravi Modri lev, da ni nič narobe, ne pušča, samo malo so jo nalili. Nato čez 2 tedna grem izredno dol, naj odpravijo napako – zamenjajo ekspanzijo – 15k, nato pa avto dela lužo že v garaži, kar prej ni (prej je med vožnjo ven metalo). Še tretjič grem dol, da se zmenimo za servis in nadomestno vozilo – ker nisem bil sam, smo se hitro zmenili ;) - Ko dogovorjenega dne nato pripeljem avto dol, nadomestnega avto ni bilo. Po dveh urah čakanja (prišel sem sam) mi povejo, da oseba, ki naj bi vrnila nadomestni avto, rezerviran zame – ga ni vrnila in da me pokličejo, ko bo avto pri njih. Niso poklicali 10 dni (ko so jih verjetno iz uvoznika poklicali, da sem dal dopis zaradi vztrajnika), in da naj bi jaz pripeljal avto na servis čez 5 6 dni, ker prej žal ni nadomestnega avta. Zahvalil sem se za sodelovanje, ker sem ta čas že izbral tretji servis, kjer mi trenutno odpravljajo to napako – menjava tesnila na glavi motorja, brušenje glave – najmanj 100k – napaka se pojavlaja na nekaterih HDi motorjih l. 2001.

Tako.. nisem omenjal poti in problemov, ki sem si jih povzročil sam, zaradi homologacije dodatne opreme – to je že druga zgodba.

Oglasite se še ostali lastniki peugeot HDi-jev, ker imate verjetno podobne probleme.

LP
PEUGEOT

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi To dec 07, 2004 8:41 pm

uf tole je pa hudo
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 08, 2004 3:13 am

Jeba tole. Smo dal skoz. Ni tok problem napaka na vozilu kakor odnos do kupca. Pizza jim materna Petri zajermani! :evil:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov